Bespottelijke Job Cohen misbruikt 15e verjaardag moord Theo van Gogh om eigen theedrinkstraatje schoon te vegen

Job Cohen is inmiddels al zo’n zeven jaar geen PvdA-leider meer, maar de Haagse spelletjes is hij nog altijd niet verleerd. Daar komen we vandaag weer eens achter, nu hij van de AVROTROS de gelegenheid krijgt om z’n bedenkelijke rol in het dossier over de moord op Theo van Gogh weg te spinnen.

Aankomende week passeert ons een akelig jubileum. Aanstaande zaterdag is het namelijk alweer 15 jaar geleden dat filmmaker en regisseur Theo van Gogh op klaarlichte dag werd vermoord op straat in Amsterdam. De maniak Mohammed Bouyeri schoot en stak de uitgesproken cineast neer tijdens een fietstocht. Van Gogh overleed ter plekke. Vermoord vanwege zijn weerstand voor de radicale islam.

Het leek NPO-vlaggenschip EenVandaag wel aardig om terug te kijken met de hoofdrolspelers van destijds. En als ze zeggen hoofdrolspelers, dan bedoelen ze ‘PvdA’ers’. Want met wie anders dan met politici van de nationale wegkijkpartij ga je een moord beschouwen? Juist ja. Aan het woord Ahmed Aboutaleb en Job Cohen. Aboutaleb vertelt over hoe hij z’n best gedaan heeft om de Nederlandse moslimgemeenschap meer in de richting van het veroordelen van geweld te duwen. Fair enough.

Maar Job Cohen voelde de behoefte om nog even voor spindoctor te spelen. Toch nog even z’n eigen slappe wasstraatje schoonvegen, ondanks dat z’n tandenloze beleid heeft geleid tot de dood van één van Nederlands – destijds – meest markante opiniemakers. Bah:

“Theo van Gogh was een van de criticasters van de burgemeester. Hij noemde Cohen een theedrinker, vond hem een slapjanus. “Ik was het daar totaal niet mee eens”, vertelt Cohen. “Maar ik was wel, vanaf het moment dat ik burgemeester was, van de boel bij elkaar houden. En ik vind dat nog steeds ontzettend belangrijk.”

Na de aanslag volgden grote veranderingen. Er werd geïnvesteerd in buurtvaders, straatcoaches en in de opsporing van radicale jongeren. Toch werd Amsterdam 5 jaar geleden opnieuw opgeschrikt door radicalisering en een grote groep Syriëgangers.

Job Cohen vindt dat de maatregelen van toen niet voor niets zijn geweest. “Je weet niet wat er anders was gebeurd. Dat vind ik het lastige van preventieve maatregelen. Je weet niet in hoeverre die echt werken. Maar ze zijn wel heel erg belangrijk.”

Dat las u goed: we weten niet of de maatregelen wel werken, maar ze zijn sowieso belangrijk. Dit is echt de parodie ver voorbij, zou je denken. Maar dit is het niet. Dit is Job Cohen, en dit is echt. Het is goed dat die wereldvreemde PvdA’er geen politieke invloed meer heeft, zeg!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

153 reacties

 1. Groeneveld

  Vijftiende ‘verjaardag’ van de moord op Theo van Gogh? Een verjaardag is iets feestelijks. Misschien was herdenkingsdag beter geweest.

  1. Beukman

   Van Dale geeft:
   dag waarop iemands geboorte (of iets anders) een aantal jaren geleden is

   Niks mis dus met het woord.

   1. Groeneveld

    De verjaardag van een moord? Ik denk niet dat Van Dale dat met ‘iets anders’ bedoelt.

    1. Beukman

     Ik wel. Je kan ook spreken van “de tiende verjaardag van het overlijden van mijn moeder”, bijvoorbeeld.

     “Herdenkingsdag” suggereert dat er ook echt iets herdacht wordt, en refereert dan aan de gebeurtenis van het herdenken. Maar ook dat wordt hier niet bedoeld.

     Maar ik snap wat je bedoelt. Ik zou zeggen: “Vijftien jaar na de moord op Theo van Gogh”.

     1. Groeneveld

      Beukman, ik heb in mijn hele leven nog nooit iemand horen zeggen “de tiende verjaardag van het overlijden van mijn moeder”. Kul van je.

