Totaal idioot! Politie krijgt elektrische auto's met 400km actieradius

Geen categoriesep 06 2019, 18:00
De overheid moet natuurlijk het goede voorbeeld geven wat betreft klimaatbeleid, dus krijgt de politie elektrische auto's! Hartstikke leuk natuurlijk, maar ook behoorlijk dom. Via de NOS.
De politie zelf probeert er nog een leuke draai aan te geven, want die auto's zijn natuurlijk heel stil. Dat is handig voor invallen en sluipoperaties. Ook trekt de elektrische wagen een stuk sneller op dan de huidige conventionele politiewagen.
Hartstikke leuk allemaal, ware het niet dat zo'n deugmobile slechts 400 kilometer kan rijden voordat de accu leeg is! En ook de topsnelheid is slechts 170 kilometer per uur. Daar ga je geen boeven mee vangen.
En wat te denken van de mogelijkheid op een botsing, in het geval van een achtervolging? Zo'n normale auto kreukt in elkaar na een botsing maar kan nog een beste tik hebben. Een elektrische auto heeft echter kans op kortsluiting door een defecte accu, waardoor het ding snel in brand vliegt en zelfs kan ontploffen. Bij zo'n ontploffing gaat de brandweer ook niet veel meer doen dan de wagen gecontroleerd uit laten branden, in verband met gevaarlijke chemische stoffen die vrijkomen. Het zal je maar gebeuren, midden in een woonwijk!
Maar dat is natuurlijk allemaal niet zo van belang. Het gaat erom dat de politie het goede voorbeeld geeft en lekker meedoet met de groene gekte. Idealisme is tegenwoordig belangrijker dan pragmatisme, ook waar pragmatisme tot voor kort nog de norm was. Krijgen we binnenkort ook elektrische tanks voor Defensie?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten