Woordvoerder Thierry Baudet zegt DOEI en kapt ermee

Geen categoriesep 12 2019, 14:07
Ja hoor, het is weer eens raak bij het Forum voor Democratie. Na een eerder vertrek van Henk 'de tank' Otten, Caroline Persenair en nog wat andere coryfeeën, is het nu de beurt aan Christo Ruijs. De Telegraaf noemt hem een 'steunpilaar', maar heeft nu besloten om ermee te kappen.
Voor de verandering, dat is ook wel weer eens een keertje fijn, gaat het hier niet om een ruzie of ander gesodemieter binnen de partij. De ware reden is echter nog vervelender. Tegenover 'de krant van wakker Nederland' laat hij weten dat hij 'niet gelukkig werd' van het werk.

"Of het aan de partij ligt of aan de politiek weet ik niet. Er zit geen verhaal achter. Ik vond het gewoon niet leuk. En ik ben dan niet iemand die door hobbelt."

En gelijk heeft hij! Werk doen waar je eigenlijk gewoon niet vrolijk van wordt, kan behoorlijk zwaar zijn en irritaties opwekken. En juist dat kan Forum voor Democratie nu net niet gebruiken, na deze turbulente zomer.
Saillant detail is wel dat Ruijs nog niet zo lang geleden is aangesteld als woordvoerder. In juli, om maar even wat specifieker te zijn. Hij was uiteindelijk de opvolger Jeroen de Vries, die uiteindelijk de keuze maakte en overstapte naar de fractie van de geroyeerde Henk Otten.
Tja, als nieuwe rechtse partij zit je nou eenmaal nooit stil. Nu moet er weer iemand anders worden gevonden die deze functie kan bekleden. Vraag me af of Thierry niet zo langzamerhand genoeg heeft van dit soort zaken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten