Alleen in Amsterdam: acht miljoen euro subsidie voor vloggende en partyende illegalen

Niet alleen de grootste gemeente, maar ook de meest bizarre van ons land: Amsterdam. De gemeente waar het geld tegen de plinten klotst, zolang je er maar op onwettige basis verblijft. Hetzij als kraker, hetzij als illegaal. In het geval van de laatste categorie kan je dan zelfs een riante subsidiepot aanboren: maar liefst €8 miljoen staat er dan tot je beschikking. Om te leren vloggen en te feesten.

Amsterdam gedraagt zich als een diva die zich niets hoeft aan te trekken van de rest van Nederland, zo blijkt maar weer. Een stapeltje documenten die dankzij de Wet Openbaarheid van Bestuur naar boven zijn gekomen, maken duidelijk dat er echt geen groter paradijs op aarde is voor illegale vreemdelingen dan in Amsterdam. Daar kan je alles doen en laten wat je wil, en de overheid betaalt de rekening. Je gelooft je eigen ogen niet:

“Uit documenten die met een beroep op de Wet Openbaarheid van Bestuur zijn geopenbaard, blijkt dat met het subsidiegeld verder onder andere cursussen ondernemerschap, bouwen aan de toekomst en vloggen worden gegeven.

Daarnaast krijgt ASKV bijna twee ton voor het maatschappelijk begeleiden van diezelfde groep. Er is nog eens 328.000 euro beschikbaar voor ’diverse activiteiten’. Deze activiteiten bestaan onder andere uit een cursus ondernemerschap, bouwen aan de toekomst en vloggen. Ook kunnen de illegalen kosteloos de Nederlandse taal leren. Bij een andere organisatie worden bovendien feestjes en culturele avonden (met Arabische dichtkunst, een Iraanse verhalenavond en een eat-to-meetavond over Eritrea) georganiseerd.”

Desgevraagd zegt het gemeentebestuur onder leiding van de links-extremist Rutger Groot Wassink dat de totale pot voor dit soort project maar liefst €8 miljoen bedraagt. Alsof het niets is. Bovendien geven dit soort Sinterklaas-acties van de gemeente het totaal verkeerde beeld: illegalen zijn mensen die hier niet moeten zijn. Daar moet dan ook geen cheque voor worden uitgeschreven. Ze krijgen valse hoop mee, op deze manier. Daarnaast heeft de hoofdstad zelf genoeg problemen met de legale bewoners die ook een heel stuk richting oplossing geduwd zouden kunnen worden met bijna tien miljoen euro, me dunkt.

Maar ja, Amsterdam hè? Als het een normaal mens logisch lijkt, dan gebeurt het daar juist niet. Men spreekt wel eens van Pyonyang aan de Amstel, maar One Flew over the Cuckoo’s Nest aan de Amstel zou een betere bijnaam zijn.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Jumping

  Inderdaad dit Nederland is een keiverrot land geworden.

  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland stort Nederland in een poel van ellende.

  Rutte is het slechtste wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  NEXIT.

 2. Henkdetenk

  Misschien beter om de stad Amsterdam af te stoten en eigen landsgrenzen te geven.
  Kunnen ze zoveel mogelijk illegalen opnemen gayprides houden panden kraken en subsidie geven aan alles wat ze maar willen zonder enige vorm van lastpakkerij als zoiets als wob ofzo.

 3. trutje

  Hier word je toch echt niet goed van ze zouden de linkse politici in Amsterdam gedwongen moeten laten opnemen. Dit gebeurd nergens anders in de wereld. En Sylvana Simons gaat bij de VN klagen over discriminatie en racisme in Nederland. Hoe durf ze.

 4. fusilier

  Zij mogen hier niet zijn ,maar toch even de Nederlandse taal laten leren op onze kosten.Laten die luie donders hun eigen land opbouwen, of zijn ze bang voor vieze handjes. Ze zijn in Amsterdam door de ratten besnuffeld

 5. debontereus

  Die Simons moet je niet serieus nemen . Die naait en blaast de zaken alleen maar op .
  Onbegrijpelijk trouwens dat ze tegen dat wijf geen proces aanspannen wegens opruiing stemmingmakerij of iets dergelijks.
  Amsterdam moet gewoon zwaar onder curatele. Halalsema en het gehele bestuur llatrn verdwijnen en gewoon een compleet nieuw bestuur inclusief het burgermeestertje . Onbegrijpelijk dat den Haag hier nier ingrijpt.

 6. Ritter

  Waarom willen illegale migranten naar Noord/West Europa reizen onder het mom van “vluchteling”?

  Precies om dit soort dingen.

  Het “gratis geld” heeft een sterke aanzuigende werking. Deze illegalen hebben contact met hun landgenoten in het land van herkomst en zullen dit vermelden. Wat een aanzuigende werking heeft op (potentiële) illegale migranten.

  Helaas zal er niets veranderen omdat veel kiezers toch blijven stemmen op partijen (met name GroenLinks) die dit soort dingen mogelijk maken.

