Schaamteloze DENK-agitproppers zaaien verdeeldheid met complottheorieën over politie: ‘Verward of Verdacht!’

Zonder ook maar een splinter bewijs te hebben, lanceert de politieke partij DENK een complottheorie tegen de politie. Volgens de loebassen met migratieachtergrond zouden de agenten wel eens een arrestant kunnen hebben doodgeschopt, ondanks dat er totaal geen bewijs is voor de redenatie.

Het ziet eruit als een headline op één of andere vanuit Albanië gerunde clickbaitsite, maar nee. Het is dus echt een post aangemaakt door een Nederlandse politieke partij: “BIZAR: Man Overleden na ‘Aanhouding’ met Veel Vraagtekens…”, aldus DENK-Kamerlid Farid Azarkan op Medium.com.

Ja, die titel is inclusief dat foutieve hoofdlettergebruik dat zo kenmerkend is voor buitenlandse complot- en hoaxwebsites. Maar dat is nog niet eens de grootste zonde van de parlementariër. Wat wel heel schadelijk is, is de complottheorie die Azarkan lanceert. Eerder deze maand overleed in Leidschendam, op een steenworp afstand van Den Haag, namelijk een arrestant in het ziekenhuis. Hij zou door agenten vakkundig in elkaar zijn gemept, ondanks dat onderzoek van het OM en de patholoog-anatoom uitwijst dat er geen verband is tussen zijn arrestatie en overlijden.

Maar volgens de complotDENK’ers maakt dat de hele situatie alleen nog maar verdachter, zo speculeren ze volkomen onverantwoordelijk:

“Het Openbaar Ministerie liet aan Omroep West weten dat de patholoog had aangegeven dat de doodsoorzaak niet door het handelen van de politie kwam. Is het niet vreemd dat het Openbaar Ministerie deze uiting doet voordat het onderzoek van de rijksrecherche is afgerond? Is de politie juist gebeld met een vraag om hulp? Waarom heeft het Openbaar Ministerie aan Omroep West laten weten dat de overleden persoon een verdachte was, maar tegelijkertijd niets wilde zeggen over de verdenking? Waarom werd de Leidschendammer zonder kleren afgeleverd bij het ziekenhuis?”

Verder heeft DENK niet minder dan 36 Kamervragen over de kwestie gesteld aan minister Grapperhaus. Daaronder pareltjes zoals ‘Heeft de politie instructies gegeven aan medewerkers van het ziekenhuis over wat er wel en niet extern gecommuniceerd mag worden?’, ‘Erkent u dat er een patroon bestaat van buitenproportioneel politiegeweld gezien de tragische gebeurtenissen inzake de zaken Mitch Henriquez, Rishi Chandrikasing, Ihsan Gurz, Bertus de Man en andere slachtoffers die door politiegeweld overleden zijn?‘ en natuurlijk: ‘Welk beleid gaat u voeren om buitensporig politiegeweld tegen te gaan?

Eén ding lijkt me duidelijk: als je een partij zoekt die denkt dat Elvis en Tupac nog leven, Oekraïne de MH17 neerschoot en de illuminati de wereldregering vormen, dan moet je vast en zeker bij de eerstvolgende verkiezingen op de walgelijke complotpartij DENK stemmen. Bah, wat een opportunistische haatclowns.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. Pauline Kummer

  Die middelste, Azarkan, vind ik grappig. Altijd zo gevat. Als je dan die saaie reacties hier wel eens leest. Het gaat nergens over.

  1. spelende vrouw

   alle drie zaai , extremistisch , vaak voorspelbaar en een gevaar voor de democratie. Alle drie een enkeltje naar huis voor het goede voorbeeld.

   Een islamiet is verplicht terug te keren tot islamitische grond ! daaaaaag haatzaaiertjes goede reis

 2. Mar

  Weer politie Haaglanden bij betrokken. Heb je op omroepwest.nl artikelen over deze zaak gelezen, Tim?
  Heb je geprobeerd meer over deze zaak te weten te komen.
  Het is van politiekant weer allemaal lekker vaag, zoals wel vaker bij korps Haaglanden. Man wordt meegenomen zonder enige verwondingen en eindigt in het ziekenhuis.

  omroepwest.nl/nieuws/3897871/Man-na-arrestatie-overleden-in-het-ziekenhuis

 3. DidiMadloba

  Ik denk dat DENK gelijk heeft. Bij de politie zitten veel PVV aanhangers, en ze hebben de pik op Marokkanen. Helaas weet ik uit ervaring dat de politie al gauw zeer gewelddadig wordt. Zo gebruiken ze handboeien als foltermiddel: door de boeien te strak aan te draaien snijdt het scherpe metaal in het vlees en ontstaat blijvend letsel.

  1. Zozo

   Heb je ook cijfers, dit is gewoon dom, debiel gel*l. Wat had je trouwens uitgespookt, omdat je handboeien aangemeten kreeg?

   1. Bosche draak

    Ze hadden hem in “een nogal complexe situatie” aangetroffen in de plaatselijke kinderboerderij.

    Het slachtoffer Sikje de geit was helaas niet voor commentaar bereikbaar.

    Droplul didi was daarna even vergeten dat hij met z’n bijdehante gelul alleen wegkomt vanachter een toetsenbord.
    Oom agent was daar al gauw klaar mee en sloeg hem in de boeien.

    Maar didi had wel zulke miezerige polsjes dat de agent genoodzaakt was het net wat strakker aan te trekken en toen was het al gauw van “auw auw”

    De bos bloemen van het burea alsmede het aanbod “om even bij oom agent op schoot te komen en z’n traantjes te drogen” sloeg lobbige loba af.

 4. Heras

  Kwik kwek en kwak weer. Gooi ze uit de 2e kamer. Ze verspreiden alleen maar haat en verdeeldheid.
  Hebben ze weleens een motie ingediend dat de bevolking te goede kwam?
  Nee, niet de moslimbevolking, maar de nederlandse bevolking.

  Denk is weer begonnen met “agentje pesten”. Net zoals SS dat enkele maanden geleden deed.

 5. ikweetwatikwil

  Als je een buitenlandse club in de 2de kamer hebt, kun je dit soort dingen verwachten. Ze beginnen van binnen uit te werken en hopen zo onrust te stoken. Een leugen meer of minder maakt ze niet uit.
  Zo gaat dat in Noord Afrikaanse landen. Daar is het gezaaid en in het Westen willen ze oogsten. Domme mensen die er in trappen.

  Als de politie het werk niet naar hun zin doet , zijn het PVVers. Heb je het ooit beleeft.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.