Video! FVD hervindt zelfvertrouwen, start politiek jaar met klinkende overwinning: ‘Aan ons taak van een generatie!’

Na een zomer vol gekwakkel en politiek gekonkelefoes staat Forum voor Democratie er weer, om te vechten tegen al die punten die de partij zoveel legitimiteit gaven: klimaathysterie, democratische afbraak en de vertrappeling van leraren en zorgmedewerkers: “Wij staan samen met u voor de taak dit land zijn trots terug te geven!”

Eerder deze week kwam Forum voor Democratie met een grote massa leden en belangstellenden bijeen op het Hembrugterrein in Zaandam, om de aftrap van het politieke seizoen met een grote knalfuif te vieren. Eén ding was duidelijk: de partij is – in tegenstelling tot wat veel media schrijven danwel hopen – nog lang niet op sterven na dood. Sterker nog: zowel de actieve politici als de partijleden bruisen van de ambitie. Thierry Baudet en Theo Hiddema staan te trappelen om weer aan het werk te gaan.

De partijleiding wist het positieve sentiment wat op die avond in de lucht hang te vangen in een video van zo’n twee minuten. We zien hoe Thierry Baudet onder luid applaus het podium opstormt, waarbij het knallende vuurwerk alleen wordt benaderd door het enthousiasme van het Kamerlid. Daarna de welbekende vergezichten:

“Onze taak is de taak van een generatie. Onze missie is het herstellen van het zelfvertrouwen van ons land. Op 2 september kwamen we bijeen om het nieuwe parlementaire jaar te openen. Om met elkaar terug te blikken op de zomer. Maar vooral om vooruit te kijken.”

Dat dit laatste het hoofddoel was, en niet om nog verder ruzie te maken, werd ook beaamd door de leden. Zij staan te springen om de toekomst, waarin Forum voor Democratie wellicht deel kan uitmaken van landsbestuur, en eindelijk eens wat zaken kan aanpakken. De weg van het herstel is lang en hobbelig, maar één ding is duidelijk: de toon is gezet, en de koers is ingezet.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. Agios

  Uit het artikel blijkt een enorm vertrouwen in het FVD. Geweldig. Dat is de manier om de linkse af raak te stoppen. Het zal niet lang urren of het gemiep van de linkse trollen begint weer…

 2. Kretoloog

  Er staan nog 12 andere partijen gereed om ook weer in de Kamer aan het werk te gaan. Het FvD moet zich herpakken na een drama-zomer als het om communicatie en control gaat. 3 senatoren en 4 statenleden zijn opgestapt met meeneming van hun zetel.

  Een enthousiaste ledenbijeenkomst is leuk. Maar zelfs alle leden bij elkaar zijn nauwelijks genoeg voor een halve Kamerzetel. En in de peilingen is FvD al meer dan gehalveerd (van 28 rond maart tot 11 nu). Jammer, het zag er van het voorjaar zo veel belovend uit.

  1. santiago

   Kretoloog. Je lijkt me een verstandig mens. Meen je dit nu echt?

   1. Kretoloog

    Zeker 🙂 en dank voor het compliment!

    1. santiago

     ok. maar nu twijfel ik toch.

     1. Kretoloog

      Thierry Baudet vind ik te ‘druistig’: hij maakt verkeerde keuzes (Otten te lang de hand boven het hoofd gehouden) en hij is communicatief een ongeleid projectiel.
      Van Theo Hiddema ben ik een fan, dat was ik al, lang voor hij zich verbond aan het Forum. Ook senator Paul Flentrop zie ik wel zitten, veel meer dan die andere senator Paul (Cliteur).

      Ik ga ervan uit dat Theo bij de volgende verkiezingen stopt (leeftijd) en ik weet niet of ik dan nog FvD stem. Maar goed, dat zien we over 1,5 jaar wel weer.

