Slappe Rutte in “actie”: ‘voetbalministers’ zeggen sorry tegen de premier en mogen gewoon door

Het is nog maar weer eens aangetoond dat premier Rutte heel goed is in weglachen, maar wat minder in met z’n vuist op tafel slaan. Of om ongehoorzame ministers eens fatsoenlijk op hun kop te geven omdat zij het land schofferen door tijdens de algemene politieke beschouwingen een beetje voetbal te zitten kijken terwijl hun bankrekeningen vollopen met hun bijna-Balkenendenorm-salarissen.

Onze columnist Jan Roos had het niet scherper kunnen stellen toen hij een foto twitterde van bewindslieden die lekker een potje voetbal aan het kijken waren vanuit Vak K terwijl het Kamerdebat met premier Rutte over het kabinetsbeleid nog in volle gang was. Hij zei: “Minister van veiligheid en justitie kijkt voetbal terwijl de rechtsstaat wankelt. Dit land.” Als een stel ongeïnteresseerde zoutzakken hadden ministers Ferd Grapperhaus (CDA, Veiligheid en Justitie) en Cora van Nieuwenhuizen (VVD, Infrastructuur en Waterstaat) meer aandacht voor de belevenissen van een stel sporters op een grasveld dan voor het uitoefenen van hun vak.

Dit zou in vroeger tijden een enorm schandaal zijn geweest. Maar in 2019 is het wel lachen en ben je met openlijk je taak verzaken een soort held van het volk. Of althans: ze denken in Den Haag dat zulke acties je ‘menselijker’ maken en daardoor dichter bij het door bezuinigingen aan de grond genagelde electoraat kan komen. Niets is minder waar: dit is openlijke minachting van de Nederlandse democratie.

Maar ja, wat boeit het ook hè? Even sorry zeggen tegen onze nationale giechelkont

“Justitieminister Grapperhaus heeft zijn excuses aangeboden aan premier Mark Rutte – die toen aan het woord was – voor het feit dat hij ‘op enig moment toch een stukje van Feyenoord  heeft zitten kijken. Grapperhaus had naar eigen zeggen ook wel wat afleiding nodig. Hij had twee zware dagen achter de rug na de moord op de advocaat van een veelbesproken kroongetuige. Wel erkent hij zijn fout, en neemt zelfs zijn collega in bescherming: ,,U moet dat ook de andere minister niet kwalijk nemen, zij werd een beetje door mij aangestoken.”

Die andere minister, Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur, begrijpt ,,dat mensen het wel een beetje gek vinden”.”

…En weer doorrrrrr! Leuk hè, politiek?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

46 reacties

 1. Anne Sophe Schillersdorf

  Gefeliciteerd! Dit is de 100,000 bericht over Rutte. Bij deze maakt u kans op een prijs van 1 miljoen 🙂

  1. FCKJoop

   Aldus Dopper

  2. Piet Patat

   Ach Annie, meid toch. Heb je ze allemaal geteld ?

  3. Joop Klepzeikert

   Gefeliciteerd met het bijhouden van100,000 berichten over Rutte. Bij deze maak je kans op jouw eerste werkende hersencel.

 2. FCKJoop

  Met alle respect, waarom zou je ook maar een moment aandachtig luisteren, wanneer je weet dat de premier slechts leugens en onzin verkoopt. Het hele kamerdebat was één grote farce

 3. Agios

  Waarheen kunnen Nederlanders vluchten? Waar zijn de ngo’s om ons uit het zinkende Nederland te redden? Waar kunnen we heen? We zijn goed op geleid en niet lui. Waar is onze safe haven. Waar kan ik asiel aanvragen?

  1. FCKJoop

   Gisteren stond er zo’n naïef eikeltjes van artsen zonder grenzen voor de deur. Hij kwam mij niet redden, doch wilde geld voor de veerdienst

  2. EU kok

   Vraag het Joop Klepplasser, hij is u voorgegaan.

   1. Korporaal Monty

    Misschien wil hij het @Agios wel vertellen.

