Racismeroepers staan voor joker! Bonaire houdt Zwarte Piet gewoon zwart: ‘Staat hier niet ter discussie!’

Sinterklaasfeest_op_de_Antillen
Foto: Sinterklaasfeest op Curaçao. Bron: Marjorie Noor / Wikimedia.

Racismeschreeuwerds weten al bijna een jaar of tien in Nederland iedereen te foppen met het argument dat Zwarte Piet ontzettend racistisch is, en dat zwarte mensen zich ontzettend beledigd voelen door de kindervriend. Ja, nadat ze een schaamteloos verzonnen fabeltje van Jerry Afriyie en z’n maatjes gehoord hebben. Maar op misschien wel het zwartste stukje Nederland, Bonaire, vinden ze Zwarte Piet dus helemaal niet zo verschrikkelijk.

Nooit gedacht dat ik het nog eens een keer zou zeggen, maar ere wie ere toekomt: op de voormalige Nederlandse Antillen lijkt meer gezond verstand te huizen dan op het Europese vasteland. In ieder geval als je kijkt naar de totaal uit de hand gelopen en ridicule Zwarte Piet-discussie, die in Nederland voortdurend wordt aangezwengeld door gesubsidieerde racismeroepers. Eén voordeel: op Bonaire heb je een stuk minder van die welvaartssubsidies, dus ook een stuk minder mensen die het zich kunnen veroorloven om problemen te verzinnen en daarover relletjes te starten.

Dat levert in ieder geval een maatschappij op waarin het Sinterklaasfeest gewoon nog leuk is en niet door professionele demonstranten jaar na jaar vergald wordt. Lang leve Bonaire:

Op Bonaire is de discussie echter zo goed als afwezig; ook dit jaar zal Zwarte Piet op Bonaire gewoon zwart zijn. “We volgen de discussie in Nederland wel, maar hier staat het uiterlijk van Zwarte Piet nauwelijks ter discussie”, zegt Selimah Agostien van de Kominshon San Nikolas Boneiru in gesprek met de Papiamentstalige ochtendkrant Extra. De Komishon San Nikolas verzorgt dit jaar voor de derde achtereenvolgende keer de intocht van Sinterklaas op het eiland.

“Er zijn ook op Bonaire wel wat mensen die vinden dat de Pieten er anders uit moet gaan zien, maar wij gaan daar niet in mee. Het is een volksfeest en een traditie, waarmee we allemaal zijn opgegroeid”, aldus Agostien. “Op Bonaire zullen er dan ook geen roetveegpieten te zien zijn”.

Hadden we in Nederland maar wat van die gekoesterde Bonairiaanse nuchterheid!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

100 reacties

 1.   

  ‘Onderzoek Hart van Nederland wijst uit: 95% van Nederland wil Zwarte Piet’

  …..

  1.   

   Hart van Nederland.

   :)

   1.   

    tja als de tarrel een enquête niet wel gevalt lacht hij het weg. De tarrel heeft samen met prutte in 1 klasje gezeten. Is de hond wel goed tarrel ? dan moet je dat cijfer even opzoeken of van de NPO

    Een overweldigende meerderheid wenst ZWARTE piet ZWART te houden.

    Allemaal racisten natuurlijk in jouw beleving tarrel.

   2.   

    Hart van Nederland vertegenwoordigt de meerderheid der Nederlanders die zwarte piet gewoon willen houden zoals altijd, dat jij daar als minderheid die niets in de melk te brokkelen heeft meewarig over glimlacht toont slechts aan wat voor een volslagen idioot je eigenlijk bent, denk je nu echt dat de meerderheid die malle ideeën betreffende racisme van jou en je mede debielen over gaat nemen?

 2.   

