Bedankt, faalministers Rutte en Schouten! Eerste stikfstoffaillissementen komen er spoedig aan na gepruts overheid

Het compleet incompetente stikstofbeleid van ministers Schouten en Rutte leidt er toe dat zeer binnenkort de eerste ondernemingen hun faillissement moeten aanvragen. De hele bouw is komen stil te liggen, en dat betekent dat bedrijven over de kop gaan. Met dank aan de ministerploeg van premier Rutte, van de zogenaamde ondernemerspartij VVD. Proest!

De boerenprotesten van de afgelopen weken staan heus niet op zichzelf. De stikstofcrisis is bezig heel Nederland lam te leggen, en dat gaat het hele land merken. Het hele land wordt in een economische crisis geduwd, en kwetsbare sectoren merken dat. Niet eens in de zin van minder inkomsten. Nee, er gaan straks gewoon legio bouwbedrijven failliet. Dankzij de wispelturige Nederlandse overheid met hun flipfloppende stikstofbeleid. De bouw is keihard de pisang, en dat betekent gewoon dat ondernemers in de schulden geraken.

Het kabinet heeft de mogelijkheid om snel actie te ondernemen, maar doet dat niet. En voor die besluiteloosheid mogen nu bouwbedrijven bloeden. Personeel ontslagen, eigenaren diep in de schulden en de werkeloosheid stijgt. Goed bezig hoor, kabinet:

“De bouw trok de afgelopen maanden meerdere keren aan de bel over de problemen na de stikstofuitspraak van de Raad van State. De sector verwacht de eerste faillissementen binnenkort, omdat de aannemers niet aan volgende klussen kunnen beginnen. Het grondverzet zit als eerste in de keten, waardoor de stilstand hier het eerst te merken is.”

De bouwsector wil morgen daarom demonstreren in Den Haag. Ik geef ze natuurlijk groot gelijk: een hele bedrijfssector wordt hier moedwillig door de gehaktmolen geduwd vanwege wat stikstof. Dit is volstrekt onacceptabel, zoveel mag wel duidelijk zijn.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

108 reacties

 1. Kretoloog

  Premier Mark Rutte faalt vanwege gebrek aan coördinatie.

  Maar degene die echt faalt is Carola Schouten. Zij had als vakminister beter moeten communiceren met de provincies. Aftreden dat is wat zij moet doen. En snel ook, voordat er nog veel meer brokken worden gemaakt.

  1. Sans Rancune

   Een vice MP treedt niet af.

 2. crimson1960

  En bij de volgende verkiezingen blijven ze toch weer braaf VVD stemmen.

 3. Rechtsaf

  Je vraagt af wat hier achter zit dat Den-Haag zo bezig is om mensen volledig kapot te maken..ik heb wel een idee natuurlijk..

  1. Vlaswiek

   Het is één groot belastingcircus! Kijk maar eens naar wat Kees & Fred hebben te bespreken.

   Zoekterm: Kees de Lange interviewt Fred Udo; Het sprookje dat Windenergie heet

   (Bron: Cafe Weltschmerz)

 4. Joop Klepzeikert

  Als Nederland nog een paar jaar zo door gaat met dit linkse wanbeleid van dit rariteitenkabinet, wat net doet of ze niet extreem links zijn, maar wel extreem links beleid voeren, is het helemaal failliet.
  Geen boeren meer, geen bouwbedrijven meer, geen winkels meer en geen werkende mensen meer. Alleen nog banken, verzekeraars, multinationals en heel veel hand ophouders.
  Nederland gaat heel hard de zelfde kant op als Venezuela.

 5. Mezzadra

  Tja, het moet uit de lengte of uit de breedte komen: als de halvering van de veestapel niet snel wordt gerealiseerd blijven de bouwprojecten stilliggen.

  1. Rechtsaf

   Je moet je achterlijke smoel houden…

   1. Sans Rancune

    Dit is trol @Dik, Joop enz. Zet alle runderen in één rij, dan ben je 5100 km verder. Het zijn er te veel. Dat begrijp je toch wel?

    1. van Urk

     Zet alle auto,s even op een rij. Hoeveel kilometer ben je dan verder? Het is belachelijk om nou nog te gaan beweren dat veehouderijen de grootste vervuilers zijn. Kijk naar de stikstofkaart van Nederland en u ziet dat de noordelijke en oostelijke provincies (Friesland, Overijssel, Drenthe en Gelderland) met veel koeien en een uitstoot hebben van 10 tot 16 microgr/m3 schoner zijn dan de westelijke en zuidelijke provincies die een uitstoot hebben van 18 tot zelfs 39 microgram/m3 hebben. De zuidelijke provincies omvatten de 30% stikstofuitstoot vanuit het buitenland (Duitsland,Belgie). Is het niet de beurt van de Randstad om strenge maatregelen te gaan nemen? 10 grootste vervuilende bedrijven staan daar, dichtbevolkte gebieden en veel verkeer. De stikstofdioxide haal je daar niet weg door de koeien uit andere provincies te halveren.

     1. Sans Rancune

      Mee eens, er zijn te veel auto’s, er is een te veel aan boerderijdieren. Ons dichtbevolkte landje moet keuzes maken. Het heeft de grootste dichtheid aan vee per oppervlakte. Met de auto’s kilometers aan files iedere dag opnieuw.
      Schiphol bereiken is een risico dat je neemt wanneer je niet een uur extra reistijd rekent.

    2. Bosche draak

     Als jij met je koeiekop geruimd wordt is er al wat verschil gemaakt miskraam!

  2. Blitzkrieg

   Mezzadra : Je kan ook gewoon een nummertje aanpassen in de wet. Snap je sardonische genoegen niet om Nederland naar de klote te helpen.

   1. Vlaswiek

    In discussie met een strontvlieg, hoe voelt dat Blitzkrieg?

    1. Blitzkrieg

     Vlaswiek : Je valt in herhaling, maar zoals eerder gezegd, jeukt het een beetje.

     1. Vlaswiek

      De aandoenlijke smult ervan hoor, door jou reacties aan zijn adres draag je bij aan zijn dagelijkse (directe) behoeftebevrediging. Je faciliteert zijn geneugten.

     2. Blitzkrieg

      Vlaswiek : Je hebt gelijk, maar neem mijn reactie’s op die stumpert niet te serieus. Z’n schrijfsels zijn nooit serieus te nemen, je leest er dan ook gemakkelijk overheen. In de dierentuin mag je de dieren ook niet voeren, toch gooi je wel eens een boterham over het hek. Echt, meer is het niet.

   2. Mezzadra

    Je kan elke wet aanpassen, Blitzkrieg, maar in dit geval gebeurt dat niet omdat ze is verbonden aan Europese verdragen.
    We komen er dus niet onderuit, en dat is maar goed ook.

    1. Rechtsaf

     Pffffrrrfffffffttttttt

    2. Blitzkrieg

     Mezzadra : Duitsland heeft een norm die ruim 140x hoger ligt als die van Nederland, je zwetst maar dat was reeds bekent.

     1. Groeneveld

      Zo is dat Blitz. Hier in Duitsland is niets te bespeuren van de waanzin die Nederland in zijn greep houdt.

      De bende van Rutte is uiterst gevaarlijk, totaal rücksichtlos en betekent op korte termijn de definitieve ondergang van Nederland

     2. Fonz

      Kampioen belastingheffen!

     3. Blitzkrieg

      Groeneveld : Ik weet het, hier een trots betalend lid van d FvD.

     4. Groeneveld

      Wat leuk Blitz! Ik woon in de Eifel. Vandaag las ik in de krant dat de coalitie afgelopen vrijdag overeenkomst heeft bereikt over de eerste voorzichtige maatregelen voor de Klimaat Schutz.

      Brandstoffen zoals benzine, diesel, gas en stookolie zullen geleidelijk duurder worden (in totaal 15 ct verdeeld over een reeks van jaren). Ter compensatie mogen forenzen meer reiskosten aftrekken van de belasting en wie zijn oliekachel inruilt voor een schoner alternatief, krijgt subsidie. De btw op treinkaartjes wordt verlaagd, veel vliegtickets worden juist sterker belast. De elektrische auto wordt gestimuleerd met de aanleg van 1 miljoen laadpalen en een aanschafsubsidie.

      Dat is het voorlopig. In 2025 kijken we verder.

     5. Mezzadra

      Dit is onzin, in Duitsland geldt precies dezelfde norm. Het enige verschil is dat die nog niet juridisch is getoetst.

     6. Kretoloog

      Het zou voor de discussie prettig zijn Mezzadra, als jij in dit topic je onnozele comments voor je houdt. Je weet overduidelijk niet waar je over praat als je zegt dat in Duitsland dezelfde stikstofnorm geldt als in Nederland. Dat is absoluut niet zo.

      Even heel kort samengevat: er geldt een Europese richtlijn voor nitraat (niet voor stikstof!). Ieder land mag deze richtlijn omzetten in eigen beleid, zolang het zich maar aan de uitgangspunten houdt. Nederland heeft bij de uitwerking veel strengere beleidsnormen geformuleerd dan de buurlanden België en Nederland. En dat is de kern van de crisis waarin de regering niet alleen de boeren, maar ook de bouwers heeft gestort.

     7. Groeneveld

      Mezza, je weet toch dat Nederland altijd het debiele en braafste jongetje van de klas wil zijn en meteen in een paniekaanval schiet. Net zoals jij: je brult en lult maar een eind weg, zonder ergens wat van af te weten.

      Duitsland heeft de behoefte niet zo om voorop te lopen Dus gaat het hier kalmer aan. En dat is wel zo verstandig.

      Ik heb hier nog niets gelezen over dwangmaatregelen of paniekkramp. Er zijn geen verboden op hout stoken, geen stimuleringsmaatregelen voor woningisolatie of de aanschaf van warmtepompen. Wel wordt op termijn de winning van bruinkool en steenkool teruggedrongen en dat is een verstandige maatregel.

     8. Groeneveld

      P.S. En je krijgt hier in Duitsland € 500 subsidie als je van stookolie op gas (van Poetin) overstapt. Terwijl Nederland van gas af wil. Hoe gestoord kan een land zijn?

  3. Sans Rancune

   @Medrazza, 1.700.000 runderen ! Is dat niet een beetje veel? Los van de varkens,kippen, eenden, geiten. En dan de mest (stront) Dat kan best minder!

   1. Mezzadra

    Ja, we hebben veel teveel runderen, kippen en varkens in ons kleine landje. Onze natuur en ons klimaat gaat er aan ten gronde. Dit is geen houdbare situatie.

    1. ZiggyStardust

     Het schijnt dat iedere zoekopdracht een hoeveelheid energie vergelijkbaar met 2 aa batterijen kost. Als Mezzadra hier nu eens wat minder reageert, dan hebben de kindjes in Afrika volgend jaar misschien ook weer genoeg te eten.

    2. ikweetwatikwil

     Mezzadra 2 uur ago Beantwoorden
     Ja, we hebben veel teveel runderen, kippen en varkens in ons kleine landje. Onze natuur en ons klimaat gaat er aan ten gronde. Dit is geen houdbare situatie.

     Het is niet jouw landje . Er zijn hier teveel mensen , dat moet minder, Ze willen allemaal een auto en vakantie in land van herkomst dus vliegen.
     Wie dat niet wil zien gebruikt zijn hersens niet.

    3. van Urk

     Mezzadra. Wat dacht je van teveel mensen. Ligt daar juist niet de oorzaak? Over welk natuur hebben we het eigenlijk over? Dat lapje moeras dat dreigt te verdrogen omdat daar woningen gebouwd moet gaan worden? Of die paar bomen met een vijvertje langs de snelweg?

   2. just saying

    Een miljoen moslims geven ook een hoop stront en overlast, ruimen dus.

   3. van Urk

    12.700.000 wegvoertuigen. Is dat niet een beetje veel? 17.300.000 inwoners. Is dat niet een beetje veel?

    1. Sans Rancune

     Dat is veel. Minder is beter !

     1. Shadow1100

      PAS OP! Meneer Wilders vroeg ook naar minder en wordt nog vervolgd….

  4. ZiggyStardust

   We zouden ook ipv mensen cremeren mensen alleen nog kunnen begraven. Scheelt ook. We zouden ook kunnen zeggen dat de bevolking in Nederland alleen nog maar mag krimpen ipv toenemen. We zouden ook kunnen zeggen dat we alleen nog maar in Nederland geproduceerd voedsel eten. Er zijn maw genoeg andere mogelijkheden ipv paniekpolitiek.

  5. ZiggyStardust

   Ook kunnen we orgaandonatie verbieden. Scheelt ook. En iedereen op z’n 68e verplicht aan de d’66 Einde leven pil. Scheelt ook.

