Project Klimaatangst is groot succes: al 51% van jongeren denkt dat mensheid is uitgeroeid binnen 15 jaar

Kunnen we al spreken van het Greta-effect? Ruim de helft van alle jongeren gelooft dat de mensheid is uitgestorven over minder dan twintig jaar, zo leren we vandaag uit Amerikaans onderzoek. Het moge dus duidelijk zijn: de angst voor klimaatverandering zit er dus goed in bij de jongste generatie.

Een ronduit opzienbarende peiling vandaag. Nee, geen zeteltje eraf of erbij voor FVD, GroenLinks, VVD, PVV of één van die anderen. Who cares. Het gaat om iets fundamentelers: om wat er omgaat in de hoofden van de jongste generatie. U weet wel: de mensen die we steevast aanduiden als ‘onze toekomst’ en onder wie onze toekomstige ministers en premiers zich bevinden. Hoe kijken zij eigenlijk aan tegen deze wereld?

Ronduit negatief, zo leren we uit een onderzoek van de Amerikaanse peiler Scott Rasmussen. Sterker nog: 51% denkt dat we over 15 jaar niet meer rondlopen op deze planeet. Dan zijn we allemaal hartstikke morsdood, denken stemgerechtigden onder de 35:

“Over the next 10-15 years, 29% of all voters believe it is at least somewhat likely that the earth will become uninhabitable and humanity will be wiped out. A ScottRasmussen.com national survey found that 71% disagree and find it unlikely.

The totals include 10% who consider it Very Likely and 37% who say Not at All Likely.

There is a dramatic difference by age on this question. Half (51%) of voters under 35 believe it is at least somewhat likely humanity will be wiped out in the next decade or so. Only 12% of senior citizens agree (and only 4% of seniors believe it is Very Likely).”

Rasmussen merkt op dat hij het sentiment herkent uit de Koude Oorlog: toen dachten ook met name jonge mensen dat de dreigende kernoorlog met de Sovjet-Unie een einde zou maken aan het menselijke leven op aarde. Belangrijk om te vermelden is daarbij dus wel: de Koude Oorlog ging voorbij, en de Aarde – inclusief een toenemende mensenpopulatie – zijn er nog steeds. En dat is ook niet zo gek: angst is een slechte raadgever. Ook wanneer het aankomt op het voorspellen van de toekomst.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

36 reacties

 1. Joop Klepzeikert

  Dit krijg je dus als onderhand bijna alle leraren met werkende hersenen uit het onderwijs weggepest zijn door hun ultra extreem linkse ‘collega’s’.
  Als je kinderen, maar ook domme volwassenen, dag in dag uit met linkse leugens bestookt gaat een groot deel die linkse leugens nog geloven ook.

  1. Korporaal Monty

   Het is je echt niet gelukt hè om Nederland te ontvluchten.
   Misschien moet je politiek asiel aanvragen in de Verenigde Staten.

   1. spelende vrouw

    2 maal , ik wil ook

    1. Korporaal Monty

     Misschien kunnen jullie Jumping ook meenemen.

     P.s. waarom is meneer cactus in de ban gedaan?

     1. Julian

      Whahahah als je de Verenigde Staten als het beloofde land ziet….Nou dan kom je na 3 maanden weer kruipend naar huis…

   2. Blitzkrieg

    He begonia, je bezorgdheid is ongegrond, bij aankomst stuurt hij vast en zeker een kaartje.

   3. Joop Klepzeikert

    @Hersenloze trol Monty: Ook buiten Nederland bestaat het internet al even hoor. Dom wezen.

    1. Korporaal Monty

     Gezien de tijden waarop jij reageerd moet je dan in Singapore zijn of je moet s’nachts vanuit Amerika reageren.

     Maar dat kan je dan toch gewoon schrijven.
     Of schaam jij je dat je nu in Singapore woont?

