Sylvana beschuldigt ons land van moord: ‘Nederland werkt actief mee aan dood van vluchtelingen in Middellandse Zee!’

In haar officiële reactie op de Troonrede is BIJ1-frontvrouw Sylvana Simons niet mals voor Nederland. Ze vindt dat de regering veel te veel bezig is met hoeveel geld de gemiddelde Nederlander in de portemonnee heeft. Dat zijn maar bijzaken, suggereert het raadslid. We mogen namelijk ook wel eens stoppen met het vermoorden van vluchtelingen, vindt ze.

Het is best komisch. De Troonrede komt uit, en allerlei politieke randfiguren denken dat Nederland er op zit te wachten dat zij een reactie gaan zitten geven daarop. Henk Otten? Nobody cares, mister Lehman Brothers. En ook de éénpitter uit de Amsterdamse gemeenteraad, Sylvana Simons, denkt dat zij een belangwekkend perspectief heeft toe te voegen aan de woorden van de Koning en de cijfers van de regering.

Volgens Sylvana had er namelijk best wel wat meer rekening mogen gehouden worden met vluchtelingen. Nederland is hen namelijk aan het verzuipen in de Middellandse Zee, zo verkondigde ze zonder blikken of blozen in een video:

“In Den Haag presenteert de regering vandaag haar plannen voor het komende jaar. Tegenover Kamerleden en andere hoogwaardigheidsbekleders houdt de koning namens de regering een verhaal over economische groei en het terugdringen van de staatsschuld.

Maar de cijfers van Rutte kunnen de waarheid niet verhullen die hier in de Bijlmer zo voelbaar is: We leven in twee Nederlanden. […]

Het Nederland dat de rest van de wereld aanspreekt op het schenden van mensenrechten is ook het Nederland dat actief meewerkt aan de dood van vluchtelingen die verdrinken in de Middellandse Zee.”

U begrijpt: niet de schuld van de mensensmokkelaars, van de onverantwoordelijke NGO-taxischepen of Zuid-Europese landen die al deze boten steeds maar weer een veilige haven brengen. Nee, Nederland. Een land dat niet eens aan de Middellandse Zee ligt maar op de één of andere magische manier tóch verantwoordelijk is voor de dood van duizenden mensen.

‘Speciale’ redenaties zijn natuurlijk de specialiteit van Sylvana Simons en BIJ1. Maar dat Nederland zich schuldig maakt aan de moord op vluchtelingen? Die is niet alleen speciaal, maar grenst zelfs aan tegen smaad en laster.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

52 reacties

 1. Top

  Vermoeiend Simons, al weer een vals verwijt. “Je mag in Nederland dus niet zeggen dat er racistische blanke Nederlanders zijn”. Natuurlijk zijn die er alleen het zijn er bar weinig. Ik kom ze niet tegen. Heel veel Nederlanders zijn niet racistisch. Ook zijn ze niet racistisch geworden omdat jij dingen zegt die ze absurd vinden. Misschien vinden ze jou uitlatingen absurd, en misschien vinden ze daarmee jou absurd maar ze gaan dit niet verbinden aan mensen die misschien dezelfde huidskleur hebben als jou, of niet blank zijn. Het probleem in de zwarte pieten discussie is niet de kleur, maar het framen naar een racisme verwijt. Bovendien gelooft niemand dat jij een overgeërfd trauma hebt van de slavernij, want wij hebben zelf ook geen overgeërfd trauma van Vikingen, Napoleon, de Spanjaarden etc. En wij voelen ons niet verantwoordelijk voor de fouten die het verleden gemaakt zijn omdat wij vandaag een maatschappij hebben die in hoge mate niet racistisch is. Bovendien verwijten Vikingen, Fransen tot de Duitsers niet dat in de geschiedenis een land, een volk collectief ontspoorde. Wij pruimen het framen van Zwarte Piet naar een racisme symbool niet omdat het een vals verwijt is. Wij willen niet vals beschuldigd worden van racisme en wij willen ook niet vals beschuldigd worden dat je een racist niet zou mogen benoemen als racist. Dat mag zeker wel. Dat deze verwijten van jou aan de Nederlandse samenleving zulke sterke reacties op roepen op straat hoeft voor mij niet, maar kruip niet in de slachtofferrol. Bottom line raak je de Nederlander hard met je valse verwijten. Dankzij een film wordt je misschien hoog geheven op het slachtoffer podium. Het is vervelend voor je maar nog steeds maakt dat je valse verwijten niet acceptabel.

 2. Mezzadra

  “Het Nederland dat de rest van de wereld aanspreekt op het schenden van mensenrechten is ook het Nederland dat actief meewerkt aan de dood van vluchtelingen die verdrinken in de Middellandse Zee.”

  Dit is bizarre onzin.

  1. Top

   Blablabla. Blaaskaak. # Viezerik!

  2. Anne Sophe Schillersdorf

   Leg eens uit. Nederland en de rest van de EU kijkt de andere kant op terwijl er mensen in de Middellandse Zee verdrinken

   1. Pedrito

    Nederland en de rest van de EU heeft van deze gelukdobberaars geëist om op een gammel bootje te stappen en drenkelingetje te spelen !

   2. Jantje

    Waarom vluchten ze Afrika uit?
    Er is daar meer dan genoeg ruimte om wat op te bouwen.
    Dat zouden ze daar beter kunnen doen.

   3. Mars020

    @Sopkut, dus als ik met een rubberbootje de oceaan op ga is het de schuld van andere landen??… In Afrika aan land blijven, helpt ook tegen het verzuipen.

   4. Decca

    We hebben ze ook niet gezegd dat ze moesten komen. Ga in je hok. En scheer je benen

   5. Jv

    Jammer dan, als u nou eens naar noord Afrika gaat ( en blijf daar dan ook aub) om die aankomende dobbernegers te vertellen dat ze beter niet naar Nederland kunnen gaan omdat het volk hen niet wil en zo racistisch is als de pest. Hopelijk bedenken zij zich en keren terug. U hebt dan goede daden uitgevoerd en kunt tevreden zijn. Honderden levens gered waar u persoonlijk trots op kunt zijn. Doe eens zelf wat ipv anderen de maat nemen en een schuldgevoel te geven.
    Niemand vraagt om dit gelukzoekerstuig, dus laat ze lekker daar blijven en geeft u hen maar ondersteuning ter plaatse ipv hier telkens ons de maat te nemen en zelf geen reet uitvoeren! We kunnen allemaal het spreekwoord; de beste stuurlui staan aan wal! Toch?

   6. Piet Patat

    @Anne Sophe : hebben wij gevraagd of ze in die opblaaseendjes plaats willen nemen of zo ? Hebben wij hun gevraagd om geld te betalen aan mensensmokkelaars ? Hebben wij hun gevraagd hun land te verlaten ?
    Hebben wij hun gevraagd deze kant op te komen ? Antwoord : nee, nee, nee, nee.
    En dat maakt ons schuldig ? Dacht het niet.

  3. Shadow1100

   Ze mag blij zijn dat haar over-, over-, overgrootouders met fatsoenlijke zeewaardige Nederlandse schepen naar Suriname zijn gebracht, anders was zij er niet geweest….

 3. Agios

  Totaal gestoord. Volgens deze mevrouw leven we in twee Nederlanden. Wel, daar heeft ze gelijk in: het Nederland van de mensen wiens brains nog niet zijn vergiftigd en het Nederland van volidioten.

 4. Anne Sophe Schillersdorf

  Wonderbaarlijk wat voor boze reacties een mondig en intelligente vrouw als SS uitlokt maar die bevestigen keer op keer haar gelijk 😉

  1. Klaassie

   @ass wie dit mormel intelligent noemt, komt zelf heel wat intelligentie tekort.

  2. Rogerio

   Anne S.S. hierboven is waarschijnlijk Sylvana S. in persoon q.q. een Bij1 trol, gelet op de flagrante onzin die zij verkondigt! Aan dat stuk genetisch afval genaamd Simons besteed ik verder geen aandacht , toch altijd alleen maar verbale diarree… NEGERen en doorgaan met leven!

  3. Lejov

   Ben je serieus met je opmerking?

   1. Bosche draak

    Die sopkut is nooit ergens serieus over

   2. Blitzkrieg

    Lejov : Ons Anna’tje, nee joh die is nergens serieus over. Ze verveeld zich vaak, komt ze haar IQ etaleren.

    1. Bosche draak

     Ja, alle twee die ze nog over heeft…

  4. Yami

   Met die redenatie, bevestigd wierd duk z’n gelijk met de teloorgang van Nederlandse normen en waarden door al de verwijten van fascisme van links.

   Ik maak het nog bonter door te zeggen dat jij bij deze dus ook schuldig maakt aan het vermoorden van drenkelingen, gezien mevrouw Simons volgens u gelijk heeft. En alle Nederlanders zijn er schuldig aan, ongeacht welke omstandigheden.

 5. Lambiek

  Onbegrijpelijk dat dit mormel nog een podium krijgt om haar idioterie te verkondigen.
  Het wordt tijd dat mevrouw Simons een enkeltje Pieter Baancentrum krijgt.

  1. Mezzadra

   Ze krijgt vooral een podium van DDS dat haar dagelijks in het zonnetje zet.

 6. Agios

  Misschien is een beeld van Simons zo gek nog niet. Hoog hekje eromheen en je hebt een perfect urinoir. Wie dagelijks probeert ons in de zeik te zetten, zullen we dan met gelijke straal terug betalen.

 7. Pedrito

  SS laat weer eens zien wat de uitwerking is, als je niet op tijd en volgens voorschrift, je medicijnen tegen o.a. dementie inneemt!

 8. JFU

  Wanneer wordt deze idioot nu eens levenslang opgenomen?

 9. Siemien

  Weet je wie de andere kant opkijken?

  AFRIKANEN, ISLAMITISCHE landen, maar daar hoor onze opper racistisch donkere SS niet over..

  1. van Urk

   Inderdaad Siemien. Zijn dit soort landen niet eigenlijk verantwoordelijk aan de dood van hun eigen burgers? Nederland heeft er helemaal niet eens om gevraagd dat er duizenden Afrikanen de steek over zee willen gaan wagen.

 10. Danielle

  Als ze zo begaan is met die vluchtelingen, dan kan ze die mensen net zo goed zelf gaan ophalen en haar eigen geld gaan gebruiken om ze onderdak te verschaffen in amsterdam. Maar nee, dat zou betekenen dat ze eens iets meer moet doen dan simpel gal spuien en rond lopen zonder er ook maar een enkele cent te krijgen voor alle “moeite” die ze zou gaan doen dan. Nee, we kunnen het namelijk niet hebben dat mevrouwtje weleens geld zou kunnen mislopen door die mensen te helpen in plaats van naar een raadsvergadering te gaan waar ze belastingsgeld voor betaald krijgt om gal te spuien.

 11. Kristalix

  Ah kijk, de gesjeesde kachelpijp heeft een oprisping.
  Eerder klaagde ze nog dat ze te weinig salaris kreeg.

  Volkomen gestoord.

 12. Extreem Realist

  Geheel mee eens, dus NU de grenzen dicht en alle asielaanvragers terug sturen zodat we ze ook geen reden meer geven om te komen.

 13. Juriaan

  Ga werken zou ik zeggen er is geen Nederlander die dat tuig verplicht met een opblaasbootje de zee op te gaan, als ze verzuipen dat is het risico dat ze nemen. Heb er geen medelij mee

 14. trutje

  Silvana Simons is al even erg als die haat imans ze haten alles wat Nederlands is maar zouden voor geen goud terug willen naar land van herkomst. Vroeger had ze alleen relaties met rijke blanke mannen nu die haar niet meer zien zitten en ze zelf haar geld moet gaan verdienen kotst ze Nederland uit. Misschien kan ze met Bij1 en die Anne Sophe Schillersdorf een boot huren en al die vluchtelingen veilig afzetten in Saoudi-Arabie en omstreken dan doen ze iets waar ze zelf voorstaan. Misschien kunnen ze dan daar beter ook blijven want behalve geld missen ze niks uit Nederland. Wordt Nederland misschien toch weer een gaaf land.

 15. Veteraan

  Umfufu go home

 16. AS210854

  Het wordt nu toch echt tijd, dat er een IQ test voor onze politici komt.

 17. Piet Patat

  Ach meiske Simons toch ” Ze vindt dat de regering veel te veel bezig is met hoeveel geld de gemiddelde Nederlander in de portemonnee heeft”
  Dan kan ze gelijk haar smoel houden over de te lage vergoeding die zij vind die ze krijgt voor haar “werk” (KUCH!) in de A’damse gemeenteraad.