   1. ZiggyStardust

    En we kunnen leden van Groen Links verbieden om nog CO2 kinderen op de wereld te zetten. Scheelt ook. Klaver heeft er al 3 nu!

 6. Jv

  Wat een regering hebben we toch.
  Draait de economie goed tot redelijk goed, gaan ze dusdanige maatregelen nemen om de economie de nek om te draaien.
  Dit zal z’n weerslag hebben op de werkloosheidscijfers en hogere lasten omdat de werkloosheid weer gaat stijgen.
  Ook de subsidies, AOW, zorg, huur en kinderbijslagen plus het PB zullen onder druk komen te staan. Tel daarbij nog eens de meer dan een half miljoen gelukzoekers, asielzoekers en uitgeprocedeerden en het rekensommetje geeft aan dat het volledig mis gaat. Wie moet deze MOEDWILLIG VEROORZAAKTE kosten opbrengen?
  Juist, de hardwerkende Nederlander die niet meer mag en kan werken en thuis moet gaan zitten omdat de regering zijn / haar werk door een ingeklaard gerommeld stikstof beleid kapot gemaakt heeft.
  Snappen ze het niet of willen ze het niet snappen in Den Haag?
  Wat een stel mislukkelingen zijn het toch.
  Ik mag hopen dat deze lui de zaken flink op scherp zullen zetten, denk er wel aan dat deze lui anders met staken omgaan dan de Boeren waarbij het laatstgenoemden nog kinderspel was.
  Ik zeg…. de beuk er in! Top!

 7. Jv

  Als dan de economie in elkaar gestort is, zullen die achterbakse linkse partijen wel weer schreeuwen dat er meer werkgelegenheid gecreëerd moet worden.
  Typisch links, eerst de boel kapot maken en dat de vinger wijzen naar de rechtse partijen omdat die niet op tijd hebben ingegrepen.
  De regering moet het hele stikstof beleid voorlopig op een zijspoor zetten en eerst maar eens een kompleet ONAFHANKELIJK, MAAR DAN OOK ECHT ONAFHANKLIJK onderzoek moeten laten uitvoeren door wetenschappers die hun sporen in de wereld hebben verdiend, ja wereld omdat dit een mondiaal probleem is dat, zoals het nu laat aanzien, alleen in Nederland blijkbaar wordt uitgevoerd. Hoe staat het in België, Spanje, Italië, Oostenrijk, Denemarken, etc, etc, hier hoor je niets over?
  Kortom, het hele land moet in opstand komen want indirect zullen ook de huizenkopers/huurders, zorg, AOW’ers, OV etc, nog meer de dupe worden want als het in de bouw niet goed gaat, dan treft het de hele industrie want dat zijn mede ook de toeleveranciers aan de bouw.
  Vervolgens zal er steeds minder te besteden zijn, dus dan is de middenstand aan de beurt, kortom….. het hele land gaat naar de sodemieter door een beetje stikstof welke ook nog eens veroorzaakt wordt door de ongebreidelde import van kanslozen en gelukzoekers!

 8. Jumping

  Dit Nederland is een keiverrot land geworden.

  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland stort Nederland in een poel van ellende.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  NEXIT.

 9. Sergeant Monty

  “Het compleet incompetente stikstofbeleid van ministers Schouten en Rutte ”

  Uiteindelijk zullen ze tijdens de verkiezingen hier wel voor afgestraft worden.

  En kan de oppositie zijn verantwoordelijkheden pakken en de echte problemen in ons land oplossen.

 10. Watcher

  Heeft er al eens iemand gegoogeld waarom veel projecten stilstaan?

  1. ZiggyStardust

   Er wordt continue gegoocheld met cijfers, dat is het probleem juist. De oplossing lijkt mij om bij iedere boer meetpunten te plaatsen, en ga je over de limiet heen dan betaal je bijvoorbeeld een boete. De stikstofuitstoot door boeren is al flink gereduceerd, en met nieuwe technieken kan dit nog verder dalen. Het is onzin om bedrijven in te krimpen en te sluiten. Op boeren buisiness staat staat een mooi artikel over hoe de boeren door de overheid bestolen en voor de gek zijn gehouden de afgelopen decennia. Geen enkele andere sector zou dit accepteren zonder dikke schadeclaims in te dienen.

 11. Anne Sophe Schillersdorf

  “De hele bouw is komen stil te liggen, en dat betekent dat bedrijven over de kop gaan.”

  Dit vind ik niet erg, sterker nog ik juich het toe.

  1. Jv

   ASS; het wordt toch echt tijd voor u voor een opname in een psychiatrische kliniek. Het beste is dan een behandeling met stroomstoten op het hoofd.
   Hopelijk gaan de raderen dan weer de goede kant op draaien.

  2. ZiggyStardust

   Anne, als bedrijven over de kop gaan en daardoor geen belasting meer afdragen, hoe verwacht u dan dat uw uitkering betaald gaat worden? Ik denk dat u binnenkort uit de prullenbakken bij de Mac mag gaan eten.

   1. Anne Sophe Schillersdorf

    Dan ga ik een rijke man trouwen die me voorziet

    1. ZiggyStardust

     Ga zelf maar werken. Op een vrouw met een mentaliteit als jou zit geen enkele verstandige man te wachten. Stationsjunkies misschien.

     1. Anne Sophe Schillersdorf

      Ik wil een trouwen. Dan heb ik genoeg geld voor drank en shag

     2. Blitzkrieg

      Anne : Wie was het ook alweer die zei “wij vrouwen verdienen meer”? Ja, dat was vrouwe Anne. Als ik het goed begrijp verdien je zelf dus geen reet, en wil je je leven lang afhankelijk zijn van een … Van wie ben je afhankelijk? Het belangrijkste gedeelte van je betoog is namelijk weggevallen.

    2. Bosche draak

     Domme domme Anne toch, dan moet je er eerst voor zorgen dat zo’n vent jou ziet zitten.
     Als je net zo erg oogt als klinkt dan zullen de meeste zelfs hun hond nog van je af trappen.

     Er zijn zat goudgravers die mooier, jonger en minder debiel klinken dan jij….

 12. Agios

  Het besef dat het de verkeerde kant uitgaat, is bij de veroorzaker van al dat leed, tot op vandaag afwezig. Wat heeft links, bijgestaan door ander deugvee, toch ongelofelijk veel fout gedaan. Nu nog kabbelen ze voort op het onheil, kinderlijk onbewust over de rol die ze daarbij gespeeld hebben en genieten daarbij de zelfgenoegzaamheid van een mens die zich in het walhalla waant. Mijn hemel Nederland, waar hebben we dit aan verdiend?

  1. ZiggyStardust

   Ja echt, simpel links heeft het idee dat je geld onbeperkt bij kunt drukken. Venezuela zou een enorm welvarend land kunnen zijn, grondstoffen genoeg. Maar door socialistisch wanbeleid hangen ze nu aan de bedelstaf. Links maakt meer kapot dan je lief is.

  2. merlot

   “Mijn hemel Nederland, waar hebben we dit aan verdiend?”

   Aan het stemgedrag. Een ander antwoord is er niet. En NOG STEEDS blijft de overgrote meerderheid stemmen op de kartelpartijen die dit allemaal op hun geweten hebben.

   Het is vooral misgegaan toen het enige natuurlijke tegenwicht tegen de linkse/politiek correcte waanzin, de VVD, de lijn Bolkestein liet varen en zich dusdanig conformeerde aan het politiek correctisme dat het één pot nat werd in Den Haag. Dat was de geboorte van het kartel.

   1. merlot

    Nadat de D66-kloon Hans Dijkstal politiek leider van de VVD werd heb ik nooit meer op die partij gestemd. We schrijven dan 1998.

    Mij was toen al duidelijk dat Nederland een doodlopende weg was ingeslagen. Even kreeg ik weer hoop toen Pim Fortuyn ten tonele verscheen, maar we weten allemaal hoe die hoop (van velen) de grond is ingeboord.

    We zullen nooit met zekerheid weten of dat een actie was van een eenling of dat er veel meer (de zogenaamde elite) achter zat.

    1. merlot

     “De zittende politicus

     Hij heeft nog nooit gedanst. Hij kent zijn doel.
     Nog nooit is op zijn vale klerkensmoel
     Zomaar een lach verschenen, maar die nacht,
     Nadat de gek de nar had omgebracht,
     Kroop hij zijn bed uit, glimmend van de pret,
     En maakte onbespied een pirouette.
     Dank, dank, riep hij, het monster is geveld.
     Hij oefende het woord ‘geschokt’ voor morgen
     En sliep als twintig ossen kunnen slapen.
     Straks is hij, voor de camera, vol zorgen.
     Natuurlijk is hij zwaar tegen geweld.
     Daar klinkt verdomd weer zijn belegen lied.
     Hij loopt op straat, ondraaglijk rechtschapen,
     En ziet nog steeds het echte monster niet.”

     – Gerrit Komrij

     1. Agios

      Geweldig gedicht en zo juist getroffen!

   2. Mezzadra

    Merlot woont in het buitenland, waar dezelfde stikstofregels gelden.

    1. Vlaswiek

     En merlot is al 15 jaar WOEDEND op mij.
     ~Aandoenlijke~

    2. merlot

     “Merlot woont in het buitenland, waar dezelfde stikstofregels gelden.”

     Of dat zo is weet ik niet (ik ga er ook niet eens naar zoeken) maar wat ik wel weet is dat heel West-Europa in de ban is van de waanzin. Of het nu gaat om stikstofregels, klimaathysterie, open grenzen, asielindustrie, oikofobie, islam-apologetisme, gendergekte of andere linkse hobbies.

     1. Heinz

      Mest van pluimvee is verantwoordelijk voor 9 procent van de ammoniakemissie De uitstoot van ammoniak leidt tot verzuring en vermesting van het milieu.

      Dat kan in dit tempo niet doorgaan.

    3. Shadow1100

     De fractievoorzitter van Forum voor Democratie, Thierry Baudet, opperde bij de behandeling van de landbouwbegroting de oplossing voor het stikstofprobleem in Nederland. Hij constateerde dat in onze buurlanden dezelfde Europese richtlijnen gelden als in Nederland, terwijl de drempelwaarde voor de vergunningen in Duitsland veel hoger ligt dan in Nederland. “Wat nu direct moet gebeuren, is de Nederlandse regelgeving gelijktrekken met de Duitse”, aldus Baudet.

   3. Mezzadra

    “En NOG STEEDS blijft de overgrote meerderheid stemmen op de kartelpartijen”

    Dat ziet merlot juist, een overgrote meerderheid van de kiezers stemt op de fatsoenlijke professionele partijen, en gelet op het gestumper van de populisten zal dat voorlopig wel zo blijven.

    1. ZiggyStardust

     Ik heb je hier weinig tot nooit op meer dan een wiki wijsheid of het verdedigen van het kabinetsbeleid kunnen betrappen. Een eigen mening en onderzoek doen is aan jouw helaas niet besteed.

     1. Fonz

      En hoelang weet je dat al?

    2. merlot

     “de fatsoenlijke professionele partijen”

     Ze zijn noch fatsoenlijk, noch professioneel.

     We moeten ver terug in de geschiedenis om dergelijke partijen aan te treffen.

 13. Marija

  En volgende keer fijn weer op Rutte stemmen, die dat nog doet heeft n.m.i. zaagsel inplaats van hersens in de bovenkamer.

  1. Rechtsaf

   “n.m.i. zaagsel in plaats van hersens in de bovenkamer.”

   Klopt als een bus..

   1. Heinz

    Sluit als een bus. Klopt als een zwerende vinger!

 14. Jumping

  Inderdaad, het opperhoofd van het 345 Miljoen Euro kostende Koningshuis, is naar India geweest en wat gebeurt er TATRA steel (Hoogovens), verplaatst een groot deel van hun productie naar India.
  Men praat over het ontslag, voor ca 1000 personen.

  Gaat goed met de club van Opa Bernhard.

 15. Jack Flash

  Moedwillig het land naar de kloten helpen.Als de binnenlandse economie naar de kloten is maakt men Nederland afhankelijker van de EU.Plus er komt meer bouwgrond vrij.Alles uit de kast halen om de Nexit voorgoed onmogelijk te maken.
  De vieze linkse smeerlappen.

  1. Sans Rancune

   Het zou ook van een enorme domheid getuigen het voorbeeld van Engeland te volgen. Wij hebben veel te verliezen.

 16. Bunky01

  Ik zou zeggen al diegenen die deze idioterie hebben bedacht moeten maar aan het stikstof. De burger is weer de klos. Weg met deze klunzen. Stelletje zakkenvullers. Nederland is beter waard. Alles wordt geofferd op het heilig altaar van de linkse drammers. Een grote opstand is aanstaande.

 17. debontereus

  De p*dofiel met vele gedaantes spreekt weer tegen.beter weten in .
  Met zijn dikke vette kop en pens zit hij 14 uur per dag 7 dagen in de week gekluisterd aan zijn pc om met 5 à 6 tabjes open met elk een andere alter ego per tab te trollen en zijn gedrag te vergoelijken.
  Elke dag weer de zelfde verbale racekak uitend om het na een paar commentaren te verdraaien of om op te geven en vervolgens bij een volgend artikel weer opnieuw te gaan trollen .
  Wanneer ga je ons verlossen van jezelf en vraag je eindelijk eens een spuitje aan of zuip je een liter chloor op vieze lamzak.

 18. goedisfout

  Schouten moet opstappen, eerst de vissers de nek om draaien en nu de boeren en de bouw. Niet geschikt.
  Rutte, die heb ik eigenlijk nog nooit op visie kunnen betrappen, mooi grimassen maar uit z’n plaat gaan indien meneer zijn zin niet krijgt en als een kip zonder kop op elk verdrag zijn krabbel zetten. Duidelijk over de houdbaarheidsdatum.

  1. Vanduinen

   Juist niet. Onze minister moet de boeren overtuigen tot beeindiging van hun bedrijf waar dat mogelijk is. Het is noodzaak. Als ieder land binnen Europa er een veestapel op zou na houden als Nederland was er veevoeder te kort. Frankrijk 15x NL = 258 miljoen runderen. Waar haal je het voer vandaan? Dat valt op onze aarde niet te verbouwen. En dan de mest.

   1. Blitzkrieg

    Vanduinen : Je hele betoog gebaseerd op een zuiver theoretische als dan redenatie.

   2. Mezzadra

    Juist.

 19. ShaoKahn

  “And this is how liberty dies…”

  Hebben ze soms een interne wedstrijd opgesteld? ‘Hoe snel kunnen we het land afbreken voor een vinkje op een lijst’
  Dit moet haast een nieuw record zijn. Complete pruts-organiserings-regering!

 20. Shadow1100

  Lucht is niets anders dan een mengsel van allerlei gassen. Het bestaat voor 78% uit stikstof en voor 20% uit zuurstof, wat CO2 en enkel edelgassen,

  Stikstof is van zichzelf niet schadelijk voor mens en milieu. Maar er zijn ook verbindingen van stikstof in de lucht die wel schadelijk kunnen zijn voor mens en milieu. Dit zijn stikstofoxiden (NOx, een verbinding van stikstof en zuurstof) en ammoniak (NH3, een verbinding van stikstof en waterstof). 
  Stikstofoxiden komen vooral vrij bij verbranding van fossiele brandstoffen. De belangrijkste bronnen van stikstofoxiden zijn het verkeer, energiecentrales en de industrie.
  Ammoniak komt met name van dieren in de veeteelt.
  Een klein deel komt uit overige bronnen zoals industrie, de bouw en het verkeer. Boeren gebruiken mest van dieren en kunstmest om hun land te bemesten. Een deel van die mest verdampt als ammoniak en komt zo in de lucht.
  Niet alle stikstof in ons milieu ‘produceren’ we zelf. Ruim een derde (1/3) waait naar Nederland vanuit het buitenland. 

  Distikstofoxide, in gewone taal lachgas, is een anorganische verbinding van stikstof en zuurstof met als brutoformule N₂O. Maar de mensen die grote hoeveelheden hiervan via de ballonnetjes inademen worden tegengewerkt.

  De hoofdelementen van kunstmest zijn stikstof, fosfor, kalium, calcium, zwavel en magnesium.

  Eten wordt verpakt met stikstof in plaats van lucht zodat het langer houdbaar is.

  In Duitsland geldt een drempelwaarde van 70 mol/ha/jaar (ongeveer 100 gram) stikstof voor vergunningverlening, terwijl de norm in Nederland, door de afschaffing van het Programma Aanpak Stikstof (PAS), nu 0 is.

  In een nieuwe stikstoffabriek in Zuidbroek, die 500 miljoen euro kost, wordt straks stikstof gewonnen uit de lucht om ons heen. Zodra de installaties in oktober 2021 operationeel zijn, moeten ze per uur 180.000 kubieke meter stikstof kunnen maken. Die stikstof wordt gemengd met het hoogcalorische gas dat we uit bijvoorbeeld Rusland gaan importeren.
  Stikstof zit in de lucht. Het uit de lucht halen van stikstof gebeurt bij hele lage temperatuur (zo’n 180 graden onder nul). Om de lucht zover af te koelen is elektriciteit nodig, maar hoeveel de nieuwe fabriek in Zuidbroek nodig heeft is niet openbaar bekend. Stikstofproductie in een fabriek is energetisch gezien een inefficiënt proces. Vanuit energie- en milieuoptiek is dat niet wenselijk, staat in een rapport dat is uitgegeven door VNO-NCW Noord.
  Het onderzoeks- en adviesbureau CE Delft heeft in juni 2005 het rapport “Energiebesparing in de Nederlandse aardgasketen” uitgebracht. In dit rapport staat dat de stikstoffabrieken die op dat moment in bedrijf waren 267 miljoen kilowattuur (kWh) gebruikten. Dat komt overeen met het elektriciteitsgebruik van 80.000 huishoudens.
  Tien jaar geleden hadden de stikstoffabrieken een capaciteit van 20 miljard m3 pseudo L-gas. In Zuidbroek komt er nu stikstof voor 10 miljard m3 pseudo L-gas bij. Als deze fabriek even efficiënt is als de andere, is evenveel elektriciteit nodig als 120.000 huishoudens jaarlijks gebruiken.

  1. Vlaswiek

   Milieugelovigen, klimaataanbidders en linksfascisten hebben geen behoefte aan argumenten, argumenten die zorgvuldige uit de msm worden geweerd.

   Daarnaast wordt de belastingdruk alleen maar groter omdat de consument de dupe is van deze spelletjes. Weet dus wat je kiest!

 21. Shadow1100

  Ik neem toch aan dat onze “Gretavolgers” met oud & nieuw geen vuurwerk gaan afsteken want de schadelijke stoffen in onverbrande resten van vuurwerk en de kleine stofdeeltjes, dalen neer en komen dan vooral in de bodem terecht. Het gaat dan om schadelijke zware metalen, zoals koper, barium, strontium en antimoon, en in het geval van illegaal vuurwerk mogelijk ook cadmium en perchloraat, die zijn zeer schadelijk voor de gezondheid van mens en dier. Koper is in hoge concentraties giftig voor dieren die in het water leven, en schadelijk voor planten.
  De 1e 2uur na 24.00 uur is de concentratie schadelijke stoffen 40 x hoger dan normaal!
  Gaandeweg verplaatst de vervuiling zich naar het oppervlaktewater. Via deze weg levert vuurwerk een forse bijdrage aan de ophoping van zware metalen in het aquatisch milieu. De zware metalen kunnen niet worden afgebroken door biologische processen en blijven dus het milieu vervuilen. Voor koper worden de milieunormen in het water overschreden. Vuurwerk draagt daaraan bij. Ongeveer achttien procent van al het koper in het oppervlaktewater komt uit vuurwerk. Daar kan geen boer tegenop.

 22. Jean1234

  Linksfascistische dictatuur !!!

 23. Jantje

  En als ze dan wakker worden dan blijken alle bouwvakkers een ander vak te hebben gekozen, net als na de crisis van 2008/2010, waardoor er nog minder gebouwd kan worden.

 24. Heras

  Heel veel mensen-waaronder ik-hebben fvd of pvv gestemd.
  Maar door het gedraai van dit gifkabinet halen ze toch een meerderheid. Wat in en intriest voor die bedrijven.
  Mijn hart breekt bij het zien van deze man.

 25. Kristalix

  Incompetentie en eigenbelang zijn de kernwoorden voor politiek Den Haag. Waarmee veel is gezegd maar nog niet alles. De politiek creert mega problemen met stikstof die er niet zijn. Een dwarsstraat. Het volksverneuken gaat op enorme schaal door.

  Politici moeten uit hun macht ontheven worden.

  1. Mezzadra

   “ Politici moeten uit hun macht ontheven worden.“

   Daar hebben we een handige procedure voor: verkiezingen.

   1. Henkdetenk

    @mezzadra de aandoenlijke speelt zoals altijd op de man.
    @mezzdra de huistr@l en t#rrel van dds.
    @mezzadra hier op dds aanwezig met 10tallen nicks en dat 24/7.
    @mezzadra onze vervente aanhanger van p@dofielen vereniging Martijn die andere warme gevoelens koestert voor kinderen dan een gemiddeld mens

 26. Nep

  Geen morele chantage! Er zijn ook vele winkels failliet gegaan!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.