Stomkop Rutte rekent er nog altijd op dat Griekenland de miljarden terugbetaalt aan Nederland: met rente!

Tien jaar na het uitbreken van de Europese schuldencrisis die Griekenland de das omdeed, is VVD-voorman Rutte nog altijd niet van de realiteit doordrongen. Terwijl hij voor foto’s poseerde met zijn Griekse collega-premier meldde de ‘liberaal’ nog altijd dat hij rekent op de volledige terugbetaling van al het Griekse geld.

We betalen als Nederland een zeer hoge prijs voor het grenzenloze optimisme van premier Rutte. Wat betreft z’n optimisme over het vermogen van kwakkelende landen om hun schulden af te betalen kunnen we daar zelfs een prijskaartje op plakken: €14,6 miljard. Zoveel, ja.

Maar geen paniek hoor, het is allemaal geld dat we zullen gaan terugkrijgen van die wanbetalende, geldverkwistende en enorm berooide Grieken. Het enige wat ze hoeven doen, is nog economisch te groeien met tientallen procenten per jaar, en de Nederlandse overheid heeft al het zonder onderpand naar Athene gestuurde belastinggeld weer terug op de staatsbankrekening. Dankzij Mark Rutte dus:

“Premier Rutte zegt er nog altijd op te vertrouwen dat Nederland de miljarden die het aan Griekenland heeft geleend, zal terugkrijgen. Dat zei hij na een bezoek van zijn collega Mitsotakis, de nieuwe premier van Griekenland. „Deze premier heeft mij verzekerd dat deze regering zich houdt aan de afspraken”, zei Rutte.

De Europese landen hebben in totaal voor 256, 6 miljard euro geleend aan Griekenland. Nederland nam daarvan 14,6 miljard euro op zich. Daarvan is nog maar een fractie terugbetaald.”

Dat kan dus niet meer mislopen: Griekenland zegt tegen de lachende uitleenpremier die ooit de verkiezingen won met de leugen “geen cent meer naar de Grieken” dat Nederland al het geld weer terugkrijgt. En dat moeten wij dus geloven ja. Rutte doet dat in ieder geval alvast wel. Wat een naïeveling…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

58 reacties

 1. Siemien

  Natuurlijk krijgen we dat niet terug, sws liegt Rutte want er zou al niets meer naar toe gaan, katjsing €40.000.000.000 veertig miljard, ging er naar de Grieken..

  1. Kretoloog

   De Grieken lachen zich de ballen uit de broek. 40 miljard voor 10 miljoen inwoners. Reken maar uit hoeveel dat per Griek is. Geen worden dat ze nog steeds zo hun 50e met pensioen gaan.

  2. Shadow1100

   Sorry Siemen, het geld ging niet naar de Grieken, maar naar de BANKEN….!!!!

   1. Siemien

    Klopt, Griekse banken welteverstaan en we zien dat geld nooit meer terug, Rutte is een ongelofelijke idioot

 2. C.A.Barstow

  Deze misleider en ras leugenaar is al zo ver heen dat hij zijn eigen leugens geloofd.
  Het is de hoogste tijd dat deze voor Nederland rampzalige land en volksverrader van het politieke toneel verdwijnt.

 3. meneer cactus

  prutte kan ook niet rekenen das het hele probleem. Kan je de naïeve sukkel niet eens kwalijk nemen.

  Zo heeft deze staatsdebiel ook niet door dat al zijn bezuinigingen en lasten verzwaringen cumulatief werken. De sukkel begrijpt niet dat als je de lasten op a verhoogd en op b bezuinigd dat het leven dan verhoging a+ verlaging b = beperking netto maanduitgaven.

  Krijg je ervan als je de liberale agenda inruilt voor een linkse

  1. Deathspank

   De inflatie van Nederland is nagenoeg vergelijkbaar met die van Bulgarije!!!
   h**ps://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2019/31/meer-inflatie-in-eerste-halfjaar-2019

   Het is totaal onverstandig waar Rutte mee bezig is, zie:

   Art Laffer explains the Laffer Curve
   h**ps://www.youtube.com/watch?v=FCk2-QVqCck

 4. Tman

  Vanaf nu zullen alle uitspraken van Rutte een positief tintje hebben,2021 komt naderbij!
  De kiesmoraal van het electoraat moet weer wat opgekrikt worden,een paar loze beloften en enkele goed in het gehoor liggende kreten,maken dat het stemvee met openhangende mond, weer trouw en volgzaam het verkeerde vakje rood kleurt!
  Ik hoop natuurlijk van niet,maar het zijn tot dusver hardleerse sukkels gebleken!

  1. meneer cactus

   QUOTE een paar loze beloften en enkele goed in het gehoor liggende kreten END

   Wie daar nog intrapt bij Pinokkio prutte moet dringend opgenomen worden . o nee , kan niet , instellingen zijn failliet

 5. EU kok

  Wat een geluk dat DDS een hoofdredacteur heeft, welke gekwalificeerd is om onze minister president een stomkop te noemen.
  Tim`s persoonlijke loopbaan en bereikte resultaten rechtvaardigen deze conclusie.
  Voor een zo diepgaande onderzoek heeft iedereen een ruime donatie over.

  1. meneer cactus

   mp is een gunst geen verdienste in een persoonlijke loopbaan.

   De hoofdreden om Fortuyn op te ruimen weet je nog ?

  2. Meriadoc Brandebok

   In Engeland pleegt de regering een staatsgreep, in de Visegrad zijn ze corrupt, in Spanje kan er geen worden gevormd, in Frankrijk en Duitsland lopen ze op de laatste benen en Oostenrijk en Italië hebben geen regering meer.

   En dan de premier van een vierpartijenkabinet dat de rit hoogstwaarschijnlijk gaat volmaken een “stomkop” noemen, terwijl vrijwel alle Europese premiers hebben gefaald.

   1. Kretoloog

    Stomkop is inderdaad geen terechte kwalificatie voor premier Rutte. Leugenaar is een veel betere aanduiding voor deze man die alles bij elkaar liegt. En er ook steeds mee weg komt. Hoelang nog?

  3. Bosche draak

   We noemen jou nog veel ergere dingen eu cuck, en daar is ook geen woord van gelogen.

   Of moet men tegenwoordig ook al gediplomeerd zijn om een sukkel een sukkel te noemen?

 6. Jack Flash

  Einbildung ist auch eine Bildung.

  1. Mars020

   Uit het concentratiekamp ontsnapt?…

 7. Anne Sophe Schillersdorf

  De Grieken moeten helemaal niets. Lijkt me ook zo eerlijk

  1. Siemien

   Dat moet jij eens tegen een bank zeggen waar jij een hypotheek hebt oh wacht je bent een arme sloeber, sorry

  2. Kretoloog

   Mevrouw Schillenboer toch. Als je geld leent, is het wel de bedoeling om het eens terug te betalen. Maar de Grieken kunnen dat niet, ze verdonkeremanen alles direct. Belasting betalen doen ze niet en spaargeld parkeren ze bij buitenlandse banken. Wist u dat de gemiddelde Griek meer vermogen heeft dan de gemiddelde Duitser?

   Rutte verkoopt praatjes voor de vaak (sommigen noemen dat – niet ten onrechte – leugens). Want er moet weer positief nieuws gecommuniceerd worden naar de kiezers. Over 1,5 jaar mogen we stemmen, daar wordt nu al op geanticipeerd door de politici in Den Haag.

   1. Anne Sophe Schillersdorf

    Van een kale kip valt niets te plukken

    1. Kretoloog

     Een waarheid als een koe, mevr. Schillenboer. Maar die Griek is helemaal geen kale kip. Hun spaargeld staat op buitenlandse banken. De Griekse belastingdienst zou dat kunnen achterhalen. Maar die dienst is net zo lui als de Griek zelve, dus betaalt de Griek geen eurocent belasting. Zo blijft de Griekse schatkist leeg. En kunnen de landen (zoals Nederland) die geld geleend hebben aan Griekenland, fluiten naar hun euro’s.

     Rutte weet dat natuurlijk donders goed. Maar dat verhaal past even niet in de goednieuwscampagne waar hij nu mee bezig is.

     1. Fortiori

      Inderdaad, zomaar wat kreten. Een Griekse burger met een buitenlandse spaarrekening en dan in Griekenland in armoede leven. Het is een keuze die je maakt.

    2. Kretoloog

     Even nog een stukje tekst over het vermogen van de Grieken, 2x zo hoog als dat van de Duitsers. Redelijk shocking als je bedenkt dat Duitsland tientallen miljarden aan Griekenland heeft gegeven vanwege hun ‘economische crisis’. Het verklaart ook waarom de Griek zo jong met pensioen gaat. Hij krijgt dan nl. meer geld dan als toen hij nog werkte! De cijfers zijn afkomstig van de Europese Centrale bank.

     “De gemiddelde Griek heeft een eigen vermogen van 101.900 euro. De gemiddelde Duitser bezit 52.000 euro. Grieken zijn rijker omdat ze minder belasting betalen (gemiddeld 18,8 procent) dan Duitsers (ruim 39 procent) en omdat ze meer onroerend goed bezitten en een hoger pensioen krijgen. Griekenland telt een veel hoger aantal particuliere woningbezitters dan Duitsland. Grieken krijgen een pensioen van 110 procent van hun gemiddelde loon en Duitsers slechts 58 procent”.