    Of zou hij het egoïstisch voor zichzelf houden. Misgunt hij anderen het geluk op een beter leven.

  3. Mycase

   Nu even op Rhodos maar volgende week weer heerlijk terug in Potugal .

 4. Piet Patat

  “Grapperhaus had naar eigen zeggen ook wel wat afleiding nodig. Hij had twee zware dagen achter de rug na de moord op de advocaat van een veelbesproken kroongetuige”
  Dat is je werk druiloor, daar wordt je ( veel te ) vet voor betaald. Buiten het feit dat je dit ( op TV ! ) absoluut niet kunt maken getuigt het van ontberende professionaliteit en minachting voor het electoraat. Beste beurt gemaakt zo maar inderdaad, weekdiertje Rutte lacht het weg en gaat over tot de orde van de dag.

 5. Jack Flash

  Dat heb je met linkse deugparasieten.

 6. Jumping

  Inderdaad, in dit keiverotte Nederland zit de Minister van Justitie, tijdens de APB, naar het voetballen te kijken als de chaos en de onveiligheid, veroorzaakt door de Mocro Maffia, in de tweede kamer ter spraken komt.

  Wat een vorm van ONBESCHOFT zijn.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  1. GIF

   Inderdaad We hebben gekozen voor een slap en onbeschofte zooi. AUB zo snel mogelijk verkiezingen. Dan kan dit gajes naar huis. Hopelijk dat zijn ( hun ) opvolgers uit een beter nest komen.

 7. Meriadoc Brandebok

  DDS is weer eens erg selectief in de berichtgeving. Rutte zou met Wilders een vrouw bezoeken die, vanwege haar financiële nood, contact had opgenomen met de PVV. Daar horen we niets van, maar wel van Grapperhaus die om elf uur ’s avonds voetbal op z’n tabletje zit te kijken. Alleen de elementen uit het debat halen om het eigen gelijk te bevestigen; over die minachtende elite, ja alles voor het eigen gelijk.

  1. Dik

   Guusje is van hetzelfde laken en pak, de hele wereld de maat nemen en zijn holmaatje (aandoenlijke) in bescherming nemen. Geen enkel recht van spreken, die glibber.

   1. EU kok

    Quote : hetzelfde laken en pak
    .
    Daar gaat mijn mooie Nederlandse taal weer.

    1. Dik

     ‘ck’

     1. Blitzkrieg

      Dik : Een typootje, so what. Onze beroeps lullo mag eerst zelf wel eens leren schrijven. Ik heb hem de punctualiteit opties maar aangeraden.

     2. Dik

      @Blitz: Ik trek mij van die Cock sowieso niet aan, lees zelf maar.

      woorden.org/spreekwoord.php?woord=van%20hetzelfde%20laken%20een%20pak

    2. Blitzkrieg

     Daar gaat mijn mooie Nederlandse taal weer.
     .
     Leer Nederlands voor je een ander de maat neemt, lul.
     h**ps://context.reverso.net/vertaling/nederlands-engels/van+hetzelfde+laken+een+pak

     1. EU kok

      Deathspank, u tracht wel heel wanhopig met iemand in discussie te gaan.

     2. Blitzkrieg

      Rever niet zo man, ik dol alleen maar een beetje. Een discussie voeren, je blijft grappig.

     3. Blitzkrieg

      In bovenstaand bericht zit een typo, als je hem vindt krijg je een lollie. Go EU kok, go…

     4. Meriadoc Brandebok

      @Blitzkrieg

      Dollen mag altijd.

   2. Meriadoc Brandebok

    @lugar

    Wie is Guusje?

    1. Kretoloog

     Femke Halsema noemt haar man soms ‘paardelul’. Tenminste dat stond vorige week in de NRC, dus is het waar. Guusje is meer een lulletje rozenwater, zeg maar.

  2. goldenhands44

   hahaha en jij dacht nu echt dat een dag later DDS al kon berichten over dat bezoek , hoe dom ben je dan , dat bezoek moet nog komen muts.

   1. Dik

    En er is beloofd dat er geen media-aandacht voor zou komen.

