Wilders zweert wraak na lek anti-PVV-ambtenaren die lekker zwaar willen straffen: ‘Rutte is een maffiabaas!’

Lek na lek begint het gelijk van PVV-voorman Geert Wilders aan te tonen: ambtenaren van het ministerie van Justitie hebben er een waar politiek proces van gemaakt. De premier trekt er vanochtend z’n handen vanaf, en daar kan Wilders met z’n verstand niet bij: “Wat is Rutte toch een foute maffiabaas!”

wilders over rutte

Op Twitter heeft PVV-voorman Geert Wilders vanochtend hard uitgehaald naar premier Rutte. Die werd vanochtend bij het beginnen van zijn werkweek opgewacht door journalisten van RTL Nieuws. Zij wisten van de minister-president los te peuteren dat de VVD-voorman er niets voor voelt om zich met de zaak van zijn collega-partijleider te bemoeien. Rutte noemt de scheiding der machten, en vindt dat dat ‘zuiver’ gehouden moest worden.

Wilders is daar kwaad over, zo schrijft hij: “Zuinig zijn op scheiding der machten? Zegt Rutte? Schaamteloos. Wat is Rutte toch een foute maffiabaas.” En ergens kan je Wilders’ punt ook wel zien. Want dat de scheiding der machten juist in zijn zaak niet zuiver is gehouden, is evident. Ambtenaren, die onderdeel uitmaken van de uitvoerende macht, hebben zich met de rechtsprekende macht bemoeit. Maar over die schending van de Montesquieuiaanse machtenscheiding heeft Rutte het niet, alleen dat hij zelf graag z’n handen in onschuld wast.

Dat maakt Rutte misschien nog geen ‘maffiabaas’, maar dubieus is het wel. In ieder geval motiveert het Wilders om deze zaak tot op de bodem uit te zoeken en met alle juridische en parlementaire middelen die hij heeft te bevechten:

“Opstelten, de ambtenaren van Justitie, VVD-premier Rutte, Grapperhaus, ze zullen hier allemaal niet mee wegkomen.

Enquêtes, aangiftes, onderzoek, civiele procedures, kamerdebatten, ik zal ze bestoken tot alles boven tafel is en ze ervoor een hoge prijs hebben betaald.”

Daar gaan we de komende tijd dus nog wel meer over horen!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

56 reacties

 1. EU kok

  Gelukkig zijn er bij Geert nooit medewerkers geweest met bedenkelijke praktijken waarvoor Wilders persoonlijk is beschuldigd of verantwoordelijk is gehouden.

  1. santiago

   Nooit idd. of wil jij weer over iemand beginnen die in een brievenbus zou hebben geplast. Hou toch op kokkie. De VVD is pure maffia, daar kan de familie Corleone nog een puntje aan zuigen.

  2. Ego-non-solus

   Gelukkig doet EU kok nooit beweringen zonder deze met feiten te kunnen onderbouwen.
   Daarom EU kok, help ons met uw fenomenale geheugen en laat weten op welke praktijken u doelt.

   Gezien al uw bijdragen wordt u hier graag serieus genomen. Ik zeg dan, welaan toon dat u dat waard bent.

 2. santiago

  Geert, je hebt helemaal groot gelijk, maar wees voorzichtig, dit soort volk is tot alles in staat.

 3. Kretoloog

  Mark Rutte liegt al jaren dat het gedrukt staat. Maar harde bewijzen ontbraken tot voor kort (behalve dan bij het memo over de afschaffing van de dividendbelasting). De laatste dagen komt er echter veel shit over hem naar boven. De reputatie van deze premier bladdert in korte tijd razendsnel af.

 4. Meriadoc Brandebok

  De eindverantwoording met betrekking tot het Openbaar Ministerie ligt bij de minister van Justitie en Veiligheid, niet bij de minister-president.

  Het is weer ouderwets Rutte-bashen. Het glijdt van deze bekwame bestuurder af als het was water van een eend.

  1. Bender

   Die vieze hond van een Rutte beloofde Wilders kapot te maken weet je nog? Daar heeft hij zijn ambtenarenapparaat voor ingezet, dat kan je wel overlaten aan die stinkhond.

   1. Kretoloog

    IVO Opstelten was de mentor van Mark Rutte. Als Minister van Justitie Opstelten heeft Pieter Cloo (ook VVD) binnengehaald als hoogste ambtenaar van zijn departement. Deze heeft ‘het klusje’ Wilders geklaard. En werd daarna in 2015 zelfstandig consultant, met een gegarandeerde opdrachtenportefeuille van Justitie. Cloo was een vertrouweling van Rutte.

    Via Opstelten heeft de premier de Marokkanenuitspraak aangegrepen om Wilders kapot te maken. Maar het resultaat is dat de Rutte zelf beschadigd is. “Wie een kuil graaft voor een ander…”).

    1. santiago

     kretoloog. Het is ook de minachting naar het Nederlandse volk. Ze denken echt dat we allemaal achterlijk zijn. Ik zie nog, in een reclamespotje van de VVD, Opstelten naar een nieuw lid gaan om een taartje te eten. Hij liep voorop met achter hem aan een zootje Antiliaanse , half naakte danseressen en een trommelclubje. Belachelijk, maar waarschijnlijk besloten onder een borrel ergens in een bordeel, zo van :”Ivo dat durf je nooit” Ivo durft alles en heeft schijt aan het Nederlandse volk.

   2. Meriadoc Brandebok

    @Bender

    Het is niet Ruttes ambtenarenapparaat, maar het ambtenarenapparaat van het ministerie.

    Voor de bemoeienis van Opstelten is het bewijs al erg mager. Voor de bemoeienis vab Rutte is geen enkel bewijs. Het is dus weer gewoon een potje Rutte-bashen.

    Uiteraard moeten alle bekende feiten goed worden uitgezocht. Dat staat buiten kijf.

    1. Bender

     Lul niet zo dom man, die minne hond geeft leiding aan dat zooitje ongeregeld, deze zaak stinkt als een beerput.

     1. Kretoloog

      Guus Brandebok is ambtenaar bij 1 van de ministeries. En voor hem geldt: “Wiens brood men eet, wiens woord men spreekt”.

     2. Meriadoc Brandebok

      @Bender

      Hij geeft geen leiding. Rutte is “eerste onder de gelijken”, dat is wat anders. De premier coördineert in feite een groep autonome ministers.

    2. Jv

     Dat het bewijs misschien erg mager is, daar hebben deze smeerlappen inmiddels al langzaam, maar zeker voor gezorgd! Hopelijk zijn er bij het ministerie nog een of twee eerlijke ambtenaren te vinden want ook dit tuig is zo langzamerhand gehersenspoeld door dat linkse gier!

     1. Bender

      Eerlijke ambtenaren, geloof je het zelf, dat ongedierte kruipt en slijmt als een bezetene bij hun meerderen om hun carrière niet de mist in te zien gaan.

  2. Deathspank

   @Meriadoc Brandebok: Ik vrees dat je gelijk hebt, en dat maakt het alleen maar erger. Je kunt Rutte na deze affaire geen “bekwame bestuurder” bestuurder noemen. Mensen zijn terecht boos maar klaarblijkelijk hebben mensen zoals Rutte en jij deze zelfreflectie niet. Ik mag hopen dat wilders net zolang gaat zeiken, zeuren, etteren, treiteren en traineren totdat iedereen er helemaal gallisch ziek van wordt. Als hij niet “linksom” zijn gelijk niet kan krijgen, dan maar “rechtsom” als je snapt wat ik bedoel.

   1. Meriadoc Brandebok

    @Deathspank

    Uiteraard moeten de bekende feiten tot op de bodem worden uitgezocht. Ik begrijp dat de oppositie al opheldering heeft gevraagd aan de minister.

    Tegelijkertijd moeten we niet doordraven en mensen beschuldigen van zaken waarvoor geen bewijs is. Dat is wat ik hier benadruk.

  3. Siemien

   Wie heeft deze minister aangesteld occult fantasietje??

   1. Meriadoc Brandebok

    @Siemien

    Koningin Beatrix.

    1. Siemien

     Nee domoor die moet alleen maar een handtekening zetten, maar ik begrijp dat je er graag om heen l8lt om Rutte uit de wind te houden.
     Je bent achterlijk en Nederlanders zoals jij moeten echt gewoon oprotten, jullie zijn om te kotsen..

 5. Mars020

  Nederland is altijd al corrupt geweest, maar doen tegenover andere landen, alsof ze het liefste en braafste jongetje van de klas zijn.

 6. Jack Flash

  Rutte = Pontius Pilatus en inJudas in een.

 7. JohanDijk

  Wat is de straf op verraad tegen de koning?

 8. Jumping

  Inderdaad Wilders, dat hele zooitje Links geteisem voor de rechters, oh wacht even de rechters zijn ook Links.
  Dan maar een referendum, oh dat is ook niet meer mogelijk.
  Dan maar een tribunaal.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

 9. Jv

  En dit regeringstuig heeft een eed afgelegd? Wilder kan de verantwoordelijken zonder meer voor het gerecht, voor zover we nog over onafhankelijk rechters en advocaten mogen spreken want volgens mij zijn ze allemaal lid van maffia bendes, dagen.
  Het blijkt dus voor de zoveelste keer dat onze regering zo corrupt en doorspekt is van (linkse) smeerlapperij en van ieder menselijk gedrag verstoken is. Ik ben geen aanhanger van Geert, maar hoop dat hij dit smerige tuig flink te grazen zal nemen. Het zou de oppositie sieren om Wilders te steunen om de echte onderste steen boven te krijgen. Zo niet…. dan is het te hopen dat ook zij hier eens mee te maken krijgt en bij een volgende verkiezingen flink op hun sodemieter krijgen. Let wel mensen, zie, lees en huiver hoe onze democratie en gerechtelijke macht verworden is tot een smerige gierkelder vol stront!
  Wat is de VVD, D’66, CDA, PVDA en GL toch een beestachtige stinkende bende.
  Hopelijk snel een einde van dit kabinet van theaterpoppen die niet schuwen om elkaar zelfs nog te naaien!

  1. DidiMadloba

   Stel je niet zo aan, zo valt op dat je een trol bent.

   Ik zal u nog een geheimpje vertellen: laatst herkende ik in de tram iemand van het OM die op de Wilders zaak zit.
   En toen begonnen mensen zomaar tegen deze functionaris te praten! Nou, als dat geen beïnvloeding is …

   1. Jv

    Didi; duimzuigen (geheimpje) is ook een vorm van aanstelleritis!
    Wat dat betreft ontlopen wij elkaar dus niet zoveel! Toch?

 10. Jv

  Het is toch te hopen dat het volk eindelijk eens gaat inzien hoe onze regering omgaat met onze democratie, eerlijkheid, zuiverheid en meningen van andersdenkenden ook zal moeten accepteren.
  Het lijkt er steeds meer op dat de regering dictatoriale bezigheden gaat inzetten om hun linkse gedram, leugens en vuiligheden te kunnen doordrukken.
  Het plebs is zo dom als maar kan want over niet al te lange tijd zal bovenstaand zegevieren over andersdenkenden en zullen de andersdenkenden al embolie zieken opgepakt en opgesloten worden.
  De EU zal daar graag bij helpen.
  Kortom, onze vrijheid en vrijheid van mening staat op het spel mensen, maar daar zullen jullie ooit, te laat, achter komen.

  1. Jv

   Embolie is embola

  2. Jv

   Net gelezen Geen stijl!
   Geert Wilders;
   “Op weg naar de politie om aangifte te doen tegen een Officier van Justitie en twee advocaten Generaal wegens ernstig vermoeden valsheid in geschrifte.

   Top, hopelijk wordt die smerige stinkende beerput compleet uit de grond getrokken, even neus dichtknijpen, maar dan heb je ook wat!

 11. DidiMadloba

  Zelden zoveel onzin bij elkaar gezien.
  Ambtenaren praatten alleen met het OM, niet met de rechters. De Minister van Justitie is politiek verantwoordelijk voor het OM, dus daar *moet* hij zelfs mee praten.
  Maffia? Dat is een hiërarchische criminele organisatie. Ook niet aan de orde hier.

  Nee, er is iets heel anders aan de hand: Wilders wil zo lang mogelijk genieten van de gratis publiciteit die de rechtszaak hem oplevert. Dus kiest hij een politiek indrukwekkend, maar kansloos verweer. Want hij kan natuurlijk niet hebben dat het gerechtshof het OM echt niet ontvankelijk verklaart: dan is hij in een klap dat prachtige podium kwijt.

  Verder wil Wilders de rechtspraak slopen. Want alles moet kapot. Het lijkt Boris J. wel.

 12. Anne Sophe Schillersdorf

  En te denken dat deze twee heren ooit samen in een kabinet zaten. Hilarisch!

  1. Kretoloog

   Domme mevrouw Schillenboer, Wilders heeft nooit in een kabinet gezeten. Check voortaan eerst de feiten voordat u zomaar wat onnozels neer plempt.

 13. Jv

  Net gelezen Geen stijl!
  Geert Wilders;
  “Op weg naar de politie om aangifte te doen tegen een Officier van Justitie en twee advocaten Generaal wegens ernstig vermoeden valsheid in geschrifte.