   4. Mycase

    Man rot een keer op hier zuigstengel

  2. santiago

   Joop. Het niveau van dit soort kinderen is ook om van te huilen. De meesten zeggen alleen wat hun door de linkse leraren wordt voorgekauwd. Ze hebben geen idee wat er gaande is in de politiek. Elk weekend lekker een paar pilletjes en feesten. En dan willen die linkse flikkers de kiesgerechtigde leeftijd naar 16 jaar brengen. Leeftijd om te stemmen naar 25 jaar zou beter zijn en dan ook de kiesdrempel omhoog, anders zitten we straks in een land met 25 politieke partijtjes van rond de 5 zetels en de VVD uiteraard met 25, want die bl;ijft altijd wel de grootste.

   1. Joop Klepzeikert

    @santiago: Klopt als een zwerende vinger. het schoolniveau in Nederland is héél hard achteruit gegaan de afgelopen decennia. In de jaren 70 leerde we de tafel van 1-10 nog in de 1e en 2e klas lagere school. Daar beginnen ze nu pas in de brugklas mee. Ook de taalvaardigheid van brugpiepers is onderhand lager dan 1e klas lagere school uit de jaren 70.
    Die pilletjes doen de hersentjes inderdaad ook absoluut geen goed. Dat zien we aan het krakersvolk uit de jaren 50-70 ook. Dat is wat nu massaal GroenRaRa en PvdAllah stemt. Die hebben ook nog nauwelijks werkende hersencellen over.
    Dat de VVD nog steeds zo’n grote schare fans heeft heb ik geen verklaring voor. Dat was vroeger de partij voor de ondernemers, maar ook die worden al decennia door VVD belazerd en steeds harder uitgekleed.

 2. spelende vrouw

  triest dat linkse mafklappers de bevolking zo weten te indoctrineren met hun angstverhaaltjes , onwaarheden en halve waarheden.

  Linkse mafklappers blijven schermen met hun NOx en CO2 verhalen terwijl onomstotelijk aangetoond is dat die zaken NIETS met klimaatverandering van doen hebben.

  De kap van de oerbossen heeft ietsje meer invloed maar daar hoor je linkse populisten nooit over

  1. Dik

   ‘daar hoor je linkse populisten nooit over’

   Jawel hoor, dat gebruiken ze om elektriciteit op te wekken voor hun ultragesubsidieerde elektra-auto’s.

  2. Ron

   Maar waarschijnlijk krijgen ze wel gelijk. Alleen door self fulfilling prophecy.

   Als ze inderdaad wat ze nu willen gaan doen de natuur helpen met kunstmatige deeltjes in de atmosfeer te blazen om zo afkoeling te genereren dan is het over 12 jaar inderdaad afgelopen.

   De natuur regelt het zelf wel, doet het al miljarden jaren namelijk.

 3. Anne Sophe Schillersdorf

  “The world is going to end in 12 years if we don’t adres climate change”

  – Alexandra Ocasio-Cortez

  1. Joshuak

   Ja en dat mens spoort lang niet dus wat moet het het ons uitmaken wat zij zegt? Als ik wou weten wat een barista ervan vondt dan liep ik wel jaar de kroeg om de hoek..

   Paniekzaaiers zijn het.. Helemaal want ze bieden ook geen oplossingen alleen de creatie van angst en emotionele reacties op die angst..

   Kijk Die green new deal.. als het echt 5 voor 12 was waarom nemen ze het dan niet serieus? Want als je die plan eens door leest zie je 1 en al identiteit politiek en symbool politiek als reparatie maar donkere mensen enzo..

   Sorry maar als je deze tijd gebruikt om je eigen politiek erdoorheen te drukken dan is het jou schuld dat niemand wil meewerken..

   Zelfs vakbonden in Amerika hebben gezegd dat ze niet daar op te zullen stemmen omdat zij de dood van de economie in Amerika zal worden en dat ze indien ze zo doorgaan niet de Democraten omhelzen..

   Stel je voor zelfs de vakbonden hebben er geen zin meer in.. Dat zegt genoeg want wie vertegenwoordig ze dan nog? NIEMAND..

   En daarom gaat Trump winnen.. En denk zelfs nog dik ook..

   1. Fortiori

    Waarom zou dat dik moeten zijn ?

