Annabel Nanninga (FVD): ‘Allahu akbar niet vergelijkbaar met kerkklokken, opdringerige manier van islamiseren!’

Forum voor Democratie neemt grote woorden in de mond in de strijd tegen de opdringerige gebedsoproepen die de Blauwe Moskee vanaf binnenkort iedere vrijdagmiddag over de huizen van Amsterdam-West gaat schallen. De FVD-fractievoorzitter in de gemeenteraad, Annabel Nanninga, moet er helemaal niets van hebben en klom in de pen: “Willen de moskeeën daadwerkelijk aantonen dat een vriendelijke, geïntegreerde vorm van Nederislam bestaat, een islam die niet alsmaar eist, dramt, doordrukt en opdringt, dan zien zij af van de versterkte oproep tot gebed.”

De Blauwe Moskee, een door Qatar gefinancierd islamitisch bolwerk in Amsterdam, gaat binnenkort hun buurtgenoten “verblijden” door wekelijks de islamitische gebedsoproep door de hoofdstad te laten klinken. Daar zitten verreweg de meeste Amsterdammers – van links tot rechts – natuurlijk helemaal niet op te wachten. Als Yassin Elforkani z’n moslimschaapjes naar de stal wil roepen, kan hij dat toch ook via een appgroep doen. Overlast veroorzaken met gebedsoproepen? Sorry, maar dat is echt een beetje 1450.

Iemand die die mening ook is toegedaan, is FVD-fractievoorzitter Annabel Nanninga. De politica schrijft voor de website van haar partij namelijk totaal geen prijs te stellen op deze onbeschaamde islamisering van een Moslimbroederschapfiguur:

“Vervelend voor de buren, en weldra voor alle Amsterdammers. Want na de provocatie van de Blauwe Moskee is het hek natuurlijk van de dam, meerdere moskeebazen hebben aangegeven dit voorbeeld te zullen volgen. Er zal  niet alleen in West, maar ook in andere stadsdelen elke vrijdagnamiddag een koor aan Arabische strijdkreten opklinken.

De opdringerige manier van islamiseren die Elforkani voorstaat, past in de strategie van de Moslimbroederschap. Elforkani is geen hard core salafist, hij stond wel op de loonlijst van de Koeweitse overheid. De Blauwe Moskee ontving ook geld van Koeweit, en de moskeegangers kwamen gedurende een ingewikkelde machtsstrijd in 2013 in opstand tegen de conservatieve koers die onder Elforkani en bekeerling Jacob van der Blom werd ingezet.

Willen de moskeeën daadwerkelijk aantonen dat een vriendelijke, geïntegreerde vorm van Nederislam bestaat, een islam die niet alsmaar eist, dramt, doordrukt en opdringt, dan zien zij af van de versterkte oproep tot gebed.

Moskeeën zouden net als Nederlandse kerken een klok kunnen luiden. Of de oproeper gaat op de minaret of hangend uit een raam onversterkt zijn strijdkreet letterlijk van de daken schreeuwen. Als zijn god werkelijk de grootste is heeft hij geen versterker nodig om de gelovigen tot zich te laten komen.”

Dat is natuurlijk uitstekend gezegd. Maar denk maar niet dat de bange Nederlandse overheid bereid is naar zoveel redelijkheid te luisteren. Straks worden ze nog uitgemaakt voor racist! En spelen ze Wilders in de kaart! Oh nee, dat kunnen we natuurlijk niet hebben!

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

54 reacties

 1. Sergeant Monty

  “Daar zitten verreweg de meeste Amsterdammers – van links tot rechts – natuurlijk helemaal niet op te wachten.”

  Is Islamsterdam dan toch gewoon nog Amsterdam.
  In tegenstelling wat velen hierop deze site zullen beweren?

 2. Nep

  Oh die discriminerende vrouw weer!
  Ga iets nuttigs doen.
  Cocaïne kopen voor Thierry bv.

  1. Blitzkrieg

   Nep : Sorry, daarvoor met je bij Halsema zijn. Ga je boerenbroeders verraden, schoenmaker blijf bij je leest.

 3. Mezzadra

  Zucht!

  Artikel 10 van de Wet openbare manifestaties luidt: „Klokgelui ter gelegenheid van godsdienstige en levensbeschouwelijke plechtigheden en lijkplechtigheden, alsmede oproepen tot het belijden van godsdienst of levensovertuiging, zijn toegestaan. De gemeenteraad is bevoegd het geluidsniveau te regelen en te handhaven.”

  Heeft het FvD al een initiatief genomen om die wet te veranderen?

  Ik weet wel zeker dat Annabel die wettekst niet eens kent.

  Met dit soort politieke onnozelheid hebben we hier te maken.

  1. Henkdetenk

   Binnen een paar minuten de #huistrol en t#rrel die reageren op het artikel…
   Die de islam uit wind houden.
   Een digitaal poepje van hem…

  2. Kretoloog

   Doorzichtige truc van Mezzadra: Eerst een vraag stellen, die dan vervolgens gaan beantwoorden en daaraan een conclusie verbinden. De echte onnozelaar hier is Mezzadra zelve.

   1. Mezzadra

    Het was inderdaad een retorische vraag, Kretoloog. Dat is eigenlijk een bewering verpakt in een vraag. Misschien heb je er wel eens van gehoord.

    1. Ron

     Ow maar die heb ik net ook gesteld.
     Maar ondanks dat hij retorisch is mag je wel antwoorden.

  3. Tman

   mossad:
   Hoe kan het anders,onze opperzeikbeer is voorstander en preekt de wetgeving!
   Naar de letter van de wet,is iets anders dan in de zin van de wet gerelateerd aan de moderniteit van de 21e eeuw!
   Er iets ernstig mis met jou,je bent volslagen gek!

  4. Ron

   Zucht.

   Mogen er kerken in islamitische landen overeind blijven staan?

   Dan hoef ik niet eens te vragen of ze mogen luiden.

   1. Mezzadra

    “Mogen er kerken in islamitische landen overeind blijven staan?”

    Het zou wel moeten, vindt Ron ook niet?

    1. Roughwood

     Als ze er al staan. Niet dus. Enkele uitzonderingen daargelaten. Van godsdienstvrijheid is echter geen sprake daar het de moslimburgers bij wet verboden is de islam af te zweren en een andere godsdienst te gaan aanhangen. Dit aangezien de islam de officiële staatsgodsdienst is. Veel moslimstaten hebben een bijbelverbod, steden die voor ’ongelovigen’ verboden zijn en een verbod op de bouw van kerken en christelijk onderwijs.

    2. Joshuak

     Zullen wij moslims het zoveel vrijheid geven als wij krijgen in hun landen dan?

     Zelfs in landen als marroko kan je nog worden opgepakt wegens het afzweren van Islam en dat weet je net zo goed als ik..

     Die vergelijking is natuurlijk 4x niks want christenen en joden hebben vaak geen rechten in dat soort landen of tenminste het absoluut minimum..

     Maar interesseert mij niks.. alleen maar nog een reden om niet meer naar Amsterdam te gaan

  5. Angelus pacis

   Zucht!
   Dat Annabel deze wettekst niet kent is natuurlijk een aanname. Dit is een links populistische manier om haar in een zwart daglicht te zetten. Om haar te framen als politiek onnozel is helaas weer arrogant en aanmatigend. Niet echt chick en zonder enig argument onderbouwd. Interessant is de serie ‘the handmaids tale’. Het is een niet zo’n fictief verhaal (iran) over een land waarin een totalitair religieus regiem de totale overhand krijgt. Als je de serie ziet dan trek je wit weg. Met het willen rond roepen van een religieuze boodschap wordt een basis gelegd voor een totalitair ongewenst regiem. Wat komt daarna?
   Bovendien als ik met een trommeltje door de stad loop en roep dat we moeten geloven in de grote kabouter dan staat de ggd onmiddellijk bij mij voor de deur en wordt ik afgevoerd in een dwangbuis. Deze ideologische, occulte, sektarische clowns komen hier gewoon mee weg. Zij promoten een niet bestaanbare entiteit waarvan de meeste mensen al lang door hebben hoe de vork in de steel zit. Een meerderheid moet toezien hoe een minderheid haar niet bewezen waarheid wil laten domineren. In Europa hebben we de inquisitie gehad die ook haar waarheid door de strotjes wilde duwen.We weten allemaal hoe dat gegaan is. Dat willen we toch niet weer…….