  3. Bosche draak

   Heb je didi weer met z’n uitgekauwde “jamar jamar hullie doen het ook”?
   Verzin eens wat beters stumper!, of zat Wilders toen ook voetbal te kijken?
   De uitvreters zitten de hele dag op hun luie reet tegen een meer dan vorstelijke beloning, is het dan zo veel gevraagd je aandacht erbij te houden?
   Dit accepteren we ook niet van andere beroepstakken en zelfs niet eens van scholieren!
   Je gebruikt je speeltjes maar in je vrije tijd net als alle anderen.
   En als het te zwaar wordt voor de watjes dan nemen ze maar een vakantiedag op.

   1. Meriadoc Brandebok

    @Bosche draak

    Wie is Didi?..

    1. Bosche draak

     Oh pardon, dacht waarschijnlijk met die andere stokende joekel van doen te hebben, als de dienst te lang duurt ga je aan het haasten en afraffelen.
     En jullie klinken voort allemaal hetzelfde.
     Dat je uberhaupt niet weet over wie ik het heb kan ik moeilijk geloven, dus je bent echt zo dom als een varkenskont of je stookt weer lekker verder.

     Want wat is anders de reden dat je de rest van m’n argument negeert?
     Je had ook kunnen openen met “je ziet me voor iemand anders aan draak maar over hetgeen wat je geschreven hebt gesproken…..”

     Zie je hoe makkelijk het kan zijn?

     1. Meriadoc Brandebok

      @Bosche draak

      Ik weet werkelijk niet over welke didi je het hebt. Denk je dat ik alle nicknames van commenters uit mijn hoofd kan opdreunen?

      Verder gaat dit nergens over, maar het past natuurlijk wel in het anti-establishment-straatje van DDS. Zaken als dat Rutte met Wilders op bezoek gaat bij een vrouw in nood kan op weinig belangstelling van DDS rekenen, omdat het niet past in het Rutte-demoniseringsstraatje.

    2. DidiMadloba

     Ik ben Didi.
     Dat is uiteraard een pseudoniem, en van Georgische herkomst (nee, ik ben een gewone Hollander – en Georgië is niet islamitisch).

     1. DidiMadloba

      Georgisch: “დიდი მადლობა”

 8. Jack Flash

  “Betaald” voetbal kijken.

 9. trutje

  Ach normaal zitten ze op hun mobieltje als er iemand aan het woord is. Vooral Rutte als Baudet is zegt.

 10. Florissa

  Hij had er zeker op gespeeld in de illigale voetballotto,ze kijken namelijk beide naar een andere wedstrijd ,criminelen zijn al ver door gedrongen in Nederland ,kan je weinig gebeuren als je Grapjas in je broekzak hebt,de Mocro ,lacht zich kapot om die uilen in de tweede kamer .

 11. Mezzadra

  Wat een kleinzielig geneuzel weer.

  DDS bewijst zijn relevantie.

  1. spelende vrouw

   tarrels doen niet anders dan kleinzielig geneuzel posten

 12. Beukman

  Excuses zijn afdoende.
  Maar mogen Kamerleden eigenlijk wél op hun telefoon turen?

 13. C.A.Barstow

  Maakt allemaal niet uit, dit kan er ook nog wel bij.
  Veel mensen weten namelijk al dat ons land door een bende idioten bestuurd wordt.

  Stem FvD.

 14. spelende vrouw

  de interesse in het debat is ongekend groot 🙂 🙂

 15. fanof43

  Heerlijk. Moet kunnen.

 16. Van der Scheur

  Tering wat een slechte wedstrijd van Feyenoord, mijn cluppie.
  Ik kon het niet meer aanzien. Waarom waren deze volksvertegenwoordigers zo geboeid?

 17. Vliegenvanger

  Slappe vaatdoek Rutte heeft totaal geen ruggengraat. Hij durft nergens actie te ondernemen, tv kijken onder een vergadering is absoluut niet toelaatbaar. Als ik het zou doen kan ik het bedrijf uit. Die lapzwans lacht alles weg.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.