Zimbabwaanse dictator Mugabe overleden, Martin Bosma (PVV) condoleert linkse partijen met het verlies van hun held

PVV-Kamerlid Martin Bosma betuigt zijn innige deelnemingen voor alle linkse partijen, media en activisten die mede hebben gezorgd voor het aan de macht brengen van een genocidale, dictatoriale racist in Zimbabwe die het land economisch om zeep hielp. Vandaag overleed Robert Mugabe, dus Bosma steunt de PvdA, de VARA en anderen in hun droevenis.

In een serie tweets heeft PVV-parlementariër Martin Bosma vandaag zijn condoleances overgebracht aan de linkse activisten, partijen en media die in de jaren ’70 en ’80 zo hard hebben gestreden om de zwarte racist, dictator, mensenrechtenschender en genocidepleger Robert Mugabe aan de macht te helpen in Zimbabwe. Wie wat bewaart, die heeft wat. En Martin Bosma heeft een hoop artikelen bewaart die gedetailleerd vastleggen hoe ‘links’ zo’n veertig jaar geleden haar uiterste best doet om Zimbabwe op te zadelen met een autoritaire blankenhater.

Bosma: “Een grote held van links Nederland is heengegaan. Massamoordenaar, genocidepleger, racist. Links hield van hem.” En vervolgt:

“De VARA, de omroep van de PvdA, vervoerde campagnemateriaal van Mugabe naar Zimbabwe. Links adoreerde Mugabe. Zijn strijd was hun strijd.

In het gesubsidieerde Amandla vond men het heel jammer dat blanken nog zo bezittingen hadden. Nou, daar wist Mugabe wel raad mee.

Karel Roskam van de VARA en de PvdA vond dat één partij voor Zimbabwe meer dan zat was. Een fan van Mugabe.”

En wie het niet van de PVV’er wil aannemen, die moet zich gewoon even in de lectuur van de jaren ’70 en ’80 verdiepen. Dit is wat de VARA schreef, nadat zij leden van Mugabe’s ZANU-PF hadden geleerd propaganda te maken:

vara EDw2z-GU8AAAr9r

In het linkse ontwikkelingshulptijdschrift Onze Wereld mocht VARA- en PvdA-man Karel Roskam beweren dat een eenpartijdictatuur het beste was voor die – in zijn optiek – onmondige domme Afrikanen:

onzewereld

En in het subsidietijdschrift Amandla werd gescandeerd: “Lang leve kameraad Mugabe”…

Maar de verering van Mugabe is heus niet alleen het domein van de PvdA en aanverwante media. Ook huidig D66-Kamerlid Pia Dijkstra heeft zich er schuldig aan gemaakt. Ze poetste de genocidepolitiek van Mugabe weg door te beweren dat de grootste massagraven ‘slechts‘ veertien lijken bevatten. Het viel dus allemaal wel mee…

Lees voor de aardigheid het even draadje op Bosma’s Twitteraccount maar even na. En besef: alle PvdA’ers en D66’ers die nu zo plichtmatig Robert Mugabe veroordelen of doodzwijgen, zijn bezig de geschiedenis aan het witwassen. Dat de genocide op de blanke bevolking én op zwarten die liever niet Mugabe als leider hebben zo hevig was, hebben wij mede dankzij hun propaganda en mooipraterij in de tijd van Joop den Uyl en Wim Kok op hun geweten.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

115 reacties

 1. Jumping

  Inderdaad dit Nederland is een keiverrot land geworden.

  Bosma heeft gelijk, als die deksel van de LINKSE beerput open gaat, dan komt er een LINKSE drab uit, die zijn weerga niet heeft.

  Links maakt Nederland kapot.

  1. DidiMadloba

   Analfabeet! Dit bericht gaat over linkse activisten van tientallen jaren geleden. Of hebben die in uw ogen Nederland toen al verpest?

   Als ik u was zou ik meteen zelf uit de EU stappen. Een Jumpxit.

   1. Mars020

    Links is inderdaad al jarenlang bezig om ons land naar de klote te helpen. Dat is ook de reden, dat we al meerder generaties last hebben van de islam in Nederland.

   2. Seneca

    @didi
    compliment! uw reacties weten zichzelf telkenmale, in stupiditeit, te overtreffen. is het minder ernstig dat het linkse tuig van jaren terug, evenals het linkse tuig van nu, de zaken zo heeft verziekt? de (nationale) socialisten konden in de jaren 1933-1945 onvoorstelbare misdaden begaan. dat wordt op de een of andere manier, elk jaar herdacht. is er soms een verschil tussen de misdaden van de socialisten, nationaal, staats (communisme) en ‘democratische’ socialisten? kom wees flink en durf een weerwoord of instemming te schrijven of is dat teveel gevraagd?

  2. Julian

   Inderdaad Jumping Nederland is een keiverrot land geworden. Door types als Bosma die op dit soort nieuws op deze manier reageren..

   Hoezo aanzetten tot verharding van de samenleving… En dan vreemd kijken als je ergens op aangesproken wordt…

 2. Mezzadra

  Martin Bosma had voortzetting van het bewind van Ian Smith wellicht een beter idee gevonden.

  1. Ritter

   Mezzadra

   Tja, wat is een “beter idee”.

   Onder Ian Smith stond Rhodesië bekend als de graanschuur van Afrika en was er een goed bestuur.

   Onder Mugabe was dat afgelopen en verhongerde veel inwoners van het land en veranderde het land in een persoonlijke dictatuur van Mugabe met wanordelijk bestuur.

   1. Mezzadra

    Vergis je niet, er bestaan nog mensen zoals Ritter, die smerige kolonialistische regimes zoals die bestonden in Rhodesië en Zuid Afrika het liefste hadden willen handhaven.

    1. Dik

     De aandoenlijke, hij hoopt dat ISIS blijft bestaan, heeft weer een digitaal boertje gelaten.

     1. Mezzadra

      Ik maakte eens de ironische opmerking dat het voor Wilders te hopen is dat ISIS blijft bestaan.

      De ontroerend domme Dik maakt daarvan dat ik hoop dat ISIS blijft bestaan.
      Tegen zoveel leugenachtige onnozelheid is geen kruid gewassen.

     2. Dik

      De aandoenlijke gaat zijn vlek verklaren, ik laat de feiten spreken:

      Bestaat ISIS nog? Dat is voor Geert wel te hopen.
      ~Lao Tse aka Mezzadra~

      dagelijksestandaard.nl/2019/08/isis-voert-na-boerkaban-strijd-tegen-geert-wilders-op-wil-hem-kruisigen-dit-is-je-einde-stuk-vuil/

    2. Bender

     De mensen hadden het er in ieder geval een stuk beter als onder het bewind van jouw helden, half Zimbabwe is gestorven aan de honger of gevlucht, en in Zuid Afrika is het een gewelddadige criminele chaos sedert de apartheid is afgeschaft, en in ons voormalige Indonesië zucht men nu onder de islam met al zijn gruwelijkheden.

     1. Dik

      De aandoenlijke heeft graag meer islam, hij hoopt ook dat ISIS blijft bestaan.

      dagelijksestandaard.nl/2019/08/isis-voert-na-boerkaban-strijd-tegen-geert-wilders-op-wil-hem-kruisigen-dit-is-je-einde-stuk-vuil/

    3. Agios

     Ritter is niet de enige!

    4. Ritter

     Mezzadra

     Het is maar de vraag wat “beter” is.

     Kennelijk vind u een dictatuur; een verhongerende bevolking en een wanordelijk bestuur “beter”.

     1. Mezzadra

      Dat is de vraagstelling niet: jij acht het kennelijk beter om een kolonialistische dictatuur te vestigen om de autochtone bevolking te onderdrukken.

      Deze kolonialistische mentaliteit is nog springlevend en bijvoorbeeld tot op de huidige dag oorzaak van de ellende in het Midden Oosten waar het Westen het koloniale bewind in Israel steunt die daardoor de regio kan ontwrichten.

      Elk land heeft recht op zijn eigen ontwikkelingsgang. Kolonialistische bemoeienis lijdt per definitie tot ellende.

     2. merlot

      “het koloniale bewind in Israel”

      De antisemiet aan het woord.

     3. Mezzadra

      In plaats van te bazelen over antisemitisme is een inhoudelijke reactie op mijn stelling dat Israel in essentie een Westerse kolonie is die is gesticht in Palestina ten koste van het Palestijnse volk wellicht interessanter.

      Het begrip antisemitisme wordt met dit soort geroep dermate uitgehold dat het nagenoeg niets meer betekent. Dat is een slechte zaak voor de Joden.

     4. merlot

      Zodra kritiek op Israël disproportioneel wordt wijst dat op haat. Die haat heet antisemitisme.

      Trol Mezzadra blijft in deze valkuil vallen, hij is onverbeterlijk.

    5. meneer cactus

     Daarvoor moet je Sinterklaasje Jantje Pronk heten

   2. Isengrijn

    “…Onder Ian Smith stond Rhodesië bekend als de graanschuur van Afrika en was er een goed bestuur.

    Onder Mugabe was dat afgelopen en verhongerde veel inwoners van het land en veranderde het land in een persoonlijke dictatuur van Mugabe met wanordelijk bestuur…”

    Nou, Ritter, vaak ben ik het niet met je eens, maar eerlijk is eerlijk. Hier beschrijf je precies zoals het is.

    Ian Smith was een held!
    Slachtoffer van zijn Zeitgeist!

  2. joey

   mezzo:
   Alles is beter dan een zwarte egocentrische dictator!
   Vergeleken met Mugabe is Ian Smith een heilige!

  3. Agios

   Hij is zeker niet de enige!

  4. Bolkestein

   Toen was er geen honger. Rhodesië was de graanschuur van Afrika. De landbouw kon de eigen bevolking van voedsel voorzien en genereerde 30 % van de deviezeninkomsten. Hoe anders is het Zimbabwe vergaan..? Nou ja, iedereen is er met al die woekerinflatie geloof ik steenrijke multi multi multi miljardair. Helaas in Zimbabwaanse dollars… 🙂

   VN waarschuwt voor hongersnood in Zimbabwe

   07/08/2019

   In Zimbabwe, in zuidelijk Afrika, hebben zo’n vijf miljoen mensen -ongeveer een derde van de bevolking- nood aan voedselhulp. De helft van hen dreigt om te komen door hongersnood. De VN-Voedselorganisatie luidt hierover de noodklok. Ze heeft 331 miljoen dollar nodig om hulp te bieden en lanceert een oproep.

   Als er niets ondernomen wordt, dreigt de situatie tegen begin volgend jaar nog te verergeren, waarschuwt David Beasley van het Wereldvoedselprogramma.

   Zimbabwe werd vroeger nochtans de graanschuur van zuidelijk Afrika genoemd. Maar na decennia van dictatuur onder Robert Mugabe, met een zware economische en financiële crisis tot gevolg, kampt het land regelmatig met voedseltekorten. Bovendien was door de droogte de jongste oogst erg slecht. Het oosten van het land werd dan weer getroffen door de cycloon Idai. Dat bracht een vluchtelingstroom op gang.

   De nieuwe president Emmerson Mnangagwa maakte van de economie nochtans een speerpunt in zijn beleid, maar tot nog toe zonder succes. Het land kampt nog altijd met een hyperinflatie. In juni lag het inflatiecijfer op 176 procent, het hoogste in tien jaar. Daarnaast zijn er regelmatig stroomtekorten.

   bron: Metro

  5. Original NL

   Dat zou idd een beter idee zijn geweest…je begrijpt het eindelijk wim, gefeliciteerd met uw welliswaar late inzicht!

  6. Original NL

   Dat had inderdaad een beter idee geweest noppen, goed dat je-welliswaar- laat tot dit inzicht bent gekomen.
   Links leert niets van gemaakte fouten en volhard in zijn stinkende afgeleefde dogma’s!!

   1. van Urk

    We hebben Indonesie verlaten en Nieuw Guinea in de steek gelaten en zie: indonesie koloniseert Nieuw Guinea en de Papoea,s zijn pas het echte haasje geworden. Vorige week stuurde Indonesie nog even extra troepen naar Irian Yaya.

 3. Bender

  Hetzelfde geldt voor Zuid Afrika, het linkse geteisem hult zich in zwijgen van wat er daar zoal gaande is, Bosma slaat de spijker weer eens vol op de kop, progressief Nederland (links) zou zich de ogen uit de kop dienen te schamen!

 4. Riesmog

  Volgens mij was Marin Bosma in die tijd ook nog overtuigd PvdA-lid.
  Ik condoleer hem ook met het verlies van zijn oude Held

 5. Mezzadra

  De PvdA vond er het volgende van: ht*ps://www.pvda.nl/wp-content/uploads/2008/04/10411-pvda-vandam-ploumen-openbriefaanhetanc.pdf

  1. Dik

   Pffrrrt!

   1. Original NL

    Wat een meur…wat vreet die noppen voor troep???

 6. joey

  Robert Mugabe?
  Het valt op dat die zwarten onderling,nogal ruw met elkaar omgaan,vooral als ze macht en geld ruiken!
  Het is ook niet bepaald verfrissend hoe de dictators omgaan met de vliegtuigladingen hulpgoederen,ontwikkelingshulp,bankrekeningen gespekt met ontwikkelingsgelden,en er gebeurt niets!
  Men vreet het op,en gaat wachten op het volgende vliegtuig of hulporganisaties.
  Veel Afrikaanse landen moeten onder curatele of opnieuw kolonies worden van beschaafde landen,die zwarten bakken er nóóit iets van!

  1. Mezzadra

   Dit stupide gebral heeft uiteraard niets met racisme te maken.

   🙁

   1. tonna

    @messad:
    Je hebt een steekje los!

   2. Dik

    De aandoenlijke laat alleen nog maar digitale scheetjes.

    1. Trude Herr

     “digitale scheetjes” wat klinkt dat verwijfd, @Dik. Best wel.

     1. meneer cactus

      de aandoenelijke heeft ook veel vrouwelijke hormonen vandaar de verwijde reacties. Onze tarrel heeft geen andere insteek

   3. Dik

    Beetje jammer dat z’n onderdanen de laatste tijd nogal hier heen komen.

    1. Isengrijn

     Ook een beetje jammer dat jij hier iedere draad vervuild met je korte, nietszeggende onzinberichtjes @Dik!

     1. Dik

      Dat is jouw perceptie Isengrijn, ik heb een doel en daar wijk ik nooit meer vanaf. Jij kunt je wat dat betreft beter druk maken om de aandoenlijke die hier zeven dagen per week en veertien uur per dag de website vervuild met zijn gezuig, geklier, getrol en het verspreiden van zijn perverse ideeën over seks met kinderen, de moord op Fortuyn en het voortbestaan van ISIS.

     2. merlot

      “ik heb een doel en daar wijk ik nooit meer vanaf.”

      Dat doel zal je niet bereiken, zeker niet op deze manier.

     3. Dik

      ‘Dat doel zal je niet bereiken, zeker niet op deze manier.’

      Dat interesseert mij dan weer helemaal niets.

     4. merlot

      @ Dik: je krijgt die vent niet weg. Zeker niet zo. Negeren werkt ook niet.

