VVD wil verblijf in terroristisch gebied strafbaar stellen! Dijkhoff: "Er zijn Nederlanders die ongestraft heulen met onze vijand"

Geen categoriesep 05 2019, 12:00
Nieuwe ronde, nieuwe kansen voor de VVD. De momenteel grootste partij van Nederland schiet werkelijk uit de startblokken. Eerder vandaag werd bekend dat ze een verkapte belofte doen over zwaardere straffen voor hen die geweld gebruiken tegen politie en hulpverleners. En nu is het weer Klaas Dijkhoff die het niet kan laten om op Twitter te koketteren met een ander plan: het strafbaar stellen voor het verblijf in terroristisch gebied.
Ik hoor u denken, waarom is dit niet allang strafbaar? Je gaat namelijk niet naar terroristisch gebied om gezellig met je kornuiten een kopje koffie te drinken. Klaas Dijkhoff, fractievoorzitter van de VVD, twitterde vandaag het volgende:

"Er zijn Nederlanders die ongestraft heulen met onze vijand en in terroristisch gebied verschrikkelijke dingen doen. Een paar jaar geleden diende ik een motie in om dat aan te pakken. Nu kunnen we de wet (eindelijk) aannemen. Lees hier meer "

Ook dit bericht verwijst naar een stukje op de website van de VVD. Daarin valt te lezen dat de voormalig politicus van het jaar (2018), in 2014 hier al 'een einde aan wilde maken'. Maar u raadt het al: er was hier geen meerderheid voor. 'Vandaag start de behandeling in de Tweede Kamer', zo sluit het bericht af.
Maar weet je wat het is met die VVD: ik ben wel een beetje klaar met die stoere teksten en wetsvoorstellen. We kennen deze partij nu wel met al hun beloftes, toch?! Vandaar dat ik bij iedere stoere tekst of wetsvoorstel graag eerst wil zien en dan pas geloof.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten