Amsterdams SP-klimaatmeisje boos: ‘Boeren krijgen vandaag wel NOS-liveblog, maar wij vrijdag niet!’

De grootstedelijke verwaandheid kent weer eens geen grenzen vandaag. Terwijl boeren staan te demonstreren voor het behoud van hun bedrijven en hun hele way of life, hebben linkse millennials uit Amsterdam vooral oog voor hun eigen probleempjes. Zo vindt het Amsterdamse SP-duoraadslid Daphne van Breugel het echt niet kunnen dat de NOS geen liveblog had voor de klimaatdemonstratie van afgelopen vrijdag, maar wel voor de boerenopstand vandaag.

breugie

In Den Haag is er vandaag een flinke aanvaring met de realiteit voor velen. Er zijn zomaar mensen daar aanwezig die niet als IT’er of als ‘communicatiespecialist’ werken! Jawel: mensen die ’s middags nog een dikke worst op hun boterham hebben, in plaats van dat ze quinoa kauwen. Voor wie Zwarte Piet nog altijd zwart is, en het klimaat nog geen allesvernietigende hobby geworden is. Althans, niet die hobby van de boeren zelf. De klimaatlobbyisten en linkse partijen hebben er dan weer geen enkele moeite mee om hun klimaatdictatuur ook op het platteland, waar ze geen enkele steun genieten, uit te rollen.

En nu de boeren voor één keer boos met hun tractors tuffen naar Den Haag, in plaats van dat Den Haag de boerderijen bestuurt als wingewesten, levert dat gekke gezichten op. Ja, Nederlanders zijn niet allemaal woke en hebben ‘inspirerende’ tatoeages van spreuken van hun favoriete Instagram-influencers op hun arm staan. Behalve quinoa en avocado’s worden er ook nog gewoon boerenkool, komkommers en tomaten geteeld.

Dat snappen ze niet altijd in de grote stad waar activisme een soort verdienmodel geworden is. We kunnen het SP-duoraadslid Daphne van Breugel uit Amsterdam dan ook niet allemaal kwalijk nemen dat ze zo wereldvreemd is dat ze helemaal niets snapt van dat de nood van boeren wellicht wel wat hoger is dan dat van de klimaatmillennials. Maar laten we het haar vergeven. Het is niet altijd makkelijk om je beeld van de werkelijkheid aan te passen op het moment dat je een reality check krijgt. Gun haar even wat maanden!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

36 reacties

 1. Mycase

  Wat sneu …

  1. hans-e-pans

   Wat een dom wicht, nou ja ze zit niet voor niets bij de SP.

 2. ZiggyStardust

  Daphne snapt niet dat het grootste deel, 90%, van de Nederlanders achter de boeren staat, maar dat maar een paar % van Nederland achter die hypocriete klimaatstakers staat.

  1. Mycase

   Blijkbaar willen ze dat ook niet zien de boeren boeit het westen niet .

   1. FCKDopper

    In het westen zijn ook maar genoeg boeren

    1. Mycase

     FCKDopper @Ik bedoelde hiermee de stedelingen eigenlijk meer

  2. Jumping

   Ik ga meer voor.
   Hypocriete KLIMAATSTAKKERS.

   Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

 3. FCKDopper

  “We kunnen het SP-duoraadslid Daphne van Breugel uit Amsterdam dan ook niet allemaal kwalijk nemen”
  Beste Tim dat kunnen we haar wel kwalijk nemen. Ze heeft een HBO opleiding genoten. M.a.w. ze wordt geacht voldoende hersenen te bezitten om logisch na te denken

  1. Joop Klepzeikert

   @FCKDopper: HBO stelt niet heel veel meer voor in Nederland. Wat we vroeger lesstof op de LBO was noemen ze tegenwoordig HBO.
   Lekker aangepast aan de zwakzinnige allochtonen en linkse leipelingen, zodat iedereen tegenwoordig een HBO of universitair diploma kan halen.

   1. Abn

    hihi, Inholland hbo zeker.

    Een trekker maakt wat betere kijkcijfers dan een van de standaard dagelijkse malieveldfestivals tegen wat dan ook. Volgende keer iets meenemen wat het bekijken waard is bij een demonstratie, dan komt dat liveblog van de nos wel goed.

    Al helemaal als dat met 20 km/h over ‘sheerens snelwegen rijd.

 4. Jumping

  Inderdaad, dit Nederland is een keiverrot land geworden.

  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland, stort Nederland in een poel van ellende.

  Het echte leven de realiteit, is bij Links volledig afwezig.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  NEXIT.

  1. FCKDopper

   Beste Jumping zolang het stemgedrag van de boeren, burgers en buitenlui niet veranderd, zal Nederland steeds verder richting de afgrond gaan. Ieder volk krijgt wat het toekomt. De randstedeling de groen khmer, de burger de VVD en de boeren het CDA

   1. Blitzkrieg

    FCKDopper : Het stemgedrag van de boeren gaat heus veranderen. Laat Rutte nog maar even doorsukkelen met z’n stikstofwetgeving. Liefst even doordrammen tot maart 2021.

    1. FCKDopper

     Beste Blitzkrieg ik help het u hopen.
     Het gejuich van de boeren voor Carola Schouten (CDA) helpt daar niet echt bij.

     Wat zou het toch mooi zijn wanneer er maart 2021 ca 80 zeteltjes verdeeld kunnen worden onder PVV en FVD.

     1. Blitzkrieg

      FCKDopper : Steeds meer mensen worden schijtziek van het huidige beleid. Boeren, ouderenzorg, pensioenen, immigratie, criminaliteit, huisvesting, ziekenhuizen, onderwijs, stijgende belastingen, alles gaat helemaal mis onder dit kabinet. In heel Europa zijn mensen klaar met het globalisme, en wordt steeds vaker gekozen voor de nationale waarde. Trump en Boris moeten uiteraard kapot gemaakt worden omdat dweze voor nationalistische waarde strijden, alles uit Amerika komt uiteindelijk ook hier naar toe.

      Donald Trump tells UN ‘future belongs to patriots not globalists’
      h**ps://www.youtube.com/watch?v=g9eOLbNgODE

     2. Blitzkrieg

      FCKDopper : Er zijn echt trends waarneembaar. Ik haalde al mijn nieuws van msn. Ik moet er niks meer van hebben. MSN, fake news, partijkartel en indoctrinatie zijn normaal geworden. Vandaag beklaagden de boeren dat mensen door nieuwsuur en op school geindoctrineerd worden, bomen zouden dood gaan aan stikstof. Dingen zijn aan het veranderen, bovendien is het geld op en kunnen ze het wanbeleid van het kabinet niet meer betalen. De Negatieve rente en de aankomende Euro crisis zullen hun steentje bijdrage.

     3. FCKDopper

      Beste Blitzkrieg “bomen zouden doodgaan door stikstof”
      Het tegendeel is waar, bomen hebben stikstof nodig. Hoe meer stikstof hoe groener de planeet.
      Net als destijds met fosfaat dat slecht zou zijn voor de visstand. Gebleken is dat sinds het reduceren van fosfaat in het oppervlaktewater er een gebrek aan voedsel voor zeevissen is waardoor de vissatnd achteruit kachelt

     4. An Michelle Patinama

      @Blitzkrieg: Ik haalde al mijn nieuws van MSM, fake news, partijkartel en indoctrinatie etc…. Ik moet er niks meer van hebben.
      Chapeau heer/mevrouw Blitzkrieg!, fijn om te horen! Helaas is het overgrote deel van de bevolking in NL jammer genoeg nog steeds het “oude U”. Altijd mijn advies, probeer ook de mensen rondom U deze wijsheid bij te brengen. Ik weet uit ervaring dat het moeilijk is, maar niet altijd onmogelijk. Heel veel succes!

     5. Blitzkrieg

      An Michelle Patinama : Deze wijsheid wordt door mij goed rondgeventileerd, wees gerust. Dat het niet altijd makkelijk is weet ik. Ben vrienden verloren door kritiek op immigratie en Europa. Een biertje en een discussie werkt voor sommige mensen erg bedreigend, gelukking heb ik ook nieuwe FvD stemmers geworven en ben zelf betalend lid geworden.

      Zelf verwijs ik graag naar youtube. Een filmje is een monoloog en wordt een discussie waarin men zich moet verdedigen vermeden, gebruik deze psychologische kennis.

      Een goed begin is de documentaire “The Great Global Warming Swindle” van de BBC uit 2007.
      De BBC is onomstreden bron waar niemand kritiek op heeft, dit is belangrijk!

      The Great Global Warming Swindle – Full Documentary HD
      h**ps://www.youtube.com/watch?v=oYhCQv5tNsQ

      Voor goede informatie over de energietransitie kan ik de volgende video aanbevelen. Letterlijk alle aspecten van de transitie komen naar voren, zelfs de directe link m.b.t. onze pensioenen.

      Zin en onzin van de energietransitie | Theo Wolters
      h**ps://www.youtube.com/watch?v=NAd6Y3NqB7Q
      Deze link is als eerste gepost door onze Blokkeer-Fries.

      Vanavond knalt Jensen weer mijn woonkamer binnen met het echte geluid.

      Het komt echt goed, de echte wereld zit niet vol met trollen zoals DDS.

 5. Siemien

  Klimaatmutsjes moeten lekker thuis blijven, je wordt er kotsmisselijk van…

 6. plakband

  Zelfs de NOS begrijpt het.
  Staken uit decadente verveling vindt niemand interessant.
  Vooral omdat eigenlijk alleen maar overbodig werk wordt onderbroken.

  Demonstreren uit lijfsbehoud wordt wereldnieuws.
  Dat kan zelfs de NOS niet negeren.

 7. merlot

  Dat onnozele smoeltje spreekt boekdelen. De naïeviteit druipt ervan af.

  Een tot op het bot geïndoctrineerd deugkuddedier.

 8. Jack Flash

  “klimaatmeisje” Dat woord alleen al.

 9. Joop Klepzeikert

  Dit soort ultra extreem linkse wezens bewijst weer dat de letters SP voor Soewakzinnige Partij staan. Debieler ga je ze echt nergens ter wereld vinden.

  1. Abn

   Meh, je moet toch iets om zetels van groen af te snoepen. SP heeft naar mijn weten nooit iets met klimaat gehad.
   SP is in basis links-populistisch, ik vind het altijd tegen PVV aan schurken. Maar als die stemmen al verdeeld zijn, moet je ergens anders toch stemmen vandaan proberen te toveren.

 10. Jv

  Hebben deze linkse trutten ook weer wat te zeggen?
  Schiet toch op met die klootwijven.
  Laat ze gaar koken in hun eigen sop!

 11. spelende vrouw

  ga koken leren muts

 12. Bosche draak

  Het zijn ook altijd hetzelfde soort muizige mutsjes die deze onzin lopen te verkopen.

  Wedden dat als ze een leuke man in d’r leven heeft die d’r af en toe eens bij de poes pakt ze veel minder tijd overhoud voor dit soort ongein?

 13. AS210854

  Hoe noemen ze dat ook weer? Het calimero syndroom ?

 14. De Marrekane komme er an

  Op dat linkse kind laat je de hond nog niet op los

  1. Original NL

   Ik wel!!

 15. Kristalix

  De SP heeft ook niks te vertellen of te brengen.
  Laat staan dat ze enig benul hebben wat de burger wil en steunt.

  En van deze nuft willen we niks horen.

 16. D.I. Eslimmerik

  Aan alle klimaat meisjes en jongens.
  Zeuren over het klimaat is makkelijk, zeker als je nog niet zo lang geleden net hebt leren lopen en eigenlijk niet meer weet wat je ouders je hebben wijsgemaakt. Dat de economie nu al de soep in draait had ik ruim een jaar geleden al geroepen.
  Ja, vooruit denken hoort er ook bij klimaat stammetjes!
  Zie wat er van komt. Op papier zag het er schitterend uit, oei oei Nederland, het braafste jongetje uit de klas zou de wereld wel even laten zien hoe het moet. Top idee (but not)
  Dus mijn vraag aan de minderjarige drammertjes; Wat gaan jullie nu met de bouwsector doen die hierdoor miljarden aan het verspillen is en niet verder kan (lees mag) en de boeren die nu maar moeten stoppen of minderen omdat er ergens op papier een grens is gesteld. Problemen waren er in dit land niet, die worden gemaakt.
  Ben benieuwd wat jullie kids met jullie onvolgroeide verwrongen zieltjes hiervoor als oplossing hebben bedacht.

  1. Original NL

   Pak de jeugd hun smartphone af en hun wereld stort ineen…wel zeuren maar anderen mogen inleveren!

 17. trutje

  Ze moet even naar YouTube gaan en naar het filmpje kijken waarin haar grote voorbeeld nog niet een vraag kan beantwoorden zonder script. Gewoon zielig. Greta Thunberg without a script is stumped when asked what her message is. Daar loopt nu iedereen mee weg hahahahaha.

 18. Original NL

  Daphne heeft ook al zo’n jostiband smoelwerk..zielig!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.