Video! Thierry Baudet: kabinet moet Syrische migranten terugsturen in plaats van permanent verblijf aanbieden

Als het aan de leider van Forum voor Democratie ligt, gaan we Syrische gezinnen die nu vijf jaar in Nederland zijn verwijzen naar de IND in plaats van naar sociale huurwoningen. Dat vertelt Thierry Baudet in een interview over zijn inbreng bij de algemene politieke beschouwingen.

Niet iedereen is op de hoogte van het Nederlandse recht op het gebied van verblijfsvergunningen, maar Thierry Baudet wel. Hij legt uit dat wie hier vijf jaar lang legaal is – bijvoorbeeld als vluchteling – aanspraak kan maken op een permanente verblijfsvergunning. Gezien het dit jaar precies vijf jaar geleden is dat ISIS in een orgie van geweld grote delen van Syrië en Irak toevoegde aan hun zelfverklaarde kalifaat, gaat die regel op voor heel veel Syrische migranten die momenteel in Nederland verblijven.

En dat is raar, zo legt hij ook nog eens uit voor de camera van de onafhankelijke politieke verslaggever Ernst Lissauer. Want het overgrote deel van Syrië is inmiddels veilig. Mensen kunnen worden teruggestuurd naar dat land, en het is daarom niet noodzakelijk om hun tijdelijke verblijfsvergunning om te zetten in de permanente variant.

Baudet gaat daar niet mee akkoord:

“We krijgen gewoon tussen twee zinnen door, als het ware op een achternamiddag, honderdduizend nieuwe immigranten erbij die eerst gewoon tijdelijke vluchtelingen waren.”

De million dollar question is nu: wat gaat de staatssecretaris nu doen met dit verzoek? Gaan we mensen die hier als tijdelijke vluchtelingen zijn een gratis reis naar hun geliefde thuisland aanbieden, of blijven ze hier? Nou, wat denkt u?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. Joop Klepzeikert

  Die blijven natuurlijk hier.
  Politici hebben de opdracht van banken, verzekeraars en multinationals gekregen zo veel mogelijk nieuwe klanten voor hun naar Nederland te halen en te houden. Daar zullen ze dus alles aan doen om dat voor elkaar te krijgen.
  Zodra ze dat niet doen laten die banken, verzekeraars en multinationals ze als een baksteen vallen en is het heel snel over met hun politieke carrière. Daarna kunnen ze hun erenbaantje bij die banken, verzekeraars en multinationals ook wel vergeten.
  Daarom blijven kartelpolitici exact uitvoeren wat de elite ze opdragen.

 2. Tman

  “Syrische migranten terugsturen in plaats van permanent verblijf aanbieden”
  Een keihard standpunt,een normaal mens beaamt dit.
  Wie een andere mening is toegedaan kan dit graag toelichten,één argument is echter ongeldig en pervers!
  Namelijk:zielige drenkelingen!

  1. joey

   tman/
   Dat ben ik niet met je eens,er zijn meerdere redenen om die lui een reisje retour te geven!
   Ze voegen sociaal/economisch niets toe aan BV Nederland en integreren willens en wetens niet.
   De zwaarst wegende reden is,dat deze lui de islamisering toejuichen!

 3. Meriadoc Brandebok

  Men zou over terugsturen kunnen nadenken, mits men een zorgvuldige overweging maakt. Voor sommige mensen is Syrië helemaal niet veilig, omdat zij bijvoorbeeld tot een religieuze minderheid behoren of worden vervolgd door het regime van Assad. “De” Syrische migrant bestaat niet. Het gaat om mensen met uiteenlopende politieke en religieuze aanhang.

  Een voorbeeld is bijvoorbeeld dat de overheid vrouwen terug wenste te sturen naar Afghanistan. Natuurlijk is het er veilig, maar niet voor vrouwen die geïntroduceerd zijn aan de Westerse manier van leven.

  Tegelijkertijd is het natuurlijk relevant migranten die misdaden plegen uit te zetten. Daarop moet het kabinet goed inzetten. De onwil van landen om mensen terug te nemen kan worden aangepakt door een gezamenlijke Europese aanpak van sancties. Eens zien of Afrikaanse leiders daar nog zo terughoudend mee zijn als de geldkraan wordt dichtgedraaid.

  1. Tman

   meri:
   “Voor sommige mensen is Syrië helemaal niet veilig”?
   Voor vele autochtonen is Amsterdam tegenwoordig onveiliger,dan dat Syrië is voor de Syriërs,die onveiligheid geldt overigens voor de meeste grote steden in Nederland!
   Natuurlijk blijft men liever in ons land,en blijft men argumenten aandragen om de vreselijke onveiligheid te benadrukken!
   Ze kunnen best terug!

   1. Meriadoc Brandebok

    @Tman

    Nee, dat verschilt per geval. Een deel kan wellicht terug, maar een ander deel niet. Van Somalische vrouwen kun je zeggen dat zij terugkunnen omdat het land veilig is, maar voor vrouwen in het specifiek is het land helemaal niet zo veilig. De immigratiedienst zal elk geval in het bijzonder moeten bekijken en aan de hand daarvan een afweging moeten maken.

    1. Tman

     meri:
     Nederland is nu eenmaal niet de reddingsboei voor de héle wereld,shit happens.
     Jammer dan!

    2. Vit

     @Meriadoc Brandebok

     Voor vrouwen is het in geen enkel islamitisch land echt veilig, maar zij zijn er aan gewend daar als broedzeug en ondergeschikte sloof behandeld te worden.