  1. jan1

   Bij discussieavonden of zoiets van GrLi zie je altijd een vaste kleine blanke kring aan mensen ?
   Dan komt bij mij de vraag wie stemt er dan op hun?
   Waarom zo absurd groot in grote steden?
   Waarom kunnen in zulke grote steden, grote niet westerse wijken ontstaan?
   Wie is er gebaat bij deze ?
   Waarom zijn in deze steden de grenzen van wetteloosheid zo vaag waar het in de rest van NL iets duidelijker is?
   Wie is er gebaat bij dit alles?
   Denk dat GrLi alleen maar floreert dankzij deze wijken?
   Die weer gebaat is bij een vaag rechtsgebied.
   Daar de islamitische (weekend) scholen kunnen bloeien?
   De normvervaging en tegenstellingen groter word.
   Ingrijpen bemoeilijkt word door de gemeenteraden ivm met wat hier boven staat .
   Gr Links bestuurd de stad niet, maar word of ze willen of niet, zelf bestuurd door een systeem dat grotendeels door hun zelf geschapen is.
   Een systeem met maar 1 doel!
   uitholling en ondermijning.

 7. Heras

  Ik hoop zo dat er na de verkiezingen een andere regering komt, die tenminste de moed heeft om alle uitgeven onder de loep te nemen. Van dat geld had amsterdam ook een paar wijkverpleegkundigen in dienst kunnen nemen.

  Nederland is zo verrot geworden omdat maar een klein deel van de mensen, de meerderheid naar de afgrond leidt.

 8. DidiMadloba

  Als mensen die je toch niet weg krijgt hier voortaan hun eigen brood verdienen is dat toch fijn?

  Als illegale “hispanics” uit Californië verdreven zouden worden zou de hele economie van die staat uiteenvallen. Wij gaan ook die kant op.

 9. Jantje

  En dan durven die linkse idioten ze ook nog “ongedocumenteerd” te noemen, terwijl ze de hele rechterlijke macht van voor tot achter 10x hebben gezien, waardoor ze de belastingbetalers een poot hebben uitgedraaid.
  Die ILLEGALEN zijn juist enorm goed gedocumenteerd.
  Bij de laatste hamerklap hadden ze meteen terug naar hun herkomst gebracht moeten worden. Dan was het belastinggeld tenminste uiteindelijk nog goed besteed.

 10. jan1

  Waarom word dit niet aan de wet getoetst?

 11. kweetniet

  het begin , de huisvertiging kost ook 15 miljoen euris per jaar

 12. Veteraan

  Illegaal ?
  Wat snapt met niet aan dit woord ?

 13. Benny

  Tja gramsterdam, de stad met het meest links doorgedraaide stadsbestuur wat men kan bedenken. Het is een doodzonde om zoveel geld uit te geven aan mensen die hier in feite gewoon illegaal verblijven terwijl er zoveel geld gebruikt zo kunnen worden voor de bestrijding van bv armoede of criminaliteit………. Linkse mensen zijn totaal de weg kwijt hebben totaal geen realiteitszin meer

 14. Jack Flash

  “Ze krijgen valse hoop mee”. Hoezo? Ze krijgen toch alles?. Dat is het hem nou net.Als ze niks krijgen komen ze niet meer.
  Stom links weer.

 15. Joop Klepzeikert

  Het wordt steeds gekker in de aardappelmonarchie (dat is nog een slag erger dan een bananenrepubliek) Nedrelandistan.
  Las een paar dagen geleden ook al dat Jeffrey Airfryer tonnen soepsidies krijgt om zijn anti-Zwarte-Piet gezeik te promoten.
  Hoe debieler en linkser je maar bent en doet hoe meer graties geld je krijgt in dat door zwakzinnig links verziekte land.

 16. Mycase

  Het klotst helemaal niet tegen de plinten op bijna 4 miljard schuld het geld dat zij gebruiken hoesten wij op ik zeg Noord en Zuid Holland hek er omheen laten ze maar eens proberen om zelf de broek op te houden .

 17. Jack Flash

  In Noord en Zuid Holland wonen ook gewone Nederlanders die er altijd al gewoond hebben die hier ook niet blij mee zijn my case.

 18. Parajack

  Het wordt steeds gekker in Amsterdam. Mijn geboortestad is zo langzamerhand inderdaad wat Geert zegt: een poel des verderfs aan het worden. Helaas!!! Weg met dat idiote bestuur, weg met de huidige burgemeester, dan kan onze prachtige hoofdstad zijn plaats in Nederland weer hervinden!!! Nu is het het lachertje van ons land, als het allemaal niet zo droevig was!

 19. Bes Tolen

  Amsterdam steunt al tientallen jaren de illegaliteit. Zelfs in de tijd toen een paar Duitse vrouwen zich daar illegaal vestigden (dat was toen dus nog illegaal) met de politieke opzet om kinderen van zwarten te baren. Blijkbaar zagen ze daar in eigen land geen kans toe om de kosten vergoed te krijgen. Het was toen zo, dat er nog weinig zwarten in Duitsland waren. Dat kan een rol hebben gespeeld. Amsterdam was al selectief subversief en vandaar uit heeft zich veel ellende over Nederland verspreid.
  Dat Nederland een niet corrupt land is, heb ik trouwens nooit geloofd. Er zijn namelijk overal regels voor en anders is er wel een extensieve uitleg waar niets tegen wordt ondernomen, die dat corrupt niet als corrupt aanmerkt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.