  Ruim 95% van Nederland houd ZWARTE Piet ook gewoon zwart.
  De anti-Zwarte-Pieten brigade is slechts een héél klein groepje schreeuwers, die heel veel soepsidiegeld van de roverheid krijgen om te kunnen schreeuwen.
  Zodra de soepsidies voor dat soort clubjes ingetrokken worden is het zo over met dat geschreeuw.
  Zouden dat soort etterbakken ook geen andere vormen van graties geld meer krijgen is Nederland heel snel van het allochtuig probleem af. Ook het huizen tekort is dan net zo snel opgelost.
  90% van de crimigranten verdwijnt dan vanzelf naar landen waar ze wel graties geld krijgen en de toestroom houdt dan ook direct op.

  1.   

   Beste Joop.
   Wordt er in uw nieuwe vaderland wel of geen Sinterklaas gevierd ?

   1.   

    joop komt bij mij op visite om het authentieke sinterklaas feest te vieren met kinderen en klein kinderen. Warme choco , rummetje , kadootjes , ome klaas als sinterklaas en ome piet als zwarte piet. geweldige avond droplul

    1.   

     De liegende vrouw doet ook een dukaat in pieterman zijn zakje.

     1.   

      EEEEEEEn sokpop weet het ook weer beter GET A LIFE ASSHOLE

     2.   

      Mycase spreekt ook een aardig woordje over de grens.

   2.   

    @EU trol: Dat gaat jou geen zak aan.

    1.   

     Wel toevallig dat eu sokpop dezelfde argumenten als korporaal Konty gebruikt he?

     Zouden ze in bed overlegd hebben na hun gebruikelijke “steekspel”?

 3.   

  En dit is al jaren bekend..lachen toch?

 4.   

  Als negers op de Antillen het geen probleem vinden waarom in Nederland dan wel?

  Ik wacht op de uitleg van de grote expert op dit gebied: Professor Doctorandus Mezzadinges.

  1.   

   Voor negers is Zwarte Piet niet een zwarte Piet maar de buurman in een grappig pakje.

   1.   

    Ah hier vallen de echte racisten echt door het mandje hoor, dan zouden alle “negers” in Nederland het grappig moeten vinden..

   2.   

    Dat is hij voor het overgrote deel van de Nederlanders ook. Alleen wat getinte beroepsklagers aangevuld met virtue-signalling BN’ers zien er wat anders is dan het werkelijk is.

  2.   

   Eindelijk.
   Merlot geeft toe niet alle antwoorden te weten.

   1.   

    Klopt maar zoiets zal jij nooit kunnen toegeven. Jij weet altijd alles en nog veel beter dan de rest..

    En weet je iets niet, dan verzin je wel wat om te roepen.. Het zijn enkel en alleen die surinamers die lopen te zeiken. Uit elke andere oud koloniën vinden ze het wel prima of vieren ze het zelfs.

    Dus waarom moet het ons interesseren wat die gekken ervan vinden? Als het hen niet aanstaat dan rotten ze maar op..

    Aanpassen of oprotten.. Ik heb dat gedaan doen hun het ook maar

    1.   

     Quote : Dus waarom moet het ons interesseren wat die gekken ervan vinden? .
     .
     Valt u als buitenlander, u bent toch Chileen, ook al onder ons?
     Daar denk ik toch heel anders over.

     1.   

      Dus jij discrimineerd nu Joshua?
      Negers Marokkanen enzovoort horen volgens jou wel bij ‘ons” maar Chilenen niet?

     2.   

      @Ron,…het moet zijn discrinineert (met een t) want anders leert Joshuhak de taal verkeerd.

     3.   

      Ach gut.
      Iemand wordt op zijn plek gezet er is inhoudelijk niets terug te melden dan gaan ze de taalnazi uithangen.

      Dank je voor deze bevestiging.

 5.   

  Laat ze het maar lekker zelf uitzoeken daar.
  Overigens het feit dat negers daar geen minderheid zijn maar een meerderheid, verklaart uiteraard waarom ze er op Bonaire niet mee zitten.

  1.   

   Het is 16u geweest, moet u dan niet binnen zijn op de paas

  2.   

   bekmannetje wat brabbel je nou ? het ging toch om de karikatuur zwarte piet die zwarte mensen belachelijk maakt en daarom discriminerend is ? Wat maakt het dan uit hoeveel mensen er wonen op Bonaire of hoeveel daarvan zwart zijn ?

   je brabbelt weer wat om te brabbelen bekmannetje. Inhoudloze bull shit zoals altijd

   Het wordt hoog tijd om de subsidie gelden aan kozp en andere geweldadige gropejes in te trekken en ze GEEn vergunning meer te verlenen om te demonstreren tijdens intocht dagen.

   Pegida mag ook niet demonstreren met een BBQ voor de moskee om de openbare veiligheid. kozp mag niet demonstreren tussen de kinderen om de openbare veiligheid. Stop met het meten met twee maten linkse adepten. Walgelijk volk die links correcte salon socialisten

  3.   

   Beukman : Het concept van zwarte piet was toch racistisch, wanneer ga je consequent worden in je opvattingen. Verdedig je standpunten als een vent, vanochtend wilde je Seneca kussen en nu dit weer.

   1.   

    Bekman en consequent , hahahahahaha , water en vuur. Hypocriet anderen de les lezen is zijn handelsmerk. Omdraaien van feiten zijn hobby en het voorlezen van linkse onzin zijn beroep

   2.   

    Mij zal je niet horen zeggen dat het concept van ZP racistisch is, @Krieg. Of kun je mij even aanwijzen waar ik beweer dat het dit wél is?

    Ik ben ook absoluut geen fan van Quinsey Gario c.s. Wél constateer ik dat in Nederland vele niet-blanken worden gepest met ZP. Uiteraard zal dit op een eiland waarvan de meeste bewoners een donkere huidskleur hebben, niet of veel minder het geval zijn.

    Verder is het een kwestie van perceptie, vergelijkbaar met de perceptie van sommigen dat de hoofddoek een symbool van vrouwenonderdrukking is, iets wat anderen weer ontkennen.

    Helaas, de waarheid is niet zwart-wit, maar vooral heel erg grijs.

    1.   

     Beukman : Lees mijn laatste reactie aan jouw aangaande zwarte piet nog eens, “Zwarte Piet-discussie: in Almelo slechts één klacht in acht jaar”.

     Beukman : Globalisering en zwarte piet in één discussie, je komt wel erg direct tot de kern. Zo direct zelfs dat ik er maar weinig aan kan toevoegen. Van pestkoppen heb je gelukkig weinig verstand. Voor hun is pesten een doel en behoeft geen argument of aanleiding slechts een gemakkelijk slachtoffer. Pesten maar ook ras of discriminatie zijn dan ook totaal irrelevant in deze discussie, in Curaçao bijvoorbeeld vieren ze gewoon Sinterklaas met Zwarte Piet. Er is in Nederland slechts een enkeling die zegt last te hebben van Zwarte Piet, meestal gefaciliteerd door de politiek en/of onze staatsomroep de NOS. Voor verre gaande globalisering (Europese eenworing) is ons Sinterklaasfeest een sta in de weg, folklore die niet het nieuwe Europese ras weerspiegelt. Voor kinderen maar ook volwassenen is de kleur van piet totaal niet belangrijk, slechts de enkeling wil piet zijn kleur ontnemen. Die nostalgie van jou heeft een naam, namelijk folklore en is zo belangrijk dat het op de lijst van cultureel erfgoed staat. Volwassenen protesteren terecht omdat ze beseffen dat ze weer een stuk folklore en cultuur moeten inleveren voor hogere doelen die je op zijn best als zeer dubieus kunt beschrijven.

    2.   

     Jouw = jou

    3.   

     “Mij zal je niet horen zeggen dat het concept van ZP racistisch is,”

     Maar dat is wel het argument van de oproerkraaiers.

     1.   

      @merlot
      Je geeft dus toe dat het niet *mijn* argument is.
      Waarom zou ik andermans argumenten moeten verdedigen?

    4.   

     “Wél constateer ik dat in Nederland vele niet-blanken worden gepest met ZP.”