  Top, hopelijk wordt die smerige stinkende beerput compleet uit de grond getrokken, even neus dichtknijpen, maar dan heb je ook wat!

  Kunnen wij burgers nu ook een voorgedrukt formulier invullen om te zorgen dat het complete corrupte OM inclusief de rechters en advocaten voor het internationale hof van justitie gedaagd worden want onze eigen gerechtelijke macht blijkt nu een gierkelder vol str.nt te zijn? Wat een gigantisch zooitje is ons land toch geworden. Die minister grapjas zal wel 7 kleuren str..t kakken!

  1. Mezzadra

   Deze zaak gaat niets opleveren en dat weet Wilders waarschijnlijk ook wel. Het is hem om de reuring te doen.

   1. Bender

    Dat zullen we zien.

   2. Siemien

    Onzin mezzadra, toch wel fijn dat de Wilders haters het gewoon niet kunnen verkroppen dat Wilders al die tijd gelijk had en nu aangifte gaat doen..

    1. Mezzadra

     As Wilders gelijk heeft dan moet hij dat krijgen. Ik vertrouw, in tegenstelling tot Wilders, de rechter ook op dit punt.

     1. tonna

      @mess:
      De hele zaak wordt geseponeerd!
      logisch!

 14. Benny

  #didimaddildo, geef het op jonge en sterf vredig een digitale dood met je onzige theorie

 15. joey

  De kiezers moeten veel meer geconfronteerd worden met dit soort achterbakse criminele praktijken,dat kan in 2021 een gunstige verkiezingsuitslag bewerkstelligen voor Wilders en Baudet!

  1. Jumping

   Inderdaad joey.

   Nederland is een keiverrot land geworden.

   Neem vandaag eens onder de loep.

   Pegida mag niet meer demonstreren.
   Dubbele vergoedingen naar WA.
   D66 gaat de veestapel halveren.
   Ambtenaren die voor rechter gaan spelen
   Frits gaat Juncker achter na.
   Jan Roos wordt gemolesteerd.

   Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  2. santiago

   joey. Laat je niet foppen. Baudet is een vriend van kelder en rutte en schimmelpennick. Allemaal boeven. Tjerry mag wilders zijn veters nog niet vastmaken.
   Stem PVV, de enige kans om de maffia onderuit te halen en vergeet die charlatan baudet.

 16. C.A.Barstow

  Het blijkt eens te meer dat wij door een bende amateuristische Schurken worden bestuurd, die iedereen die hen voor de voeten loopt de benen probeert af te schieten.
  En dat durft ook nog te beweren dat zij de democratie zullen bewaken en bevorderen?

  In politiek Den Haag zijn ze werkelijk van de ratten besnuffeld.
  In wat voor bananenrepubliek leven wij eigenlijk?

  1. DidiMadloba

   Wat is de aanleiding tot uw woede-aanval? Dat ambtenaren het OM hebben geadviseerd? Ook zij hebben vrijheid van meningsuiting.

   1. meneer cactus

    Er is niet geadviseerd muts , er is opdracht gegeven .

 17. merlot

  “Het is een volstrekt incestueus circuit geworden van een zichzelf benoemende en aanvullende politiek-bestuurlijke elite.”

  – Pim Fortuyn

  1. santiago

   Merlot. Maar wie is de baas der bazen. Capo di tutti capi.

  2. C.A.Barstow

   @merlot:

   +1

   Pim Fortuyn wordt node gemist.

 18. Beukman

  Dit is een gevalletje “De kogel kwam van Geert.”

  1. toetssteen

   Beukman
   Laf erg laf!!!

   1. Beukman

    Inderdaad @Steen. Die vent loopt vanuit zijn safe house de premier te demoniseren en te criminaliseren. Nogal onsportief.

 19. DidiMadloba

  Die ambtenaren hebben een hekel aan Wilders, net als 80 % van de Nederlanders, masr dat mag.

  1. cmsuijkerbuijk

   Waar haal jij die 80% vandaan? Dat niet iedereen op hem stemt, wil nog niet zeggen, dat ze een hekel aan hem hebben! Duimzuigerij dus!!!

  2. Siemien

   80% is een leugen wat wel waar is! is dat 100% zeker is dat het politiek proces is, dat bepaalde mensen Wilders willens en wetens achter de tralies willen hebben..

 20. Punt50

  Wat een vies bedrijf toch die Haagse kaasstolp.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.