Wilders: ‘Rutte, door belastingbetaler betaald diner met EU-bobo? Koop maar hamburger bij McDonalds van eigen geld!’

PVV-leider Geert Wilders is allesbehalve tevreden dat premier Rutte en de aanstaande ‘president’ van de Europese Commissie – Ursula von der Leyen – op kosten van de Nederlandse belastingbetaler heerlijk hebben gedineerd in Den Haag. “De volgende keer,” aldus Wilders: “koop je maar een hamburger bij de McDonalds van je eigen geld.”

PVV-voorman Wilders vindt dat premier Rutte een voorbeeld kan nemen aan president Trump, en sommige diplomatieke gasten maar moet trakteren op een portie hamburgers – betaald uit eigen zak. Maar waar Trump dat doet als een royale geste, moet het bij Mark Rutte vooral gelden als belediging.

Wilders kondigt aan op Twitter dat hij vindt dat EU-leiders niet meer met alle egards moeten worden ontvangen in Nederland. Geen dinertjes meer op kosten van de belastingbetaler – maar gewoon een McKroket bij de hamburger, betaald van Rutte’s eigen zakgeld. En dan zeker als het gaat om Ursula von der Leyen, die over enkele maanden Jean Claude Juncker moet opvolgen als president van de Europese Commissie. Zij is een “president-nobody”, aldus Wilders in een Engelstalig bericht:

“President-elect??

Nobody voted for her.
Nobody knows her.
She represents zero of our citizens but will spend millions of our euros.

You had a pleasant dinner on our tax payers money with a president-nobody.

Next time buy her a burger at McDonalds at your own expense please.”

Het ligt niet voor de hand dat Rutte de aanwijzing gaat opvolgen. Maar wie weet: iedere bezuinigde cent kan Mark weer fijn aan Griekenland weggeven uitlenen! Dus wie weet?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. Mezzadra

  Niveautje weer van malle Geurt.

  1. Zozo

   Niveautje weer van malle mezzadra met zo’n debiele opmerking

  2. Top

   Blablabla. Blaaskaak. # Viezerik.

 2. Anne Sophe Schillersdorf

  Het zal geen verrassing zijn dat rechtse populisten een orditent als McDonalds achten

  1. MrStrux

   Zeer spijtig dit, ik merk aan uw reactie dat u, wellicht, tracht om intelligent over te komen. Dat uw zin foutief is doet uw hele poging teniet. U kunt beter uw linkse neus diep in de anus van Jesse Klaver steken!

   1. Original NL

    2 Nicks…één sukkel!!
    Nick1 ondersteunt nick 2 en omgekeerd.
    Neem nog een paar extra nicks noppen…kan je hier de hele dag jezelf belachelijk maken.

   2. Top

    Gewoon niet rteageren op die # zweetmuts.

  2. ZiggyStardust

   Ik kan me nog goed herinneren dat tijdens de klimaatmars in Amsterdam de Mc Donalds afgeladen vol zat met Groen Linksers.

 3. debontereus

  Typeren weer
  Anne soapje schilleboer en moppie reageren weer als eerste
  Ze zijn er weer als de kippen bij om de boel weer belachelijk te maken
  Maar ooow wee als het over de linkse kliek gaat
  Dan zijn ze ineens angstvallig stil

  1. Kleptomaantje

   @debontereus dat heet in de volksmond trollen gedrag..
   De huistrol Annie met haar nicks oa meriadoc mezzadra eu cock heinz Julian loopt hier de boel te vervuilen.
   Gewoon omdat het kan en natuurlijk verder geen enkele besteding in haar verder kleurloos en anoniem bestaan.
   Hier voelt ze zich de ster en vind ze dat ze de hele dag hier schittert als een sterretje, de enige waarheid is dat er alleen digitale scheetjes en plasjes uit haar sterretje komen.

 4. Agios

  Een dineetje met een respectabel persoon op staatskosten kan ik billlijken, maar toch niet met Flintenushi. Dat mens weet niks, kan niks en is door hare schijnheiligheid Merkel omhoog geschoten om te voorkomen dat ze haar ministerschap (dat ze allerbelabbertst heeft uitgevoerd), moet verantwoorden. De enige voldoende op haar rapport is voor glimlachenn, goed mager zesje dan.

 5. Jack Flash

  De belastingbetaler draait op voor hun decadente bestaan.Het is net als de brandpreventie;je kunt het maar niet vaak genoeg zeggen.

 6. meneer cactus

  mooi gesproken Geert. Waarom zou de belastingbetaler bovenop hun exorbitante vergoeding nog eens extra voor hun vreten moeten betalen.

 7. Mar

  Als Geert in Amerika is, gaat hij ook altijd eten bij Ihop. Veel eten voor weinig geld.

  1. Zozo

   Hoezo, was je daar aan het eten toen hij binnenkwam, of is het zomaar een debiele uitspraak?

   1. Mar

    Ihop is beter.

    1. Zozo

     ??????

  2. meneer cactus

   hij betaald wel zelf muts want hij krijgt geen soebsidie

 8. debontereus

  @MrStrux
  Anne soapje schilleboer rekent het met zichzelf af ga ik vanuit
  Ik zie.hier meer een persoon die.zich groter voordoet dan ze is
  Waarschijnlijk kan ze met haar scooter niet tot de dichtstbijzijnde plaats komen waar een macdrek is omdat de tank voortdurend leeg is en daarom genoodzaakt is om bij de aldi of lidl een zak patat en een paar van die vieze kroketten op te halen om dat dikke uitgezakte lijf te vullen verder in huis niks uitvreten behalve hier trollen kortom alles vet behalve de juspan
  En maar links mee lullen om toch nog gezien te worden en bij een clubje te horen
  Dat dit trollen zijn maakt haar niks uit zolang ze maar geaccepteerd wordt
  Want verder is er niks in haar leven

 9. Siemien

  Ja maar ja maar ja maar Baudet doet het ooook…

 10. Fortiori

  Von der Leyen moest het zijn. Frans Timmermans mocht het niet worden. Hij pakte Orbán te hard aan. Hij ging op de tenen staan van de Polen. Dus niet hij als voorzitter. DSS zag het ook niet met Frans zitten. Dat zal sterk meegewogen hebben bij de verkiezing.

  1. Lampje

   U bedoelt misschien DDS?

 11. Kees Kroket

  Ik wil mijn kroketten wel gratis leveren, met geld toe, als Rutte bij mij aan de kraam komt. Het Trump verhaal van de hamburgers is een ingestudeerde reclame stunt. En dan een voorbeeld nemen aan Trump die rustig staat te golfen veraf. Het kwam niet bij hem op om ook mee te timmeren met de burgers die zich wapenden tegen de orkaan. Prachtkerel. Wilders weet het te brengen.

 12. Bes Tolen

  Wilders snapt er niets van. Hij had moeten aanraden, dat ze eens naar één van de vele door de Nederlandse overheid gesubsidieerde restaurants van buitenlanders hier moeten gaan om daar het nodige verorberen. Dat met de kans dat de maag hen na verorberen omdraait. Als dat allemaal gebeurt, mag Rutte van mij een declaratie bij de Nederlandse staat indienen. Dat keur ik zonder meer goed. Ook als hij buiten staat te kotsen. Rutte zou vervolgens kunnen bepalen, dat oude kotsgevallen alsnog schadeloos worden gesteld door de overheid. Hoognodig na al die jaren overheidsbeleid.

 13. Shadow1100

  Dat is inkomen in natura en daar moet belasting belasting over worden betaald. De verzorgenden die tijdens hun maaltijd patiënten helpen met eten moeten daar ook over betalen. SCHANDE….!!!!!!

 14. rujoleki

  De VVD en de Nederlanders die daar op stemmen zijn vuile huichelaars en wegkijkers. Ik gun die mensen 6 afganen als buren. Hopelijk hebben zij een blonde vrouw of dochter. Daar houden zij van.

 15. Lampje

  Ik persoonlijk prefereer de BurgerKing.

 16. DidiMadloba

  Nou doet Wilders zelf mee aan die “weg met ons” mentaliteit: hij zet met zijn Engelstalig bericht de Nederlanders voor de hele wereld te kijk als een stelletje gierigaards.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.