Video! Theo Hiddema onderzoekt: “Waarom de grenzen wagenwijd open? Waarom uitgeproceerden nauwelijks uitgezet?”

vlcsnap-2019-09-04-10h05m59s743
Foto: Theo Hiddema op onderzoek in de asielindustrie. Bron: Screenshot FVD / Twitter.

Theo Hiddema begint een groot onderzoek naar het falen van het Nederlandse immigratiesysteem. Waarom kunnen de grenzen niet beter bewaakt worden, en waarom wordt er zelden een illegaal uitgezet? De tijd voor praatjes is voorbij: FVD-Kamerlid Hiddema gaat van binnenuit kijken bij alle onderdelen van het Nederlandse asielbeleid waarom alles zo faalt en hoe het beter kan én moet.

Wie dacht dat Forum voor Democratie alleen nog tot het einde der tijden bezig blijft met Henk Otten heeft het mis: de partij wil de bakens verzetten en lanceert daarom ook in het nieuwe jaar tal van initiatieven. Zoals een nieuw onderzoek dat FVD-Kamerlid Theo Hiddema onderneemt. Op Twitter kondigt zijn partijleider Thierry Baudet deze fact finding mission van zijn politieke compagnon aan:

“Waarom blijven de grenzen wagenwijd open? Waarom worden uitgeproceerden nauwelijks uitgezet? Wat faalt er toch steeds in ons immigratiebeleid – wat zijn de geheime motieven, de machinaties die de politiek verlammen? Theo Hiddema gaat op onderzoek. “

In het filmpje worden al voorzichtig wat voorzetjes gedaan. Zo wordt aangestipt dat het slappe politieke beleid van achtereenvolgende premiers – Lubbers, Kok, Balkenende, Rutte – in ieder geval mede debet is aan de malaise met de ongebreidelde instroom van asielzoekers. Hiddema schetst hoe slechts enkele decennia genoeg tijd zijn geweest om dit land ingrijpend te veranderen: “Er is een situatie gecreëerd van rechtsongelijkheid en wetteloosheid. Hiertegen is tot nu toe nooit effectief en consequent opgetreden.”

En daarom dus: onderzoek. Krijg het lek in de Nederlandse asielmaatregelen maar boven water. Wellicht dat dit kleine landje aan de Noordzee dan nog eens tot effectieve grensbewaking komt: het zou eens wat zijn, toch?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

57 reacties

 1.   

  Omdat gutmenschen dat eisen voor hun goede gevoel . Kosten , ruimte en invloed op de maatschappij zijn bijzaken.

  1.   

   De scherpe analyse van kaktus bewijzen de overbodigheid van het onderzoek.

   1.   

    Glibber, glibber. Daar is onze Jabba de vette weer. Slijmspoor achterlatend, waar hij ook zijn gruwelijke smerige lichaam naar toe sleept. Totaal geen geestelijke bagage, alleen maar trollen. Het is en blijft een cock! En? Nog een stinkende ook.

   2.   

    elk item wordt door jou gekaapt met je stomme opmerkingen zodat mensen op jou reageren ipv normale discussie aangaan. zou je sieren als je opdonderd hier . Snap ook niet dat je niet hier wordt geweert aangezien je elke discussie boycot . Misschien is dat je doel of je mag blijven omdat mensen zoals ik dan gaan reageren zodat lijkt alsof dit veel bezoekers trekt. Ga toch lekker op site zitten waar men jou mening accepteert ipv hier te trollen .zeer akelog mannetje ben je en dan blijf ik nog beleefd .

    1.   

     Duizend maal dank voor uw pleit voor de vrijheid van meningsuiting.
     Waren er maar meer reageerders met uw instelling.

 2.   

  Theo Hiddema onderzoekt: “Waarom de grenzen wagenwijd open?
  Theo Hiddema onderzoekt: “Waarom uitgeproceerden nauwelijks uitgezet?”
  .
  Theo Hiddema onderzoekt: “Waarom open deuren zo moeilijk dicht gaan?”
  Theo Hiddema onderzoekt: “Hoe de aandacht af te leiden van interne problemen?”

  1.   

   Theo Hiddema onderzoekt: “Hoe Is het mogelijk dat er nog mensen zijn die me serieus nemen?”

  2.   

   Wanhoop straalt er weer af.. Forum voor democtacy en deze website moeten je aardig dwars zitten want waarom zal je anders hier de hele dagen beetje proberen te zieken..

   Mooie gezegde

   First they ignore you.. Then they laugh at you, then they prosecute you.. Then you win

   Wij zijn nu bij het vervolgen van politieke tegenstanders en je ziet welke stap erna komt.. Geniet er maar van want over paar jaar zijn jullie net als het moralistische rechts van de afgelopen 30 jaar..

   Compleet irrelevant en uitgelachen

 3.   

  Er valt zeker wat te verbeteren aan onze asielbeleid. Denk aan al die ellendige eindeloze procedures. Mensen die al 2 generaties in NL leven en vervolgens horen dat ze weg moeten. Dit is onacceptabel en moet anders. Snelle procedures en minder bureaucratie

  1.   

   Precies ze moet direct terug gestuurd worden, gelijk niks geen procedures, gelijk eerste vliegtuig, hup wegwezen

  2.   

   Ja en hoe kan het dat ze na 2 generaties pas worden weggestuurd? Je hoort vaak al binnen een jaar of je mag blijven of niet..

   Dus binnen JAAR kan zoiets makkelijk worden geregeld.. Het eindeloos procederen wordt door mensen als jij aangemoedigd.. jullie creëren zelf een probleem om er daarna over te zeiken

  3.   

   het zijn wel jou linkse vriendjes die de boel ophouden met meestal geld van andere werkende mensen. binnen 4 uur antwoord als niet accoord dan oprotten zelfde vliegtuig terug of boot of drone. In australie kan het ook het komt dus door slappe knieen hier in Nederland .

 4.   

  Miljoenen in Afrika zijn op zoek naar “gratis geld” ………………en dat vinden ze in Noord/West Europa ( ons sociaal stelsel)

  Dat “gratis geld” grandeert ze levenslange uitkeringen en andere “goodies” ………..en dus zullen ze blijven komen onder het mom van “vluchteling”.

  Zolang dus de illegale migranten worden beloond met ‘gratis geld” en de grenzen open blijven zullen ze blijven komen.

 5.   

  Belangrijke conclusie van Dhr. Hiddema zal onder anderen zijn dat het asielbeleid een verdienmodel is. Meer Asielzoekers is meer cashflow door de aanpalende organisaties.
  Ergo: Het beperken danwel stoppen van de asielzoekersstroom zal betekenen dat er mensen hun baan verliezen.
  Asielbeleid wordt voorgedaan als het beschermen van slachtoffers echter is het niks anders als een verdienmodel. Het interesseert op management niveau de medewerkers geen flikker of het goed of slecht gaat met de asielzoeker.

  1.   

   Dit is eenvoudig onzin. Dat verdienmodel is een mythe dat op het niveau van een enkele individuele organisatie iets van waarheid zou kunnen bevatten maar op het niveau van overheden niet. Niemand, behalve vluchtelingen, wordt wijzer van een ruimhartig immigratiebeleid.

   1.   

    @Mezzadra

    Even resumeren: Onderdak verlenen, in leven houden, zakgeld, asieladvocaten, gezondheidszorg, medewerkers en ik ben er vast een paar vergeten.

    In totaal 30.000 euro pér asielzoeker.

    1.   

     Waar haal je die 30.000 euro vandaan?

     1.   

      Google

     2.   

      “Kosten individuele asielzoeker
      De kosten van het COA voor het opvangen van asielzoekers in een AZC zijn gemiddeld ongeveer € 27.900 per persoon per jaar.”

      Bron: Overheid

     3.   

      Met dit in gedachten ga ik graag met de pet rond voor een retourticket (per persoon).

    2.   

     kosten van opvang en instanties is een een optelsom. 2.500.000.000 per jaar is dan tekort. Tel hierbij de centjes van de ontwikkelingshulp in de regio en de opvang in de regio , de gelden die aan discutabele regiems worden betaald om duistere redenen , de gelden die worden betaald alsn overeenkomst om gelukszoekers te stoppen enz enz kan je een plaatje uitrekenen wat zo 5 tot 6 miljard loopt.

     Asielindustrie is aantoonbaar een verdienmodel

   2.   

    hahahahaha , de oliedomme tarrel dwingt me toch om even te reageren op zijn stupide leugen. Het bestuur van het COA krijgen allen tussen de 175.000 en 300.000 euris per jaar. Juridisch mederwerkers full time tussen de 100.000 en 150.000 euris per jaar. Hierna komen natuurlijk alle gewone baantjes en aanverwante diensten

    Asielindustrie is aantoonbaar een verdienmodel

    1.   

     Mezzadra is wat voor zichzelf gaan doen.

     1.   

      Die stokende kinderlokker is hem eventjes lekker door z’n pincetje laten gieren.
      Je moet toch wat als zelfs de gemiddelde negen-jarige vraagt “of hij er al in zit?”

     2.   

      Bosche draak is inmiddels zo diep gezonden dat hij ons verslag doet van zijn seks met kinderen.

      Walgelijk, en onbegrijpelijk dat de redactie dit toestaat.

    2.   

     “Het bestuur van het COA krijgen allen tussen de 175.000 en 300.000 euris per jaar. “

     Waar komt dit bizarre getal vandaan?

     1.   

      Vind je dat niet een beetje veel om als hotelier negers uit Afrika op te vangen?.

    3.   

     Quod erat demonstrandum.

     Daar kunnen we mee besluiten. Mezzadra snapt duidelijk het concept van cashflow niet. Maar ja, zalig zijn de armen van geest zullen we maar zeggen.

  2.   

   Rationalist,

   Dan gaan deze mensen, die duidelijk geen vuile handen willen hebben, zich maar omscholen tot bijv. Timmerman, straatmaker, metaalbewerker, vrachtwagenchauffeur, stukadoor, dakdekker en als ze zich helemaal erg eng beginnen te voelen door hun vuile handen, dan maar iets zoals operator, dat betekent de hele godganse dag achter zo’n schermpje zitten en knopjes In en UIT te schakelen…verdient niet verkeerd ook.

 6.   

  De ECHTE asielzoeker is juist de dupe van dit systeem.Dat maakt het zo bizar.

  1.   

   spot on !!!!

 7.   

  Mocht Hiddema het onderzoek diepgravend te gaan doen:
  er zal een gigantische beerput open gaan!

 8.   

  Ik wens de heer Hiddema veel succes. Ik twijfel er echter aan of hij iets ontdekt wat nog niet bekend was.

  1.   

   Ik wacht op een antwoord omtrend mijn post op…
   Filmpje! Thierry Baudet tackelt referendumkiller Kajsa Ollongren: ‘niet een festival, maar referendum is democratie’

   1.   

    At your service!

  2.   

   Als alles al bekent is kan je de legitieme vraag stellen hoe het komt dat er weer tienduizenden illegalen en ongedocumenteerden loslopen na de belofte bij het laatste generale pardom om te gaan handhaven.

   Als alles bekent is neemt links ons dus openlijk in de zeik en gaat gewoon door met liegen.

   Verachtelijk links

   1.   

    Links is niet aan de macht, @cactus. Laat staan verachtelijk links.

    1.   

     Maar maken wel de dienst uit.

     1.   

      @Vit
      Dan bestaat rechts kennelijk uit een zooitje mietjes.

    2.   

     bekman toch , blijf lachen met je , een nivellerende lastenverhogende ambtenar minnende overheid is links. Misschien zelfs wel extrreem links of jij dat nu leuk vind of niet. Dat zijn linkse eigenschappen namelijk

     Tegen deze objectieve mening kan je weinig objectieve feiten inbrengen behalve jouw subjectieve reacties. Erg zielig

     1.   

      Mwah. Jij beweert dat de asielindustrie een verdienmodel is.
      Geld willen verdienen is kapitalisme. En kapitalisme is rechts.

      Gelukkig is er de retelinkse Geert nog met zijn deels socialistische agenda.

     2.   

      bekman , probeer eens objectief te antwoorden op bijvoorbeeld de linkse vvd in ons midden of kan je enkel je kinderlijke subjectieve linkse ideologie hier neerplempen en al het andere ontkennen.

      linkse rakkers in een subsidie omgeving is smeken om misbruik van gelden bekman. Dat gebeurd in de asielindustrie , de energieindustrie , de klimaatindustrie en het milieu gebeuren.

      Zakken vullende melanone linkse gedrochten op alle niveau’s in alle maatschappelijke diensten.

      We hebben een linkse overheid sufferd. De vvd heeft de pvda over links ingehaald. Kennelijk heb jij geen enkel idee wat linkse en rechtse bestuurlijke eigenschappen zijn. Geert maakt zeker geen deel uit van de regering door het linkse cordon sanitaire dus waarom je de pvv plotseling in dit onderwerp zuigt is mij volledig onduidelijk.

      Vertroebelen van een discussie kan slechts de bedoeling zijn . sukkel

     3.   

      Als alles en iedereen in Den Haag links is op een christelijke splinter en FvD na, dan is dat de wil van het volk, @cactus. Het volk stemt immers op deze partijen. Waarom leg je je niet bij neer bij de wil van het volk?

     4.   

      “We hebben een linkse overheid sufferd. De vvd heeft de pvda over links ingehaald.”

      Het lijkt me, in die zienswijze, zinniger te concluderen dat het overgrote deel van het electoraat links is.

      Cactus behoort dus tot een kleine minderheid die zich toch zal moeten neerleggen bij de overtuiging van de meerderheid.

 9.   

  Misschien kan Theo zich beter aansluiten bij de PVV.

  1.   

   En de naam Forum voor Democratie bestemmen voor de nieuwe partij van Otten. Dan kan Baudet iets anders bedenken. Een lekker frisse nieuwe start.

   1.   

    DBP = de boreale partij

    1.   

     Dat klinkt niet fris, dat klinkt onfris!

 10.   

  Inderdaad Hiddema.
  Dit Nederland is een keiverrot land geworden.

  Trek die deksel maar van die stront emmer, van het Keiverotte Linkse Rutte Kartel.

  Laat de Nederlanders maar genieten, van wat het Linkse Rutte Kartel produceert.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  NEXIT.

 11.   

  Omdat we in Nederland te labbekakkig zijn om de afspraken die we maken ook daadwerkelijk te controleren en uit te voeren, stikt ons land inmiddels in het ‘helpen’van de uitgeprocedeerde asielzoekers. Dat weet Hiddema ook, dus dat hoeft hij niet nader te onderzoeken. HANDHAVEN, daar gaat het om, niet meer en niet minder.

 12.   

  Dit slaat helemaal nergens op en dat weet hij ook wel. Zolang Brussel de dienst uit maakt.
  Wat gaat hij bereiken met twee man en een paardenkop! Wel tegen dit soort moties van de PVV stemmen

 13.   

  Theo zal erachter komen dat de migranten worden gelokt met geld van o.a. George Soros om het Westen te verzwakken. De blanke christenen zijn een doorn in het oog van de luciferiaanse EU elite. Men wil een gemengd volk dat zelf niet nadenkt en alles slikt van de MSM en politici onder een nieuwe wereldorde. Gelukkig hebben we Trump die dit plan dwarsboomt. Epstein is de ‘keystone’ die als een rijpe zweer openbarst. Verdiep u in Rothschild, Illuminati, zionisme, cabal om er achter te komen hoe de wereld écht in elkaar zit.

 14.   

  Als Hiddema zich nou zou concentreren de afgewezen asielzoekers die niet vertrekken, wat inderdaad een probleem is – maar dan komt hij weer met zijn populistische stokpaard van “open grenzen”.
  Fact checkers hebben al lang vastgesteld dat de laatste jaren de meeste immigranten blanken zijn.
  Eigenlijk zou het vluchtelingenprobleem bij de bron moeten worden aangepakt – zoals het Marrakech pact beoogt. Maar daar heeft Hiddema’s chef Baudet een stokje voor gestoken. Echte populisten willen geen oplossingen want hun voedingsbron is ontevredenheid – dus de mensen moeten ontevreden blijven. O veel mogelijk geschreeuw en zo weinig mogelijk wol.

 15.   

  Ik zie hier een uitstoot van linkse diaree. Links kots in je eigengang

 16.   

  Effectieve grensbewaking van Nederland?
  Grensbewaking moet je op nationaal niveau aanpakken, op provinciaal niveau lukt dit niet.
  Of zijn er nog mensen die geloven in NL als autonome staat?

 17.   

  “Zolang Brussel de dienst uitmaakt” Whahahaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! in feite heeft Brussel totaal niets te zeggen over het asiel cq migrantenbeleid in Nederland Brussel moet zich bemoeien waar Brussel voor staat – beter gezegd voor stond : de handel. Maar NEE!!!!! die dronken loeders bemoeien zich werkelijk overal mee. Er is al een EU land wat de deur heeft dicht gegooid : Hongarije en elk land EU land of niet die de grens dicht gooit hebben groot gelijk. Probleem hier is dat we met een extreem slappe hap regering te maken hebben die alleen maar JA!! knikt naar Brussel en ook voortdurend de oren laat hangen naar die notoire drank misbruikers en schijt benauwd zijn om zelf de grenzen dicht te gooien. Het treurige is dat slechts 3 partijen het lef hebben om de grenzen dicht te gooien en schijt hebben aan extreem Brusselse bemoeizucht.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!