   1. Mezzadra

    “Interessant is de serie ‘the handmaids tale’.”

    Interessant is ook het verzamelde werk van Simon Vestdijk. Hetzelfde geldt voor een boek van Martin Hägglund dat ik nu aan het lezen ben.
    Maar daar gaat deze draad uiteraard iet over.

  6. Rechtsaf

   Aldus onze hypocriet mezzadra die als hij iets plempt, mensen zin krijgen in wat ik vanmiddag geschreven heb, wel graag even filmen natuurlijk…
   Mezzadra is een nedermoslim die graag veel meer islam wenst, het is een misselijk mannetje die vooral rekening wenst te houden met de islam ipv de Nederlandse cultuur.
   Haalt er een wetje bij maar vind de wet “verbod op gezichtsbedekkende kleding” niet kunnen, haalt er een wetje bij om zijn islamsympathie te etaleren en klokgeluid iets anders is als het oproepen van afgoderij, sterker nog, het schreeuwen dat er geen grotere god is dan allah

  7. leukeditter

   wat een lomp stuk freten

   1. Mezzadra

    vreten

 4. J.Rademaker

  Ieder keer dat men Wilders niet in de kaart wil spelen is het een voordeel dat de politiek zover van de werkelijkheid is afgedreven en dus niet beseft dat de kiezer in de werkelijkheid leeft.

 5. merlot

  “Willen de moskeeën daadwerkelijk aantonen dat een vriendelijke, geïntegreerde vorm van Nederislam bestaat, een islam die niet alsmaar eist, dramt, doordrukt en opdringt, dan zien zij af van de versterkte oproep tot gebed.”

  Die vorm bestaat NIET.

  Nanninga, en het hele FvD, is veel te mild voor de islam en daarom kunnen ze naar mijn stem fluiten.

 6. Watcher

  laat die haat tempels -moskee- kerk enz hun ”bek” houden.

  HeP j e ook nog ene Baudet die veel goeds ziet in de islam.

  Kots op het galmen van kerk en moskee tot oproep van het gebed.

  1. toetssteen

   @Watcher
   De kerkklok luidt 1 maal per week om aan te geven dat de dienst over een kwartier begint.
   Verder bij begrafenissen, maar dan dreunt de klok tegen 1 kant van de klok. Roept op tot niets.
   Bij bruiloften een vrolijk toontje.
   Ow, u bedoelt de tijdsaanduiding…… Tja, vroeger had men geen horloge hè.

 7. Gerlos

  Triest voor de nog weinig echte AMSTERDAMMERS die deze takken herrie moeten aanhoren van die islamieten die nog in sprookjes geloven

 8. Farao

  Ik moet ineens denken aan die keer dat ik in Tanga, Tanzania, om 4 uur ’s morgens wakker werd gemaakt door de muezzin. Een beetje moskee roept niet één keer per week, maar vijf keer per dag op tot gebed. En ze beginnen dus vroeg. Heel vroeg. Ik ben geen FvD-stemmer, maar in dit geval heeft Annabel gelijk.

 9. RvdBe

  Annabel Nanninga, de eerste vrouwlijke minister president, de linkse hordes gruwen bij de gedachte dat met moslimextremisme kort en metten zou worden gemaakt.

 10. JFU

  Zal niet verboden worden. De volgende stap is kerkklokken verbieden, omdat de Moslims daar last van hebben. De laatste stap is dat het wordt verplicht naar de moskee te gaan, op straffe van onthoofding. Kwestie van tijd.

 11. Fonz

  ‘opdringerige manier van islamiseren’

  Dat klopt, Femke Halsema heeft daar in haar motie van 27 oktober 2010 ook om gevraagd. VVD, CDA, D66, PvdA, PvdD, GroenLinks, ChristenUnie en SP gingen akkoord, alleen SGP & PVV stemde tegen.

 12. Jezus Leeft en Hij komt!

  Hoe hard de luidsprekers ook roepen dat Allah de grootste is. Jezus is de Heer. Hem is gegeven alle macht in de hemel én op de aarde. Halleluja.

  1. Vlaswiek

   Amen!

 13. Heras

  De buurtbewoner hoort de kerkklokken beieren, 1 keer per week. 52 keer per jaar, vanaf 10.00 uur

  Dit geblèr hoort een buurtbewoner ; 35 keer per week, 1825 keer per jaar, vanaf 06.00 uur.

  1. Blitzkrieg

   Heras : De Amsterdammers krijgen wat ze verdienen, “Wie zijn billen brandt, moet op de blaren zitten.”.

 14. Mar

  Is Annabel bij de informatiebijeenkomst geweest? Vast niet.

  at5.nl/artikelen/197535/buurt-hoort-gebedsoproep-blauwe-moskee-ik-vond-het-mooi

  “Omwonenden van de Blauwe Moskee konden gisteravond luisteren naar de gebedsoproep die binnenkort via luidsprekers op straat te horen is.

  Het moskeebestuur wil de versterkte gebedsoproep elke vrijdag drie minuten lang laten horen.”

  Is te horen in de video. Maar ach, de luitjes hier zullen wel weer gaan roepen dat het niet bij die 3 minuten blijft en dat er heel iets anders over de luidspreker naar buiten zal komen, dat tot ver buiten Amsterdam te horen zal zijn.

  1. Mezzadra

   Voor mensen die echt geloven dat ons land in rap tempo islamiseert is 3 seconden al teveel, Mar.

   Islamofobie maakt meer kapot dan je lief is.

   1. Henkdetenk

    @mezzadra heeft een woordje bijgeleerd . Islam fobie. Knap hoor jongen toe maar pas het maar in je zinnetjes.

    1. Top

     Wat is narcistisch misbruik? Dat, is wat onze Blaaskaak, waarschijnlijk niet begrijpen kan..
     ,,Het is een vorm van psychologische mishandeling die moeilijk valt aan te tonen. Een mens met een narcistische persoonlijkheidsstoornis kleineert, manipuleert, controleert, buit uit en is vaak lichamelijk en seksueel agressief. Anders dan fysieke mishandeling laat narcistisch misbruik geen zichtbare sporen na. Een narcist herken je aan talrijke kenmerken, ik vat ze samen als liefdeloos gedrag. Hij of zij – meestal is het een hij – geeft nooit onvoorwaardelijke liefde. En doet-ie lief, dan is dat uit eigenbelang.
     Dus? Blaaskaakje is gewoon een Narcistische lul met vingers. Duidelijker kan het niet.

   2. claus

    mezzadra,
    De Islam maakt inderdaad meer kapot dan ons lief is,hopelijk verschijnt eerstdaags iemand met een “endlösung”.

   3. Vlaswiek

    De aandoenlijke vindt hier zeven dagen per week en veertien uur per dag manieren om zijn drek te spuien, vooral omdat er mensen zijn die met hem in gesprek gaan.

    De afgelopen 15 jaar en talloze bans hebben bewezen dat dit volstrekt kansloos is, de aandoenlijke gaat gebukt onder psychische en ongeneeslijke aandoeningen. Zonde om daar tijd aan te besteden, zelfs de doktoren hebben het opgegeven.

  2. Bosche draak

   Dus omdat een enkeling het mooi vind moet het maar kunnen?
   Wat is dat toch steeds dat een minderheid het mag bepalen voor een meerderheid?
   Zijn ze van bovenaf massaal vergeten hoe de democratie ook alweer hoort te werken?

 15. Heras

  Mar, ook ik heb dat bericht gelezen. Maar je vergeet dat die oproep niet op volle sterkte was. Je vergeet ook even dat als de islam hier heerst, er geen sprake meer is van vrije keuzes, je MOET naar de moskee, en verkleed gaan enz. Wat nu nog mooi lijkt, is in werkelijkheid heel lelijk. Er zweren duizenden mensen de islam af in het M-O, vanwege het geweld. Weliswaar in het geheim, anders vermoorden ze je.
  Pas als je weet wat de koran en die geschriften inhoudt, kun je oordelen of iets mooi is of niet.
  En hier in het westen doen we er alles aan, om dit geweld te introduceren. Onbegrijpelijk.

  1. Mar

   Schei toch uit, Heras

   Dat soort voorspellingen kom ik hier al 10 jaar tegen.
   Ik loop nog steeds niet verplicht met een hoofddoek. Woon in een dorp onder de rook van Den Haag en Rotterdam en er is hier geen moskee of islamitische school te bekennen.
   Ja, er wonen hier wel degelijk moslims.

   Hoeveel moslims wonen er bij u in de buurt? Laat me gokken, 0. Dat zijn veelal de hardste schreeuwers en dan anderen verwijten dat ze zo tolerant zijn omdat er geen moslim in de buurt woont.

   1. Bosche draak

    Schei zelf uit mar! Er is nul rede waarom ze niet dmv een app elkaar kunnen oproepen om massaal met hun neus in de kleedjes te gaan zitten.
    Dit is gewoon puur om te irriteren.

    Moslims zijn altijd heel begaan met de rechten van minderheden als ze er zelf toebehoren.
    Als ze zelf de meerderheid zijn zijn er geen rechten voor de minderheden.

 16. jan1

  Hoe krijg je de laatste koppige autochtoon uit een wijk.

 17. Vit

  Ik kan jullie verklappen dat als de leiding van die moskee hier om de hoek het in hun hersens haalt dat niet lang duurt.

  1. Vlaswiek

   Met islam wordt het nooit minder, daarom is het ook zo verwerpelijk dat de politiek geen flikker doet aan deze satanische ideologie!

 18. tailgunner

  We leven in de 21e eeuw en er is een man met een luidspreker die een god aanroept. Adem rustig in…en weer uit….en laat dit even op je inwerken.

  1. Vlaswiek

   allah is geen god maar een demoon

   1. Vit

    Er is geen god of aanverwante verzinsels, alleen de natuur en zijn wetten.

    En die is ook nog eens hartstikke doof dus bidden heeft geen zin.

 19. Rosasolis

  De harde dagelijks oproepen voor gebed van de islam, 5 keer dagelijks, vanaf zon opgang, tot ondergang, is niet te vergelijken met de kerk klokken ieder zondag, en af en toe voor een huwelijk of begrafenis. De zondag kerk klokken die enkele minuten voor de dienst klinken is een heel oude traditie… die geen luidsprekers nodig heeft. Soms is er later op de dag een beijaard concert in een binnenstad, die altijd heel gezellig is.
  Althans voor de meeste Nederlanders.

 20. Mart

  In een kutlandje ,met een kut regering,maakt de Besneden lul de dienst uit…sucses er verder mee.

 21. monach

  Feitjes..

  ■ De gebedsoproep stelt dat mensen zich moeten onderwerpen aan de islam.

  ■ De gebedsoproep verkondigt ​​de moslimaanspraak op macht over het gebied van het gebed.

  ■ Het geluid van kerkklokken en gebiedende islamitische gebedsoproepen zijn niet hetzelfde.

  ■ De Azan is verbaal en draagt ​​een boodschap die neerkomt op gedachtecontrole en propaganda.

  ■ De gebedsoproep heet ‘Azan’ in het Arabisch, en betekent ‘informatie, verlichting.’

  ■ De Azan is een belangrijk religieuze ritueel, men kan het vergelijken met de islamitische vlag. Het uitroepen van dit gebed over de stad laat zien dat inwoners van de stad moslim zijn.

  ■ Na de inname van Mekka werd de Azan gezien als teken van islamitische macht over de niet-moslims.’

  ■ De Azan openbaart, verspreid, en vertegenwoordigt het woord van Allah.

  ■ De gebedsoproep begint met het verkondigen van ‘Allahu akbar’, om aan te geven dat Allah de grootste God is in de wereld der goden, en dat dus alles en iedereen moet buigen voor Allah en de islam. Allahu akbar betekent: mijn god is de machtigste, dus jouw god is inferieur. De islamitische geloofsbelijdenis is het tweede deel van de gebedsoproep: er is geen god dan Allah en Mohammed is zijn boodschapper. De oproep propageert de islam over de stad.

  ■ De gebedsoproep moet worden gedaan door een man met een mooie stem.

  ■ Vrouwen mogen hun stem niet verheffen, want de stem van een vrouw kan een verleiding voor mannen betekenen.

  ■ De gebedsoproep moet met luide stem worden gedaan. Er is een belofte van een beloning van Allah voor een luide stem die zo ver mogelijk reikt.

  ■ De Azan zal plaatsvinden ter herinnering aan de vijf dagelijkse gebeden. Destijds waren er geen wekkers, polshorloges of mobiele telefoons met een azan app.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.