Ach gossie: Rob Jetten klaagt over ‘grijze haren’ en ‘ruziënde ouders’ na één jaar D66-dictatorschap

Het was geen gemakkelijk jaar voor D66-fractievoorzitter Rob Jetten. Althans, dat is wat we moeten geloven als we een nieuw D66-propagandafilmpje moeten geloven dat de partij heeft geproduceerd naar aanleiding van het feit dat Jetten één jaar leider van de partij is geworden die je het liefste zélf een waardig einde gunt.

Weet je wie het allemaal zwaar hebben in Nederland? Werklozen, asielzoekers, alleenstaande ouders of chronisch zieken? Nee joh, wat zij allemaal doormaken is allemaal nog maar een peuleschil in vergelijking met het horrorjaar 2018-2019 dat kersverse D66-leider Rob Jetten beleefde. De opvolger van Alexander Pechtold heeft het namelijk héél lastig gehad in de voorbije twaalf maanden, zo klaagt hij op Twitter:

“Alweer een jaar geleden dat ik de fractievoorzittershamer in handen kreeg. Zoveel dagen als sindsdien verstreken zijn, zoveel grijze haren liggen er op mijn kussen.”

En om dat te benadrukken, kwam D66 speciaal voor dat jubileum met een heus PR-filmpje op de proppen. Kijk maar even mee, want het is hilarisch. Rob Jetten – met z’n moeilijke bril – doet in dat filmpje heel moeilijk over een jongetje die aangaf dat z’n ouders ruzie hebben gehad over Zwarte Piet:

Arm jochie. Hij herkende gewoon iemand die hij gisteren op Feesboek had gezien, en maakt die dekselse Rob Jetten er weer een heel ingewikkeld verhaal van over dat die herkenning in de tram eigenlijk betekende dat die pre-puber hem op het rechte politieke pad wil houden.

Want hè, jongens, het is D66. De partij van de intellectuelen. Dingen kunnen niet gewoon eens zijn wat ze gewoon zijn. Alles moet een achterliggende boodschap hebben waarover je je maandenlang moet sufpiekeren. Net zolang totdat je kussen vol ligt met grijze haren en je er van bent overtuigd dat je ruimbetaalde baan in de politiek eigenlijk heel zwaar is.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

49 reacties

 1. Joop Klepzeikert

  “Weet je wie het allemaal zwaar hebben in Nederland? Werklozen, asielzoekers, alleenstaande ouders of chronisch zieken?” Nee, die hebben het inderdaad NIET zwaar in Nederland. Die KRIJGEN bergen graties geld. Vooral als ze koters fokken.
  Ook Robot Jetteketet heeft NIETS te klagen. Beetje verwarde uitspraken doen en zwakzinnig links uit z’n nek zwetsen is GEEN zwaar leven.
  De hard werkende mensen, die 1/2 van HUN verdiende geld in MOETEN leveren, omdat etterbakken als Jetten dat zo nodig weg moeten geven aan klaplopers, die hebben het zwaar. Die kunnen niet meer rond komen, omdat die NIETS graties krijgen, maar wel steeds meer van HUN geld in MOETEN leveren.

  1. Julian

   En maar klagen klagen… Geen oplossingen en maar azijnzeiken… Get a life…

   1. Joop Klepzeikert

    @Trol met minstens 10 aliassen die nu onder de alias Julian trolt: Ik heb DE oplossing voor ALLE problemen in Nederland al lang aangedragen: KAPPEN met graties geld uitdelen. Dan moeten werkschuwe parasieten zoals jij eindelijk gaan werken en gaan en blijven buitenlandse parasieten vanzelf weg.
    Scheelt zo 80% in belastingen en premies, waardoor mensen MET fatsoen en moraal eindelijk WEL fatsoenlijk kunnen leven in Nederland.

  2. Piet51

   Met mensen die de helft van hun verdiende geld aan belasting moeten betalen hoef je meestal geen medelijden te hebben. Die houden meer dan genoeg over, of grijpen hier en daar in in hun kosten.

   1. Joop Klepzeikert

    @Trol met IQ51: Al met een inkomen vanaf €3500 bruto per maand lever je ruim 50% in. Zwakzinnige parasiet. Daar blijft dus minder van over dan wat jij allemaal graties krijgt.

