Video! Thierry Baudet: ‘We schamen ons voor wie we zijn, we durven niet meer op te komen voor Nederland!’

Omdat het onderwijs tekortschiet in Nederland iets leren over onze nationale helden, springen Thierry Baudet en Forum voor Democratie dan maar zelf in dat gat. In een reeks video’s gaan ze ons land vertellen wie onze helden waren, hoe ze leefden en wat ze gedaan hebben voor Nederland. We moeten namelijk stoppen ons “te schamen voor wie we zijn,” aldus Baudet.

Vandaag beginnen in Den Haag de Algemene Politieke Beschouwingen. Maar Thierry Baudet start ook zijn eigen beschouwingen: de algemene historische beschouwingen. De FVD-leider heeft er namelijk genoeg van dat er in het Nederland van nu neerbuigend wordt gedaan over onze eigen geschiedenis. De term ‘Gouden Eeuw’ wordt afgeschaft door politiek-correcte pleasers, en we zijn ons gaan schamen voor wie we zijn.

Dat is nu genoeg geweest, aldus de Forum-leider. “Wij zijn het product van vele gouden eeuwen waarin onze voorouders onwaarschijnlijke prestaties hebben neergezet,” zo formuleert Baudet waarom het huidige Nederland zo’n mooi land is.

En daarom doet FVD iets nieuws: de partij gaat een collegereeks verzorgen, waarin alle helden van Nederland de revue zullen passeren. Van admiraal Michiel de Ruyter die de Engelsen versloeg op de Thamas, tot de tech-ondernemer Philips die van zijn kleine onderneming een wereldbedrijf maakte.

Het is namelijk klaar met dat ons land zich schaamt voor zichzelf, vindt Baudet. We mogen ons beter bewust worden van onze geschiedenis én er wat trotser op zijn. Dus: “De gouden eeuwen van Nederland, coming soon!”


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

46 reacties

 1. santiago

  Ieder weldenkend mens weet dat Nederland als monarchie niet te besturen valt. Nepotisme en corruptie. Democratie moet hersteld worden voor het te laat is .
  De jeugd krijgt geen kansen en de ouderen leven tegen de armoede grens. Zorg laat te wensen over. Schandalig.

 2. ikweetwatikwil

  Het werd tijd dat we weer weten wie we zijn. Een goed idee van de FVD. Vervelende dingen gebeuren in elke tijdperk . Maar ook veel goede en daar kunnen we trots op zijn. Dat hoeven we geen schaamte over te voelen. We hoeven geen straatnamen te vervangen , beelden weg te halen , onze geschiedenis te veranderen omdat een kleine groep import dat wil. Laat die zich maar met hun eigen geschiedenis bezig houden en dan in land van herkomst.

 3. Anne Sophe Schillersdorf

  Extreemrechtse proefballonetjes van een fascist

  1. Siemien

   Aldus onze seksistische moffensmoel ASS

  2. Klaassie

   @annie houj jij me tassie ff vast.. Stoned van de lsd?
   Hahahaha je bent zo’n grappig meisje hahaha

  3. Piet Patat

   Ach daar hebben we Anne Sophe weer met haar grijs gedraaide extreem rechtse fascisten plaat. Net zo’n dwaas als die Sylvana Simons die overal wat op te zeiken heeft maar vergeet dat ze in een land woont wat mede door ons verleden geworden is tot wat het is en daar ook de vruchten van kan plukken ( vrijheid, welvaart etc. ) Nederland heeft deze geschiedenis geërft en deze erfenis heeft ook zijn schaduwkanten maar om dan een schaamtegevoel op te dringen dan wel aan te praten is waanzin. Dat je beide kanten kunt en moet belichten lijkt me duidelijk maar de huidige bevolking hoeft niet het boetekleed aan te trekken voor wat honderden jaren geleden is gebeurd. Dat hadden ze toen moeten doen en zelf de verantwoording moeten nemen. Wat gebeurd is is gebeurd en de misstanden van toen ( slavernij bijvoorbeeld ) zijn reeds lang afgeschaft. Ons verleden heeft ook veel mooie dingen gebracht zoals kunst, technologie, architectuur, waterbouwkunde etc. Je kunt niet alles op de schaamtehoop gooien. Dat Baudet opkomt voor Nederland en zijn geschiedenis maakt hem niet per se fascistisch. Integendeel, fascisten zijn tegen democratie, wat FvD dus absoluut niet is. Fascisten zijn autoritair en staan een totalitair, eenhoofdig en charismatisch leiderschap in de vorm van een politieke dictatuur voor. Het fascisme was ook niet principieel racistisch, dat kwam pas onder Hitler na de introductie van antisemitische wetgeving in 1938.
   Joden waren zelfs ruim vertegenwoordigd in het Italiaanse fascisme, in tegenstelling tot het nationaalsocialisme van Hitler-Duitsland. Draai die plaat eens om meiske, het werkt namelijk niet meer die loze kreten.

