Thierry Baudet euforisch na zege Kurz in Oostenrijk: ‘Geen Marrakeshpact, radicale moskeeën gesloten – precies FVD!’

Thierry Baudet is in zijn nopjes met de verkiezingsoverwinning van de Oostenrijkse rechtse oud-premier Sebastian Kurz, die zijn ÖVP naar de overwinning leidde. De FVD-voorman ziet er kansen in om ook in Nederland flink te scoren.

Een hoop intriges en gedoe binnen Forum voor Democratie afgelopen zomer, maar Thierry Baudet gelooft nog altijd in een klinkende FVD-verkiezingsoverwinning tegen de tijd dat Nederland naar de stembus mag om een nieuwe Tweede Kamer samen te stellen.

Baudet put hoop uit de verkiezingsoverwinning van de ÖVP in Oostenrijk gisteren, die Sebastian Kurz en zijn rechtse volkspartij met een flinke winst herkozen als beoogde nieuwe leider van het land. En ondanks dat Kurz op papier in dezelfde Europese partijenfamilie zit als het CDA, ziet Thierry Baudet toch een hoop ideologische aanknopingspunten met Kurz. Sterker nog, hij vindt dat FVD en de ÖVP op bepaalde punten precies hetzelfde denken.

Baudet jubelt:

“Felicitaties aan @sebastiankurz! De conservatieve leider van de Österreichische Volkspartei heeft Oostenrijk buiten het Marrakesh immigratiepact gehouden, sluit radicale moskeeën en zet salafistische imams het land uit – precies zoals FVD ook in Nederland wil. Hopelijk kan hij snel stabiele regering vormen.”

Dat laatste zou nog wel eens lastig kunnen worden, maar dat is een zorg voor later. Eerst moet je namelijk de verkiezingen winnen voordat je een coalitie kan proberen te smeden. Exact waar Thierry Baudet zijn hoop op vestigt: laat andere partijen maar met hun vingertje zwaaien en wijzen. Zolang je als partij verkondigt wat veel mensen willen, maak je een goede kans de grootste partij van het land te worden. Kurz bewees tweemaal dat het mogelijk was in Oostenrijk. Baudet bewees het ook al eens met de Provinciale Statenverkiezingen. Ook laatstgenoemde zal graag snel twee overwinningen op z’n naam willen zetten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

38 reacties

 1. C.A.Barstow

  De zege van Kurz is hopelijk het begin van het einde voor de EU.
  Eindelijk weer eens goed nieuws van het front.
  En de Nederlandse burger?
  die slaapt verder en wordt wakker als het te laat is.
  Laat het in dit tot op het merg verrotte land al rijkelijk laat zijn!

  Stem FvD.

 2. Mezzadra

  De zege van de ÖVP zal een pyrrusoverwinning blijken te zijn: ze zullen alleen kunnen regeren met de SPÖ of de Grunen en die zullen Sebastian politiek het vel over de oren trekken.

  Baudet snap niet zoveel van politiek en dat blijkt weer pijnlijk.

  1. just saying

   Jouw verstand van politiek staat natuurlijk buiten kijf, dit kwam voornamelijk naar voren inzake je voorspellingen betreffende de uitslag van het Brexit referendum en de Presidents verkiezingen in de VS toen Trump werd verkozen, men is nog steeds niet uitgelachen over je hilarische ‘voorspellingen’.

   1. Watcher

    Wat een nietszeggend reaguursel.

    1. merlot

     Schreef de vleesgeworden nietszeggendheid uit Friesland.

     Just saying wijst terecht op de vele keren dat de voorspellingen van de tarrel niet uitkwamen. Een verstandig mens zou daar lering uit trekken maar zover komt deze eigenwijze trol niet.

     1. Watcher

      @Merlot, ook jou reaguursel slaat als een tang op een VARKEN…

     2. merlot

      Misschien in jouw ogen, tomaatje.

      Je bent dan ook te dom om te poepen.

     3. Watcher

      @Merlot, haha daar laat je je goed kennen.
      Ander is altijd dom …..
      Je lijkt @Dik wel:):) 🙂

     4. Mezzadra

      Merlot blijft altijd een beetje bitter over mij. Hij had het te vaak heel erg moeilijk met me in inhoudelijke discussie. Ik snap die wrok wel.