 3. Julian

  Wat is nou die overwinning? Prachtige headline weer.. Maar zoals gebruikelijk alleen een lege huls…
  beloftes beloftes…FvD kan niks uitrichten in het landsbestuur… Tenzij ze een absolute meerderheid behalen.
  Eenmaal in het landsbestuur zal je zien dat het gewoon hetzelfde laken en pak is als de overige partijen…
  En toen vloog hij weer terug naar Ibiza…

  1. Robert75

   Die conclusie wordt blijkbaar genomen op basis van een filmpje van 2 minuten die afkomstig is van het Forum voor Democratie zelf. Dus ja wat moeten we daarmee. Maar ik vraag me af of het inderdaad zo succesvol was. Er waren inderdaad genoeg mensen mede omdat de toegang gratis was, maar dat is geen garantie voor succes. Zo hoor je ook een andere kant van het verhaal. Dat mensen helemaal niet zo tevreden waren aangezien kritische vragen over Otten en die slepende ruzie nauwelijks gesteld mochten worden. Maar dat hoor je natuurlijk niet in dat filmpje die afkomstig is van de partij zelf.

   Als ik nu eens eerlijk ben, al die bijeenkomsten kan je live zien op internet bv via de Facebook van het Forum of Youtube, maar ik kan er nog geen 10 minuten naar kijken want ik vind het best een zielig gebeuren. Baudet die zijn verhaaltje loopt te doen, Hiddema die op een stoel zit omdat die nog geen 10 minuten kan staan. Lopen ze elkaar de hemel in te prijzen. Dan die achterban die niets anders kan doen dan klappen. IK vind het zo’n zielig gebeuren dat ik na 10 minuten al ben uitgekeken.

 4. EU kok

  Een correct artikel.
  FvD is vol vertrouwen in zich zelf.
  Het vertrouwen in FvD van de kiezers is eigenlijk maar bijzaak.

 5. Watcher

  Thierry “2 zetels” Baudet is een politieke onbenul….

  1. tonna

   @watch:
   Gelukkig is er nog de gelouterde politicoloog watch!

 6. C.A.Barstow

  Yes, en wij gaan er tegenaan!
  op naar de eerstvolgende verkiezingen.

  Stem FVD
  Stem tegen de ondergang van Nederland, stem tegen links.

  1. Watcher

   Stem FVD
   Stem voor de ondergang van Nederland, stem extreemrechts.

   Ik vertrouw die lavendel snuivende pianospeler niet.

 7. Peter Oudshoorn

  De (verkiezings)slogans klinken als de vertrouwde demagogie van de oude kartelpartijen.

 8. santiago

  V.w.b. het FvD, laat het simpele Nederlandse volk zich wel op een enorme manier belazeren. Wat een circus, wat een volksverlakkerij.

 9. Drollevanger

  Als wij weldenkenden echt veranderingen willen, moeten we zorgen dat het FVD, PVV, 50+, SGP, en desnoods SP, een meerderheid vormen en samen gaan regeren. Dus dan moet je op 1 der voornoemde partijen stemmen.
  Als er een andere partij bij zit gaat het net als met appels waar een pier inzit. Die wordt dan, als hij rijp is van binnen uit weggevreten.

  1. Riesmog

   Het lijkt me GE-WEL-DIG, jouw idee….het kortst zittende kabinet.

   Ze hebben ook zoveel overeenkomsten…noem er eens eentje, behalve dat het allemaal idioten zijn

 10. Mezzadra

  Het gaat met het FvD helemaal de goede kant op. De peilingen geven hoop dat we er over een paar jaar niets meer van horen.

  1. Dik

   Pffrrt!

  2. M de ruyter

   Misschien, maar de rechtse kiezer blijft ontevreden.
   De VVD is veel te links geworden en het CDA praat alleen tijdens verkiezingstijd verstandig. En PVV is zo links als de SP.
   Dus er blijft ruimte op rechts.

 11. Drollevanger

  Het FVD, PVV, 50+, SP, SGP, zijn volgens links allemaal en altijd extreem rechts.
  Waarom noemt dit soort figuren Groenlinks, CU, VVD. D66, PVDA, enz nooit extreem links? Wat ze natuurlijk ook zijn.
  Zit daar een overtuiging achter, of is het verkiezing retoriek?
  Kijk dat vraag ik mij dan weer af.

