Zucht! Dolblije Jerry Afriyie viert dat Hilversum Zwarte Pieten afschaft: “Bedankt, Hilversum!”

Terwijl Nederland nog eens met een overweldigende meerderheid van 95% aangeeft voorstander te zijn van Zwarte Piet, rijgen cultuurhatende anti-Pieters het ene na het andere feestje aan elkaar. Nu kunnen ze weer juichen omdat Hilversum de traditionele kindervriend in de ban doet en vervangt door roetveegpieten. Jerry Afriyie, van Kick Out Zwarte Piet, is dan ook buiten zichzelf van tevredenheid.

jerrytweet

Amper twee dagen oud is het onderzoek, waaruit blijkt dat maar liefst 19 op de 20 Nederlanders een voorstanders zijn van Zwarte Pieten bij Sinterklaasintochten. Roetveegpieten? Nergens voor nodig. Maar denk maar niet dat bestuurders in welke laag van de overheid dan ook gaan luisteren naar uw mening. Nee, een miniscuul groepje activisten die keihard schreeuwen krijgen gelijk en zo verdwijnt een eeuwenoude traditie. Omdat politici de oren laten hangen naar een stel subsidie-activisten. Na de NPO, Amsterdam en diverse grote steden is nu ook Hilversum aan de beurt. Daar zijn in november alleen nog ‘roetveegpieten’ te zien, zo zegt de gemeente:

“Bij de Hilversumse intocht van Sinterklaas, dit jaar op zaterdag 16 november, zijn alleen nog roetveegpieten. Dat heeft burgemeester Pieter Broertjes vandaag laten weten. “Hilversum sluit zich aan bij de wereldpolitiek.”

Daarmee doelt de burgervader onder meer op de landelijke intocht in Apeldoorn waar de pieten eveneens niet meer volledig zwart worden geschminkt. “Hiermee voorkomen we een hoop ellende in mijn beleving”, doelt Broertjes op de protesten vanuit Kick Out Zwarte Piet én de tegendemonstranten die vorig jaar ook in Hilversum voor de nodige onrust zorgden. Die protesten zullen dit jaar met dit besluit uitblijven, verwacht hij. “We houden de traditie in stand, er blijven pieten rondlopen. Maar we passen ons aan aan de tijd.””

De wereldpolitiek? Please. Doe niet zo dramatisch. Misschien eens tijd om u aan te passen aan gewoon de Nederlandse politiek en te luisteren naar uw eigen stemmers? Ideetje, maar hoor.

Maar ja, nu is wel Jerry Afriyie van Kick Out Zwarte Piet reuzeblij en dat is kennelijk ook wat waard. Misschien gaat hij zelfs wel op Pieter Broertjes’ PvdA stemmen bij de aankomende verkiezingen! En misschien ook niet. Maar wat geeft het ook, toch? Het Hilversumse stadsbestuur heeft weer eens laten zien dat ze vooral heel, heel, héél erg hardvochtig deugen. Dát is wat telt.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

88 reacties

 1. Rud56

  Tja, PvdA hé! Van die achterbaksen kan je alles verwachten, behoudens het goede!

 2. Willemm

  Ik ben altijd een voorstander geweest van het Sinterklaasfeest en heb het altijd met veel plezier gevierd, maar laat het heel duidelijk zijn. Kinderen maakt het niet uit welke kleur de Pieten hebben! Door hier zo’n grote discussie van te maken en niet te accepteren dat dit wordt veranderd verpesten de ouderen juist dit kinderfeest.

  1. Dik

   De aandoenlijke heeft zijn digitale scheetje weer gelaten.

  2. Dik

   Hij noemt het fantaseren over seks met kleine kinderen aandoenlijk, dat verklaart zijn bijzondere aandacht voor kinderfeesten.

   1. Willemm

    Worden deze copy paste teksten nou ook al voor mij gebruikt? Het is net alsof Dik bang is voor fatsoenlijke, beschaafde discussie en daarom maar willekeurig begint met schelden. Inhoudelijk kan hij helaas niets inbrengen.

    1. Mezzadra

     Ja, Willemm, het niveau op DDS is inmiddels zo gedaald dat figuren als Dik, Top en Siemien iedereen waar ze het niet mee eens zijn uitschelden voor p*edofiel en erger.

