VVD-knurft Eric Wiebes meent dat de wet niet voor hem geldt: rijdt zonder gordel rond op primetime televisie

Hé kijk: daar hebben we weer zo’n arrogante bestuurder die meent dat hij boven de regels verheven is die hij zélf invoert. En, heel “opmerkelijk”, deze bestuurder is natuurlijk omhooggevallen naar z’n ministerpost dankzij het lidmaatschap van zijn partij: de VVD. Wat een verrassing!

Hoeveel bewijs moeten we nog hebben dat de VVD momenteel Nederland runt als een soort maffia-organisatie? Zelf de mond vol hebben van de ‘orde handhaven’, maar elke regel in het boek breken alleen omdat het kan. Sterker nog: als een stel patsers daar nog trots op zijn. Oké, het gaat niet om het dumpen van doodgemartelde lijken in greppels, maar het principe blijft overeind: bestuurders die lachend de wetten breken waar gewone burgers diep voor in de problemen zouden komen.

Case in point, Eric Wiebes die gisteravond gewoon lachend vertelt niet aan autogordels dragen te doen. Ondanks dat zulke taferelen ongelukken flink wat erger kunnen maken en te beboeten zijn met bedragen met meerdere nullen.

De politie is begrijpelijkerwijs dan ook niet zo blij met deze maffioso-actie van VVD’er Wiebes:

“Minister Eric Wiebes (Economische Zaken en Klimaat) heeft zich de woede van de politie en verkeersdiensten op de hals gehaald door geen autogordel te dragen en ook nog laconiek toe te geven dat meestal niet te doen. ,,Waarom denkt u dat u als politicus boven de wet staat?’’

,,Hoe denkt u dat een burger morgen gaat reageren wanneer ik hem/haar een proces verbaal à 149 euro geef voor het niet dragen van de autogordel’’, foetert de Rotterdamse wijkagent Ben van Gorcum. Hij noemt Wiebes een slecht voorbeeld. ,,Schaamteloos.’’

Veilig Verkeer Nederland  (VVN) en de ANWB laten weten dat het dragen van autogordels een verplichting is, ook achterin. ,,Dat geldt voor iedereen!’’ stelt VVN-woordvoerder Rob Stomphorst. ,,Ook als bekende bewindspersoon heb je een voorbeeldrol in de maatschappij en die moet je consequent inzetten!’’

Het wordt tijd dat deze arrogante bestuurders eens een tik op de neus krijgen. Niet in de vorm van een auto-ongeluk, want dat wens je niemand toe. Maar dat de weggestemde Wiebes’ dienstauto hem straks één laatste ritje naar huis aanbiedt, lijkt me wel zo passend.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Kretoloog

  Mark Rutte is goed (al doet het me geen vreugde dit te zeggen). Dan volgt er een gat, een heel groot gat, voordat nr. 2 verschijnt: Klaas Dijkhoff. De rest van de VVDers in kabinet en 2e Kamer is bagger in het kwadraat: dat geldt zeker de ministers Stef Blok, Sander Dekker, Cora van Nieuwenhuizen, Bruno Bruins.

  De allergrootste nono is evenwel minister Erik Wiebes. Puinhoop achter gelaten in Amsterdam, daarna bij de Belastingdienst en nu bij Economische Zaken. Bij de VVD noemen ze hem nog steeds ‘wonderboy’. Wat een giller!

  1. Eliahu

   Goede eigenschappen moet je aanboren. Ieder mens heeft ze.

 2. AS210854

  Dat onze politici zich boven de wet gedragen dat wisten we allang. Kijk maar om je heen, MAAR WEL MET HET VINGERTJE NAAR ANDERE WIJZE. Daar zijn ze goed in

 3. Roughwood

  De vleesgeworden arrogantie der macht!

 4. Jack Flash

  Ik ken heel wat groningers en wel mensen met kapotte huizen.Hans Alders Henk Kamp en Eric Wiebes zijn daar tot scheldwoorden omgedoopt.

  1. AS210854

   JF, vind je dat gek, als je ziet hoe onze politici met deze mensen omgaat.

 5. debontereus

  @AS210854
  Deze mensen ?
  Of gewoon domweg de gehele bevolking ?
  Mark Rutte is de grootste glijer van de vvd maar deze is zeker niet veel minder .
  Een gevaarlijk sujet dat graag zich bezigt met het misbruiken van de macht
  zoals het een echte vvder betaamt .

 6. debontereus

  En raar maar waar .
  Nu zijn onze p*do het paard van de schillenboer en hun gevolg in geen velden of wegen te bekennen met hun selectieve verbale diarree .

 7. spelende vrouw

  Sinds die flapdrol vertrok uit Amsterdam is de kwaliteit van bestuurlijke figuren niet echt verbeterd. Zou je denken dat deze neuzenvreter het laagste is wat je binnen kan halen , nou troost je dan maar

 8. Jumping

  Deze Kwiebes, is het prototype van een mislukt lid van Rutte 3.

  Nederland is een keiverrot land geworden.

  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland, stort Nederland in een poel van ellende.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  NEXIT.

 9. Tman

  Ik heb liever dat minister Wiebes de gordel vergeet als hij gaat parachute springen!
  Er gaat niets verloren mbt zijn takenpakket,ieder ander doet het beter!

 10. Kretoloog

  Minister Lulhannes Wiebes heeft nu toch door dat hij zichzelf voor paal heeft gezet. Bekent schuld en maakt boetebedrag van 149 euro over naar Veilig Verkeer NL.

 11. Joop Klepzeikert

  Volgens mij moeten wel die Kwiebus eerst eens uit gaan leggen dat je ook achterin een gordel hoort te dragen. Dat weet dat eikeltje hoogstwaarschijnlijk nog niet.

 12. RvdBe

  Laat hem die gordel maar niet omdoen, wie weet komt dat nog een keer goed uir.

  1. Joop Klepzeikert

   @RvdBe: Wel even de rugleuning van de stoel voor hem goed naar voren draaien dan, anders maakt hij alsnog een veel te zachte landing.

 13. spelende vrouw

  Sukkeltje rutte er nog eens overheen ,” ik begrijp dat , ik heb hem ook niet altijd om ”

  🙂 🙂

 14. Jack Flash

  Inderdaad.De linkse trollen zijn foetsie.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.