     5. Ron

      Mezza deze discussie gaat over ergens ver weg, niet belangrijk voor je.

     6. merlot

      “Merlot blijft altijd een beetje bitter over mij. Hij had het te vaak heel erg moeilijk met me in inhoudelijke discussie. Ik snap die wrok wel.”

      Ik zeg iets tegen Watcher en de tarrel trekt daar de conclusie uit dat ik bitter over de tarrel ben.

      Je blijft lachen met die trollen.

     7. Mezzadra

      Excuses, merlot, ik meende dat je met ‘tarrel’ mij meende te moeten aanduiden. Ik was al verbaasd dat je dit scheldwoord, een stukje stront, van trollen als cactus, Dik en Siemien had overgenomen.

      Nogmaals excuses.

     8. merlot

      Je hebt de eretitel “tarrel” ten volle verdiend, Mezza.

      Voor als je weer van nick moet veranderen heb ik een tip voor je: Tijl Uilenspiegel.

      Lijkt dat je wat?

     9. Dik

      De aandoenlijke, hij dankt God voor de moord op Fortuyn, heeft zijn digitale plasje weer gedaan.

    2. spelende vrouw

     correct , de tarrel draagt nooit wat bij

     1. Watcher

      @sv correctie, de tarrel draagt nooit iets bij wat in jou straatje past.
      Zie je dat?

     2. spelende vrouw

      nee , de tarrel draagt nooit wat bij , net als jij overigens , de koningen van de inhoudsloze one-liners , flapdrol

    3. Seneca

     @watcher
     heeft teveel van jouw reacties gelezen.

 3. merlot

  In tegenstelling tot het CDA en de CDU is de ÖVP een rechtse partij gebleven.

  Daarvoor hulde!

  1. Watcher

   @Merlot, CDA is nooit een rechtse partij geweest.
   Met alle winden meedraaien, ja zekers.

   1. merlot

    De voorlopers van het CDA waren overwegend rechts. Daarna is het fusieproduct steeds verder naar links opgeschoven. Binnen het christendom (PKN) heeft dezelfde tendens voorgedaan.

    1. Watcher

     @Merlot, je gaat toch niet glibberen .
     Dik is daar een ster in.
     Nooit toegeven dat je fout zit 🙂 🙂 🙂

     1. merlot

      Waar denk je dat ik fout zat, tomaatje?

   2. Meriadoc Brandebok

    Het CDA is inderdaad nooit een absolute rechtse partij geweest. De partij kent een linkse en rechtse vleugel, waardoor het CDA een middenpartij is geworden. Men heeft evenwel constant de neiging de samenwerking met rechts op te zoeken, ook onder invloed van veel rechtse CDA-partijleiders, waardoor men de partij toch altijd enigszins op rechts plaatst.

    Verder is de PvdA en CDA natuurlijk ook water en vuur. De eerste kan de laatste niet uitstaan. De sociaaldemocraten hebben de christendemocraten genegeerd en zelfs vernederd. Meer dan eens ontaardden CDA/PvdA-kabinetten in complete vechtkabinetten, want ze konden toch ook niet zonder elkaar, vanwege het coalitiestelsel.

    1. merlot

     Ik schreef dat de voorlopers van het CDA OVERWEGEND rechts waren maar dat die partij na de fusie geleidelijk verder naar links opschoof. Dat gebeurde niet in een vloeiende lijn overigens, soms was er sprake van een tijdelijke beweging terug naar rechts.

     Interessant in dit verband is dat het rampzalige kabinet Den Uyl tot stand kon komen met medewerking van KVP en ARP. De derde fusiepartner, de CHU, deed niet mee.

     In ieder geval is duidelijk dat de ÖVP een stuk rechtser is dan CDA en CDU. De laatste is volledig gekaapt door de dochter van de rode dominee.

     De schade die dat mens heeft aangericht is van historische proporties.

     1. Dik

      CDA waait met álle winden mee, zolang ze maar mogen regeren. Het is mij alleen wel een raadsel waarom de ‘C’ er nog in staat.

 4. fusilier

  Zijn de stemmetjes wel eerlijk geteld?