    3. Blitzkrieg

     Meriadoc Brandebok : Als een land veilig is kunnen mensen terug. Moeten wij vele duizende mensen binnenlaten vanwege het enkele individu? Kennelijk hoeft de eigen bevolking niet te rekenen op de moraalfilosofie van Meriadoc. Sociale cohesie, pensioenen, criminaliteit het is allemaal van ondergeschikt belang.

 4. fusilier

  De volgende keer op een partij stemmen,die onze grenzen op slot doet. Wat er niet in komt,hoeft er ook niet weer uit. Er zijn genoeg rijke Arabische landen waar geen oorlog is.

 5. EU kok

  Quote : Niet iedereen is op de hoogte van het Nederlandse recht op het gebied van verblijfsvergunningen, maar Thierry Baudet wel.
  .
  Ik ben het helemaal met DDS eens dat dit uitzonderlijke feit het vermelden waard is.

  1. Blitzkrieg

   Quote : Ik ben het helemaal met DDS eens dat dit uitzonderlijke feit het vermelden waard is.
   .
   Om de essentie heen lezen, EU kok kan dat.

 6. Jumping

  Inderdaad Baudet, al die gelukszoekers terug naar hun eigen land.
  Niet goedschiks, dan gewoon met dwang.

  Stuur ze terug, om hun land op te bouwen.
  Want hier breken zij het alleen maar af.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  NEXIT.

 7. Original NL

  Ik zeg…doen asap!!!

 8. Blokkeer-Fries

  Ongelofelijk hoe het extreem linkse partijkartel de Nederlandse samenleving op kosten jaagt en onze eigen cultuur te grabbel gooit.

  Het gros van de Syrische “vluchtelingen”, die allemaal hoogopgeleide artsen, ASML-ingenieurs, hoogleraren Nederlandse geschiedenis etc. zijn, en die inmiddels na 5 jaar volledig zijn geïntegreerd, vloeiend Nederlands spreken, een goede baan hebben, belasting betalen en een koophuis bezitten, had nog nooit van Nederland gehoord. De extreem linkse NGO, zielige asielindustrie, heeft ze echter direct verteld dat je in Nederland moet wezen omdat je daar niet hoeft te integreren, gesubsidieerd salafistisch onderwijs krijgt, vrije moskee keuze hebt, je je hele familie kan laten nareizen en dat je nooit meer hoeft te werken. Levenslang een uitkering + pensioen, een CO2 en stikstofvrije sociale huurwoning + inrichting ter beschikking krijgt, huurtoeslag, kinderbijslag, kindgebonden budget, buitenschoolse opvang, zorgtoeslag, kwijtschelding van gemeentelijke belastingen, diverse potjes voor een kapotte Miele, Internet, laptop en sport. En desgewenst mag je ook radicaliseren. Natuurlijk ga je ook minimaal 1x per jaar op vakantie met het CO2 vliegtuig, terug naar Syrië om rustig bij te kunnen komen van zoveel gratis welvaart. Van vluchteling, naar asielzoeker, naar statushouder, naar Amsterdammer, naar Jordy, naar Islamsterdam Utopia.

  youtu.be/ylZqvNHRHzI

 9. Nep

  Een weldenkend mens zou nooit op Baudet stemmen.

  1. Piet Patat

   Wat een geweldige, onderbouwde en tot de verbeelding sprekende reactie.
   Probeer het eens opnieuw Neppie, maar dan geen oneliner.

   1. Nep

    Dank je voor het compliment!

 10. Jetske

  Wat vreemd dat Tim dit vandaag op DDS zet.
  Geert Wilders heeft dit al dikwijls in veel eerdere debatten aangegeven, toen was Thierry niet thuis, of ik bedoel niet in de tweede kamer aanwezig. Van zijn eigen standpunten is er nauwelijks iets over.
  Hij kan alleen nog maar de PVV na papegaaien om uiteindelijk bij een motie tegen te stemmen. Gisteren wilde hij als een klein klein kleutertje nog met Rutte en Wilders mee op bezoek bij een mevrouw die nauwelijks rond kan komen, om vervolgens tegen een motie van de PVV te stemmen over het schrappen van de eigen bijdragen in de zorg en het terugdraaien van de belasting op boodschappen etc. Wie het nog snapt, mag het zeggen.

 11. Duckday

  Volkomen juist terug die handophouders Laat ze hun eigenland opbouwen Dat zie je in Nederland zielige kindertjes nu ze lopen met de duurste kleding en de duurste telefoon
  hun kan niet op Loop eens door een bepaalde wijk en wat zie je de nieuwste auto,s en niet van die goedkope We worden gewoon belazerd maar ja die linkse kliek zal wel weer in opstand komen Angst om stemmetjes te verliezen

  1. Nep

   Check the facts en niet roepen!

   1. Mezzadra

    Het checken van feiten is op DDS niet de gewoonte, Nel.

 12. Nep

  Gelukkig dat ze hier blijven. Tenminste humane mensen.

 13. Mar155

  Terugsturen naar veilige gebieden in Syrie. Evt. voldoende geld bijv. € 10000 meegeven en een luchpakket voor onderweg. Een vluchteling kost onze belasting betaler € 27000 per jaar. !!!

 14. Heras

  We hebben niets aan mensen die (voorlopig,) nieet zullen werken. Stuur ze terug.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.