     Een akelige vorm van blogvervuilng waar de redactie helaas niet op ingrijpt.

     1. Original NL

      Niet iedereen, alleen jij mezza p*do!!

     2. Mezzadra

      Excuses, Original NL, ik had jou natuurlij ook moeten noemen bij de trollen die stupide andersdenkenden voor p*edofiel uitkafferen.

     3. Dik

      De heer Oudshoorn heeft gelijk als hij zegt dat ik warme gevoelens koester jegens kleine kinderen.
      ~Aandoenlijke~

     4. spelende vrouw

      ach gut , de tarrel kruipt weer in de slachtofferrol , de zuiger , de uitdager , de mislukkeling die dagelijks zijn onderbuik hier leegt met poipulistisch links geblaat.

      de vervuiling die jij hier achter laat kunnen de drie die je opnoemt niet eens schrijven.

    2. Original NL

     Een fatsoenlijke beschaafde discussie is niet mogelijk met trollen die 10% van de bevolking een meerderheid noemen.
     # you bent af!

     1. Dik

      @Original NL: Ik lees de reacties van de aandoenlijke doorgaans niet, maar als je dat bij de voorlaatste reactie wel doet dan krijg je te zien wat blofvervuiling eigenlijk is:

      – iedereen waar ze het niet mee eens zijn uitschelden voor p*edofiel en erger.

      Dat is natuurlijk pure en aantoonbare onzin. Als er al iemand wordt uitgescholden dan is dat alleen en voornamelijk de aandoenlijke, dit omdat hij aantoonbare signalen heeft verspreid die aannemelijk maken dat hij van de kinderliefde is.

      Een akelige vorm van blogvervuilng waar de redactie helaas niet op ingrijpt.

      Als de redactie al in zou kunnen of willen grijpen, dan zou de aandoenlijke de eerste zijn die wordt verwijderd… O wacht, dat is al zo’n 100 keer gedaan, niet vreemd dat hij hier wordt beschouwd als de grote ongewenste en eeuwig gebande.

     2. Original NL

      Een narcistische p*do als mezza..probeert als je hem de deur uit trapt altijd weer via het kelderraam naar binnen te komen.
      Wordt tijd dat DDS deze gluipstra eens aanpakt.

    3. spelende vrouw

     je doet zelfs niets anders dan copy paste van je zielige linkse fabels keer naar keer

  3. werikke

   gek dat tradities en cultuur alleen belangrijk wordt gezien als het onze medelanders betreft. Als je steeds weer opschuift en toegeeft blijft er uiteindelijk geen Nederlandse cultuur meer over. Soms is een grens bepalen waar je niet overheen mag wel goed. Ik ben opgegroeit met sinterklaas en zwarte piet. dat er enkele mensen zijn die gekwetst zijn is voor mij niet zo belangrijk aangezien dat ook maar 1 kant op werkt want Die gekwetsten hebben ook geen boodschap als het om mijn principes gaat. Steeds weer wordt mijn Nederland (ja mijn ) aangepast om “gasten ” niet te kwetsen. De stelling de slaaf maakt de tiran is dan ook van toepassing. zolang men wnit gaat men door.

  4. Mycase

   Moet je eens proberen een negerfeest af te schaffen of te veranderen kijken wat er dan gebeurt