     Hoe constateer je dat, Beukman? Ga je het land in? Of stond het in je kwaliteitskrant?

     Ik zet er m’n vraagtekens bij. Het komt over als een “argument” dat er aan de haren is bijgesleept door de oproerkraaiers en hun oikofobe fellow travellers.

     1.   

      Ik heb zelf Surinaamse Nederlanders gesproken die als kind zeer hebben geleden onder het racistische symbool van Zwarte Piet. Daar bestaan vele getuigenissen van.

      Als dat zo is rijst de vraag waarom sommige Nederlanders niet de kleine moeite kunnen doen om die krenking weg te nemen.

     2.   

      “Ik heb zelf Surinaamse Nederlanders gesproken die als kind zeer hebben geleden onder het racistische symbool van Zwarte Piet”

      Dit liegt mezzadra natuurlijk.
      Maar ervan uitgaande, dit is een absolute minderheid, ik ken Surinaamse Nederlanders die er geen probleem mee hebben, die het een schande vinden dat een stel donkere racisten dit als racistisch bestempelen, wat deze minderheid laat zien is dat mijn Surinaamse Nederlanders die er nooit geen probleem van hebben gemaakt als racisten worden gezien…

     3.   

      “Daar bestaan vele getuigenissen van.”

      En ik kan getuigen dat jij vele malen maar wat roept zonder onderbouwing. Ook nu weer.

      Je staat bekend als een notoire leugenaar en maakt dus geen indruk. Je kan nog geen deuk in een pakje boter schoppen.

     4.   

      Beukman’s argument was dat de wereld globaliseert. Europeese eenmaking, het enige argument.

     5.   

      ‘Als dat zo is rijst de vraag waarom sommige Nederlanders niet de kleine moeite kunnen doen om die krenking weg te nemen.’

      Waarom zullen we moeten gaan toegeven aan de wanen van sommige zwarten terwijl familie van hen elders er totaal geen moeite mee hebben? Laten zij lekker een psycholoog op zoeken en niet een breed gedragen kinderfeest verstieren.

     6.   

      Je hoeft mij niet te geloven, merlot, er is ook serieus onderzoek naar gedaan.
      ht*ps://www.ois.amsterdam.nl/downloads/nieuws/2013_zwarte%20piet.pdf

     7.   

      Uit dit onderzoek:

      “De resultaten laten zien dat er over Zwarte Piet in Amsterdam verschillend wordt gedacht.
      Zo voelt ruim een kwart van de Surinaamse Amsterdammers zich gediscrimineerd, terwijl dit van de Ghanezen 14% is. Autochtone Amsterdammers voelen zich niet gediscrimineerd en ook Amsterdammers met een Turkse en Marokkaanse achtergrond ervaren dat niet.
      Surinaamse en Ghanese ouders geven daarnaast aan dat zij er moeite mee hebben als een Zwarte Piet de school van hun kind bezoekt (respectievelijk 39% en 28%).

     8.   

      @merlot
      Mijn belangrijkste referentiekader is het multiculturele Amsterdam.

      Je weet dat ik tot een jaar of twee, drie terug ZP hier nog heb verdedigd. Inmiddels is het niet meer vol te houden. De vele racistische reacties hier op DDS hebben ook een steentje bijgedragen aan mijn veranderde mening hierover.

     9.   

      Beukman vindt dat de multiculturele enclave Amsterdam representatief is voor de rest van Nederland, nou ik heb nieuws voor je, daar denkt het grootste gedeelte van Nederland geheel anders over.

     10.   

      Beukman : Europeese eenmaking, de rest is afleiding.

     11.   

      ‘Het blijft merkwaardig dat een (gelukkig snel krimpend) deel van de Nederlanders niet bereid is de kleine moeite te nemen om die krenking weg te nemen’

      95 % mozzarella, dus je overdrijft weer eens!

     12.   

      Wat is je punt, @saying? Van mij hoeft ZP niet te worden verboden hoor. Gaan jullie gerust je gang daar in Rockanje. Ik denk echter wel dat ook jullie er vroeg of laat aan gaan geloven. Tradities veranderen nu eenmaal, de tijdgeest tikt onverbiddelijk door.

     13.   

      Welnee Beukman, waar ik woon moet je een zwartjoekel met een vergrootglas zoeken, en mocht er al èèn zijn en hij durft een grote bek op te zetten over zwarte piet wordt hem wel een lesje geleerd, je hebt niet te maken met die ruggengraatlozen watjes zoals jij in dat open riool aan de Amstel.

     14.   

      “Gaan jullie gerust je gang daar in Rockanje.”

      Inderdaad, men doet hier net alsof Zwarte Piet verboden is. Dat is niet het geval, de Overheid bemoeit zich er niet mee en op het platteland kunnen de boeren dit achterlijke gebruik nog decennia in stand houden.

     15.   

      “waar ik woon moet je een zwartjoekel met een vergrootglas zoeken, en mocht er al èèn zijn en hij durft een grote bek op te zetten over zwarte piet wordt hem wel een lesje geleerd”

      Dit bedoelde ik inderdaad met het schaamteloze racisme dat veel pro-Pieters wel degelijk drijft.

     16.   

      tijdgeest = Juncker een consorten.

     17.   

      Racisme is het werktuig van eurofielen. Onze zwarte medemens is dus nog steeds niet verlost van slavernij.

     18.   

      Beukman schreef: “Je weet dat ik tot een jaar of twee, drie terug ZP hier nog heb verdedigd. Inmiddels is het niet meer vol te houden.”

      Ik herinner me dat je toen al snel overging op de lijn van Mezza.

      Waarom is het niet meer vol te houden?

      Racistische reacties hier en elders zijn met name een gevolg van de provocaties van oproerkraaiers als Sylvana Simons, de grauwe Eeuw en kozp.

     19.   

      tarrel , er is helemaal niemand die met jou spreken wil. Zelfs geen zwarte

      En als er Surinamers zijn die zich identificeren met zwarte piet moet je psychische hulp inschakelen voor die Surinamers.

      Zwarte piet heeft niets met negers , nikkers , surinamers , bosnegers of welke andere gekleurde groep te maken. Merkwaardig dat je argumenten als discriminatie en racisme als witte sneeuw verdwenen zijn. Je selectieve linkse verontwaardiging is weer een maat te groot aartsleugenaar.

      Weet tarrel eigenlijk wel wat een Surinamer is ? heb nog nooit 1 javaanse Surinamer horen roepen dat ie zich geïdentificeerd heeft met Zwarte piet. tarrel lult weer uit zijn linkse nek

    5.   

     “Mij zal je niet horen zeggen dat het concept van ZP racistisch is”

     Het is ook geen concept, geen bewuste intentie of wereldbeeld met bewust racistische strekking, maar het is evident dat een substantieel deel van de allochtonen in Nederland het wel ervaart als een racistisch symbool waardoor men zich gekrenkt voelt.

     Het blijft merkwaardig dat een (gelukkig snel krimpend) deel van de Nederlanders niet bereid is de kleine moeite te nemen om die krenking weg te nemen. Dat in die weigering soms racistische motieven een rol spelen blijkt inderdaad wel uit teveel bijdragen op DDS.

     1.   

      “maar het is evident dat een substantieel deel van de allochtonen in Nederland het wel ervaart als een racistisch symbool waardoor men zich gekrenkt voelt.”

      Inmiddels is Mezza zelf gekomen met een onderzoek (waarvan de betrouwbaarheid overigens niet vaststaat) waaruit zou blijken dat slechts een minderheid van de kleurlingen in Nederland zich gekrenkt voelt.

      I rest my case.

     2.   

      Inderdaad @Mezza.
      Dat krimpende deel blijkt zich bovendien niet te realiseren dat het aanpassen van tradities een oer-Hollandse traditie is, onvervreemdbaar vervlochten met de aloude Hollandse koopmansgeest. Niets mis mee!

     3.   

      ?

     4.   

      tarrel is blij dat ie niet gestikt is in zijn eerste leugentje. Hij heeft een concept ontwikkeld om onzin te kakelen

      Waar baseert de tarrel dat er ” een krimpend deel” is . Tarrel moet het draadje nog maar is teruglezen in plaats van volharden in zijn stront.

     5.   

      Rekenen kan je niet hé Mezza.
      Krimpend deel van 95% ‘t kg lang voordat dat dat significant kleiner wordt

     6.   

      Mezzadra :
      Dominee Gremdaat – Beledigen
      h**ps://youtu.be/VNWmzwHCIRE

     7.   

      Dat is het nog niet misschien jokkenbrok.
      Het enige wat evident is, is jouw niet aflatende neiging tot liegen en je onmetelijke arrogantie daar je meent te moeten spreken voor anderen.

    6.   

     Pegida mag ook niet demonstreren met een BBQ voor de moskee om de openbare veiligheid. kozp mag niet demonstreren tussen de kinderen om de openbare veiligheid. Stop met het meten met twee maten linkse adepten. Walgelijk volk die links correcte salon socialisten

  4.   

   “Overigens het feit dat negers daar geen minderheid zijn maar een meerderheid, verklaart uiteraard waarom ze er op Bonaire niet mee zitten.”

   O, dus als de meerderheid negers zijn is een “racistisch symbool” ineens geen probleem meer. Aldus de logica van Beukman.

   Ik zie het anders. Ook in Nederland maken de meeste negers er geen probleem van. Het zijn een handjevol oproerkraaiers die gesteund worden door roomblanke linkse “deugers”.

   Het zijn deze deugers, die overlopen van begrip voor deze gefrustreerde oproerkraaiers met hun gezeik over racisme, het slavernijverleden, zeehelden en kolonialisme, die hen een podium geven.

   Dat zijn dezelfden die altijd de islam in bescherming nemen die het qua slavernij en piraterij nog een stuk bonter heeft gemaakt.

   Baudet noemt dit soort mensen oikofoben.

   Veel moslims en negers van het type Sylvana Simons buiten dat zonder scrupules uit tot op het bot.

   1.   

    mooi geschreven Merlot. die achterlijke scheefbekken slepen veel subsidiegelden binnen met hun achterlijke beweringen. Dit land kan zoveel beter riep ooit een salonsocialist

  5.   

   Inderdaad Beukman, zo eenvoudig ligt dat. Zwarte Piet kan op Bonaire onmogelijk de gevoeligheid raken die hier bestaat.

   1.   

    Dan zal de gevoeligheid alhier dus wel misplaatst zijn denk je niet kereltje?

    1.   

     Dat volgt daar niet logisch uit, just saying, en dat denk ik ook niet.

     1.   

      Quote: Dat volgt daar niet logisch uit, en dat denk ik ook niet.
      Denken moet je ook aan mensen overlaten! Het is bewezen dat weekdieren geen of nauwelijks hersens hebben.

   2.   

    onze tarrel snapt ook nog niet wat racisme en discriminatie betekent. linkse deugers zeggen immers dat slechts blanken racisten zijn en kunnen discrimineren. De tarrel is niet slim maar wat verwacht je anders van een strontklodder

    kennelijk is zwarte piet niet zo storend als linkse deugers beweren. kennelijk is zwarte piet voor zwarte mensen een begrip. oliedomme tarrel

  6.   

   Beuk ik ben het voor de verandering eens met je eens, ze moeten het daar zelf maar weten.

   Net als hier, moet iedereen het ook lekker zelf weten en niet luisteren naar een minderheid.

   1.   

    Er is niets tegen luisteren naar een minderheid, @Ron. Het is zelfs een van de kenmerken van een krachtige democratie.

    1.   

     quote Beukman 2 minuten ago Beantwoorden
     Er is niets tegen luisteren naar een minderheid, @Ron. Het is zelfs een van de kenmerken van een krachtige democratie. end

     waarbij de meerderheid de besluitvorming bepaald :) :) :)

    2.   