  1. Jv

   Typisch links gier! Als ze verliezen, ligt het altijd aan stemfraude!
   Ze kunnen niet tegen verlies en daarbij niet eens nadenken dat het volk de linkse smeerlapperij en stinkende bende eens spuugzat is.
   Dus Fusilier, maak je borst maar nat, bij de aankomende verkiezingen krijg het linkse gier dusdanig klappen dat ze graag hun gierkelder weer induiken en hopelijk daar nooit meer uitkomen!

   1. Watcher

    @Jv, hoor voor elke TK Verkiezing hetzelfde dom gel@l.
    Na verkiezing krijg je ook weer na twee dagen van verwerking hetzelfde gel@l.

 5. Meriadoc Brandebok

  Kurz’ vorige regering is van arren moede in elkaar geklapt. Men werd bij de FPÖ (hoe verrassend) immers geplaagd door een schandaal. De volgende coalitie zal dus waarschijnlijk een christen-groene of christen-liberale coalitie worden. Kurz zal in de nieuwe regering dan ook wat naar links afbuigen, zoals de VVD dat in Nederland ook deed.

  1. Kretoloog

   Profeet Brandebok heeft weer een goddelijke ingeving gehad. Binnenkort weet hij te vertellen dat er kabinet Rutte 4 komt, bestaande uit…(voorspel het ons maar, Maria).

 6. Heras

  De meeste mensen in europa zijn de massa-immigraties beu. De mensen van mijn generatie hebben zo hard gewerkt om de economie op te bouwen. En het brokkelt af door links wanbeleid. Ook in nederland moet rechts meer winnen. Ik zie de komende verkiezingen positief tegemoet.

  1. Dik

   “Ik zie de komende verkiezingen positief tegemoet.”

   Exact!

  2. DidiMadloba

   Massa-immigratie is een populistische hoax.
   Fact-checkers hebben vastgesteld dat de afgelopen decennia in Nederland geen massa-immigratie heeft plaatsgevonden. In Duitsland is vastgesteld dat in veruit de meeste gevallen dat asiel is verleend dat terecht is gebeurd.

 7. Nep

  Snapt Baudet wel iets van politiek?
  Niet te geloven dit!

  1. spelende vrouw

   snapt asscher wel iets van politiek
   snapt buma wel iets van politiek
   snapt seegers wel iets van politiek

   nog 126 te gaan 🙂 🙂

 8. Anne Sophe Schillersdorf

  Tenminste is Kurz geen klimaatontkenner

 9. DidiMadloba

  Wie dacht dat het Forum voor Demagogie een fris nieuw geluid in de politiek bracht moet nu toch echt genezen zijn.
  Vooral de bezwaren tegen het Marrakech Pact maken duidelijk dat Baudet een destructieve populist is. Populisten saboteren oplossingen, omdat ze liever in troebel water vissen.

  Als nep-jurist beweert Baudet dat dit pact de grenzen wagenwijd open zet voor migranten. Dat zou gebeuren via soft law: linkse rechters die in verdragen dingen lezen die er niet staan.

  De werkelijkheid is dat het een afspraak is tussen een groot aantal landen om structureel te werken aan migratievraagstukken, en waar mogelijk maatregelen te treffen aan de bron. Om zo veel mogelijk landen achter dit pact te krijgen staat er niet in dat migratie tot elke prijs vermeden moet worden.

  Soms is migratie onvermijdelijk, bijv. door klimaatveranderingen, soms zelfs wenselijk: tegen de bevolkingskrimp en vergrijzing die sommige gebieden teistert.

  Baudet maakt er misbruik van dat hij bijv. een brave econoom als Bram van Ojik tegenover zich krijgt die geen weerwoord heeft op de juridische onzin die hij uitbraakt.

  Het pact wordt “niet juridisch bindend” genoemd. Wat ze in werkelijkheid bedoelen is dat het een afspraak is tussen landen, en die afspraak is wel degelijk bedoeld om te worden nagekomen. Dus niet vrijblijvend. Maar burgers kunnen geen rechten ontlenen aan deze afspraken.

  Dat ook Frits Bolkestein het Marrakech Pact afwijst betekent dat ook de VVD moet te vertrouwen is. Of is de rol van dit fossiel nu echt uitgespeeld?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.