     1. Trude Herr

      Oh ja, ook de Griek die in een tuinhuisje moet leven van een paar kippen en een moestuintje ? Uit het sprookjesboek van Grimm gekopieerd zeker over de rijkdom van de Duitser.

    3. meneer cactus

     dus u bedoeld te zeggen dat prutte gelogen heeft toen hij beweerde dat elke cent terug zou komen ?

     1. Anne Sophe Schillersdorf

      Dat Rutte een leugenaar is is toch geen nieuws?

     2. meneer cactus

      volgens andere linkse demagogen is dat zeker nieuws, die kennen zich geen leugentjes van prutte herinneren. Hun noemen dat beleid 🙂 🙂 🙂

    4. Rosasolis

     @ Kretoloog. Waar heeft u deze domme informatie over grootschalig Griekse corruptie gekregen? Vermeld uw informatie bronnen. De meeste Grieken zijn vreselijke arme mensen, die ook christenen zijn, en omdat zij veel hulp voor de Echte vluchtelingen vanuit Syrie en Iraq hebben gegeven, waarvan zeer getalenteerde westerse christenen, vindt ik dat zij, in plaats van “schuld” aan Nederland moeten betalen, dat Wij, binnen de EU de jarenlange hulp dat de Grieken hebben gegeven aan de Echte vluchtelingen moeten gaan waarderen.

 8. Agios

  Dat Rutte nog leeft, komt omdat hij in zijn eerste tot en met zijn laatste leugen niet gestikt is. Zijn beschermengel moet veel overuren maken, maar daavoor krijen ze een EU-propagandist terug. Wat Rutte betreft een win-win-situatie.

 9. Kapitein Haddock

  Griekenland terug betalen???
  Werkelijkheid is, dat Nederland via Brussel, nog steeds aan Griekenland betaalt!

  1. Deathspank

   Typische politieke oplossing, heel veel tijd overheen laten gaan! Daarna kan je na tientallen jaren rustig beginnen met periodiek kwijtschelden. Daarbij komt nog dat geldontwaarding voor veel mensen niet zichtbaar is!

 10. Vit

  Voor Grieken is belastingontduiking een volksgebruik en daar zijn ze erg goed in, Rutte zegt dat wij het uitgeleende geld terug krijgen de fantast.

 11. Mezzadra

  Als Tim even had doorgedacht had hij kunnen weten dat Rutte onmogelijk iets anders had kunnen zeggen.
  Hij zou pas een stomkop zijn als hij publiek zou hebben verklaard dat hij de schuld van de Grieken heeft weggestreept.

  1. Kretoloog

   Maar op leugen heeft Mezzadra onze premier nog nooit kunnen betrappen!

   Er zijn dus nog grotere stomkoppen dan Rutte.

   1. meneer cactus

    B I N G O

   2. Mezzadra

    In formele zin vasthouden aan een gesloten overeenkomst is geen leugen, zelfs als je grote twijfels hebt over het nakomen ervan.

    Kretoloog heeft het zwarte garen niet uitgevonden maar van politiek begrijpt hij in elk geval niets.

 12. musicmaniac

  Echt een gevalletje van Alzheimer. Helaas kan deze man niet meer naar een verzorgingshuis, want ook die moeten bezuinigen. Dus laat maar los rondlopen. Zie hem ooit nog een keer in een roze jurk te paard van zijn huis in Den Haag via Arnhem naar het Binnenhof gaan. Alzheimer maakt meer kapot dan je lief is!

 13. Jack Flash

  Dat geld heeft hij inderdaad weggestreept.Slim opgemerkt.Wilders heeft dit voorspeld.

 14. Brennivin

  We kunnen fluiten naar onze centen. Die opmerkingen zijn ‘pappen en nathouden’ retoriek. Doen alsof je er wat aan doet. Rutte met zijn aangeleerde media techniek. Zijn neplach, doen alsof je iemand in het publiek ziet (let maar eens op, gaat hij wijzen naar een fictief iemand in het publiek en dan lachen…). Rutte begint gewoon lekker vroeg aan het winnen van zijn electoraat voor 2021. Je kunt er maar beter vroeg bij zijn.

  Griekenland gaat zal nooit dat geld terugstorten. Ze zullen wel gek zijn. Straks moeten ze ook tot hun 68e werken in plaats van stoppen op je 62e. Zo werkt dat in ‘één’ Europa, u werkt in Nederland gewoon tot uw dood. Dan had u maar Griek, Italiaan, Belg of Fransman moeten worden, of Syriër, Noord-Afrikaanse nepvluchteling tussen de 18 en 35 jaar of gelukszoekende dobberneger.

 15. Jack Flash

  Zou Rutte nog lachen als hij op het schavot staat…?Wie weet….Ik heb er al een cartoon van gezien..Gemaakt door een vriend van me.

  1. Heinz

   Zo,…dat is gedurfd ! Een vriend.

   1. Bosche draak

    Vrienden zijn geweldig ketchup kop, zou je ook eens moeten proberen…

 16. RvdBe

  Ja, en als GB uit kalifaat eu vertrekt gaan we ook niet meer betalen.

 17. Jack Flash

  Goed geschreven Brennivin.Alleen kleine correctie; Werken tot uw71e.Daarna doodspuitje en organen stelen.(D66)

 18. Juriaan

  En het dan raar vinden dat Nederland naar de kloten gaat. Met Rutte gaan we zeker kapot

  1. Crassus

   Dat ligt aan jezelf @Juriaan. Je moet goed voor jezelf zorgen of anderen voor je laten werken. Niet laten beetnemen door anderen. Je geld laten werken op de beurs bijvoorbeeld. Geld maakt geld.
   Ik lees dat je veel te afhankelijk bent. Rutte is een passant.

 19. JFU

  Als hij dat nog geloofd, geeft hij toe dat hij nog stommer is dan velen als dachten.

 20. Fortiori

  Soms is afboeken het beste. De kredietverlening bij een bankbedrijf heeft het over oninbare schulden. In schuldsanering komt dat ook voor. Griekenland is belangrijk voor de EU en een fijn vakantieland met vriendelijke burgers. Ideaal voor kampeerders

  1. Vliegenvanger

   Iedereen die geld krijgt is vriendelijk. Vooral als het je aangeboden wordt met een grijns op je smoel.

 21. van Urk

  Finland heeft wel leningen terug gekregen. Net als ons land wilde Finland wel meedoen aan een nieuwe noodlening, maar wilde zekerheid dat het geld dat wordt uitgeleend ook weer terug wordt betaald. Vastgelegd is dat het Finse deel van de lening zal worden belegd in veilige aandelen, zodat de Finnen het geld ter zijner tijd weer terug krijgen. Daarnaast hebben de Finnen een miljard euro aan onderpand van de Grieken gekregen. Rutte beloofde dat Finland geen betere behandeling zou krijgen dan Nederland. Dat is mislukt.

 22. Vliegenvanger

  Rutte gelooft zijn eigen leugens. Wat is die vent toch een grote fantast. Hij helpt Nederland naar de afgrond en blijft maar liegen. Weg met die VVD, een grote geld verkwistende zooi. Onmenselijk volk bij de VVD.

 23. Parajack

  Dat gelooft sprookjesverteller Rutte zelf helemaal niet, maar omdat hij altijd het knapste jongetje van de klas wil spelen en de mensen leuke sprookjes wil vertellen, zegt hij dit soort dingen. Niet meer op die man stemmen zou ik zeggen, maar ja zijn partij blijft nog steeds de grootste in de peilingen. Dat geld zien we namelijk nooit meer terug. Die Grieken zitten nog steeds te potverteren! Dus ja, zijn de Nederlanders nu zo stom, of is hij en zijn ook de Grieken zo slim? Wie het weet mag het zeggen.

 24. Heras

  Het geld zal weer ongetwijfeld “verdwenen”zijn in de zakken van de rijksten.
  Want de bevolking is nog armer geworden, de werkeloosheid ongekend hoog.
  Dag lening, dag centjes- waar hard voor gewerkt is- tot ehhh… nooit.

 25. Cycle25

  Pathologische leugenaar, Rutte heeft gewoon een ziekte…

 26. goedisfout

  De griemas van Rutte is zó weg als je over een theekransje begint met de nieuwe Druncker, Ursula Duitse defensie sloper.

 27. Jack Flash

  Dankzij van Roon (PVV)

 28. Bolkestein

  De Europese landen hebben in totaal voor 256, 6 miljard euro geleend aan Griekenland. Nederland nam daarvan 14,6 miljard euro op zich. Daarvan is nog maar een fractie terugbetaald.

  Je verwacht het niet hè?

 29. iduko

  Dat geld zien we zelfs over 100 jaar nog niet terug. Tegen de tijd dat de Grieken het geld kunnen terugbetalen is het misschien net zo veel waard als € 1,- nu. Kortom schrijf het nu maar af en roep Rutte ter verantwoording over zijn leugens.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.