    1. Piet51

     @Klepzeikert
     Wat reken je dan allemaal mee? Pas in de vierde schijf vanaf plm. € 68.000 betaal je bijna 52% belasting en premies. Maar dan heb je de eerste schijven al gehad waar de belasting/premies van minder dan 40% al geheven is. En bovendien is er dan ook nog de belastingvrije som à plm. € 7000. Voor de AOW-ers hier is het allemaal nog veel gunstiger.

     1. toetssteen

      @piet
      Derde, de vierde bestaat niet meer.

     2. Mezzadra

      Nee Toetssteen, je weet nergens van.

      ht*ps://www.geld.nl/sparen/service/belastingschijven-hoe-werkt-het

     3. Bosche draak

      Loop je weer af te zwakken misselijke sokpop?
      Wou je soms beweren dat we in Nederland vooral vergeleken met omringende landen niet buitensporig veel betalen terwijl we op menig gebied steeds meer vastlopen?

    2. Mezzadra

     “Al met een inkomen vanaf €3500 bruto per maand lever je ruim 50% in.”

     Dit slaat helemaal nergens op.

    3. Julian

     Dit is gewoon een leugen! Punt

     1. Piet51

      @Julian
      Wie antwoord je hier? Klepzeikert, die zich misschien vergist, of iemand anders?

  3. Shadow1100

   En dan lukt het je eindelijk de eindjes aan elkaar te knopen, dan maakt onze (r)overheid de touwtjes weer korter.

   STEM rechts!!!!!!!!!

  4. Machteld

   @Joop,…Waarom neemt u chronisch zieken de maat? Bent u jaloers?

 2. Jumping

  Deze Jetten, is samen met Ferras en Rutte, het grootste probleem in Nederland.

  Leugens en bedrog, staan hoog in het vaandel van deze drie minkukels.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  NEXIT.

 3. Jack Flash

  Na een jaar kletskoek verkopen met eigen medeweten van dik betaald belastinggeld
  zouden bij mij ook grijze haren op het kussen
  liggen maar dan door mijn eigen geweten
  als oorzaak.

 4. Jv

  DDS; kunne jullie nu eens niet een bericht geven over D’66 zonder dat die misselijk makende transgender kop erbij afgebeeld wordt?

  1. Julian

   transgender kop?

   1. Joop Klepzeikert

    Hé, de zwakzinnig linkse trol met 10 aliassen, die nu weer met de naam Julian trolt kan lezen hé. En het nog herhalen ook. Bijna net zoveel hersencellen als een papegaai dus. Knap hoor.

    1. Julian

     Een ding is zeker. Het zijn er in elk geval meer dan die van jou.. Maar dat is niet zo moeilijk he Azijnzeikert!

 5. Jack Flash

  Die “missellijkmakende transgenderkop” is D66″

 6. Gerlos

  PASPOP JETTEN is een betreurenswaardig figuur die ik niet serieus neem.

 7. forestfriend

  Waarom zou je op D66 stemmen als je 5 andere gelijkende partijen hebt.
  (VVD, PVDA, CDA, GL, SGP)
  Voor die robot praatjes hoe je het niet te doen.

  Partijen fusie is misschien geen gek idee. 1 partij in plaats van 6!?

  1. Vlaswiek

   Klopt, D66 e GroenLinks zijn één pot nat.

  2. Piet51

   @forestfriend
   Ik neem aan, dat je in de gauwigheid CU nog bent vergeten te noemen. Dat zijn dan samen 96 zetels. Een betere onderbouwing van de bewering dat Nederland erg uniform stemt, kan ik niet geven. Tegenstanders van deze partijen zijn gewoon een kleine en verdeelde minderheid. Het is niet van veel belang of dat links of rechts moet worden genoemd. Feit is ook, dat deze partijen gewoon gekozen worden in deze verhoudingen, voorlopig als peilingen. Nederland wordt bestuurd door een meerderheid van min of meer eensgezinde partijen die alleen op details van visie verschillen.

   1. Mezzadra

    Ja, de prettige realiteit is dat na de tijdelijke opwinding over populisten als Fortuyn en Wilders we nu kunnen constateren dat de rechts-populistische storm is gaan liggen.Wilders en Baudet wekken nu vooral medelijden op. Ze zijn in elk geval politiek nauwelijks relevant.

    Wat meer kleurverschillen tussen de fatsoenlijke partijen zou je kunnen wensen, maar dan alleen voor het politieke theater. Inhoudelijk is de consensus onder het kiezersvolk natuurlijk net zo groot als hij is. Men heeft de keuze om de politieke extremen op te zoeken maar ziet daar overwegend eenvoudig weinig heil in.

    1. Piet51

     @Mezzadra
     Mee eens. Ik ben helemaal niet negatief over de ontwikkeling van onze samenleving. En ik hoop echt, dat mensen die daar anders over denken vertegenwoordigd blijven worden in de Eerste en Tweede Kamer. Alleen dan wordt iedereen gehoord en worden goed afgewogen en gedragen beslissingen genomen. Natuurlijk hoop ik, dat de tegenstanders van vandaag een minderheid blijven, maar als dat ooit anders wordt, het zij zo. Onze democratie functioneert goed!

     1. Mezzadra

      Ik las “De meeste mensen deugen” van Bregman, een geweldig boek dat me echt anders naar zaken heeft laten kijken. Een positief mensbeeld is niet iets waartoe je opgewekt kunt besluiten maar een empirisch gerechtvaardigde visie op de mens.
      Heel inspirerend.

      Zo kijk ik ook naar de politieke ontwikkelingen.

     2. Piet51

      @Mezzadra
      Ik heb het boek van Rutger Bregman ook gelezen. Met je recensie ben ik het helemaal eens. ik beveel het iedereen hier van harte aan.

     3. Mezzadra

      Leuk Piet!

     4. Original NL

      Pietje zit ondertussen al zo diep in de reet van mezzaadje dat alleen zijn grote teen er nog uitsteekt…

     5. Piet51

      @Original NL
      Helder beeld schets je daar. Daar geniet je stiekem van, hè? Verder wel een sterke reactie, passend bij je ontwikkelingsniveau.

    2. musicmaniac

     Feest vieren toen Pim werd vermoord, smerige mezzadraadje. Jij zoekt alle extremen op, maar alleen in het extreem-linkse gedoe. En nu heb je in de 51 jarige piet een lekkere billenmaat gevonden. Roer maar bij elkaar lekker in de strontkont.

     1. Mezzadra

      Je spoort niet lekker, musicmaniac, en voor je seksuele problemen bestaan andere sites.

   2. Groeneveld

    “Nederland wordt bestuurd door een meerderheid van min of meer eensgezinde partijen die alleen op details van visie verschillen.”

    Piet51 slaat de spijker op de kop! Deze eensgezinde partijen wordt tezamen ook wel het partijkartel genoemd en dit wordt gevormd door christelijke socialisten, groene socialisten, liberale socialisten, socialistische socialisten en linksliberale socialisten. En, volkomen juist: alleen op minimale details verschillen ze van visie.

    Deze dictatuur van cultuurmarxistische snit zal niet gauw verdwijnen. Daar heeft de hersenspoeling vanaf het basisonderwijs wel voor gezorgd. Het stemvee is onnozel, bang en weet niet beter.

    1. Mezzadra

     “Het stemvee is onnozel, bang en weet niet beter.”

     Als rechtspopulisten electoraal geen teen aan de grond krijgen is dat natuurlijk de schuld van de kiezer.

    2. Meriadoc Brandebok

     “ook wel het partijkartel genoemd”

     Er is geen partijkartel. Er is wel een bestuurlijke elite met intern tegengestelde politieke ideën, verkozen en herkozen door het volk.

     1. Kretoloog

      Natuurlijk bestaat er wel zoiets als een partij-kartel. ‘t Is maar welke naam je er aan geeft, maar het gast om stilzwijgende afspraken tussen partijen gericht op behoud van invloed en macht. Dat komt voor in de markt, maar ook in de politiek.

      Zoals meestal, gaat dit Brandebok weer boven zijn petje. Het knulletje wil zo graag meepraten met de grote mensen, maar ontbeert ten enenmale het niveau.

     2. Piet51

      @Kretoloog
      Het komt mij voor, dat die afspraken al zo breed becommentarieerd zijn, dat iedereen ze kent en er op kan anticiperen.

     3. musicmaniac

      Er is geen partijkartel. Er is wel een bestuurlijke elite met intern tegengestelde politieke ideeën, verkozen en herkozen door het volk. Keep dreaming! Het volk stemde drie jaar terug voor de PVV, die als de tweede grote partij uit de bus kwam. Door een cordon sanitaire werd deze partij uitgesloten, Dus u liegt dat het gedrukt staat. Of durft u te beweren dat dit niets met partijkartel te maken heeft? Dan bent u nog dommer dan ik al dacht!