  5. Shadow1100

   In den beginne hadden de knechten van onze kindervriend Sinterklaas een zwarte huidskleur, zwart kroeshaar, droegen fel gekleurde mutsjes, gouden sieraden in de oren en hadden zij de lippen rood gestift. Ze dansten, zongen vrolijke Sinterklaasliedjes en deelden snoepgoed en cadeautjes uit aan de blije kindertjes langs de route.
   De kinderen zongen:”Dag Sinterklaasje, dahag dahag zwarte Piet…….”
   De Pieten vielen hier door dus echt op tussen het blanke publiek en iedereen zag en wist dat ze bij St.Nicolaas hoorden en met veel plezier voor hem werkten.
   De plaatselijk veldwachter begeleidde de jaarlijkse folkloristische optocht geheel in zijn eentje en liep met zijn fiets aan de hand met de stoet mee.
   Ik denk daarom dat het nu beter is dat de Pieten blank/wit en blond zijn, zonder felgekleurde lippen, zonder mutsjes en dat ze geen goud meer in de oren hebben.
   Dan vallen ze tenminste weer op tussen de toeschouwers die overwegend een zwarte huidskleur en zwart kroeshaar hebben, fel gekleurde mutsjes dragen en grote gouden oorbellen in hebben.
   De kleurloze Pieten van nu en de lieve kindjes met hun ouders moeten wel veel harder zingen om boven de door megafonen geschreeuwde en voor de lieve kindertjes beangstigende antileuzen van de KOZP of “geef ze maar een naam” uit te komen.
   Na het verwelkomen en handen schudden van Sinterklaas trekt de burgermeester zich met de Hoofd Officier van Justitie, de Brandweercommandant en de Hoofdcommissaris van politie terug in het gevormde commandocentrum om de inhuldiging met behulp van de extra langs de route geplaatste camera’s en de observaties van de vele “stillen” en van de hoog vliegende politiehelikopter te volgen om, als het uit de klauwen giert, de gepaste maatregelen te kunnen nemen. Een peloton ME achter de hand en als (?)Piet uitgedoste en compleet bewapende meelopende politiemensen in de stoet om bij de te verwachten calamiteiten onmiddellijk in te kunnen grijpen.
   De kinderen zingen:”Dag Sinterklaasje, dahag dahag lieve Piet…….”
   Ja ja, tijden veranderen!

   youtube.com/watch?v=yLJAsLn3W08

  6. Stopperspil

   @Willemm Leg mij nu eens uit waarom Zwarte Piet zou moeten veranderen als het overgrote deel van de Nederlanders dat niet nodig vindt. Omdat een kleine groep actievoerders blijft roepen dat Zwarte Piet racisme is? Ik vind dat we niet moeten toegeven aan dit soort fanatieke lui met hun onredelijke eisen. Laten zij hun eigen feesten vieren en zich niet bemoeien met die van de “normale” inwoners van dit land.

   1. Mezzadra

    We hebben in dit mooie beschaafde land een traditie om rekening te houden met gevoelens van minderheden, Stopperspil.

    Meer is er niet aan de hand.

    1. Siemien

     Onzin minderheden moeten zich aanpassen aan de overgrote meerderheid in dit land, komt islamknuffelende mezzadra goed uit natuurlijk..

     1. Mezzadra

      Met de islam heeft Zwarte Piet niet zoveel te maken, Siemien, maar ik begrijp dat dit in je hoofd allemaal behoorlijk door elkaar loopt.

      Overigens niemand hoeft wat met Zwarte Piet: er is geen wettelijk verbod en iedereen mag zich zwart schminken als hij of zij dat fijn vindt. Veel mensen vinden het echter niet zo smaakvol meer en daarom verdwijnt Zwarte Piet, geheel vrijwillig.

     2. Dik

      De aandoenlijke, hij dankt God voor de moord op Fortuyn, heeft zijn digitale plasje weer gedaan.

     3. spelende vrouw

      de tarrel heeft nog steeds niet door dat 95% van de bevolking kotsmisselijk wordt van deze eeuwig durende discussie.

      De tarrel heeft nog steeds niet door dat het gezeik van hem en een handje vol beroeps activisten heel veel weerstand oproept tegen die zeikerdjes. De mafklappers die zich gelijkend vinden aan de karikatuur zwarte piet dikwalificeren zich volledig met hun gedram.

      Kunnen ze straks weer in de slachtofferrol kruipen

    2. Stopperspil

     O ja? En doen die minderheden dat in omgekeerde richting ook?

    3. spelende vrouw

     je bent vergeten van account te wisselen tarrel

    4. Ron

     Gelukkig.
     Ik als “minderheid” hier ben fuif gekwetst door jou aanwezigheid hier.

     Aangezien jij aangeeft dat jij instemt met de traditie rekening te houden met een minderheid hoop ik dat je dat nu nakomt en wegblijft.

     Ook in stijl met jou traditie is een minderheid volgens jou voorstander van de grenzen te sluiten dus dan graag nu per direct dicht.

     Mezza het ga je goed en bedankt voor het rekening houden met mijn gevoelens dat je daardoor vertrekt hier.

  7. RvdBe

   Willemm begrijpt niet dat buigen en knikken voor elke stupide cultuur je kinderen niet gaat helpen.

  8. Henk Albarda

   Directe en bewezen leugen Willemm. En de NPP is zo geschrokken van het rapport, dat ze het zonder een seconde journaal naar de website hebbeb doorgeschoven. Van de Nederlandse kinderen, dus OOK UW Kinderen wil bijna 90 % een ZWARTE PIET, omdat die lief en grappig is.
   Deze domme, naieve, bewezen foute reactie van u past uitstekend op joop.nl, waar ook vnl leugens en kwart waarheden staan.
   U behoort dus tot de dictatoriale groen links ouders die koste wat kost Nederlandse kinderfeesten kapot willen maken.

 3. Dik

  Nu Jerry Afriyie nog afschaffen, ik vind het fijn als ik hem helemaal niet meer hoef te zien.

  1. Buzz68

   …’t is een vreemdeling zeker, die verdwaald is zeker…

 4. Anne Sophe Schillersdorf

  Tijd om een champagne fles te openen. Zwarte Piet mag NIET. YESSSS! Eindelijk gerechtigheid. Nu op naar een inclusieve Sinterklaasfeest waar alle kinderen van kunnen genieten. Ik vind trouwens dat de roetpiet ook te veel associaties opwekt.

  Wees gewoon creatief en laat en laat de helpers van de Sint maar smurfen zijn of zoiets

  1. Kim Verlouw

   Mensen als u sluiten alle zwarte kindjes uit om zwarte pietje te spelen.

   Zwarte kindjes mogen niet meer mee doen omdat ze zwart zijn.

   1. Dik

    @Kim: ‘Mensen als u…’

    Dat is geen mens maar een zuigtrol, die poneert expres bullshit om reacties te ontlokken waar hij/zij vervolgens nooit op terugkomt. Eerder was deze hier bekent als Natte Scheet, Svetlana en De La Fleur.

    1. Original NL

     Dik ..+10

  2. ManusR

   Duf figuur, jij denkt dat Zwarte Piet en St. Nicolaas bedachte figuren zijn. Ik zou zeggen, verdiep je eens in de oorsprong van onze traditie, dan kun je eindelijk je oogkleppen afdoen en een realistische mening geven want het heeft NIETS met racisme te maken.

   1. Mezzadra

    De oorsprong en de vormgeving van de traditie vloeit voort uit het 19e eeuwse inzicht dat blanken superieur waren en zwarten onnozele knechten.

    1. Original NL

     Dat is nog steeds aktueel!
     Slim volk die 19e eeuwers!

  3. werikke

   gelukkig bepaald u niet wat wel en niet goed is. Stel u haalt “gasten “in uw huis die uiteindelijk willen bepalen wat u wel en niet mag doen zou u dat accepteren of deze “gasten “eruit gooien met de zin dit is mijn huis en ik bepaal wat hier gebeurt ? Mocht u hierop ontkennend op antwoorden zou ik voorstellen om de We are here “gasten “uit te nodigen in uw onderkomen.

   1. Ron

    Ga je geen antwoord op krijgen Werikke.
    Alleen maar bewusr tegendraads reageren om te zuigen is wat die Anne kan.

  4. spelende vrouw

   je kan zo hard schreeuwen als je wil en je helemaal lam zuipen maar 95% van de Nederlanders blijft Sinterklaas vieren op traditionele wijze.

   De smurfen zijn niet blij met jouw gedachte kan ik je verzekeren

   youtube.com/watch?v=yLJAsLn3W08&list=PL-JbOxEj5cHhD7PzWKr-fMuu0fj75r4Un&index=5

   🙂 🙂

  5. musicmaniac

   Zwarte Piet mag NIET? Waar staat dat? Anne kan blijkbaar niet lezen! Links-Hilversum doet er niet aan mee, maar de rest van het land wel, daar is zwarte piet volop te zien. En over associaties gesproken…. Ik associeer je met een hoop kots, zuur, stinkt en brand in je strot. YESSSS!

 5. ManusR

  Jammer dat jerry geen Piet heet, kon hij zichzelf het land uittrappen. Masr dit terzijde deze “antiracist” is zekf de grootste racist wsnt hij organiseerde een datingavond in Den Haag voor UItSLUITEND zwarte of donkergekleurde mensen, hoe racistisch wil je het hebben.

 6. Blitzkrieg

  Jerry Afriyie gaat nog eens een keer een hele fout gast tegenkomen.

  1. Original NL

   Zo wordt mogelijk een foute gast in èèn keer een goede gast!
   Hup foute gasten..do your thing soon!!

 7. claus

  Als ik een zwartjoekel was wilde ik niet in Nederland leven tussen al die quasi super tolerante witte mensen,ik ging lekker leven in mijn vaderland of daar waar mijn roots liggen,samen met mijn eigen soort,tussen de mede zwartjes.
  Maar ja ,ze zijn gehecht aan het gratis geld,AOW,positieve discriminatie voordeeltjes!
  Dus blijven de zwartjes steevast klagend over discriminatie toch maar liever in dat kut Nederland ,in het land van oorsprong moeten ze écht gaan bedelen om aan het eten te blijven!

  1. Mezzadra

   “een zwartjoekel”

   claus is echt geen racist hoor, echt niet!

   1. werikke

    ik zou als je op keper beschouwd mijzelf wel als racist kunnen zien. Maar maakt mij dat tot slecht mens ? Ik denk zelf van niet. Maar het roepen dat iemand een racist is is allang uitgewerkt. Als je denkt dat iedereen gelijk is in deze wereld ben je echt naief.

    1. Mezzadra

     Werikke beschouwt zichzelf als een racist en is er kennelijk trots op.

     I rest my case

     1. werikke

      trots is groot woord maar ik heb er geen probleem mee als mensen mij zo noemen is meer hun probleem dan de mijne . dus kennelijk is uw reactie met i rest my case vooringenomen en vind u het mooi om mensen in hojes te plaatsen wat ook aangeeft dat vooroordelen u niet vreemd zijn.

     2. Blitzkrieg

      werikke : Nadat Mezzadra iemand heeft uitgemaakt voor racist is de discussie afgelopen, hoe typisch! Mensen voor racist uitmaken is het nieuwe normaal, je hebt recht om trots te zijn.

     3. Dik

      “Mensen voor racist uitmaken is het nieuwe normaal…”

      Dat is de standaard tactiek van de linksfascisten. Gister had ik nog een discussie met zo’n deuger, die vond het racistisch dat er iemand werd uitgescholden voor homo. Toen ik de definitie van racisme erbij haalde werd het ineens stil en bleef de homo dus gewoon een homo.

     4. Blitzkrieg

      Dik : Een homo is een homo, nogal simpel. Het wordt pas racisme als de homo een neger is en je hem ongeschikt verklaart om zwarte piet te spelen bij de intocht van sinterklaas.

   2. claus

    Mezzadra ,
    Ik ben een positieve racist in de zin des woords!
    Voor niets gaat de zon op!
    Ieder klagend en niets aan de maatschappij toevoegend mens met migratieachtergrond,die bewijsbaar niets aan de samenleving toevoegt en enkel klaagt over discriminatie en “witte” ongemakken dient verwijderd worden uit onze prachtig Nederlandse samenleving,of hiertoe gemotiveerd te worden!
    Als je Nederland kut vindt,moet je oprotten!

    1. Original NL

     Claus..amen!!

    2. werikke

     geen speld tussen te krijgen.

    3. Dik

     ‘Als je Nederland kut vindt, moet je oprotten!’

     Te beginnen met Sylvana, lijkt mij?

    4. spelende vrouw

     mooi gesproken Claus

    5. Mezzadra

     “Ik ben een positieve racist “

     Dit lijkt op doordrijven in dezelfde vlek.

     1. spelende vrouw

      vlekken maken doe jezelf fantastisch tarrel.

      Zowel bij kinderen als bij volwassenen

     2. Blitzkrieg

      Mezzadra : Als de spellingscontrole niet ingrijpt gaat het mis. Het is “doorwrijven in dezelfde plek”

   3. Original NL

    En mezza is geen p*do hoor..echt niet!

    1. Dik

     …fantaseren over seks met kinderen. Aandoenlijk is het ook.
     ~Aandoenlijke~

   4. Jv

    Heb je er een ander woord voor dan?

 8. Original NL

  Gelukkig voor jerry..kan hij eindelijk weer met zijn spiegeltjes en kraaltjes gaan spelen!

 9. plakband

  Bij de Hilversumse Sinterklaasoptocht in november zullen geen Zwarte Pieten meer aanwezig zijn. De toeschouwers bestaan alleen uit allochtonen die ook daar hun hand ophouden. Lang leve de linkse diversiteit.

  1. Original NL

   Tja plakband ook de kruidnoten zijn te bruin!
   Dus binnenkort niet meer leverbaar.

 10. Jumping

  Een zielige donkere kerel.
  Heeft nog niets berijkt in zijn leven.
  Is terecht uit zijn baantje als beveiliger gezet.

  Zwarte Piet is gewoon Zwarte Piet.
  95 % van de Nederlanders is het hiermee eens.

 11. Jack Flash

  Ze verdienen een hollands traditioneel pak rammel.Wie niet horen wil moet het gaan voelen.De etterbakken.

 12. toetssteen

  Jerry is een afstammeling van de Afrikaanse Ashanti. Het waren nota bene de Ashanti die de slaven haalden door ze in de binnenlanden gevangen te nemen en aan de kust te verkopen. Dat halen ging nogal hardhandig, velen overleefden het niet.

  Even over de kleding van zwarte Piet, die is die van een edelman. Het woord knecht moet u ook zien in het licht van die tijd. Een knecht was niet een slaaf, maar een hulp. Zo had men ook huisknechten en die hadden heel veel te vertellen.

  1. Tman

   toetssteen:
   Maar het “zwart” zijn alleen al,legitimeert alles!
   Als je zwart bent of moslim,ligt de wereld aan je voeten!

 13. FJ

  Wordt het niet eens tijd dat Nederlanders een club oprichten zijnde
  “Kick out burgemeesters van gemeentes met de roetveeg pieten”
  en daar net zoveel stampij maken als de club kick out zwarte piet.
  Wat het recht van de een is, moet automatisch ook het recht van de ander zijn, dus op naar Hilversum op zaterdag 16 November.

 14. Heras

  Wilemm, het gaat deze Afiyaclub helemaal niet om de kleur. Het is voor hun een machtsstrijd geworden. Net zoals bij bij1.
  Puberale kinderen gaan net zolang door tot ze hun zin hebben, zo zijn zij.
  Negeren was de beste reactie geweest. Maar helaas: sommigen nemen dit soort groepen serieus. Het feit dat er jarenlang niets aan de hand was, zegt genoeg.

 15. Piet Patat

  Mijn jongens zijn opgegroeid met ZWARTE Piet en hadden totaal geen affiniteit met kolonialisme, slavernij, rascisme of wat dan ook. Het was een geweldig feest waarin de Pieten vaak de meeste aandacht kregen vanwege hun acrobatiek, strooigoed en grappen makerij. Het heeft dan ook totaal niets met rascisme of slavernij te maken. Dat wordt ons aangepraat door licht geraakte beroeps mekkeraars die dit tot hun verdienmodel hebben gemaakt. Die Jerry Afriyie is er zo een. Waar zou hij zijn zonder Sint en Piet ? Dan had hij de Kerstman wellicht tot prooi gebombardeerd en opgekomen voor de elfen die veel te hard moeten werken in de werkplaats van Santa Claus. Ga lekker terug naar Afrika jochie of is het uitkerings en subsidie gras daar toch niet zo groen als hier ? Loser.

 16. Jv

  Willemm: laat duidelijk zijn dat alles te maken heeft met principes.
  Het gaat er om dat er enige tijd geleden een werkschuwe gelukzoeker ons land is binnen gekomen om onze sociale potten, subsidies, huizen, toeslagen, etc, etc, te plunderen. Deze klojo heeft nog geen cent bijgedragen aan de maatschappij, maar heeft in zijn niet willen werken, de tijd gebruikt om uit te zoeken hoe hij onze tradities, cultuur en normen en waarden om zeep kon helpen.
  Dat hij nu bij 5% van het volk zijn zin krijgt, is mede te danken aan die stinkende linkse gierkelders genaamd de linkse media en dus ook U want u ondersteunt deze hetze.
  Een werkschuwe handophoudende zwarte racistische klojo die ons kinderfeest kapot maakt is hetgeen waar het dus om draait en inmiddels bent u dus ook toegetreden tot deze 5%. Welkom bij de club die ons land compleet naar de verdommenis brengt en het is niet te hopen dat u kinderen of kleinkinderen op termijn hier de zure vruchten van moeten plukken want hier blijft het niet bij.
  De kopvodden, burka, sharia en alles waar de overgrote meerderheid van ons land niet voor staat, zullen zij moeten ondergaan. Weg democratie, vrijheid, cultuur en normen en waarden.
  Ik feliciteer u alvast met uw overwinning van Hilversum.
  Maar geloof mij, 95% van de inwoners van Hilversum zullen botweg sinterklaasfeest vieren met een ZWARTE piet!
  Hopelijk wordt de gemeentelijke intocht in deze gemeente compleet geboycot!
  Als ik hier woonde, dan haalde ik mijn kind op van school tijdens de intocht, van mij mag ze alleen een ZWARTE PIET zien en GEEN linkse roetveeg clown!

