Woordvoerder Thierry Baudet zegt DOEI en kapt ermee

Ja hoor, het is weer eens raak bij het Forum voor Democratie. Na een eerder vertrek van Henk ‘de tank’ Otten, Caroline Persenair en nog wat andere coryfeeën, is het nu de beurt aan Christo Ruijs. De Telegraaf noemt hem een ‘steunpilaar’, maar heeft nu besloten om ermee te kappen. 

Voor de verandering, dat is ook wel weer eens een keertje fijn, gaat het hier niet om een ruzie of ander gesodemieter binnen de partij. De ware reden is echter nog vervelender. Tegenover ‘de krant van wakker Nederland’ laat hij weten dat hij ‘niet gelukkig werd’ van het werk.

“Of het aan de partij ligt of aan de politiek weet ik niet. Er zit geen verhaal achter. Ik vond het gewoon niet leuk. En ik ben dan niet iemand die door hobbelt.”

En gelijk heeft hij! Werk doen waar je eigenlijk gewoon niet vrolijk van wordt, kan behoorlijk zwaar zijn en irritaties opwekken. En juist dat kan Forum voor Democratie nu net niet gebruiken, na deze turbulente zomer.

Saillant detail is wel dat Ruijs nog niet zo lang geleden is aangesteld als woordvoerder. In juli, om maar even wat specifieker te zijn. Hij was uiteindelijk de opvolger Jeroen de Vries, die uiteindelijk de keuze maakte en overstapte naar de fractie van de geroyeerde Henk Otten.

Tja, als nieuwe rechtse partij zit je nou eenmaal nooit stil. Nu moet er weer iemand anders worden gevonden die deze functie kan bekleden. Vraag me af of Thierry niet zo langzamerhand genoeg heeft van dit soort zaken.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

33 reacties

 1. Sprookjesfiguur

  Off topic

  PvdA en VVD willen grondwetsartikel vrijheid van godsdienst moderniseren

  De VVD steunt het plan van de PvdA om artikel 23 van de Grondwet te moderniseren. Dat artikel gaat over de vrijheid om scholen op te richten op basis van religie. VVD-Kamerlid Wiersma zei dat in het radioprogramma 1 op 1 naar aanleiding van het bericht van Nieuwsuur en NRC over islamitische basisscholen, waar meisjes en jongens elkaar niet mogen aankijken en leren dat Allah homoseksualiteit verafschuwt.

  Wiersma noemt dat “enorm onrustbarend”. “Dit staat haaks op alles wat we willen”, zegt hij. Hij vindt dat er stappen moeten worden gezet. “We kunnen nu niet langer wachten.”

  NOS

  Roept dhr Wilders al decennia lang, maar nu kan het ineens wel. Trieste wegkijkers moeten eerst met het neusje op de feiten worden gedrukt. Gaat dhr Wilders nog vaker gelijk krijgen?

  1. Mezzadra

   Wat Wilders roept is gevaarlijke en racistische onzin.

   PvdA en VVD kunnen worden toevertrouwd een fatsoenlijke rechtsstatelijke oplossing te vinden. Daar moet je een vandaal als Wilders niet bij halen.

   1. Joshuak

    Racistisch tegen moslims? Moslims zijn een uniek ras blijkbaar.. Het zal op zen meest discriminatie zijn..

   2. Sprookjesfiguur

    “Wat Wilders roept is gevaarlijke en racistische onzin”

    Moslims zijn geen ras. Wilders roept geen onzin, maar wil ons behoeden voor gevaar. Als Wilders onzin zou verkopen, waarom neemt het kartel dit dan uiteindelijk wel over?

   3. Original NL

    Waarom val jij niet gewoon dood..p*do sukkel?

   4. ZiggyStardust

    Kom op Mezzadra, je weet wel beter. Wat Geert roept is op geen enkele manier racistisch, anders was hij daar al lang voor veroordeeld.

   5. Mycase

    De digitale scheten van onze p*do stinken steeds harden wat een putlucht weer .

   6. cuoretx

    Islamofobie is geen racisme want moslims zijn geen ras. dus wie praat hier nou onzin U. Het enige wat u doet is iemand demoniseren op basis van niet feitelijke onzin dat ispas fout. Over racisme gesproken zeg pff

   7. AS210854

    Mess. HAHAHAHAHA ga je medicijnen innemen, je begint te raaskalken.

   8. meneer cactus

    het fatsoen en respect voor de rechtstaat hebben we allemaal kunnen waarnemen in de debatten tussen melkert en fortuyn. Het fatsoen van de pvda leverde een kogel op voor Fortuyn.

    Erg fatsoenlijk die pvda. Je moet wel volledig van het padje zijn om de pvda fatsoenlijk te noemen

  2. ikweetwatikwil

   Helemaal mee eens sprookjesfiguur. Daar heeft Wilders voor een poos terug al voor gewaarschuwd , maar toen deugde dat niet. Nu gaan VVD en PvdA pronken met de veren van de PVV. Dat moet een ieder toch door hebben .
   Neemt niet weg, dat ik blij ben dat die weekend scholen aangepakt worden.

   1. ZiggyStardust

    Zo gaat dat al 15 jaar. De PVV heeft meer invloed dan je denkt. Door dat Geert z’n mond heel hard open doet, durven anderen vervolgens hun mond ook een beetje open te doen.

   2. Mezzadra

    Wilders wil moslims het land uittrappen, de Koran verbieden, hoofddoekjesbelasting heffen, moskeeën sluiten en het islamitisch onderwijs verbieden.

    Ik kan je verzekeren dat geen van dit soort bizarre maatregelen door PvdA en VVD worden overwogen.

    1. Bender

     Het lijken mij prima ideeën om van dat ongedierte af te komen.

    2. meneer cactus

     Ik kan je verzekeren dat ze wel daadwerkelijk aan het overwegen zijn hoe ze de islam moeten beteugelen voor de massa. Die symboolpolitiek brengt echter wederom niets maar stelt het electoraat weer even op rust. Dacht je nu werkelijk dat er WEER niets ging gebeuren na de uitzending van gisteren tarrel ?

     Wilders is de enige die maatregelen durft te nemen om de islam te confronteren met de nederlandse wetten zonder uitzonderingspositie. Noem jij het maar bizar. Ik vind het bizar in het kwadraat wat kinderen van 8 geleerd word.

     Stop de islamisering van Europa te beginnen in Nederland

    3. van Urk

     Er zijn islamitische scholen gesloten, er is een boerkaverbod en nu wordt de wet godsdienstvrijheid aangepast. Dus de PvdA en VVD overwegen wel degelijk iets wat Wilders roept.

    4. Heinrich

     M/
     “moslims het land uittrappen, de Koran verbieden, hoofddoekjesbelasting heffen, moskeeën sluiten en het islamitisch onderwijs verbieden.”
     Uitstekend idee,niks mis mee!
     Stem Wilders!

 2. Robert75

  En gelijk heeft hij! Werk doen waar je eigenlijk gewoon niet vrolijk van wordt, kan behoorlijk zwaar zijn en irritaties opwekken. En juist dat kan Forum voor Democratie nu net niet gebruiken, na deze turbulente zomer.
  ———————————————————————————————

  Wel lekker makkelijk. Werk vind ik niet leuk dus ik kap er mee. Ik vind mijn werk soms ook niet leuk hoor dan kan ik er ook niet mee kappen. En mocht je in de WW of zo zitten en ze hebben een baan moet je hem gewoon aannemen hoor anders krijg je geen geld. En Owee als je er mee stopt omdat je het niet leuk vind.

  Nou lekker gemotiveerde mensen hebben ze daar in die partij zeg.

  1. Kretoloog

   Als je er na 2 maanden achter komt dat het werk je niet ligt, kun je maar beter zo snel mogelijk stoppen. Liever dat dan nog tijden ongemotiveerd doorgaan. Daar is niemand mee gediend.

   1. Robert75

    Dan moet je daar eerst even over nadenken alvorens je ergens in springt

    1. Saskia Haan

     Zo is dat ! En inderdaad werken is niet altijd leuk..maar het gaat toch ook om het prestige dat je het ‘mag’doen..

 3. santiago

  Zijn we nu nog niet klaar met die belachelijke lul van Baudet. Het heeft nu toch wel lang genoeg geduurd.
  Weg wezen arrogante corpsbal en neem je advocaatje mee en ga ergens anders vervelen. Ga gezellig met je rijke vriendjes mee op vakantie en kom nooit meer terug. Je loopt alleen maar in de weg.

  1. santiago

   Verstandige en fatsoenlijke mensen stemmen PVV.

   1. Korporaal Monty

    Dat heeft in deze ‘democratie’ toch helemaal geen zin.
    Waarom mensen valse hoop geven.

    Bedenk eerst eens hoe we jou democratie kunnen invoeren.

   2. Korporaal Monty

    “Verstandige en fatsoenlijke mensen stemmen PVV”

    Als Wilders onverhoopt de verkiezingen wint erken je dan wel onze democratie?
    Of zeg je dan nog steeds dat Bea hier achter zit?

   3. Saskia Haan

    Ja, dat zegt veel over mensen die FvD stemden en niet PVV. Moet je eigenlijk blij zijn met mensen die ‘het gokje’ waagden en FvD stemden? En nu weer terug gaan naar PVV..Het is altijd beter dan dat ze niet meer gaan stemmen, maar ik wens dat ze in het vervolg niet weer een jump on the band wagon maken..Als FvD er niet was geweest was de PVV de grootste geworden en was de grens dicht geweest..en was er een boerkaverbod met 1000 euro boete per overtreding en was er actief een illegalen opsporingsbeleid en sanctiebeleid etc,.. etc.. dankzij Baudet FvD is dat niet gebeurd.. vele Nederlanders zullen hem haten, dezelfden die hem eerst steunden..

    1. Korporaal Monty

     “Als FvD er niet was geweest was de PVV de grootste geworden en was de grens dicht geweest”

     Oooh dus als Wilders had gewonnen was er niks mis met onze democratie.

     1. van Urk

      Welke democratie? Dat geregeerd wordt door een bende van aristocraten?

  2. Saskia Haan

   weet u Santiago…hij hoeft wat mij betreft niet weg..hij zegt soms ook goede dingen..maar het steekt mij wel dat zijn FvD de PVV de nummer één positie heeft gekost..en tegelijkertijd heeft hij de kartelpartijen sterker gemaakt..dat neem ik hem niet in dank af..

 4. Saskia Haan

  Woordvoerder zijn van Baudet. Als je niet gek bent, dan word je het vanzelf na verloop van tijd. En Ruijs komt hier nu pas achter dat het zijn ‘ding’ niet is..Kom op! Dit is ook weer een ideologisch verschil…ze proberen het leuk te camoufleren, maar bij mij lukt dat niet en velen met mij..Hoe zit het nu met dat Hypotheekrente-punt en IVF..weer maanden verder en nog geen standpunt..is er al een standpunt geformuleeerd aan de dobbelsteentafel of het ouija bord?

 5. meneer cactus

  WERK , dat is een werkwoord en daar hebben ze in de politiek en bij alle aanverwante clubjes een broertje aan dood.

 6. Meriadoc Brandebok

  Volgens de Telegraaf is de desbetreffende woordvoerder een steunpilaar. Baudet zal wat nieuwe steunpilaren moeten gaan uitzoeken.

 7. Lefty

  Wat is dit voor een eng rechts en slecht geïnformeerd forum ? Maar OK, stem allemaal maar op Wilders, dan zit straks iedereen met een uitkering in een werkkamp.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.