Video! PVV-raadslid grijpt “knetterlinkse” anti-Zwarte Pieters: ‘Magie van kinderfeest is om zeep geholpen door u!’

Een PVV-raadslid uit Den Haag heeft gisteren scherp uitgehaald naar Zwarte Piet-hatende clubs en politieke partijen die het nodig vonden om hier in het midden van september over te discussiëren in de gemeenteraad. Karen Gerbrands spaarde niets of niemand: “De magie van een kinderfeest is inmiddels om zeep geholpen door clubs zoals u,” clubs die ook nog “knetterlinks en knettergek” genoemd worden.

Wie helemaal z’n buik vol heeft van al het gekrakeel tegen Zwarte Piet de afgelopen dagen, moet het bovenstaande filmpje even kijken. Het is een fragment uit een debat uit de Haagse gemeenteraad, waar PVV-fractievoorzitter Karen Gerbrands van haar hart totaal geen moordkuil maakt. Ze “feliciteert” linkse partijen zoals GroenLinks en actiegroeperingen zoals Kick Out Zwarte Piet met hun jarenlange inzet om een kinderfeest grondig te verzieken, en schuwt daarbij enkele krachttermen niet.

Want ja, als lieden zoals Mitchell Esejas je zomaar voor racist, slavendrijver, en wat het nog meer mogen uitmaken, dan zijn termen als ‘droeftoeter’, ‘knetterlinks’ en ‘knettergek’ nog betrekkelijk tam. Of niet soms? En dus is dit het resultaat: zeven en een halve minuut knallen met Karen.

Met nog een bijrolletje voor knuppeltje van Tim de Boer van de Haagse Stadspartij. Hij zegt dat er niets mis is met een Zwarte Sinterklaas, waarbij blanke mensen als geketende slaven beteuterd langs het trouwe paard van de Goedheiligman lopen. Zo zie je maar weer: het gaat de anti-Pietenclubs niet om het bestrijden van referenties naar het slavernijverleden. Het gaat ze juist om het instellen van een slavernijheden, maar dan met de autochtone bevolking van Nederland als slaaf.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

61 reacties

 1. Mycase

  Schitterend Haags betoog en dan die leuterklaas met zijn interruptie je blijft lachen wat een debiel.Maar goed onze SINT kan beter in Spanje blijven .In Nederland is er geen ruk meer aan .

  1. meneer cactus

   zelfs in smurfenland roeren ze zich

   youtube.com/watch?v=yLJAsLn3W08

 2. Agios

  Goed verwoord mevrouw Gebrands. U geeft met het voorbeeld van het gelazer met Zwarte Piet precies aan waar het om gaat in dit land, namelijk om helemaal niks. Zie ik daar enkele nuttelozen in de vergaderzaal weer miepen over niks. Precies, het is niks en het wordt niks. En als er zo’n deugmiep immigranten verwelkomt met het liedje ‘Welkom, welkom in mijn land’, dan ben ik geneigd om te zeggen ‘niet mijn land!’. Mijn land is geen tombola van waanzin.

 3. Jack Flash

  De blanke nederlanders als slaven.Ja, dat klopt.

 4. Kretoloog

  Niveau is schrikbarend, daar in de Haagse gemeenteraad. Toch de 3e stad van ons land. Maar wat wil je ook met zo’n faalburgemeester. Kan niet voorzitten, kan geen orde houden, kan eigenlijk helemaal niets. Is van de VVD, Krikke is haar naam.

 5. Riesmog

  De haagse PVV, veel idioter bestaat er niet.

  1. Original NL

   Den haag..moslimstad achter de duinen!!

   1. Original NL

    Waar de nachtjurken en hoofddoekjes het straatbeeld hebben overgenomen..
    Oh oh Den Haag!

    1. Dik

     Ze mogen van mij massaal naar Spirituele Stichting “Ken U Zelven”

  2. meneer cactus

   tja inhoudelijk heeft u niets te roeptoeteren ? u meerwaarde voor dds wordt na elke reactie duidelijker. 0,000

  3. Mieremet

   Jij weer alias?

 6. Jack Flash

  Waar marokkanen de boel terroriseren Oh Oh De Haag!

  1. Original NL

   En je zo wordt doodgestoken…
   Oh oh den haag

 7. Anne Sophe Schillersdorf

  Zwarte Piet is racisme en verder is het ook helemaal achterhaald. Goed dat de fatsoenlijk en professionele partijen inzien dat het zijn tijd al lang heeft gehad

  1. Original NL

   Jij hebt je tijd al veel langer gehad “anne” ..maar je bent een soort vaginale schimmel..moeilijk uit te roeien en blijft maar jeuken!!

   1. Dik

    Aka Natte Scheet, etc…

    1. Original NL

     Meerdere nicks ..dus natte scheten uit dezelfde natte anus!

     1. Dik

      Klopt, al denk ik dat die andere nicks geband zijn.

   2. Vrijedenkert

    Gyno canesten capsule mist uitwerking… Ik adviseer chloortablet is doos douwen!

    1. Original NL

     Lawinepijl is doeltreffender Vrijdenkert…!!

   3. Deathspank

    @Original NL: Kaustiksoda helpt ook prima.

  2. meneer cactus

   ass , jij bent racisme , je ademt racisme , je zweet racisme en je stinkt naar racisme. Alles grijp je aan om de boze witte man te profileren.

   Trots op het verzieken van een kinderfeest. Wat ben je een enorme links extremistische droeftoeter

  3. Shadow1100

   RACISME 
   is het idee dat rassen gerangschikt kunnen worden als superieur en inferieur ten opzichte van elkaar.
   -Ras is de indeling van de mensheid in verschillende menselijke rassen is in de antropologie de groepering van mensen in verschillende categorieën op basis van uiterlijke en genetische kenmerken.
   Waar ziet u dat bij het Sinterklaasfeest?

  4. Siemien

   “Zwarte Piet is racisme”

   Nee hoor, dat maak jij ervan, het is een kinderfeest

   1. Dik

    Ach Siemien, je denkt toch zeker niet dat Svetlana hier verblijft vanwege de discussie of het weerwoord daarop?

    1. Siemien

     Nope

 8. Deathspank

  Sinterklaas verdwijnt waar Europees facisme verschijnt.

  1. Original NL

   Al het leuke verdwijnt waar de islam verschijnt!!
   Death..+++++

   1. Vliegenvanger

    100+++

 9. EU kok

  Zou deze mevrouw al weten waar de onderste (graf)steen van haar grote vriendin ligt?

  1. Witte

   Mafklapper zoals uw doen alleen zulke reacties geven om andere mensen op DDS te provoceren jij kikt op de reacties EU cock en geniet hiervan dit is echt jou dingetje jou fetisch,en dan natuurlijk niet te vergeten dat je G…ld op kleine kinderen ik adviseer andere mensen op DDS niet op deze narcist te reageren.

   1. EU kok

    Nouw, nouw Witte, uw tracht mij zwart te maken.
    Is niet aardig.

    1. Bosche draak

     Ten tijde van sinterklaas worden er veel zwart gemaakt want traditie 🙂
     Niet zo piepen watje!

 10. Julian

  Waarom is de magie van het kinderfeest weg? De kinderen maakt het niks uit hoe de pieten er uit zien…..Een kinderfeest waar volwassenen ruzie over maken… Wat is dat voor kinderfeest? In elk geval geen feest voor kinderen….

  1. Bosche draak

   Die handvol jankerds gaan het feest er echt niet onder krijgen hoor.
   En als het de kinderen niet uitmaakt blijf dan lekker met je tengels van het feest af, zorg er eerst maar eens voor dat elk kind goed doorvoed en onderwezen wordt.

  2. Deathspank

   @Julian: Inderdaad was het vroeger een gezellig kinderfeest waar het kinderen niet uitmaakte hoe piet eruit zag. Helaas maakt het tegenwoordig wel uit hoe piet eruit ziet en voert ruzie de boventoon. Het is al lang geen kinderfeest meer, en kan mensen als jou daar alleen maar voor bedanken.

  3. meneer cactus

   man l*l niet zo slap , hoe zal ome henk geschminkt worden in jouw achterlijke wereld ?

   Volwassenen maken geen ruzie hoor . Een handje vol donker getinte mafklappers hebben gedacht om het sinterklaas feest te koppelen aan de slavernij uit een ver verleden. Volledig gestoord uiteraard maar er zijn altijd imbicielen die daar in meegaan.

  4. Siemien

   “Waarom is de magie van het kinderfeest weg?”

   Dat komt omdat zwarte racisten het racistisch maken, sterker nog, deze zwarte racisten maken onze cultuur kapot, daarom!!!!!

   1. Dik

    Vlak de witte fascisten niet uit Johnno, dat zijn de “Nederlanders” die het predicaat niet verdienen omdat ze ons land weggeven aan de islam, de minderheid en de gelijkheidsevangelisten.

    – Halsema
    – Jetten
    – Klaver
    – Timmermans
    – Samsom
    – etc.

   2. Pauline Kummer

    Angst is uw grootste vijand. Angst voor wat er niet is, dat is toch vreemd?

    1. Siemien

     Ontkennen, laconiek en onverschilligheid dat is pas een probleem..

    2. Peter Oudshoorn

     Pauline, dit is al de tweede reactie van je met dezelfde inhoud binnen tien minuten. Als je een discussie wilt zul je met dit schaapachtige gelul over angst op moeten houden. Afgesproken?

    3. meneer cactus

     angst voor wie of wat ? u spreekt geheim taal , komt de vertaler zo langs of reageert u om het reageren ? laat dat dan maar.

 11. Seneca

  PVV spreekt gelukkig niet met ‘meel in de mond’. een duidelijk standpunt maar is voor het overgrote deel der politiek correcte kolerelijers te hoog gegrepen.

 12. Sando

  Ik heb het boek de negerhut van oom Tom vroeger gelezen dat was heel erg .Heb het nu weer gelezen heb mij kapot gelachen om dat boek en terecht!

 13. Shadow1100

  In den beginne hadden de knechten van onze kindervriend Sinterklaas een zwarte huidskleur, zwart kroeshaar, droegen fel gekleurde mutsjes, gouden sieraden in de oren en hadden zij de lippen rood gestift. Ze dansten, zongen vrolijke Sinterklaasliedjes en deelden snoepgoed en cadeautjes uit aan de blije kindertjes langs de route.
  De kinderen zongen:”Dag Sinterklaasje, dahag dahag zwarte Piet…….”
  De Pieten vielen hier door dus echt op tussen het blanke publiek en iedereen zag en wist dat ze bij St.Nicolaas hoorden en met veel plezier voor hem werkten.
  De plaatselijk veldwachter begeleidde de jaarlijkse folkloristische optocht geheel in zijn eentje en liep met zijn fiets aan de hand met de stoet mee.
  Ik denk daarom dat het nu beter is dat de Pieten blank/wit en blond zijn, zonder felgekleurde lippen, zonder mutsjes en dat ze geen goud meer in de oren hebben.
  Dan vallen ze tenminste weer op tussen de toeschouwers die overwegend een zwarte huidskleur en zwart kroeshaar hebben, fel gekleurde mutsjes dragen en grote gouden oorbellen in hebben.
  De kleurloze Pieten van nu en de lieve kindjes met hun ouders moeten wel veel harder zingen om boven de door megafonen geschreeuwde en voor de lieve kindertjes beangstigende antileuzen van de KOZP of “geef ze maar een naam” uit te komen.
  Na het verwelkomen en handen schudden van Sinterklaas trekt de burgermeester zich met de Hoofd Officier van Justitie, de Brandweercommandant en de Hoofdcommissaris van politie terug in het gevormde GHOR-commandocentrum om de inhuldiging met behulp van de extra geplaatste camera’s en de observaties van de hoog vliegende politiehelikopter te volgen om, als het uit de klauwen giert, de gepaste maatregelen te kunnen nemen. Een peloton ME en als (..)Piet uitgedoste en compleet bewapende politiemensen lopen mee in de stoet om bij de te verwachten calamiteiten onmiddellijk in te grijpen.
  De kinderen zingen:”Dag Sinterklaasje, dahag dahag lieve Piet…….”
  Ja ja, tijden veranderen!

 14. van Urk

  Het gaat dus niet alleen maar over zwarte piet. Mevrouw Gerbrands laat duidelijk schemeren dat links inderdaad knettergek is en dat zij het nog doodnormaal vinden ook als Nederland een grote Efteling of rariteitenkabinet wordt. Want wat is er toch mis mee met een transgendere zwarte vrouw op een paard met blanke hulpjes in de ketenen volgens die zeverige kwijl van de Haagse stadspartij.

 15. Baron von Munchhausen

  Langzaam maar zeker worden blanken de slaven!
  Werken, werken en véél belasting betalen om, vooral, de nooit meer behoevende te werken, nieuwkomers, te onderhouden!

 16. Jack Flash

  @Shadow.Mooi gezegd en geestig.Ha ha!

  1. Shadow1100

   Ja nu lachen we hierom, maar daarom staat en “tijden veranderen”……

 17. Trude Herr

  Een typisch Nederlands kinderfest, eerst de kinderen wijsmaken dat de goedheiligman een unieke kindervriend is, dat hij echt is en later zeggen ‘het was maar een lolletje’. Hij bestaat niet. Ik heb het altijd vreemd gevonden.

  1. Zozo

   Weet je wat ik vreemd vind, dat jij als moffenliebhaber, je niet met Duitse zaken bezig bent. Jij hebt geen recht van spreken met je debiele uitspraken. Ga achter de mannen aan, ook als je man bent en eet vooral kilo’s chocolade. Ik heb twee woorden voor je: stuk onbenul

  2. Original NL

   Ja trude..und der Weihnachtsmann dan, die bestaat ook niet…ist Deutsche Tradition!
   Abschaffen dan maar …???..
   Merkel maakt meer kapot dan alcohol kan goedmaken….schäme Dich Trudel.

 18. Veteraan

  Goed stukje Karen.
  Wat een mietje was die Tim de Boer trouwens, daar zit echt geen stukje man meer in, het lijkt echt wel een wijf. Met alle respect voor echte vrouwen hé, de meeste daarvan acht ik wat hoger dan de gemiddelde man.
  Een beetje zoals onze Trollen is die Tim, gecastreerd en thuis niets te vertellen waarop ze maar achter de pc kruipen om nog wat aandacht te krijgen.

 19. Baron von Munchhausen

  Karen Gerbrands: een vrouw naar mijn hart!
  In ieder geval geen slappe lullen en droge kutten gezwam!
  Hoewel,………..Burgemeester Krikke doet haar naam eer aan! Krikken in bed!!!

 20. Response

  Helder verhaal. Niks aan toe te voegen.

 21. Heras

  Goed zo PVV, ga zo door. Anders is de nederlandse cultuur helemaal snel uitgewist.
  Bij de verkiezingen in 21 stem ik weer pvv.

 22. Arnoniemuss

  @Siemien.
  Ik heb al vaker gemerkt dat je gedacbtengang soms wat simpel is. Daarom wijs ik je er op dat dingen soms zowel A als B kunnen zijn. Sinterklaas kan kinderfeest maar ook racisme zijn. Doe er je voordeel mee, met dit inzicht

 23. DidiMadloba

  Toen ik jong was, lang geleden, zag je praktisch geen zwarte mensen in Nederland. Ik weet nog wel dat op school een neger voorbij kwam, om te bezichtigen.
  (Tussen haakjes: het woord “neger” is gewoon Nederlands, wie dat discriminerend vindt is in de war met het Engelse “nigger”).
  Destijds was Zwarte Piet dus de eerste zwarte die kinderen te zien kregen. Wie weet werkte die indruk door.
  Tegenwoordig zie je voortdurend “zwarte” mensen dus een zwarte piet meer of minder maakt dan niet zoveel meer uit.

  Kortom dit mens heeft groot gelijk. Al stem ik niet op de PVV.
  Waarom hier van “links” wordt gesproken is mij overigens een raadsel. Links is socialistisch: spreiding van macht werk en inkomen.

 24. Jynx

  Laat ze hier maar komen demonstreren Edam Volendam.
  Hoop dat ze goed kunnen zwemmen!

 25. Rud56

  Die Gerbrands heeft helemaal gelijk: knettergek links en zwart!
  En inderdaad, dankzij die totaal, totaal gestoorde knettergekken is het mooiste kinderfeest ooit geheel verziekt! In ieder geval in de randstad!

  Én met het alleen voeren van niet-geschminkte, blanke (roetveeg)Pieten wordt er totaal aan voorbijgegaan dat donker gekleurde mensen, van Surinaamse of Afrikaanse afkomst nu worden uitgesloten van deelname als Zwarte Piet, terwijl ze nu wél vollop en met veel plezier meedoen! De blanke voert dus de boventoon, pure discriminatie dus! Dankzij de knettergekken uit de linkse hoek!

  En bedenk, degene die deze achtelijke discussie op gang bracht c.q. vollop faciliteerde is de PvdA, vooral in de gedaante van die Asscher!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.