  1. Julian

   Uw kind van school tijdens de intocht…. Waar zijn er intochten op een doordeweekse dag?
   En wat wil uw kind eigenlijk? Jij kan het wel willen … maar wat wil je kind? 😉 Zoals ik al zeg is de hele discussie tussen volwassenen over de ruggen van kinderen heen…

 17. Jv

  Hopelijk hebben de inwoners van Hilversum nu een flinke kater!
  Dat krijg je als je stemt op dat linkse rapalje en stinkend gier!
  Hopelijk gaan ze de intocht met z’n allen boycotten want wie gaat het nu eens opnemen voor die 95 % van het volk dat voor ZWARTE PIET is?
  Van de media hoefd je niets te verwachten want dat is het gier waarvan de stank komt die de linkse hersens volledig verrot heeft gemaakt.
  En die Jerry….. dat werkschuwe mannetje moeten ze weer terug dumpen in de junge, liefst tussen de gorilla’s en bavianen, die weten er wel weg mee!

  1. Jv

   Hoefd=hoef

 18. Jack Flash

  Als het altijd witte Piet had geheten met een spierwit gezicht dan hadden ze daar weer problemen mee gehad.Het is zeiken om het zeiken.Het zijn gewoon vervelende mispunten.

 19. Kristalix

  Wat is de reden van zijn vreugde? Lachen als een buitenlandse boer met kiespijn. In zijn geval gaat op, hoe zwarter hoe dommer. In de rest van Nederland zijn er gewoon zwarte pieten.

  Dus tja.

  Een kinderhand is gauw gevuld, want dat is zijn intellectuele niveau.

 20. GIF

  En morgen sodemieteren we jou en je meute het land uit. Wat een opluchting.

 21. musicmaniac

  Zet die Jerry Afriyie lekker bij Bokito in de kooi in Blijdorp. Twee gorilla’s voor de prijs van één. Dan is Bokito niet meer zo alleen, en kan Jerry eindelijk op zijn niveau met Bokito praten.

 22. Rud56

  @Claus, HA, JV, PP, Werikke: 1000x+++++++!

 23. shidaian

  Buigen en knippen voor een kleine groep hard schreeuwende stumpers

 24. maartenvasbinder

  Als ik Jerrey was, zou ik maar niet naar Hilversum gaan. Voor je het weet schaffen ze hem daar af

 25. Jynx

  Alleen zijn zwarte rot kop wekt alleen al agressie op.
  Deze klootzak gee podium meer geven.

 26. Domtoren52

  Jerry Afriyie van Kick Out Zwarte Piet….Die gast zou ik zo hard willen trappen onder z’n reet, dat hij de komende maanden niet meer kan zitten

 27. Smile

  Het nieuws dat vanaf nu wereldwijd verspreid moet worden is het FEIT dat Jerry Afriyie behoort tot de ‘Ashanti stam’.
  En nu wil het FEIT dat deze Ashanti stam mensen uit omringende gebieden gevangen heeft genomen en doorverkocht aan Europese slavenhandelaren.

  Kortom: ‘Jerry Afriyie is zelf een slavenmaker, slavenhouder en een slavenhandelaar!’

  Maar wanneer je deze feiten, via Twitter, onder Jerry zijn neus wrijft, dan reageert hij vervolgens nergens meer op.

  1. Wesley Benbow

   “Kortom: ‘Jerry Afriyie is zelf een slavenmaker, slavenhouder en een slavenhandelaar!’”

   Wat een logica, Smile!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.