     Inderdaad Beukman, als het een kleine moeite is om een krenking bij een minderheid weg te nemen doe je dat in een nette rechtsstaat.
     We sluiten, om een voorbeeld te noemen, ook de rookruimten in de Horeca en daarbij geldt niet of een meerderheid of minderheid daar aanstoot aan neemt.

     1.   

      De aandoenlijke heeft zijn digitale scheetje weer gelaten.

     2.   

      rookruimten sluiten is ook een krankzinnige beslissing van een minderheid .
      Investeringen van tonnen worden met 1 pennenstreek vernietigd
      Gewekte verwachtingen worden met 1 pennestreek vernietigd

      minderheden (2 zijdig op te vatten tarreltje) beslissingen laten nemen is daarom al een erg slecht plan tarreltje

     3.   

      Ben zelf geen roker maar degene die klaagde over het roken in de kroeg gingen toch niet naar de kroeg.

      Er wordt steeds meer bepaald door de overheid wat de mens doet.
      Als de mens in een kroeg met rook wil zitten moeten ze dat zelf weten, willen ze dat niet gaan ze weg.

     4.   

      “Ben zelf geen roker maar degene die klaagde over het roken in de kroeg gingen toch niet naar de kroeg.”

      Nee, slechts een minderheid ondervindt hinder van rokers en toch vinden we het normaal dat die minderheid een algemeen rookverbod afdwingt.

      Bij Zwarte Piet voelt een minderheid zich gekrenkt door dit racistische symbool. We zouden, zeker omdat het een kleine moeite is, rekening moeten houden met die minderheid. Als je dat krampachtig weigert speelt er iets anders en daar wees ik op.

     5.   

      Alweer een scheetje, geheel volgens verwachting.

     6.   

      Mezza dat vind jij normaal misschien maar dat is niet wat ik zeg.

     7.   

      Overigens vind ik wel dat er verschil is in de locatie.
      Openbare ruimtes ben ik voor rook verbod want dat kan je niet ontwijken.
      Een kroeg is een keuze dat je die binnen gaat.

      Wij moeten een voorbeeld nemen aan Japan, op straat eten, drinken roken is not done. Heb je ook minder afval op straat.

     8.   

      @Ron beweert:
      Ben zelf geen roker maar degene die klaagde over het roken in de kroeg gingen toch niet naar de kroeg.

      Nee, en nu wel. Bovendien blijken een heleboel rokers het ook wel zo fijn te vinden om niet in die stank te hoeven zitten.

      De bemoeizuchtige overheid zorgt er ook voor dat de brandveiligheid van je krieg in orde is, dat je geen bedorven voedsel geserveerd krijgt en dat het personeel niet wordt uitgebuit met achterlijk lange werktijden. Leve de overheid!

     9.   

      bekmannetje lult weer uit zijn nek. Als iedereen naar buiten gaat voor een peuk is de kroeg leeg.

      De anti rook lobby komt nog steeds niet in de kroeg bekmannetje

      Gaan we nu brandveiligheid koppelen aan roken mafklapper ?
      Je bent volledig gestoord

    3.   

     “Er is niets tegen luisteren naar een minderheid”

     Dat klopt, Beukman.

     Maar eraan toegeven is wat anders dan luisteren.

     We leven in een tijd van zwaar polariserende identiteitspolitiek, agressief activisme en een oikofoob links dat vrijwel reflexmatig de kant kiest van de minderheden.

     Daar beginnen steeds meer mensen genoeg van te krijgen en dat is volkomen begrijpelijk. Genoeg is genoeg.

     1.   

      “Maar eraan toegeven is wat anders dan luisteren.”

      Zeker, het gaat hier ook niet om toegeven maar om rekening houden met. Dat is in dit geval een kleine moeite en beschaafde natie doet dat dan ook.

     2.   

      Nu zeg je iets nuttigs. Rekening houden met elkaar.
      Maar dat is 2 richtingverkeer.
      Nu dwingt de minderheid dat is geen rekening houden met wat de gevoelens zijn van de meerderheid. En dat is waar de schoen wringt.

     3.   

      hoe kan je rekening houden met idioten die zich spiegelen aan een karikatuur van een kinderfeest. Morgen denken ze dat ze een mug zijn dan mag je ze met de vliegenmepper zo …………………

      ik was even aan het dromen

     4.   

      Sprekende vrouw.

      Helaas dacht ik dat hij reageerde op het rookverhaal, jou reactie laat me zien dat ik het verkeerd las. In dat geval jij omschrijft ben ik het met je eens.

     5.   

      mezzadra! je moet je dikke vette anti-Nederlandse cultuur en traditie smoeltje houden natuurlijk.
      Minderheden moeten zich aanpassen aan de meerderheid het zou wat zijn dat een 2de kamerpartij met 2 zetels het voor het zeggen krijgen in Nederland…

    4.   

     Inderdaad beuk is daar niets op tegen, er steeds aan toegeven wel.
     Maar dat is niet het punt niet de aandacht afleiden van het onderwerp graag. Herinner je die uitsprak nog?
     Het gaat erom dat als de uitkomst niet in jouw straatje past jij het afdoet als niet ons probleem en dat ze het lekker daar moeten houden.

     Weer een bevestiging dat wij het bij het rechte eind hebben.

 6.   

  Bonaire is toch gevuld met nee Ger’s..probeer daar maar een roetveeg pieten van te maken…?!

  1.   

   10+ :) :)

  2.   

   Roetveegpiet blijft een lastig concept. Onze gekleurde medemens met witte schmink! Volgens mij een lastig uit te leggen concept, Sylvana Simons weet er vast raad mee.

 7.   

  Prachtig….maakt mijn dag weer goed. Gelukkig nog mensen die een gezond verstand hebben , en een kinderfeest niet bederven, dat niets met racisme van doen heeft.

 8.   

  Gewoon een helder bericht.

  Op het zwartste stukje van Nederland (Bonaire) is Zwarte Piet gewoon Zwarte Piet.

  Rutte is het slechtste wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  1.   

   Ze moeten wel daar blijven. Die zwarte Pieten horen bij dat eiland en vooral niet studeren in Nederland. Helder.

 9.   

  Het gehuil om zwarte Piet begint weer. Hij is zwart en hij blijft zwart. Wie zich gekwetst voelt door wat schmink op een gezichtje met een kinderfeestje, moet nodig wat meer ruggengraat kweken. Mooi dat bij ons iedereen mee doet, donker blank Aziatisch. Het blijft een achterhoede gevecht het gesodemieter om zwarte Piet.

 10.   

  Well,..You can be offended, i don’t care. Nothing happens when you’re offened!!!

 11.   

  Dat is nu juist het punt. Ze hebben op Bonaire geen droeftoeters als Jerry Afriyie en z’n maatjes en de schreeuwers van de Grauwe Geeuw. De anarchisten die het Sinterklaasfeest om zeep willen helpen zijn op een paar handen te tellen, maar het is ze gelukt. Politiek correct Zompland is weer eens gezwicht voor hun gejank. Dit jaar dus enkel (blank geschminkte) roetveegpieten bij de nationale Sinterklaasintocht. Worden er nu ook donkere mensen wit geschminkt om als roetveegpiet deel te mogen nemen aan de intocht of worden zij nu geheel uitgesloten van deelname? Dit riekt naar een zelfverkozen discriminatie door de donkere medelanders. Met dank aan de anarchist Afriyie en zijn kompaan Van Zeijl. Volgende feesten die naar de kl*te worden geholpen zijn Kerstmis en Pasen.

  1.   

   Pasen? Dat betekent toch dat Jeffrey Afriyie na zijn kruisiging uit de dood is op gestaan? Kunnen ze niet zomaar afschaffen hoor!

 12.   

  De dictatuur van de schreeuwende minderheden (Trouw 25 september 2015) heeft Bonaire gelukkig nog niet bereikt, zo lijkt het.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!