    3. Piet51

     @Groeneveld
     Maar die gelijkgezinde partijen hebben elk toch gewoon recht van bestaan? Door ze als partijkartel te noemen geeft je ze iets crimineels mee, omdat kartels van bedrijven voor prijsafspraken verboden zijn. Maar afspraken tussen partijen zijn al zo oud als onze parlementaire democratie bestaat. Sterker nog, zonder dergelijke afspraken zou het land onbestuurbaar zijn.
     Zo is de situatie vandaag en gelukkig zijn er voldoende politieke verschillen voor spanning nu en dan.
     Dat sommige partijen niet meedoen, ligt vooral aan de politieke keuzen die ze zelf gemaakt hebben en de omvang van de achterban die ze verzamelen konden.

     “Het stemvee is onnozel, bang en weet niet beter.” Met zo’n kwalificatie van het electoraat en profileer je je als een echte vertegenwoordiger van het Nederlandse volk. Het lijkt me de beste manier om te zorgen, dat je nooit een plekje krijgt in een coalitie.

     1. Groeneveld

      Piet, nergens bestrijd ik het recht van bestaan van gelijkgezinde partijen. Waar het om gaat is dat de linkse socialistische deuggedachte tot in alle cellen van die gelijkgezinde partijen is doorgedrongen, zodanig dat op de grote onderwerpen niet van die gelijkgezinde mening kan worden afgeweken, maar door de pure hersenspoeling ieder afwijkend standpunt ausradiert wordt en wordt verketterd als afvallig en racistisch.

      Door dat eeuwige deugen ontstaan ook vreemde tegenstellingen: regelmatig peilt Maurice de Hond dat het overgrote deel van de Nederlandse bevolking tegen voortgaande massa-immigratie en islamisering is, maar toch blijven ze -door de geslaagde hersenspoeling door onderwijs en media- op de partijen stemmen die daarmee onverbloemd doorgaan, dan wel het bagatelliseren of goedpraten.

      Deugen is een verschrikkelijke ziekte die elke vorm van zelfstandig denken onmogelijk maakt.

     2. Mezzadra

      “dat de linkse socialistische deuggedachte tot in alle cellen van die gelijkgezinde partijen is doorgedrongen, zodanig dat op de grote onderwerpen niet van die gelijkgezinde mening kan worden afgeweken”

      Dat kan wel degelijk: in het politieke spectrum bestaan politieke partijen die ferm afwijken van die ‘linkse socialistische deuggedachte’ en waarop in vrijheid kan worden gestemd.
      Als de kiezer dat niet doet, en kennelijk doet men dat naar het oordeel van de heer Groeneveld onvoldoende, kan daaruit slechts volgens dat ze die afwijkende ideeën niet steunt.

     3. Groeneveld

      Kan Mezzadra politieke deugpartijen noemen, waarbij een afwijkende mening over grote onderwerpen als massa-immigratie, islamisering en integratie wordt getolereerd? En dan niet quasi oppositie voor de bühne, maar wezenlijk, feitelijk en gemotiveerd tegendraads aan de partijlijn?

   3. Meriadoc Brandebok

    “Op details van visie verschillen” is niet juist. De visie van het CDA staat bijvoorbeeld lijnrecht tegenover die van de PvdA. Beide partijen kunnen en konden maar met moeite door een deur.

    Dat zij op bepaalde onderwerpen wel overeenkomsten hebben klopt. Maar dat komt omdat het Nederlandse volk relatief eensgezind is.

    1. Fortiori

     Dat bleek uit de veneinigheid waarmee van Agt destijds Joop den Uyl tegemoet trad. U weet wel, van Agt, van de drie van Breda.

     1. Piet51

      @Fortiori
      De drie van Breda??? Hoe oud ben je eigenlijk, dat dit je nog bezig houdt? Voor nu volkomen irrelevante informatie.

     2. Meriadoc Brandebok

      @Piet51

      Het is in dit kader niet irrelevant, in deze context dat de partijen een totaal verschillende visie bezitten. Dit onderscheidt de liberalen van de christendemocraten en de sociaaldemocraten van de liberalen, enzovoorts.

      Van de afspraken tussen partijen is overigens geen bewijs geleverd, en als die afspraken er zijn moeten ze wel bar slecht worden gehandhaafd, aangezien tussen Kok II en Rutte II elke coalitie is gesneuveld. De alliantie binnen dat politiek kartel moet dan wel erg wankel zijn.

 8. Branke

  Wat een zielenpoot, weg met ‘m en laat ‘m D66 – oh nee D33 – meenemen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.