      Je kan hem alleen pijn doen door hem in de discussie te verslaan. En dat is niet eens zo moeilijk dus waarom focus je daar niet op?

   4. Bosche draak

    Jouw stupide gebral heeft alles te maken met rascisme misselijke stokende galbak.
    Jij laat de mensen liever creperen van de honger dan toe te willen geven dat hun anti-blank beleid de reden van hun ellende is.
    Jij bent een deugkneuzende viespeuk…

 7. Piet51

  Martin Bosma bewijst met zijn walgelijke bericht zijn focus op het verleden: hij leeft nog steeds in de tijd van 40 jaar geleden. Natuurlijk is met de kennis van vandaag daar veel over te zeggen. Zeker ook over de periode vóór Mugabe.
  Van mensen als Bosma hebben we niet veel positiefs voor de toekomst te verwachten.

  1. Bender

   Ik begrijp uit de woorden van malle Pietje dat we het verleden waarin links volkomen aan de foute kant stond wat betreft Zimbabwe alsmede Zuid Afrika vooral maar moeten laten rusten, begrijpelijk hoor na zoveel misdadig te noemen blunders van het progressieve (links) volksdeel…..

   1. Agios

    We laten niets rusten. De linkse waanzin zullen we ze blijven najagen. Links is nog nooit ergens goed voor geweest. Links is het probleem.

   2. tailgunner

    @Bender
    Ach ja, met de dooddoener “met de kennis van vandaag” kom je bij links overal mee weg.

   3. Bosche draak

    Malle pietje heeft anders nul bezwaar tegen het verleden ophalen als het eijn kant goed uitkomt.

    Als linkse lapzwanzen geen dubbele standaard hadden, hadden ze helemaal geen standaard…

  2. cmsuijkerbuijk

   Waarom wordt dan (door links) ons verleden telkens en telkens weer aan de schandpaal genageld? Dát mag wel natuurlijk! (En dat is wel langer dan 40 jaar geleden). Zoals we gewend zijn van links: Selectief!

   1. Bender

    Ja precies @cmsuijkerbuijk, we dienen ons te schamen voor het slavernijverleden, terwijl Nederland nooit geen slaven heeft gehad, slechts het transport verzorgden, wat in die tijd volkomen normaal werd geacht en tegelijkertijd het slavernijverleden van de Arabische wereld onbesproken laat, wat trouwens in de huidige tijd nog steeds bestaat, hypocrieter als dit bestaat er niet.

    1. Mezzadra

     “terwijl Nederland nooit geen slaven heeft gehad, slechts het transport verzorgden, wat in die tijd volkomen normaal werd geacht ”

     Dus volgens Bender niet iets waar je je voor zou moeten schamen.

     1. Dik

      De aandoenlijke heeft weer een digitaal boertje gelaten, burrpp!

     2. Bender

      Ik zou niet weten waarom, zo ging het in die tijd nu eenmaal, in de door jou zo gewaardeerde moslimwereld is die praktijk heden ten dage nog steeds gaande op diverse plaatsen.

     3. Sans Rancune

      Uit Dagblad Trouw:
      “Fort Elmina speelde een rol in de Nederlandse slavenhandel. Op zoek naar goud vestigden de Portugezen zich in de 15de eeuw als eerste Europeanen op de West-Afrikaanse kust. Ze vonden goudmijnen in het huidige Ghana, dat ze de bijnaam Goudkust gaven. In het vissersplaatsje Elmina bouwden ze het handelsfort St.George, dat in 1637 door de Nederlanders werd veroverd. Onder Hollands gezag groeide het uit tot een van de grootste slavendepots van de trans-Atlantische slavenhandel en het belangrijkste Afrikaanse knooppunt van de West-Indische Compagnie. Vanaf fort Elmina hebben Nederlandse handelaren enkele honderdduizenden Afrikanen naar Amerikaanse plantages versleept.”

      Dit zal @Dik niet lezen, de historicus die nooit de moeite neemt om feiten te checken.

     4. Punt50

      @ Noppes

      Nee, ik had daar part- noch deel aan en schaam me dus nergens voor. Schamen die zwarte stamhoofden zich diep dat ze zwartjes van andere stammen aan de Hollanders leverden in Fort Elmina in ruil voor spiegeltjes en kralen? Flikker toch op met die onzin.

  3. Original NL

   Ja pietje…over 40 jaar zullen uw kleinkinderen dezelfde politieke partijen nu schuldig aan de Überfremdung van europa “bedanken” voor het naar de bliksem helpen van NL.
   ” Opa waarom hebben jullie half islamitisch arabië en afrika hier binnengelaten alsof het sinterklaas was”??
   Inzicht is links vreemd.

   1. DidiMadloba

    De analogie is ver gezocht. Vergelijkt u de Europese immigranten met de blanke kolonialisme in Afrika of met een overjarige vrijheidsstrijder als Mugabe?

  4. Kretoloog

   Niks walgelijks Piet51. Het bericht van Bosma bevat gewoon feiten, keiharde feiten. En daar heeft links altijd moeite mee, als ze met feiten wordt geconfronteerd. Dat blijkt ook weer uit jouw comment. Waar links ook moeite mee heeft, is verantwoording nemen voor haar daden. Kijk maar eens naar PvdA voorman Lodewijk Asscher: die gaat nu tekeer tegen het bezuinigingsbeleid in de zorg en de sociale voorzieningen waar hij als vice-premier van Rutte 2 zelf de architect van was. Samen met zijn partijgenoten Jetta Klijnsma en Martin van Rijn.

 8. tailgunner

  Mooi stuk Engelbart. Mag ook wel eens gezegd worden.

  Nu is Zuid Afrika aan de beurt. Dat wordt een Zimbabwe 2.0 Blanken in Zuid-Afrika zijn een onderdrukte minderheid geworden. Het vermoorden en het systematisch onteigenen van land van blanke boeren. Velen zijn al gevlucht naar Australië of Rusland. Het gaat dezelfde kant op daar…inflatie is al sky high.

  Merkwaardig dat je daar een Freek de Jonge, Jan Pronk met subsidies(!), Connie Braam, Sietse Bosgra, het Komitee Zuidelijk Afrika of andere linkse schreeuwers daar nu niet meer over hoort praten…

  1. Sans Rancune

   Mooi stuk met taalfouten. “Droevenis” ! “Bosma heeft een hoop artikelen bewaart” Juweeltjes…

   1. Mezzadra

    Er verschijnt zelden een artikel op DDS zonder taal- en stijlfouten.

    1. Fortiori

     Tja, nieuwkomers de maat nemen met de taal leren.

   2. Bosche draak

    Opvallend dat jij en die miezerige kinderlokker van een mezza dan op de inhoud weer niet willen ingaan.

    Lastig he? Als het niet in je straatje wil passen?

 9. Bolkestein

  En of die racistische blanken maar weer even die zwarte honger willen gaan bestrijden…

  VN waarschuwt voor hongersnood in Zimbabwe

  07/08/2019

  In Zimbabwe, in zuidelijk Afrika, hebben zo’n vijf miljoen mensen -ongeveer een derde van de bevolking- nood aan voedselhulp. De helft van hen dreigt om te komen door hongersnood. De VN-Voedselorganisatie luidt hierover de noodklok. Ze heeft 331 miljoen dollar nodig om hulp te bieden en lanceert een oproep.

  Als er niets ondernomen wordt, dreigt de situatie tegen begin volgend jaar nog te verergeren, waarschuwt David Beasley van het Wereldvoedselprogramma.

  Zimbabwe werd vroeger nochtans de graanschuur van zuidelijk Afrika genoemd. Maar na decennia van dictatuur onder Robert Mugabe, met een zware economische en financiële crisis tot gevolg, kampt het land regelmatig met voedseltekorten. Bovendien was door de droogte de jongste oogst erg slecht. Het oosten van het land werd dan weer getroffen door de cycloon Idai. Dat bracht een vluchtelingstroom op gang.

  De nieuwe president Emmerson Mnangagwa maakte van de economie nochtans een speerpunt in zijn beleid, maar tot nog toe zonder succes. Het land kampt nog altijd met een hyperinflatie. In juni lag het inflatiecijfer op 176 procent, het hoogste in tien jaar. Daarnaast zijn er regelmatig stroomtekorten.

  bron: Metro

 10. J.Rademaker

  Wim Kok sprak eens over exorbitante zelfverrijking voordat hij bij Shell ging werken.
  De familie Mugabe denkt in miljarden maar de V.N. is in dit soort situaties niet geïnteresseerd.
  Rijk aan land en grondstoffen met een mensonterende armoedige bevolking.

 11. Drollevanger

  Dankzij de onophoudelijke verering door links van Mugabe en Nkomo, de laatste behoorde tot een andere stam dan de grote leider Mugabe, kregen de linkse Nazi,s de kans in Rhodesie de macht te grijpen, en het land met hulp van onze linkse stormproepen compleet naar de Filistijnen te helpen.
  Had ons grote voorbeeld Freek de Jonge er ook niet wat mee te maken.
  Er zijn meer van dat soort door linkse hemelbestormers naar de afgrond geleidde landen. Ook die zijn dankzij Linkse hulp volkomen naar de knoppen.
  Het is wel frapant dat die, daarna linkse landen, na hun

  1. DidiMadloba

   U bedoelt dat kolonialisme zo gek nog niet was? En later de apartheid onder Ian Smith? Betreurt u ook het einde van dd apartheid in Zuid-Afrika, olv die vreselijk linkse Nelson Mandela?
   En wat vindt u van die vreselijk linkse Willem van Oranje, een Duitse onruststoker van Franse afkomst, die ongehoorzaamheid van Spanje propageerde?

   Voor de zekerheid heb ik u aangemeld bij de Coördinator Terrorismebestrijding.

 12. Drollevanger

  Wat is er eigenlijk met Nkomo de verzetsvriend van Mugabe gebeurt? Die was toch de hoofdman van de Matabelen stam. Bestaat die stam nog of heeft Mugabe die allemaal uitgemoord.
  Waarom hoor ik links hier nooit over.
  Och Rodesie is maar 1 der vele landen die door fanatiek links om zeep is geholpen.
  Amsterdam schiet trouwens ook mooi op.

