Sylvana Simons wil van Amsterdam een kernwapenvrije gemeente maken: ‘Ban de bom!’

De jaren ’80 willen hun kansloze symboolmaatregelen terug, maar het Amsterdamse BIJ1-raadslid Sylvana Simons vindt dat daar niks van inkomt. Zij wil dat we allemaal burgemeester Halsema een “kaartje” sturen om haar duidelijk te maken dat er geen nucleaire wapens in Amsterdam moeten komen. Onthoud: kernwapens zijn er niet in Amsterdam, en ook nog nooit geweest… lol.

In Amsterdam leven ze nog in het verleden, zoveel konden we uit de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen van vorig jaar al opmaken. Partijen met standpunten uit de tijd van de hippies en de flowerpower mochten gaan besturen, terwijl islamo-middeleeuws DENK en anti-slavernijpartij BIJ1 nieuw binnenkwamen in de hoofdstedelijke volksvertegenwoordiging. Maar deze week gaan de Amsterdamse raadsleden terug naar een heel ander stukje geschiedenis: de jaren ’80.

Linkse activisten gingen destijds helemaal lijp over kernwapens. Ondanks dat de wereld zich begon op te maken voor het einde van de Koude Oorlog, deden linkse paniekzaaiers alsof we nog altijd op het hoogtepunt van de Cubacrisis zaten. En dus waren er allerlei CPN/PvdA-gemeentes die zichzelf potsierlijk tot ‘kernwapenvrije’ gemeente uitriepen – ondanks dat gemeentes natuurlijk niet gaan over militaire wapens die wij al dan niet bewaken namens de Amerikanen. Compleet potsierlijk, maar het gaf de linkse paniekzaaiers het idee dat ze iets konden ‘doen’. Met de val van de Muur in 1989 verdween ook dit malle sentiment.

Of dat dachten we. Want wat vinden ze bij Sylvana Simons’ BIJ1 anno 2019? Precies: dat we ‘de bom’ moeten ‘bannen’. Ja hoor:

“Op 12 september staat het initiatiefvoorstel ‘Ban de Bom’ op de agenda. Met dit voorstel spreekt Amsterdam zich uit tegen kernwapens door zich bij het ICAN Cities Appeal aan te sluiten, zet ze al haar mogelijkheden in om wapenproducenten de stad uit te krijgen en roept ze de regering op het VN-kernwapenverdrag te ondertekenen. Zet nu het initiatief kracht bij en stuur burgemeester Halsema een kaartje!”

Misschien moeten Sylvana en aanhang ook Marty McFly of de A-Team vragen of ze willen helpen met de slechterikken van eind twintigste eeuw verslaan? Ideetje maar, hoor.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

36 reacties

 1. Anne Sophe Schillersdorf

  Ik zou over Amsterdam nauwelijks over een kleine gemeente spreken en ja ze hebben wel dergelijk invloed. Vertrouw me maar, als de mannen en vrouwen in Den Haag ook maar een geringste lef hadden gingen ze naar Washington om Trump duidelijk te maken dat hij en zijn landgenoten moeten ophouden met machtspolitiek of anders….

  Zulke politieke leiders had ik graag gezien maar dat is te mooi om waar te zijn

  1. Bosche draak

   Maar wat heeft het te maken met het onderwerp?

   1. bandini

    Wie zou zich toch achter dit “ASS” verbergen; het zou me niet verbazen als het een soortgeno(o)t(e) uit de buurt van die overzeese muts is!! Als ze gebleven waren waar ze vandaan komen zouden ze heel makkelijk met de tsoeki-tsoeki boot naar Washington kunnen varen om Trump hun zorgen duidelijk te maken.

  2. Joshuak

   En dan heb je her natuurlijk niet over de democraten he..

   Echt waar ga jou zo hard uitlachen als Donald Trump weer wint.. nog 4 jaar traantjes over de wangen bij onze favoriete communistjes..

   Jij denkt dat die extreem linkse rotzooi jou naar de overwinning gaat helpe maar laat ik die bubbel gelijk knappen want dat gaat echt niet.

   En als je wilt weten waarom kijk naar Barack obama en zijn standpunten gedurende zijn tijd.. Dat is wat centristischs democraten willen..

   En open grenzen en gratis gezondheid zorg voor illegalen valt daar niet onder.. Laat ik het zo zeggen, Donald Trump kan nog een hoop van hem leren op het gebied van deporteren..