      Het zijn altijd zinsconstructies zoals ‘het is tien jaar geleden dat mijn moeder is overleden’. Ik heb nimmer het woord verjaardag in combinatie met overlijden of een moord gehoord. Grammaticaal misschien niet onjuist, maar in de spreektaal wordt een verjaardag toch echt gezien als een heuglijk feestje.

     2. Vit

      @Groeneveld

      Beukman moet in het straatje van zijn baas Mezzadinges spreken snap dat dan.

     3. Vlaswiek

      @Vit: Dat is exact de reden waarom die landverrader hier rondhangt.

     4. Mezzadra

      Eens met Groeneveld, als een verjaardag niet refereert aan een verjaardag van een persoon betreft het een heugelijke gebeurtenis.

      Taalkundig is het niet fout maar wel heel ongebruikelijk.

     5. Vlaswiek

      De aandoenlijke, hij dankt God voor de moord op Fortuyn, heeft zijn digitale plasje weer gedaan.

     6. van Urk

      Ook weer zo,n links progressief dingetje..vieren dat er iemand gestorven is of voor een echtscheiding.

     7. Beukman

      @Groeneveld
      Ik citeer even uit de krant van Paffend Nederland, zomaar en willekeurig voorbeeld:

      De president van het Afrikaanse Gabon, Ali Bongo (60), heeft op de verjaardag van het overlijden van zijn vader en voorganger een toespraak tot de natie in het vooruitzicht gesteld.

      Je bent gewoon alweer te lang weg uit Nederland, vriend.
      Duitser spreken van Jahrzeit als ik het wel heb, maar uiteraard is het gewoon kaddiesj.

     8. Beukman

      Oppassen @Mezza. Met jouw opmerking veroorzaak je cognitieve dissonantie bij onze vrienden Vit en Vlas.

    2. Veteraan

     Trol alert.
     Zo saai

 2. Seneca

  @Tim
  de heer Cohen is een man met joodse wortels edoch ik heb nooit – m.u.v. ene Harry de Winter – een man gehoord en gezien, die zo’n grote zelfhaat wegens zijn joodse wortels en zo’n grote antipathie voor Joden had. het ernstige is, dat de man wordt verzocht om plaats te nemen in commissies waar hij de overgebleven Nederlandse Joden, nog meer kan beschadigen en benadelen. het is een grove schande dat deze man nog steeds probeert zijn stempel op Nederland te drukken.

  1. Beukman

   Voor zover ik weet ligt Cohen goed bij de meeste Amsterdamse joden, @Seneca. Het is dus niet nodig dat jij zo ruimhartig voor hen meent te moeten opkomen: die kunnen waratje hun eigen boontjes wel doppen.

   Opvallend trouwens dat jij, zodra het over een jood gaat, zijn jood-zijn er meteen bijsleurt, terwijl die er helemaal niets mee te maken heeft.

   1. Seneca

    @beuk
    ach beukje ben je nu van een figuur met anti joodse gevoelens toch pro Joods geworden? heb je het licht gezien? je hebt het over de Amsterdamse Joden. bedoel je soms de Joden van de grachtengordel die ook nog lid zijn van eajg? laat me niet lachen. praat eens met de Joden die een aanvraag bij NS hebben ingediend. de heer Job Cohen geeft geen duimbreed toe. gut wat is die man bij Joden geliefd…

  2. Mezzadra

   Op DDS is er sprake van een heel speciale vorm van antisemitisme: Joden uitkafferen omdat ze, mede in samenhang met hun vermeende Joodse eigenschappen, onvoldoende voor Joden zouden opkomen.

   Lodewijk Asscher en Job Cohen worden hier, nimmer zonder vermelding van hun Joodse achtergrond, tot vervelens toe de grond ingeboord. Hetzelfde zie je bij iemand als Soros.

   Alleen antisemieten redeneren zo.

   1. Vit

    Izzie weer, lachen manne.

   2. Vlaswiek

    De aandoenlijke, hij spuugt zeven dagen per week zijn verbale digitale diarree uit over deze nieuwssite. Het is de geur van rottende lijken!

   3. Cycle25

    Framer is weer op dreef, de PvdA de grond inboren heeft geen zak met antisemitisme te maken. Leuke poging !

    Speciale vormen komen uit jouw linkse leugens, je wilt een draai maken wat niet lukt.

    Je kijkt te veel naar Rachel Maddow en poogt elke dag te leren…en het lukt maar niet.., nu niet…volgend jaar ook niet.