  4. musicmaniac

   De lijn tussen extreem-links [Socialistisch] en extreem-rechts [Nationalistisch] is maar heel dun. Zie NSDAP in de jaren 30 van de vorige eeuw.

 4. Peter Oudshoorn

  Puik idee. Alleen als je je eigen geschiedenis kent, weet je wie je bent. Geschiedenis zou een van de hoofdvakken in het onderwijs moeten zijn. Als er lijnen vanuit het verleden zijn, kun je vooruit kijken in de toekomst. Wie geen geschiedenis (roots) heeft is een verdwaald puntje op de tijdslijn.

  1. Vanduinen

   Het nare is, Peter, dat geschiedenis vaak wordt herschreven of wordt ontkend. Minder fraaie aspecten worden gemarginaliseerd. Met name ontdekkingsreizen zou ik willen aanmerken.

   1. joey

    vanduin/
    Toen het 1e VOC schip aanmeerde in Verweggistan,hadden kapitein stuurlui en bemanning meteen het welbevinden van de plaatselijke bevolking moeten bevragen en een knuffelparty moeten organiseren?
    In de huidige USA woonden voordat de “ontdekkingsreizigers” arriveerden, enkel indianen,nu zijn het voor 95% nazaten van Europese kolonisten,alsook in Australië en Canada.
    Volgens de “schuldigvoelenden” weke hartjes, moeten al deze inwoners met migratieachtergrond het koffertje pakken en retour Europa,danwel voetenlikkend met rode schaamkaken om vergeving vragen aan het gedegenereerde stomgebleven merendeel van die zwartjes?
    Niks schuldgevoel,het gaat over het recht van de sterkste,en dat waren wij!
    De evolutiewet van Darwin,bracht Europa tot grote glorie!!

    1. Mezzadra

     “het gedegenereerde stomgebleven merendeel van die zwartjes?
     Niks schuldgevoel,het gaat over het recht van de sterkste,en dat waren wij!”

     Joey maakt duidelijk dat onze nationale geschiedenis is gebaseerd op agressief racisme.

     1. Peter Oudshoorn

      Hij heeft het over het recht van de sterkste. Dat gaat altijd en overal op. Zo is de natuur nu eenmaal.

     2. Vit

      @Mezzadra
      Onze nationale geschiedenis zorgt er voor dat jij jouw bullshit kunt spuien, voor hetzelfde geld waren ook wij een derde wereld land geweest, zonder nagels om aan onze kont te krabben.

    2. Riesmog

     De eerste ontmoeting was meestal poeslief…soms waren de inboorlingen zeer vredelievend, vaak ook zeer agressief.

     In beide gevallen maakte de kolonisator korte metten met de inboorlingen.

     1. Riesmog

      Aanvulling.; feit is natuurlijk dat mijn voorouders ook net zo over vreemdelingen dachten als de gemiddelde admiraal en handelaar.

      Zo dacht men vroeger nu eenmaal over alles wat niet bekend was.

      We moeten toch erkennen dat dat achteraf nogal achterlijk was.
      Zoiets als heksenverbrandingen.

  2. Piet51

   @Peter Oudshoorn
   Er zijn landen die zeer succesvol zijn, maar geen geschiedenis als de onze kennen: bijvoorbeeld Amerika, Australië, de Golfstaten. Misschien is focus op de toekomst ook wel heel effectief, tenminste economisch. Focus op het verleden remt ontwikkeling. Lees “Grand Hotel Europa” van Ilja Pfeiffer.

 5. Heinz

  Heinz, 57 variaties : (Fact #5)

  Elst, de poort naar Europa

  Sinds 1958. Toen Heinz neerstreek in Elst. Ja! Vanaf dat moment staat in Elst de grootste ketchupfabriek van Europa.

 6. Mezzadra

  Parmantig.

  1. Vit

   Jawel daar istie weer.

 7. joey

  “We moeten weer van ons land leren houden”
  Inderdaad,we moeten onze boreale afkomst niet verloochenen!
  Nederland heeft een Gouden verleden,een roemrijk verleden zonder opstandige zwartjes,moslims etc!
  Vreemd volk moest in vroegere tijden gewoon de muil houden,en dat was prima zo!

  1. Julian

   Als ik dit commentaar lees kan ik maar een iemand bedenken die ik zou willen muilkorven. De wijze waarop commentaar gegeven wordt getuigd in elk geval van weinig tot geen kennis van onze geschiedenis…Een roemrijk verleden deels opgebouwd over de ruggen en ten koste van ‘opstandige zwartjes’. De VOC …. roemrijk… Waar werden de goederen gehaald en wie deden het vuile werk op die plantages onder welk bevel?

 8. EU kok

  En hoe of waar gaat deze toneelspeler zijn kunstje verkopen?

  1. Pauline Kummer

   Volgens mij verft deze artiest zijn haar. Een ijdeltuit die graag met het vingertje wijst. Een Arabisch
   gebruik.

 9. DidiMadloba

  Hoe kun je nou trots zijn op wat illustere voorvaderen (en voormoeders) gepresteerd hebben?
  Baudet wil een soort nationale trots aanwakkeren. Een eeuw geleden was er ook een Duitser met een raar kapsel die dat wilde.
  Nationalisme is verkeerd, want trots op je eigen land leidt onverbiddelijk tot minachting voor andere landen.
  Bovendien staat op deze site dagelijks te lezen dat Nederland een “kei-verrot land” is. Kom er maar in met je linkse commentaar, Jumping!

  1. Peter Oudshoorn

   “Nationalisme is verkeerd, want trots op je eigen land leidt onverbiddelijk tot minachting voor andere landen.”

   Trots is een op zichzelf staande gemoedservaring die niets van doen heeft met vergelijkingen of minachting.

   Alleen iemand die in aanleg zelf een fascist is, kan tot zo’n gestoorde gedachtegang komen.

   1. Mezzadra

    Peter is trots op Nederland. Daarom woont hij in Duitsland van waaruit hij ons mooie land uitkaffert.

    Logisch toch?

    1. Peter Oudshoorn

     Ik ben trots op de geschiedenis van Nederland. Het huidige Nederland is om zeep geholpen door extreemlinks dat onze soevereiniteit, moraliteit en welvaart heeft uitverkocht.

    2. joey

     Messa/
     Nederland én Duitsland zijn immers lidstaten,de EU!
     Weet je nog?

  2. ikweetwatikwil

   Didi. Trots op ons land en geschiedenis waren we altijd al en daar is NIETS mis mee. Schaamte gevoel gaat niemand ons aanpraten en zeker niet door mensen die zelf geen geschiedenis hebben . Of een ratjetoe die ze zijn ontvlucht.
   Er zijn mensen in Nederland die er geen been in zien om Nederland te verraden. Die krijgen hun trekken nog thuis.

 10. Siemien

  Er wordt natuurlijk door een paar van die ouwe nep Nederlandertjes hier een beetje lacherig gedaan, en dit zijn nou precies die mensen waar Baudet/Wilders het over heeft

 11. Mezzadra

  De parmantige collegereeks van professorandus Boudoir zal zich vooral richten op de historische Nederlanders met bloed aan hun handen. Voor saaie rechtsstaatbouwers als Spinoza, Hugo de Groot, Erasmus en Thorbecke zal weinig aandacht zijn. Daar is hij ook niet zo trots op.

  1. Peter Oudshoorn

   Je hebt je glazen bol vanochtend niet goed schoon gepoetst, Mezzadra.

   1. Mezzadra

    De opmerking was ironisch bedoeld, Oudshoorn. Waar het me om gaat is dat populisten van het slag Baudet selectief trots zijn op onze geschiedenis en er dus een eenzijdig beeld van geven.
    Onze geschiedenis is er een van humanisme, tolerantie en de vorming van een rechtsstaat en een van imperialisme, kolonialisme, racisme en slavernij.
    De werkelijkheid is vervelend divers en omvat goed en kwaad. Trots op Nederland wordt niet bereikt door een eenzijdig propagandistisch beeld te schetsen. Het omvat ook het eerlijk onder ogen zie. van die aspecten waar we onmogelijk trots op kunnen zijn.

    1. Peter Oudshoorn

     Dat ben ik met je eens, Mezzadra. Goede kans dat Baudet dat ook zo ziet.

    2. Mezzadra

     zie. = zien

  2. Meriadoc Brandebok

   Thorbecke legde de basis voor de Nederlandse parlementaire democratie. Het systeem is zo robuust gebleken dat het na een wereldoorlog wederom in Nederland kon worden geïnstalleerd. Sommigen menen dat een directe democratie na één stemming in de Tweede Kamer kan worden gerealiseerd of dat referenda beter zijn dan het systeem dat in 1848 werd geïntroduceerd en in de decennia daarna is uitgebouwd.

   Voor Thorbecke zsl er dus inderdaad geen plaats zijn.

  3. Riesmog

   Baudet leunt ook meer naar 2e rangs Duitse filosofen en schedelmeters

 12. fusilier

  Ferme jongens stoere knapen, hoogste tijd om de dienstplicht weer in te voeren . Ook voor luitjes met 2 paspoorten in het bijzonder.

 13. Jumping

  Inderdaad dit Nederland is een keiverrot land geworden.

  Baudet heeft gelijk, de Links Demoniserende wegkijkende Rutte kliek, sodemieterd andersdenkenden in een afgrond.

  Neem vandaag Amsterdam, de vertroetelclub van Links, heeft weer recht gesproken.

  Rutte is het slechtste wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

 14. Vit

  Men en vooral politici zijn doodsbang voor racist te worden uitgemaakt, maar eens houdt dat op en volgt er een totale opruiming.

 15. Jantje

  Als je Nederland en de Nederlanders vergelijkt met andere landen en andere bevolkingen dan behoren we tot de top qua beschaving, geloof en cultuur.
  Al eeuwenlang.
  Een Turk of Marokkaan gaat mij niet van het tegendeel overtuigen.

  1. Riesmog

   De Turken waren toch de bondgenoten van de republiek in de GOUDEN eeuw.
   En de republiek dus de vijand van de bestrijders van de Islam.

   Wie is er nu de goede en de foute in uw ogen?

 16. Riesmog

  Baudet heeft natuurlijk gelijk dat we onze geschiedenis wel wat beter mogen weten, maar Baudet moet dan ook zo fair zijn, dat de gouden eeuw, in mijn ogen wel degelijk een gouden eeuw, ook een andere waarheid kent.

  Simpel voorbeeld de plundering en verkrachting door de republiek van het stadje Groenlo.

  Die waren katholiek-gezind en op de hand (als vele dorpen en steden) van Philips.
  Kortom een ordinaire burgeroorlog, maar dat weten de meesten dan weer niet.

  en zo zijn er nog veel meer voorbeelden, die met interesse voor het verleden, zelf mag uitzoeken

 17. Decca

  Als het effe kan. Ja dan. Ja dan. De eerste heldendaad die we gaan uitvoeren is dat mens uit Amsterdam en SS die beweert dat Nederland altijd en overal fout in is geweest, maar wel uit haar welstandsruif meevreet, met onmiddelijke ingan het land uit te zetten richting Suriname. Wat zou dat een opluchting zijn.

 18. Nep

  Oh hou toch eens op met die onzin. Jij praat ons schaamte aan, Baudet.
  Ga toch spelen.

  1. Siemien

   “de weg met ons” nepper laat precies zien wat Baudet bedoeld..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.