   Hij had in zijn periode een kleine 4 miljoen mensen gedeporteerd, dus vertel me waar was je gejank toen?

   Jij denkt dat niemand dat opvalt, maar enige wat die extreem linkse kandidaten doen is spugen op de herinnering die veel democraten hebben aan Obama

   Enige wat Trump hoeft re doen is hem quoten en let maar op hoe die partij zichzelf dan net als in 2016 uit elkaar scheurt..

  3. Joshuak

   En trouwens of anders wat? Vertel me wat was jij of de rest van je communistische vriendjes tegen Amerika te doen?

   Helemaal niks en dat weet jij net zo goed als ik..

   1. Top

    Ik stel voor, een kleintje op die Flutstad. root genoeg voor de grachtengordel. Opruimen en opnieuw beginnen.

  4. Cycle25

   Net zoals Japie van ’t CDA, die likte Bush z’n kont schoon tijdens het bezoek met kneus Jan Peter “Potter” Balkenende, of anders…..HAHHAHAHHAA

 2. Jack Flash

  Ik stel voor het niet meer te hebben over SS.

 3. meneer cactus

  ban de idioot simons

 4. Mezzadra

  “Met dit voorstel spreekt Amsterdam zich uit tegen kernwapens door zich bij het ICAN Cities Appeal aan te sluiten, zet ze al haar mogelijkheden in om wapenproducenten de stad uit te krijgen en roept ze de regering op het VN-kernwapenverdrag te ondertekenen.”

  Het heeft dus helemaal niets te maken met het streven Amsterdam tot een kernwapenvrije gemeente te maken.

  Sylvana veroorzaakt bij sommigen spontaan bewustzijnsverlies.

  1. Top

   Blablabla. Blaaskaak. # Viezerik.

  2. Mariposa78

   VHl GTSSDM, jij leest zaken en ziet dingen die er helemaal niet zijn.
   Werderom claim je ergens kennis van zaken te hebben wat niet zo is.
   Randell zegt trouwens dat je nooit en te nimmer je lolly in ss haar roompotje zal roeren.
   Mocht iemand zich afvragen waar VHl GTSSDM voorstaat dan is dat duidelijk.
   Het is zijn echte p*d* naam.
   V staat voor W etc…

 5. Neutral

  Weet zij dingen die ik (en waarschijnlijk de Nederlandse overheid en aanhangende diensten) niet weet?

  Hopen op een windstille dag dan maar.

 6. Mars020

  Kernwapenopslag in Amsterdam??.. Dat wijf weet echt niks… Die dingen lagen in de jaren 80 in ’t Harde. Als die dingen in 020 zouden liggen, dan hadden er behoorlijk veel hekken gestaan en het vol met militairen gezeten.

  1. Ad Fundum

   Volkel is het toch, anno nu ?

   1. van Urk

    In Havelte en in t, Harde lagen nucleaire grond-grondraketten (MGM-52 Lance) die al een tijdje geleden in stukjes werden gezaagd. In Volkel liggen momenteel nog atoombommen van het type B-61.

   2. Mars020

    @Ad Fundum, dat klopt. Dus SS loopt op de verkeerde plek te janken.

 7. nienke

  Sylvana, sprookjes figuur elke dag een nieuw sprookje.
  Ga eens hard werken dan heb je geen tijd om deze sprookjes te verzinnen.

 8. van Urk

  Vanuit de lucht zorgen de Russen er wel voor dat Amsterdam toch nog kernwapens krijgt.

  1. Original NL

   De russen niet, maar de iranezen wellicht wel…zou ironisch zijn, islamsterdam door islam iran verdampt.
   Rusland zit niet te wachten op ww3..hun machthebbers genieten volop op hun jachten van hun miljarden..anderzijds ..een nucleaire winter zou wel de klimaathysterie beeindigen!!
   “Elk nadeel heb z’n voordeel”…JC!!

 9. Siemien

  SS wil, ze heeft he-le-maal niets te willen..

 10. Parajack

  Wat een fantastisch idee van onze Suffige Stuiterbol om alle Amsterdamse wapenproducenten de stad uit te sturen. Dat doet me denken aan een klein mopje wat ik hier nog even opschrijf’: ”Als je een koe uit het land wilt halen, moet ze er wel in staan”. Hi, hi, is dat leuk of is dat leuk!!

  1. Siemien

   Ik heb er ook 1, “wie een kuil graaft met z’n tanden die krijgt geen vieze handen..”

 11. Cycle25

  Is SS al lid van RARA ?

 12. tailgunner

  Ja hoor, daar zijn we weer:
  DDS = De Dagelijkse Sylvana.
  Krijgt Tim misschien stiekem een stijfje van Sylvana?

 13. DennisEijs

  Maar, er zijn toch helemaal geen kernwapens in Amsterdam?

  1. van Urk

   DennisEijs@ Nee. Maar wel veel granaten, raketwerpers en AK 47 geweren. Daar moeten zij eerder tegen gaan demonstreren.

   1. Original NL

    Nee..dan schop je tegen moslim scheentjes…en dat kan natuurlijk niet!

 14. Decca

  Hé raar Amsterdams trutje. De 70 jaren zijn allang voorbij hoor. Maak jij je maar niet zo druk in je krullenbolletje. Als ze er een gooien donderen ze hem bij jou op de cour.

 15. Jynx

  Dat mens is knettergek!

 16. musicmaniac

  Wordt het niet een keer tijd om mensen met een down-syndroom de toegang van de tweede kamer te weigeren? Of beledig ik nu de mensen met het down-syndroom? Of heeft SS haar hersens kapot geblowd? Of is ze suf gen**kt tot haar hersens het begaven? Oh, nee, ze heeft geen hersens, die zijn gekrompen tot het formaat hersens van een neet. Dat de regering daar geen stokje voor steekt, zulke domme lui van de mooie kamerzetels af te sodemieteren, Het is puur vervuiling, meer niet. Afval, en wat doen we met afval? Buitenzetten en wachten tot de gemeente reiniging haar mee neemt.

  1. Sans Rancune

   Bezoek de Tweede Kamer

   U bent van harte welkom in de Tweede Kamer. Of u nu alleen komt of met een groep, het is altijd mogelijk om aanwezig te zijn bij openbare vergaderingen van de Tweede Kamer.

   Maar Sylvana sprak niet in de tweede kamer. Over het syndroom van Down zal ik het dan maar niet hebben. Dat is inderdaad zeer abject. Ziek. Geheel aan u !

 17. goedisfout

  Het was vandaag k*t weer.

 18. Vrijedenkert

  Kernwapens van bondgenoten op het grondgebied van Nederland en eventueel Navo-kerntaken uitgevoerd door Nederland vallen geheel onder de verantwoordelijkheid van de rijksoverheid/defensie!
  Gemeente Amsterdam, SS of raadsleden BIJ1 hebben hier helemaal niets dus totaal niks over te zeggen en geen enkele invloed op, als de Navo of bondgenoten gebruik maken van de Amsterdamse haven of Schiphol om b.v. kernwapens te verplaatsen of er leggen schepen aan van bondgenoten met kernwapens aan boord en deze hebben toestemming van de Nederlandse regering dan heeft Amsterdam zich maar te schikken en moet het gewoon meerwerken!
  Dit zou b.v. kunnen plaatsvinden tijdens een crisis of ernstige internationale spanningen..
  Als de regering toestemming heeft verleent aan Navo of bondgenoten om via Amsterdam kernwapens te vervoeren of om Amsterdam als ligplaats te gebruiken dan zal men daar dringende redenen voor hebben.
  Als er een ernstige crisis op handen is of gaande is en gemeente Amsterdam of bestuurders willen niet meewerken aan bepaalde zaken omtrend landsverdediging dus ook kernwapens al dan niet in Navo-verband dan kan de regering de staat van beleg afkondigen en het gehele Amsterdamse stadsbestuur per direct op non-actief zetten en in de gevangenis gooien en zelfs het leger inzetten om uitvoering mogelijk te maken.

  Amsterdam kernwapenvrij… Onder normale omstandigheden wel maar dat is dus niet gegarandeerd en als zich er bijzondere omstandigheden voordoen staat de gemeente Amsterdam buitenspel! Laten we hopen dat deze omstandigheden zich nooit voordoen…

 19. Rogerio

  Ik wil van Amsterdam een Sylvana c.s. vrije stad maken…. Ban Bij1!!!

 20. Cesare

  DDS maakt zich altijd druk om die SS. Niemand buiten Amsterdam is in die griet geïnteresseerd. Zo belangrijk is ze in A’dam ook weer niet met d’r ene raadszetel.
  Of geilen jullie wel op haar?

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.