Video! Geert Wilders pakt belastingsverhoger Rutte aan: ‘Geef burgers die €1000 nou eens een keer terug!’

Tijdens de tweede dag van de algemene politieke beschouwingen besloot PVV-voorman Wilders de premier vooral te grillen vanwege z’n economische beleid, nadat hij gisteren voornamelijk z’n afbraak van de rechtsstaat bekritiseerd had. De oppositieleider nam nog eens een oude, nog altijd niet ingeloste, belofte onder de loep: dat iedere werkende Nederlander handje contantje €1000 zou krijgen.

Herinneren we het nog? Vlak voordat de VVD in 2012 hun beste verkiezingsuitslag ooit boekte – 41 zetels – had Mark Rutte het land de hemel beloofd. We zouden allemaal €1000 terugkrijgen van de de Belastingdienst als hij aan de macht zou komen. Het omgekeerde gebeurde: Rutte ging regeren met de PvdA, verhoogde de belastingen nog wat meer en in plaats van €1000 scheelde het een haartje of we kregen een inkomensafhankelijke zorgpremie in de maag gesplitst. Van die €1000 heeft Nederland niets meer gezien. Hooguit nog eens €1000 eraf, ja.

Geert Wilders was er toen ook al bij, en heeft zeven jaar later nog voldoende geheugen om de premier nog eens te herinneren aan zijn misleidende woorden van toen. Nu ABN Amro verkocht wordt, kan de omkoopsom niet worden uitgekeerd aan burgers? Aldus opperde de PVV-leider. Premier blij, want leugenbelofte dan uiteindelijk toch ingelost. En burgers blij, want €1000.

Maar nee, zei Rutte vandaag tijdens de algemene politieke beschouwingen. Dan zou die ‘rooie’ voor iedere burger maar eenmalig zijn in plaats van structureel, dus dat is niet goed genoeg. Conclusie: we doen het helemaal maar niet!

Dat laatste slaat natuurlijk nergens op. Structureel is beter dan eenmalig, maar eenmalig is nog altijd beter dan helemaal niet. En daar kon Wilders de premier, die z’n nederlaag probeerde weg te lachen, even goed op vastpinnen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. meneer cactus

  En WEER gelijk , kom op pinokkio rutte

 2. Jack Flash

  Rutte geeft niets…of hij kijkt waar ie eerst ergens anders kan stelen..

 3. fusilier

  Echt onbeschoft, om iemand in zijn gezicht uit te lachen, als die persoon een sterk punt heeft in het debat , en ongeveer anderhalf miljoen mensen op die man hem hebben gestemd .

  1. meneer cactus

   Wou je een leugenaar dan normen en waarden meegeven ? 🙂 🙂
   rutte heeft weer aangetoond dat ie niet eens snapt hoe pensioenen in elkaar steken. Dom schaapachtig blaten en lachen is dan het resultaat

 4. Jack Flash

  Google de debatten maar eens terug….Ze lachen allemaal Wilders uit of demoniseren hem..al jaren..

  1. Willemm

   Ik lach Wilders en zijn aanhangers ook al jaren uit. Kan er zelf ook weinig aan doen. Wie daadwerkelijk gelooft dat een stem op de PVV meer is dan een eeuwige oppositiestem kan maar beter niet gaan stemmen.

   1. meneer cactus

    jou nemen we dat ook geheel niet kwalijk willempie. Dat je inhoudelijk 0,000 bijdraagt aan het debat komt voort uit je onbegrensde arrogantie willempie. Nog 1 links clubje erbij in de politieke arena (bij1 bijvoorbeeld)en die 1,4 milljoen pvv stemmers maken dan echt het verschil voor een coalitie. Hoe gaan we jou dat nou onder dat helmpie doorschuiven willempie

 5. Agios

  Nederland heeft een onwaardige premier die van zichzelf een klucht heeft gemaakt. En de anderen in Den Haag? Zijn net zo onwaardig omdat ze geen tegengas hebben gegeven. Hij en Den Haag staan niet alleen. Iets verderop hebben we hetzelfde met Merkel en Berlijn.

 6. santiago

  De algemene politieke beschouwingen is een hele grote Geert Wilders show geworden. De rest was bijzaak en onzinnig geneuzel.
  Dit weekend zal blijken dat de PVV naar de 40 zetels toe schiet.
  Ben benieuwd wat de Haagse maffia bende gaat bedenken om van Wilders af te komen. Ze zijn tot alles in staat Geert, let goed op jezelf, want de Minerva kliek is meedogenloos.

  1. Korporaal Monty

   “Ben benieuwd wat de Haagse maffia bende gaat bedenken om van Wilders af te komen.”

   Ook Wilders speelt toch gewoon mee in de Nederlandse poppenkast geleid door Bea.

   Stemmen en peilingen zijn er volgens jou alleen maar voor de bühne.

   Zou Wilders echt anders zijn. Ook hij krijgt zijn zetels bij de gratie van Bea toch.

 7. EU kok

  Quote : PVV-voorman Geert Wilders veegt premier Rutte de mand uit.
  .
  Hoezo, had Rutte geen jas bij zich?

  1. Mars020

   Ik kom niet meer bij van het lachen… Jij bent echt een grappige opa, van de Benidorm Basterds. Op de boulevard met je scootmobiel en bejaarde collega’s , als een stelletje mocro’s mensen lastig vallen is jouw dagtaak.

   1. EU kok

    Lachen?
    Helaas milkeyway010, ik vind de vernaggeling van mijn moedertaal in mijn vaderland diep treurig

    1. meneer cactus

     buitelander

 8. Jumping

  Rutte staat synoniem aan/voor leugens en bedrog.

  Rutte is het slechtste wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Rutte is de uitvoerder van het Cordonsanitair in Nederland.

  Rutte heeft 1500 Miljard Euro geschonken aan Brussel.
  Het bedrijfspensioen van Miljoenen Nederlanders.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.