Video! Oeps voor Sylvana: ze moet toegeven zelf ook een seksist te zijn

Bijzondere beelden van een bijeenkomst van BIJ1 gisteren in het Amsterdamse zaaltje Pakhuis de Zwijger. Daar spraken namelijk kopstukken van de partij van Sylvana Simons, waaronder de oprichtster zelf. Tussen neus en lippen door viel daar een opmerkelijke bekentenis te horen: het is niet allemaal antiracistische rozengeur en intersectionele maneschijn bij de partij. Want niemand minder dan Sylvana zelf blijkt er behoorlijk seksistische denkbeelden op na te houden, waar een ‘niet-binaire’ politieke activist bijna de dupe van werd!

Gisteravond vond in de Amsterdamse debatzaal Pakhuis de Zwijger een BIJ1-propaganda-avond plaats. Althans, dat was de bedoeling. Er waren spreekbeurten van kopstukken van de grote Sylvana-partij, waaronder de voormalige TMF-vj zelf, maar ook Gloria “white privilege” Wekker en Glen “Palestina” Helberg.

Het hoogtepunt was natuurlijk een verhaal van Sylvana Simons zelf. Nogal een snoozefest als je daadwerkelijk het hele praatje gaat terugkijken. De hele origin story van BIJ1 komt weer eens voorbij. Blabla De wereld draait door blabla Martin Simek blabla racisme. En fin, u heeft het vast eerder gehoord – Sylvana vertelt het te pas en te onpas.

Toch kwam het Amsterdamse gemeenteraadslid nog aan bij een nieuw gegeven. Een ontboezeming. Want alhoewel ze een dagtaak heeft aan het schreeuwen van racisme en seksisme en intersectionaliteit en weg met Zwarte Piet en dergelijke zaken, blijkt Sylvana zelf ook geen brandschoon blazoen te hebben. Ze had bijna een politiek activist geweigerd bij haar partij, omdat hij/zij/het/jachtvliegtuig non-binair was. Dat is allemaal leuk natuurlijk, zo’n non-binaire activist als token-lid van je partij. Maar twee wordt toch teveel van het goede!

Maar kijk en oordeel vooral zelf.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Anne Sophe Schillersdorf

  Sylvana Simons strijd op moedige wijze tegen racisme. Een bewonderingswaardige persoon! Samen met Greta Thunberg zijn dit de mensen die verandering in de wereld kunnen schenken

  1. Blitzkrieg

   Verandering in de wereld schenken. 🙂 🙂 🙂

  2. Lampje

   Weet u wel dat zwartjoekels en die Zweedse deerne maar een IQ van 80 hebben?

 2. spelende vrouw

  sylvana simons het linkse schoolvoorbeeld van hypocriet blaten. Deze racistische fascist roept dat ze strijd tegen racisme en facisme.

  De boze witte man moet bestreden worden desnoods met het zwaard.

  Opsluiten die mafklapper in plaats van een raadszetel

 3. Lampje

  Ja, wat ze erbij vergeet te vertellen dat racisme en seksisme in Afrika het meeste voorkomt, De Zoeloes discrimineren de Bosjesmensen, de Hutsies en de Tutsies vermoorden elkaar, In Nigeria en de Congo worden op racistische gronden zeer veel mensen vermoord. Maar volgens ons zwartjoekel Sylvana gebeurd dat waarschijnlijk vol goed bedoelingen en is het de schuld van de blanken.

  1. Mezzadra

   gebeurt

   1. Siemien

    Taalnazi

    Wetenschap bewijst: taalnazi’s zijn irritante moralistische idioten met onaangename persoonlijkheid.

    “Scientists have found that people who constantly get bothered by grammatical errors online have “less agreeable” personalities than those who just let them slide.
    And those friends who are super-sensitive to typos on your Facebook page? Psychological testing reveals they’re generally less open, and are also more likely to be judging you for your mistakes than everyone else.”

  2. Anne Sophe Schillersdorf

   Alleen blanken kunnen per definitie racist zijn.

   1. Bosche draak

    Knap racistisch van je schillenboer, snap wel dat de rest van de wereld lang niet zo slim is als “den blanke supermens”
    Maar anderen beoordelen op huidskleur kunnen de niet blanke mensjes net zo goed ik durf zelf te zeggen beter als den wonderschone witgetinte geweldenaren die de eerste wereld zo in grote getale heeft….

    Probeer het nog eens trolletje…

   2. spelende vrouw

    hahahahaha , ass heeft nu echt bewezen het meest domme wicht te zijn op deze aardkloot.

    triest , anne , ga koken

    1. Siemien

     ASS is de definitie van dom wicht SV

 4. goedisfout

  Denk dat Tim de grootste fan is van ss. Ieder geluidje wat dit mormel uitkraamt wordt in DDS breed uitgemeten.

 5. Pauline Kummer

  In haar eentje met haar fractie houdt zij de gemoederen flink bezig. De aandacht die zij trekt is een brede volkspartij waardig…

  1. Siemien

   De paulientje de aandacht die zij trekt is omdat zij structureel racistische uitlatingen doet voor een donkere vrouw, zij schoffeert Nederland continue, zij is racist of zij maakt het wel racistisch..

   1. Lampje

    Gewoon een Nikker of zwartjoekel

 6. Jynx

  Gewoon negeren die ple borstel!!

 7. Rogerio

  Sylvana S is puur vergif. Een haatdragend polariserend onmens. BIJ1 is het onkruid van deze maatschappij dat met wortel en tak verdelgd dient te worden… en Anne Sophe S alhier is mogelijkerwijs nog gekker dan Gloria Wekker…met haar stompzinnige opmerking dat per definitie alleen blanken racist kunnen zijn…. ooit in Suriname geweest domme trol? Daar kun je ervaren hoe creolen/bosnegers, Chinezen en Hindoestanen zich wentelen in ultiem racisme en elkaar het licht in de ogen niet gunnen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.