Sliep uit, drammerige Randstad! Limburg houdt Zwarte Piet gewoon zwart, en geen sneue linkse jankfratsen

Pech gehad voor alle Jerry Afriyies, Rob Jettens en Sunny Bergmans. De meest zonnige en zuidelijke provincie van ons land gaat niet mee in hun Amsterdamse gezwets over ‘racisme’ en dat Zwarte Piet moet worden afgeschaft. Op wat minieme wijzigingen na blijft de traditionele beste vriend van Sinterklaas gewoon zwart, en verder geen politiek-correct gezanik.

Kick Out Zwarte Piet mag dan succesvol het beleid van menig gemeente in de Randstad gekoloniseerd hebben met hun gedram, maar in de periferie hebben de radicale activisten toch nog de grootste moeite om voeten aan de vaste grond te hebben.

Dus nee mensen: dit land heeft niet collectief het verstand verloren, alleen door links de grond in geboorde steden als Amsterdam en Utrecht. In Limburg hebben ze het “alles is racisme”-virus nog niet opgelopen, en dat resulteert dan ook in een stukken minder problematisch kinderfeest. Dat wil zeggen: geen huilende actievoerders die er op uitzien om een sinterklaasintocht te verzieken voor de vele kinderen die uitkijken naar de komst van hun helden: Sinterklaas en Zwarte Piet.

Dat laatste las u inderdaad goed: Zwarte Piet. Geen stroopwafelpiet, geen regenboogpiet en al helemaal niet die vermadelijde roetveegpiet. Maar gewoon Zwarte Piet, zoals het deze geweldige en inclusieve Hollandse traditie betaamt:

“In de provincie Limburg kiezen de meeste gemeentes voor de traditionele Zwarte Piet tijdens de intocht van Sinterklaas. Dat blijkt uit een rondgang van 1Limburg. Wel worden er in sommige gemeentes kleine aanpassingen gedaan aan het uiterlijk van de hulp van Sinterklaas.

Vorige week liet de NTR weten dat bij de landelijke intocht van de Sint alleen maar roetveegpieten te zien zullen zijn. Veel Limburgse gemeentes kiezen echter toch voor de traditionele Pieten. Zo ook Weert. “Wij doen in Weert al 105 jaar de intocht en die doen we al 105 jaar op traditionele wijze”, aldus Dirk Kusters van Sinterklaasintocht Weert in Goedemorgen Nederland. “Zo lang als het kan willen wij er voor pleiten om dat zo te houden.””

Limburg: een voorbeeld voor heel Nederland!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. ikweetwatikwil

  Hier in het Noorden wordt ook gewoon Zwarte Piet ingezet. We laten ons niet onder druk zetten . Zielige anti’s. Doe wat nuttigs.

 2. tonna

  Limburgers zijn rustige en bedeesde mensen,maar loop ze niet voor de voeten!
  Cultuur staat daar hoog in het vaandel.
  Jerry Afriyies en consorte zijn daar kansloos!

  1. Tman

   ton:
   De weinige gemeenten in Limburg die de multicolor zwartepiet wél gebruiken,hebben een “boven Moerdijkse ” burgemeester!
   Vreemd toch!

  2. Top

   Gelukkig! En dat moeten ze ook volhouden.

 3. Original NL

  Kick out Jerry Afriyies!!!

 4. Blokkeer-Fries

  Het uitsluiten van Zwarte Piet op het kinder Sinterklaasfeest is de meest zuivere vorm van discriminatie, racisme en uitsluiting. Immers, iedereen is welkom op dit feest.
  Limburg geeft het goede voorbeeld.

 5. Joop Klepzeikert

  Het is inderdaad vooral de al door zeikmoslims en zeurnegers overgenomen Rampstad waar men het verstand volledig kwijt is. De rest van het land is gelukkig nog niet verslaafd aan de geestvernauwende rommel die crimigranten massaal importeren en verkopen.

  1. EU kok

   Hoe is de situatie in uw nieuwe vaderland en spreekt u de taal al een beetje?

 6. GIF

  Wij in het Zuiden weten wat traditie is. Wij zijn geen Hollanders. Daar zitten Godzijdank een paar hele grote sloten tussen. Laat dat zooitje ongeregeld aub daar blijven. Mochten ze toch willen komen dan kunnen ze beter een rubberbootje meenemen. De brug zullen ze wel niet meer halen.

 7. Anne Sophe Schillersdorf

  Dit is natuurlijk geen verrassing. De provincie loopt altijd achter op de randstad. Ooit zal ook Limburg ZP in de ban doen

  1. Stopperspil

   Alleen op de NOS-tv en in grote steden met een zich links noemend bestuur zijn die belachelijke roetveegpieten te zien. In het overgrote deel van de dorpen en steden blijft Zwarte Piet bij de intochten en thuis normaal zwart. De circa 200 fantieke tegenstanders van ZP zullen heel wat af moeten reizen om in beeld te komen.

 8. Piet Patat

  Ik stel bij deze voor dat de nationale intocht geboycot wordt door het publiek dat echte ZWARTE Pieten wil zien bij de aankomst van de Sint en niet die slappe policor aftreksels zoals daar zijn een roetveegpiet, stroopwafelpiet, kanariepiet of wat voor andere nep Piet dan ook. Als we solidair zijn met onze ZWARTE Piet ( en Sint ! ) dan gaan we naar lokale intochten met echte ZWARTE Pieten en steken we de middelvinger op tegen die traditie om zeep helpende zuigers als Jerry Afriyies, Rob Jettens en Sunny Bergmans. Vraag in de winkel om KERST stollen, niet om feeststollen, vraag naar PAAS eitjes, niet naar verstopeitjes, vraag naar NEGER zoenen en niet naar zoenen en ga zo maar door. Weg met die policor waanzin, hou onze tradieties in stand.

 9. ikweetwatikwil

  Mee eens Piet Patat. De burgers kunnen zelf heel wat doen.

 10. DutchOutlaw

  Kleine correctie 🙂 Ik woon ook in de Randstad vlakbij kustgemeente Katwijk,maar bij ons is Zwarte Piet ook gewoon zwart en dat blijft ‘ie ook.
  Alleen in de grote Multi-culti rampstadsteden liggen ze natuurlijk weer dwars.
  Onze gemeente doet niet mee aan die afbraak van onze cultuur want wij houden ook
  van tradities.

  Zwarte Piet is zwart en Smurfen zijn blauw en bevalt jou dat niet,dan is Nederland toch
  écht niet van jou!!!”

  1. spelende vrouw

   correct dutch

   youtube.com/watch?v=yLJAsLn3W08&list=PLG3IpLl2au_huOyPrPz8cdGuFALw5e6mY&index=5

 11. Lay down your souls to the gods rock and roll

  “de provincie loopt altijd achter op de randstad.Ooit zal ook Limburg ZP in de ban doen”
  Dat eerste al dat is die typische randstad arrogantie en dat laatste is absolute onzin. Je kan het vergelijken dat Friesland eist dat Fries de eerste taal wordt en dat het Friese volkslied het eerste volkslied wordt boven de Nederlandse taal en het Wilhelmus. Dat zal (gelukkig) ook nooit gebeuren. Feit is dat de stijfkoppige Hollanders met ruggengraat in de provincies zitten en niet in de randstad, de goeden uiteraard niet nagesproken. Oplossing is een tweedeling enerzijds randstad vieren het dan maar met roetveeg pieten. Anderzijds de provincialen vieren het met de traditionele zwarte pieten. Moar loat de Anti zwarte pieten Clan demonstreren in de randstad. Moar loat ons provincialen met rust, wi-j loaten ons niet dwingen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.