 18. AS210854

  Ben Afrika al 60 aan het helpen om uit de armoede te komen. Ben het helemaal zat.

 19. ZiggyStardust

  Een paar dagen geleden liep ze nog te janken dat ze meer geld wil voor haar baantje in de gemeenteraad. Hypocriet kreng.

 20. Lejov

  Altijd maar klagen en zelf nooit iets structureels doen. Zo werkt dat niet. Ps je klaagde erover dat je zo weinig verdient, waarom ga je niet naar een s’heerenloo inrichting en blijf daar aub

 21. Shadow1100

  Het is voor die gogodanseres ook nooit goed! Toen we ze een paar eeuwen geleden met goede boten ophaalden was het niet goed. Nu we ze NIET ophalen is het weer niet goed!!

 22. FJ

  Silvana praat net als die kip zonder kop. De gemiddelde inkomens doen volgens haar niet ter zake, terwijl zijzelf klaagt over de te lage vergoeding die zij maandelijks krijgt.

  Maar wij witte Nederlanders moeten meer mensen van haar familie via de Middellandse Zee opnemen. Silvana, ze moeten geen rubberbootje nemen, dan verzuipen ze ook niet.

 23. Cycle25

  Wees toch eerlijk SS, als je nou had gezegd : Je blijft met je poten van onze kiezers af had ik je geloofd.

 24. Jv

  Zeg trut, als je er zoveel moeite mee hebt dat dat Afrikaanse gelukzoekerstuig, moordenaars en geldslurpers hier naar toe komen, ga dan zelf naar noord Afrika en wacht dat tuig daar op en vertel ze dat ze absoluut niet naar Nederland moeten gaan daar het volk daar hun bloed wel kan drinken en zo racistisch zijn als maar kan.
  Hopelijk helpt dat en jij, trut van een wijf, kunt daarmee misschien wel honderden levens redden.
  Wij zijn jou en de dobbernegers dan lekker kwijt en jij hebt ook nog eens een goede daad voor ons gedaan, mag ook wel na al dat plunderen van jou van die sociale potten!

 25. Jv

  Weet je wat jammer is van dat wijf SS? Dat zij geen woord zegt over de genocide die de zwarten in Afrika uitvoeren op de witte mensen! Notabene het volk dat hen enige kennis heeft bij gebracht zodat ze uit hun holen konden komen, brood kunnen verdienen en een toekomst konden opbouwen.
  Maar nee, de witte mensen worden van huis en haard verdreven en met een beetje geluk net niet vermoord.
  Nee SS….. jou soortgenoten zijn nu, anno 2019, net zo erg als de witte mensen in de middeleeuwen tijdens de slaven periode.
  Maar daar sluit je je ogen voor want de zwarte mag in jou ogen nu zijn/ haar gram halen, maar eens zal het tij weer keren en zul je hopelijk ter verantwoording geroepen worden.
  Flikker trouwens aub op, ik wordt strondziek van je!

 26. Anders55

  d’r is een gezegde: iedere gek heeft z’n gebrek?

  maar mw. Simons heeft er volgens mij wel meer, hoe komt ze aan deze idiote uitspraken?
  eigenlijk te triest voor woorden!!!

 27. meneer cactus

  fout lelijke pleeborstel, linkse gutmenschen doen ze nu en dan een generaal pardon en grossieren in verblijfsvergunnigen in hen linkse gesubsidieerde loterij. Dat is een magneet voor al die malloten die mensen smokkelaars veel geld betalen voor een enkeltje Europa.

  Het zijn de linkse deugers die direct verantwoordelijk zijn voor het vissevoer in de middelandse zee

 28. goedisfout

  Tim’s dagelijkse scheetje over een totaal niet van belang zijnde persoon. Stop met het geven van een podium aan deze …

 29. tailgunner

  Oh daar hebben we de clickbait van DDS weer…

  1. Bosche draak

   Moet je er vooral op blijven reageren…

 30. Lampje

  Klopt en we zijn haar vergeten.

 31. Sando

  Dat zijn MOSLIMS simons!! Waar heel Europa blij mee zijn gek dat je bent totaal geen verstand.

 32. Michael M

  Die muts van een Sylvana kan zich beter gaan bezighouden met de macromaffia. Wat een dom ding blijft het.

 33. Jynx

  Geef die ple borstel toch geen podium!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.