  1. Mezzadra

   Wie noemt partijen als SGP, SP en 50+ extreem rechts?

  2. Riesmog

   De SP is kneiterlinks, 50plus een middenpartij en de SGP is aartconservatief en confessioneel rechts.

   Wat lul je nou?

   1. M de ruyter

    Ik denk dat hij bedoeld te zeggen dat uit verschillende invalshoeken deze partijen kritisch zijn op Europa, het neoliberale beleid, en ongecontroleerde massa immigratie.

    1. Mezzadra

     Het neo-liberale beleid lijkt me nou juist een paradepaardje van rechts.

 12. Riesmog

  Zal Hiddema nog kamerlid blijven, komt dikke Annabel de boel redden en laat ze Amsterdam in de steek? Wordt Baudet voor laster en leugens veroordeelt, wat heeft Otten nog in het vat? is de vrije val in de peilingen nog te stoppen?

  Tim verzaakt zijn journalistieke plicht en steekt de kop in het zand, want het gaat GE-WEL-DIG met de FvD….

 13. Mezzadra

  Dit is wel interessant: ht*ps://t*o.nl/2019/09/04/chris-aalberts-in-stilte-centraliseert-fvd-de-partij-stapje-voor-stapje/

  1. Dik

   De aandoenlijke, hij dankt God voor de moord op Fortuyn, heeft zijn digitale scheetje weer gelaten. Pffrrt!

 14. Rosasolis

  Die bovenstaande foto’s zijn nogal eng, omdat zij over de politiek gaan, en niet over de gewone vlaggen en andere reclames die je tegenwoordig ziet buiten de lokale
  supermarkten, met het doel om klanten te lokken.
  Omdat Baudet dol op sensatie en show is, misschien kan hij beter een nieuwe vak kiezen, als illusionist. Als een navolger van Houdini: zich uit kettingen binnen een water-tank bevrijden, om daarna vrouwen in tweeen gaan zagen. Misschien kan hij wat sensatie trucs uit de beroemde Cirque du Soleil overnemen. Op een namaak Uil van Minerva rond de zaal voor 5 minuten vliegen; wow! dat zou een echte sensatie zijn. Baudet houdt van vliegen in een prive (charter) jet naar ver oorden zoals Thailand, (met het geld van de leden), dus kan misschien de Uil van Minerva hem steunen voor een nieuwe sensatie stunt. Kortom: De FvD lijkt meer als een circus
  dan een politieke partij.

 15. Heras

  Ik hoop dat de fvd en pvv, mensen gaat optrommelen die niet willen stemmen. Dan bedoel ik hen, die niet geintersserd zijn in de politiek en nooit naar de stembus gaan omdat ze denken dat het toch niets uitmaakt.

 16. Drollevanger

  Als FVD, PVV, 50+, SGP, en SP samenwerken moet er toch een meerderheid te bereiken zijn.
  Als die partijen samenwerkend in de eerste kabinetperiode de punten waarmaken die ze allemaal nastreven, is iedereen die op hen heeft gestemd al zeer tevreden.
  Dus eerst samen het migratie probleem oplossen, dat is dus stoppen. Daarna de enorme afdracht die aan de EU wordt betaald, afbouwen en teruggeven aan de onderste loongroep, zodat voedselbanken, hoewel niet verboden, niet meer nodig zijn. De grenzen sluiten zonder onnodig oponthoud, dus alleen als er trammelant dreigt uit moslimhoek, etnisch controleren. Vissers en boeren controleren op algemene wereldwijde rechten, niet op verboden die hier op de grachtengordel zijn uitgebroed.
  Ongetwijfeld zijn er nog meer redenen waar ze allemaal samen uit kunnen uitkomen.

  1. EU kok

   Quote : Daarna de enorme afdracht die aan de EU wordt betaald, afbouwen en teruggeven aan de onderste loongroep, zodat voedselbanken, hoewel niet verboden, niet meer nodig zijn.
   .
   Links is nooit ver weg op deze rechtse site.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.