  2. Bosche draak

   Diezelfde Cortez die dacht dat het door koeiescheten kwam?
   Soppende schillenboer wat ben je toch ook een achterlijke onbenul…

 4. Ome Cor

  Greta Thunberg (wordt door de klimaatgelovigen als een soort Jeanne d’Arc (Don Quichot is een betere titel) op een voetstuk gezet, en door sommigen van hen zelfs letterlijk de verlosser of wedergekomen Jezus genoemd. Krankzinnig!

  Complete klassen schoolkinderen worden –regelmatig verplicht of verkapt gedwongen (‘jullie mogen alleen spijbelen als je meedoet’)- de straat op gestuurd om te eisen dat hun ouders de planeet ‘redden’, wat doet denken aan de Middeleeuwse kruistochten, toen uiteindelijk ook grote aantallen kinderen werden gedwongen om mee te doen om het heilige land te redden.

  Een even duidelijk als angstwekkend bewijs dat we met een religie te maken hebben, is dat iedereen die niet blindelings in het CO2/klimaatverhaal gelooft, wordt verketterd als ‘klimaatontkenner’. Alle tegenstemmen worden automatisch worden zwartgemaakt. Tegelijkertijd wordt valselijk de steun van 97% van de wetenschap beweerd – inderdaad: 97% van de door hen ingeschakelde, goedgekeurde en gesubsidieerde wetenschappers. Dit komt op hetzelfde neer als in een kerk vragen of God bestaat, en vervolgens met die uitslag proberen om ongelovigen te overtuigen……

  En net als destijds bij de Katholieke Kerk en het Vaticaan het geval was, is het alleen de top die steeds rijker wordt, ten koste van de gewone man. Dat is de reden waarom ook veel multinationals en banken achter de klimaatagenda gaan staan: het levert hen onvoorstelbaar veel geld op.

  Andere bedrijven zullen worden GEDWONGEN om mee te doen, hetzij door almaar hogere klimaat/energiebelastingen (die er ontegenzeggelijk gaan komen), hetzij doordat ze op een zwarte lijst worden gezet als ze in de ogen van de klimaatbisschoppen niet schoon genoeg zijn of niet voldoende ‘duurzame’ investeringen doen.

 5. van Urk

  Waarom angst hebben voor de toekomst? Was het verleden dan inderdaad zo mooi? Wie angst heeft voor de toekomst, heeft die toekomst al bedorven. Maar goed..Angst creeeren is een politiek instrument om een boodschap bij het volk onder de aandacht te brengen. Daar heb je soms iemand voor nodig die deze boodschap aan iedereen komt brengen. Daarom kruipt bij mij het gevoel dat er een heleboel niet klopt aan Gretha Thunberg. Een meisje dat vanaf haar achtste jaar al geconfronteerd werd met de gevaarlijke opwarming van de Aarde. Hoezo geconfronteerd? want meisjes van acht zitten in groep 5 en bekommeren meer met meisjeszaken. Op haar elfde ging ze in hongerstaking waarna ze aan de ziekte van Asperge leed. Hongerstaking!? In december ging zij met haar vader naar de milieuconferentie van Katowice waar ze een onderhoud had met de secretaris-generaal van de VN, Antonio Guterres. Hier wordt het verhaal al verdacht. Ik kan ook mijn kinderen de auto in prakken en naar Den Haag, Brussel of Rome rijden, maar mijn kinderen worden dan absoluut niet zomaar ontvangen door regeringsleiders of de Paus of wie dan ook! Maar het wordt nog gekker: ze had in januari onbeperkt toegang tot het Wereld Economisch Forum in Davos waar tijdens deze festival normaal geen muis doorheen kwam. In Davos sprak ze uitgebreid met Bono en Christine Lagarde, waarna ze achter gesloten deuren discussieerde met 58 regeringsleiders. Vreemd..Er zijn minstens een miljoen kinderen die zich zorgen maken om de armoede, geweld en klimaat van de wereld maar die zijn nooit aan het woord gekomen in Davos of waar dan ook. Rara hoe zit dat? Het lijkt wel gepland. Ik had eerder zo,n schattig meisje gezien in de leeftijd van vijftien wat kennelijk ideaal is voor dat soort stunts. Het was Nayirah, een Koeweitse verpleegster die huilend de VN toesprak over de misdaden van Irakese soldaten. Een paar weken later begon een grootschalig oorlog om oliebelangen. Het was dan ook nep. Het meisje was geen verpleegster maar de dochter van de Koeweitse ambassadeur in Washington. Ze was wekenlang getraind door het reclamebureau Hill & Knowlton om heel smerige politieke doeleinden door te duwen. Ik weet niet of Gretha ook nep is. Maar ik weet wel zeker dat als een kind zoveel aandacht krijgt en altijd iets te volwassen dingen zegt, er iets niet klopt! En als Gretha Thunberg niet klopt, dan klopt het hele klimaat -CO2- opwarming-zeespiegelverhaal erachter ook niet. Haar ouders komen trouwens uit een familie van bekende Zweden. Haar moeder is een succesvolle operazangeres en er zit zelfs een Nobelprijs winnaar in haar stamboom. Daarnaast publiceerde zij met haar man een boek uit met de naam “Scenes from the Heart” op de dag dat Gretha naar buiten trad om te staken. Het boek gaat over zowel de crisis in haar gezin als de klimaatcrisis. Is het toeval? Op de dag van de staking liep “toevallig” ook net de baas van een bekend Zweeds pr-bureau langs en maakte “toevallig” net een foto die “toevallig” viraal ging op sociale media. Deze zakenman, Ingmar Rentzhog, richtte de klimaatbeweging #WheDontHaveTime eerder in 2018 op en is trainee en lid van klimaatnetwerk #Al#Gore. Deze Ingmar Rentzhog is “toevallig” weer een kennis van Gretha haar moeder.

 6. Siemien

  Het slaat volledig door en weet je wie er dan zo stil blijven? precies dé klimaathysterische idioten

 7. Agios

  Vooral de jeugd is het zicht op de toekomst verloren. De jeugd stemt massaal links. Links propagiert het doemdenken en treft daarmee de eigen achterban. Dit is nu echt hilarisch! De schorpioen steekt zichzelf.

 8. Mar

  Wat mij nog niet duidelijk is, waar woont de ondervraagde jeugd?

  Dit wordt niet duidelijk in het artikel, noch op de website van Rasmussen.

 9. Rosasolis

  Lang voordat Greta werd geboren, kwamen steeds meer rapporten uit de hele wereld, en de eerste boeken over klimaat en milieu problemen. Ik heb zeker 15 jaar geleden een
  Bestseller boek over hoe het met onze planeet gaat. Die duidelijk vertelde wat de problemen zijn, en hoe erg zij toen waren. En in de laatste deel, hoe dat problemen opgelast kunnen worden… Of dat kan, of als het al te laat was. Ik was zeer onder de indruk van deze zeer informatief boek, die ik kon lenen uit de bibliotheek van Den Helder, en voor 2 maanden kon reserveren. Helaas ben ik de titel vergeten en ook de auteur. ( Misschien is er iemand onder onze DDS abonnees die het nog weet, als je dit boek thuis heeft. Omdat het toen een bestseller was, lag het in ieder goede boek winkel).
  Nu dat de problemen steeds erger zijn geworden, is de hele wereld bevolking bezorgd,
  niet alleen tieners van westerse landen. De enige manier om met klimaat problemen om te gaan is door wetenschappers en regering medewerkers samen oplossingen te zoeken en nieuwe wetten te maken. Laat de protesten doorgaan, zodat veel meer mensen wakker worden. Maar er moet geen massale paniek situaties gecreeerd worden. Films zoals de bekende: “The Day After Tomorrow” moeten niet meer uitgezonden worden. In plaats van deze overdreven Hollywood sensatie films over klimaat verandering, moeten er meer documentaire films komen. Die wetenschappers
  aan het woord laten komen. Dan leren we steeds meer over hoe het nu echt met
  planeet Aarde is gesteld.

  1. van Urk

   Hoeveel keer is de wereld trouwens vergaan? Al duizenden jaren hebben volkeren door tekenen aan de wand het idee weleens gehad dat het leven op aarde zou vergaan. Ach..Toen de Neanderthalers wat extra warm gingen stoken en meer mammoetvlees gingen eten was het met de IJstijd ook meteen afgelopen.

   1. Cycle25

    @ Urk, klopt en de Maya’s zaten het dichts bij de 3 grote CME’s die weg knalden uit de zon in 2012. Media heeft hier nauwelijks wat over gemeld, maar dit zwaardere Carrington Event zou bij een “hit” de atmosfeer een behoorlijke optater verkocht hebben. Satellieten sowieso, en alles wat elektrisch behapt op deze planeet zou grotendeels uitgevallen/doorgebrand zijn.

    De knal was gelukkig mis..

 10. Blitzkrieg

  “I believe it is appropriate to have an over-representaton of factual presentations on how dangerous it is”
  Al Gore

 11. loodklopper

  Stikstof N2 78,09%. Zuurstof o2 20,94% Argon Ar 0,93% Koolstofdioxide CO2 0,03% Neon Ne 0,0018% Helium He 0,00052% Methaan CH4 0,00022% Krypton Kr 0,00010% Distikstofoxide N2O 0,00010% Waterstof H2 0,00005%
  Xenon Xe 0,00008% Dit is de samenstelling van de lucht. Waar lullen die klimaatwouzen nou over? Trouwens onze nazi vrienden aan de linkerkant zetten in de jaren dertig ook kinderen in om politiek te scoren. En het klimaat is op deze planeet al een 3,5 a 4 miljard jaar aan het veranderen. Of wij er als soort zijn of niet. De zon is de grootste factor hier.

 12. Jack Flash

  Eigenlijk is dit waanzinnig allemaal.Je kon dit zien aankomen hoe die jeugd opgenaaid werd.Ik vond dit soort praktijken meteen al misdadig.

 13. Dik

  Maar er zijn een paar mensen die heel goed kunnen rekenen, zoals de Deen Bjorn Lomborg. Hij tweette een paar dagen gleden over de nieuwe klimaatplannen van de Duitse regering: „Duitslands regering wil gedurende de komende vier jaar 40 miljard euro uitgeven om CO2 te verminderen. Dit zal de wereldtemperatuur doen dalen met 0.00018 graden Celsius.”

  Vijfhonderd serieuze onderzoekers en wetenschappers stuurden afgelopen maandag een brief naar de VN waarin ze bestrijden dat er een klimaatcrisis is. Ze worden stuk voor stuk gedemoniseerd, of hun argumenten worden terzijde geschoven, of ze worden genegeerd. Gelovigen hebben geen behoefte aan argumenten. De verwachting van een Apocalyps, onder meer verkondigd door een zwaarmoedig Zweeds klimaatheksje, is zo verleidelijk in het postreligieuze westen, dat de politieke elites noch de media in discussie willen met sceptici, zelfs niet met Richard Lindzen, een man die een wetenschappelijke reputatie te verliezen heeft.

  Bron: Telegraaf 24-09-2019

 14. C.A.Barstow

  De foto van die griezel stelt de Opper leider van smerig en vervloekt links voor!

 15. Dik

  Briefje van Jan verduidelijkt het op geniale wijze!

  ==================

  Beste Gretariërs,

  Hoe dapper was Drew Barrymore toen ze op 6-jarige leeftijd een hoofdrol speelde in E.T.?

  Hoe stoer was Christian Bale toen hij op 12-jarige leeftijd in Steven Spielbergs ‘Empire of the Sun’ debuteerde?

  Hoe goed was Leonardo DiCaprio toen hij op 15-jarige leeftijd debuteerde in de televisieserie ‘Parenthood’?

  Nou, zo moeten jullie Greta Thunberg ook zien.

  Een Zweedse actrice die door geldgeile ouders de wereld over wordt gejaagd om toneel te spelen voor iedereen die haar maar een podium biedt.

  En ja, ik zei inderdaad ‘geldgeile ouders’. En dat mag ik zeggen. Want ik heb namelijk wél het boek ‘Ons huis staat in brand’ gelezen, waarin moeder Malena Ernman het verhaal van haar gezin vertelt.

  Als je dat boek gelezen hebt, dan snap je dat moeder Ernman de motor is achter alles wat Greta doet. Greta is voor kindermisbruikers als haar moeder het ideale instrument om in de schijnwerpers terug te keren. Die waren namelijk gedoofd toen ze stopte als operazangeres en een lachwekkend Songfestival-optreden namens Zweden niet de gewenste nieuwe impuls aan haar carrière kon geven.

  Wie kritiek heeft op Greta Thunberg, heeft kritiek op twee ouders (vader is een eersteklas Jan Lul, die naar het pijpen van zijn echtgenote danst) die hun ‘geniale dochters’ van psycholoog naar psycholoog sleepten om maar voldoende etiketjes te verzamelen die hen het predikaat ‘bijzonder’ opleverden.

  Lees dat boek en kom dan nog eens met droge ogen beweren dat Greta Thunberg ‘een grote inspiratiebron’ voor je is.

  En dat je verbaasd bent dat ze niet naar de Verenigde Staten wándelde.

  De vorige Jezus kon dat namelijk ook.

  Zo, zijn we nu waar ik heen wilde: de Verenigde Staten.

  Kijk dit filmpje:

  WATCH: Greta Thunberg passionately shares her message to world leaders at #UNGA:

  “We’ll be watching you … You’ll come to us young people for hope. How dare you! You have stolen my dreams and my childhood with your empty words … People are suffering. People are dying.” pic.twitter.com/Z0XuVvcIXK
  — NBC News (@NBCNews) September 23, 2019

  Zonder kromme tenen uitgekeken?

  Dan kun je twee conclusies trekken.

  De eerste: terug in Zweden moet de ‘Socialnümnden’, vergelijkbaar met onze Kinderbescherming, Greta en haar twee jaar jongere zusje Beate onmiddellijk uit huis plaatsen, want ze kan de door moeder Malena en haar team opgelegde druk psychisch niet meer aan.

  De tweede: wat waren Drew Barrymore, Christian Bale en Leonardo DiCaprio destijds vergeleken met dit door de klimaatmaffia ingehuurde kindsterretje eigenlijk een stelletje ongelooflijke prutsers.

  Je kunt natuurlijk ook wegkijken en boos op mij worden.

  En beweren dat het ‘gemeen’ (of erger) is dat ik Greta Thunberg volstrekt niet serieus neem en zelfs belachelijk maak, terwijl ik een oude witte man ben en zij nog maar een kind is.

  Daar zijn sektarische volgelingen goed in.

  Als de boodschap ze niet bevalt, gaan ze full focus op de boodschapper.

  Maar zolang jullie dat boek niet hebben gelezen, neem ik jullie toch niet serieus.

  En daarna nog niet trouwens.

  De geschiedenis heeft ons immers geleerd dat ‘idealisten’ die jonge kinderen misbruiken om hun doel te bereiken de wereld weinig goeds hebben gebracht.

  Groet,

  JanD

 16. Lampje

  Amerikanen kun je helaas niet betrappen op intelligentie.

  1. Bosche draak

   Nee ze zijn enkel de leider van de vrije wereld, koploper in digitale ontwikkeling en de grootste economische macht ter wereld.

   Sukkel

  2. spelende vrouw

   nee , die 320 miljoen Amerikanen zijn knettergek , tenminste in de ogen van de nitwit van rossum en een kapot lampie

   🙂 🙂

 17. Joost mag het weten

  In ’72 bedacht, in ’91, na de val van de USSR, in een stroomversnelling geraakt.

  “Because of the sudden absence of traditional enemies, “new enemies must be identified.”[2] “In searching for a new enemy to unite us, we came up with the idea that pollution, the threat of global warming, water shortages, famine and the like would fit the bill….All these dangers are caused by human intervention, and it is only through changed attitudes and behavior that they can be overcome. The real enemy then, is humanity itself.”[3] – The First Global Revolution, Club of Rome

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.