  1. musicmaniac

   Amsterdam schiet trouwens ook mooi op. Ik dacht dat Amsterdam al zo ver was. Wanner roept de President [Halalsema en haar Artis consorten] de Apartheid uit. Geen blanken meer in Amsterdam? Alleen maar buitenlandse economische vluchtelingen zijn nog welkom. Zie Artisbewoner Sylvana.

   1. Mezzadra

    Je spoort niet lekker. Krijg je passende hulp?

    1. Bosche draak

     Het is maar te hopen dat jij nooit je bijpassende hulp zult krijgen.

     Voor zo’n kansloze stumper als jij rest alleen nog maar een kussen op je gezicht te drukken tot je genezen bent van je domheid.

     Of tot je niet meer ademt, wat maar het eerste moge gebeuren…

    2. Original NL

     En jij p*do?? Al hulp gekregen..blijkbaar niet!!

   2. DidiMadloba

    Misschien kunt u behulpzaam zijn bij de broodnodige campagne om Amsterdam zwart (…) te maken als afgrijselijke stad die je als toerist moet mijden, want momenteel ervaart Amsterdam een tsunami van toeristen.
    En na de Brexit komen daar de Britten bij.

  2. Original NL

   Misschien kan ruud gullit nog een hitje scoren.. eten voor zimbabwe….
   Nog even dan dobberen de zimbabwanen voor de griekse kust..op zoek naar asiel bij de door hun zo gehate blanken!

 13. Suidland

  Ou Bob kan nou lekker saam kuier met syn tjommies Fidel, Che, Gaddafi, Mandela, Idi en die res.
  95 jaar, naastenbij 90 telaat.
  Geen gemis nie!

  1. Isengrijn

   +1!

 14. DidiMadloba

  Wilders eist permanente verontwaardiging van zijn fractieleden. Maar dat is lastig want Nederland is een mooi land.
  En nu klaagt hij over linkse activisten die tientallen jaren geleden een man steunden die vocht tegen een koloniale onderdrukker.
  De geschiedenis leert dat bevrijders zich wel vaker tot dictators ontwikkelen

  Ook Wilders heeft talent om zich zo te ontwikkelen. In zijn beweging duldt hij in elk geval geen tegenspraak: van democratie krijg je maar gedoe!

  1. Kleptomaantje

   @did haha pfffffrrt weer last van de onderbuik met je digitale scheetjes?
   Het pieterbaan centrum, daar is u rijp voor ouwehuistrol wat kan jij onzin tikken.

  2. Original NL

   De geschiedenis leert dat waar blank in afrika wordt uitgeroeid er slechts verschroeide aarde overblijft, stammenoorlogen weer oplaaien en de bevolking verhongerd.
   Zwartjes kunnen alleen maar rond een vuurtje lopen dansen….en zeer veel aids kindjes produceren,

   1. Mezzadra

    Wat een vieze racistische bijdrage weer.

    DDS trekt racistisch tuig aan en biedt ze een podium.

    1. Original NL

     DDS trekt links fascistisch tuig aan..met p*do noppen als oppertrol!!

  3. rujoleki

   Didi?Wat een idiote naam. Vast een allochtoon!

 15. Kees

  En ondertussen worden er vandaag weer 100 vrouwen verkracht in ZA, gaat goed daar.

  1. Mezzadra

   In Nederland worden wekelijks 23 aangiftes van verkrachting gedaan.

   Gaat goed hier.

   1. Stanly2000

    Ja Ernst, Nederland is een gaaf land!

   2. Isengrijn

    Rare vergelijking @Mezzadra, die gaat compleet mank.
    Het gaat hier inderdaad erg goed. In een dichtbevolkt Nederland is een gemiddelde van 23 per week een stuk beter dan 137 per dag(!).

    In Zuid-Afrika gaat het helemaal niet goed. Dat weet jij ook wel.

 16. rujoleki

  Alleen als de PVV aan de macht komt dan verdwijnt de NPO. Vuile linkse huichelaars!

 17. Drollevanger

  Het heeft maar zijdelings met dit onderwerp te maken, maar Kolonialisme is vaak het beste wat een land kan overkomen.
  Wij in W-Europa kwamen bv erbovenop via het kolonialisme van de Romeinen.
  Landen als Z-Afrika of bv Taiwan kwamen er via hun kolonisators bovenop. Ze kregen een land in de schoot geworpen voorzien van havens spoorwegen en plantages.
  Als men deze zaken niet uit rancune heeft afgebroken, beginnen ze de race naar beschaving met een ruime voorsprong op landen die vanaf de steentijd moeten beginnen.

 18. Drollevanger

  Kan iemand mij een land noemen dat, nadat het door links was bevrijd, een betere toekomst kreeg?
  Geneer je niet. Ruanda misschien, of Eritrea.
  Ik ben daar eigenlijk wel nieuwsgierig naar. Libanon?

  1. Mezzadra

   Ik meen wel te zien dat landen die door sociaal-democratische partijen worden, of regelmatig werden, bestuurd het beter doen dan andere landen.

   1. van Urk

    Vandaar dat de Afrikaanse bevolking zo blij zijn om ons persoonlijk met rubberbootjes te bedanken aan de Europese kust.

   2. Kleptomaantje

    @mezzadra maar wel in een rechts kapitalistische omgeving dat dan weer wel…
    Socialisten zijn heel goed in het uitgeven van geld van een ander… Tot het op is…
    Overal waar socialisten aan de macht komen stijgt de staatsschuld explosief…
    Socialisten sturen steeds geld naar hun stemvee zodat ze weer op het pluche kunnen blijven zitten..
    Amsterdam is er een goed voorbeeld van… 1 grote links socialistische speeltuin waar Krakers tuig vrijspel heeft en ondernemers hun panden worden afgepakt en vernield worden door dit tuig.
    De energiecentrale verwaarloost waardoor de kosten op de burger verhaald kunnen worden.
    Amsterdam waar dagelijks afrekening en terroristische moorden gepleegd worden…
    Lekker hoor dat socialisme…
    Amsterdam veel blanke mensen zich niet meer veilig in een aantal wijken kunnen begeven {oa de baarsjes goed zichtbaar}
    Ach u liet weer een scheetje pfffffrrt.

    1. van Urk

     Veel derde wereld landen zijn toch dankbaar dat de kolonisators het onderwijs, zorg en infrastructuur ingevoerd of verbeterd hebben.

    2. C.A.Barstow

     @Kleptomaantje:

     +1

 19. Fortiori

  Bosma, van de eenmanspartij, PVV, bakt ze bruin.

  1. van Urk

   Het is maar een kleine voorbeeld van Bosma . Hij kan ook nog over die Mao, Pol Pot , Castro, Arafat en Winnie Mandela verheerlijkers beginnen.

  2. Original NL

   Bosma legt even de vinger op de zere plek, ferdorie vindt dat niet prettig..en pakt de boodschapper aan…
   Links heeft op het verkeerde zwarte paard gewed…het witte paard blijkt de wedstrijd elke keer met glans te winnen en moet van links nu naar de slager.

 20. C.A.Barstow

  Laten wij het maar gewoon zeggen zoals het is, op dit middeleeuwse continent Afrika heeft nog nooit een intelligent, fatsoenlijk en rechtschapen leider de macht uitgeoefend, domweg omdat zij daar,
  misschien op een enkeling na, te dom te crimineel en te achterlijk voor zijn, te achterlijk om te bedenken dat je je land beter op kunt bouwen dan het af te breken en verder het moeras in te helpen.
  Het zit hen blijkbaar in de genen.

  Ze zijn daar net zo ver als wij in de vroege middeleeuwen waren, en dat achterlijke en criminele tuig komt met hordes tegelijk naar Europa terwijl de elite in hun ivoren torens het hoofd afdraaien.

  1. van Urk

   C.A.Barstow, Wat zou u doen als u de rijkste en machtigste man van je land wil zijn? Zo slim zijn die leiders daar in Afrika. Zij ruineren hun land om aan de macht te blijven. De ontwikkelingseuro,s van links komen vanzelf wel als je je land arm houdt.

 21. Suidland

  Zal mij benieuwen welke Nederlanders op zijn begravenis zullen zijn. Wim Kok, Pia Dijkstra, Patrick Kluivert, Edgar Davids of die schele rooie rioolrat Freek de Jonge? Toch een beetje hun held. Dat hij 20.000 mensen in Matabeleland heeft laten vermoorden moeten ze dan maar even niet aan denken.

 22. Riesmog

  In 1985 wist de Telegraag al te melden dat de de PvdA al de ontwikkelingshulp aan Zimbabwe stop wil zetten wegens “gruwelijke schendingen van de mensenrechten”

  Ach Asscher heeft gelijk, alleen maar leugens en verdraaiing.

 23. AS210854

  Wat heeft hij toch gevoel voor goede humor.

 24. merlot

  De houding van links jegens Ian Smith enerzijds en Mugabe anderzijds is veelzeggend. De eerste moest weg en de ander kon ongehinderd z’n misdadige gang gaan.

  Feit is in ieder geval dat Mugabe voor de bevolking een veel grotere ramp is geweest dan de blanke boeren.

  En er zijn in Afrika meer Mugabes. En dat is geen toeval.

 25. meneer cactus

  Mugabe , een dief , een oplichter , een moordenaar , een massa moordenaar en vooral een nachtmerrie voor de gewone bevolking.

  Op zijn hoogtepunt 23 Rolls Royces in zijn bezit en een bevolking die omkwam van de honger. Jarenlang ontwikkelingshulp in zak laten glijden uit Westerse landen omdat linkse mafklappers geld bleven overmaken naar deze engerd

  Wat zou het fijn zijn als de linkse mafklappers zouden worden vervolgd voor medewerking aan een misdadig regiem welke actief genocide uitvoerde.

 26. Bes Tolen

  DidiMadloba, u weet niets van de geschiedenis hier. Willem van Oranje was Nederlander en Duitser en in die tijd waren alle Nederlanders Duitsers. Dat allerlei Duitse gebieden in die tijd niet bij Nederland zijn gekomen, kwam door de macht van de Rooms katholieke bisdommen, die aan het huidige Nederland grensden. Van Franse afkomst was Willem van Oranje zeker niet. Net zo min als zijn voorganger neef als prins van Orange waarvan Willem dat vorstendom Orange erfde. (De vraag is natuurlijk ook of men, de bevolking daar, zich in Orange wel Fransman voelde maar ten aanzien van de nationaliteit van de persoon Willem van Oranje niet van belang}. De opstand tegen Spanje was noodzaak. Willem van Oranje was al tien jaar de alom aanvaarde dappere leider in de Staten Generaal. Daar is geen twijfel over gerechtvaardigd. Het land leed al tientallen jaren zwaar onder Karel V en Filips II. Bijvoorbeeld de Geuzen waren meest mensen waarvan al hun bezit was geconfisqueerd, met de dood bedreigd werden enzovoort. De Rooms katholieke kerk was impopulair. In wezen was sprake van een duizendjarige oorlog in West Europa tot de vrede van Utrecht 1713.

 27. Punt50

  I.d.d. mooi dat die Mugabe van de aardbol verdwenen is. Wat een gore klootzak was dat zeg!

  1. santiago

   Ho ho ho, hij was wel een zeer goede vrind van prins bernard he dus een beetje meer respect.

   1. Piet51

    Vandaag in Trouw, een boeiend en eerlijke biografie van Mugabe. Ooit een vrijheidsheld, later een heel erg foute despoot. Bosma verwijt de PvdA de waardering die ze ooit voor Mugabe hadden, maar dat had een groot deel van de fatsoenlijke wereld. De onfatsoenlijke wereld steunde Ian Smith. Mugabe werd zelfs geridderd door de Britse koningin. Later ging Mugabe op een vreselijke manier in de fout en verdween die oorspronkelijke waardering ook.
    Bosma weet niet waarover hij het heeft, hij misleidt, of hij maakt zich schuldig aan laster of smaad. Alle een politicus onwaardig.

    1. Bender

     Jouw ‘fatsoenlijke wereld’ is anders wederom doodstil wat betreft Zuid Afrika en het gruwelijke geweld wat daar plaats vindt tegen de blanken alsmede tegen de zwartjes.

    2. meneer cactus

     pietje , ik weet nu zeker dat je volledig gestoord bent. Je zegt ” een boeiend en eerlijke biografie van Mugabe.” Een biografie van een massa moordenaar kan nooit boeiend zijn dat is het eerste puntje. Een dictator die 23 Rolls Royces in zijn garage heeft staan aangekocht met gelden uit de ontwikkelshulp gestort door pvda kopstuk Jantje Pronk is geen eerlijke bezigheid.

     quote ” Later ging Mugabe op een vreselijke manier in de fout en verdween die oorspronkelijke waardering ook. ” Mugaba is maar heel kort zuiver geweest. De langste tijd van zijn bestaan was hij 1 van de verschrikkelste dictators ooit op deze planeet.

     Bosma weet dus heel goed waar hij over spreekt. Zelfs toen duidelijk werd dat Mugabe alle inkomsten uit ontwikkelingshulp misbruikte voor eigen gewin gingen de verrotte Nederlandse linkse politieke clubjes gewoon stug door met centjes storten.

     Dat jij dit boeiend vindt en dat jij de aanloop naar zijn dictatorschap prijst geeft onverkort aan dat je volledig ziek in je kop moet zijn.

     1. Piet51

      @meneer cactus
      Een beetje minder heftig graag, is dat teveel gevraagd?
      Ik prijs Mugabe niet. Ik las een biografisch artikel in Trouw over iemand waar ik niet zo veel van wist. Ik ben nog jong. Biografieën zijn altijd boeiend en heel nuttig. Zo heb ik ook biografische boeken over de vroegere Duitse en Russische leiders, over Hiddema, Jobs, Einstein, Van Gogh gelezen, want anders kan ik er niet met recht over meepraten.
      Ik kan eigenlijk niet bedenken hoe je een mening over wie of wat dan ook kunt hebben, zonder informatie uit biografieën. Hoewel, misschien kan Bosma dat met zijn dikke duim. Geintje, hoor, rustig blijven. 😉
      Kortom, iemand gestoord en volledig ziek in zijn kop veronderstellen vanwege zijn biografische interesse zegt echt alleen maar iets over jezelf en de waarde van je geëtaleerde kennis en oordelen en helemaal niets over mij

    3. Mezzadra

     @Piet51,

     Ik denk dat voor vrijheidsstrijders andere competenties vereist zijn dan voor staatslieden.
     Mugabe verdient enige waardering voor de vrijheidsstrijd die hij organiseerde maar hij bleef zijn hele leven in die guerrilla-attitude steken. Daarmee heeft hij in Zimbabwe diepe ellende veroorzaakt.

     1. Piet51

      Mugabe was als staatshoofd een misdadiger. Maar het verwijt van Bosma betreft Mugabe als vrijheidsstrijder. En dat zijn twee verschillende kwalificaties van dezelfde persoon. Het bewind van Smith werd indertijd breed afgekeurd. Mugabe maakte daar een eind aan, vandaar de bewondering indertijd. Die bewonderaars daar nu op aanspreken met de kennis van vandaag is walgelijk.
      Meneer cactus’ afkeer van biografieën is alleen lachwekkend.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.