    1. Mezzadra

     Ik reageerde op de ranzige bijdrage van Seneca, Cycle25.

     1. Cycle25

      Dan zou ik maar eens verder in de idioterie van Cohen verdiepen, hij misbruikt nu van Gogh terwijl Wilders in 2010 werd weggezet als bruinhemd.

      Een grove schande : h**ps://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/kritiek-op-uitspraken-cohen-over-moslims-en-joden~bb60dc26/

      Hij zou ’t zelfde doen zodra Wilders gelyncht zou worden, wellicht kan Job er dan een jubileum van maken.

    2. FCKDopper

     Beste Cycle25
     Dhr. Mezzadra heeft onder een ander alias reeds gemeld begrip te hebben voor het geweld van een Palestijn jegens een Joodse restauranthouder in Amsterdam. Daarnaast heeft hij vele anti….semitische posts geplaatst die zijn ware aard aantonen. Het is ronduit een gotspe dat hij nu anderen van zijn eigen misdaad beschuldigd

     1. Vlaswiek

      De aandoenlijke, hij spuugt zeven dagen per week zijn verbale digitale diarree uit over deze nieuwssite. Het is de geur van rottende lijken!

     2. Cycle25

      @ FCKDopper, klopt, links is sowieso tegen succesvolle landen/bevolkingsgroepen.

   4. Seneca

    @mezza
    je trekt wel een heel grote broek aan. je praat over Lodewijk Asscher? het enige joodse aan de man is zijn naam. hij heeft geen joodse moeder en hij volgt het geloof niet. dus wat lul je nou?

    1. Mezzadra

     Ik ben hier niet degene die Asscher vanuit zijn Joodse achtergrond negatief portretteert, Seneca.

     Het lijkt een fatsoenlijke man en een bekwaam politicus.

     1. Vlaswiek

      De aandoenlijke, de p̧edo, kan het niet, hij wil het niet en hij doet het ook niet. Het is en blijft een volkomen kansloze figuur.

    2. Beukman

     Typisch dan oh @Seneca, dat jij altijd maar weer begint over Asschers jood-zijn. Je noemde hem zelfs “een verachtelijke Jood”.

 3. Beukman

  @Tim timt:
  Dat las u goed: we weten niet of de maatregelen wel werken, maar ze zijn sowieso belangrijk. Dit is echt de parodie ver voorbij, zou je denken.

  Nee @Tim, dat is geen parodie, maar het gevolg van het feit dat we nu eenmaal niet in de toekomst kunnen kijken. En weet je? Dat is misschien maar goed ook, want anders zou er geen lol meer aan zijn, aan het leven. Hoe kunnen we ons nou op jouw toekomstige stukkies verheugen als we ze nu al kennen?

  Cohen heeft na die moord het hoofd koel gehouden. Die avond en de volgende dag dreigde de pleuris uit te breken. Dat is niet gebeurd, vermoedelijk mede dankzij de toespraak die hij toen op de Dam hield.

  Feit is verder dat er destijds zo’n beetje werd voorspeld dat weldra het Kalifaat zou uitbreken in Amsterdam. Dat is bijzonder meegevallen, kunnen we wel stellen. Zoals Cohen al uitleg: we weten niet in hoeverre genomen maatregelen dit hebben helpen voorkomen.

  1. Seneca

   @beuk
   wat een filosofische gedachten. heb je je cursus filosofie voor dummies eindelijk afgemaakt. het werd wel tijd. dus vanaf nu kunnen wij de grote filosofische gedachten van ene beuk tegemoet zien. leuk voor mezzadra, kan die weer zijn adhesie betuigen.

 4. Vit

  Mezzadinges is pleite geloof ik.

  1. Beukman

   Die is even koffie zetten. Ik moest doorgeven dat hij zo weer terug is.

   1. Vit

    Ahh gelukkig maar, ik maakte me al zorgen dat hij in een helder moment de hand aan zichzelf had geslagen.

    1. Beukman

     Het zal hem goed doen om dat te horen.

  2. FCKDopper

   Die moest even waarnemen in het kinderdagverblijf.
   Na een ochtend stevig trollen was het tijd voor wat afleiding

   1. Vlaswiek

    De heer Oudshoorn heeft gelijk als hij zegt dat ik warme gevoelens koester jegens kleine kinderen.
    ~p̧edo~

 5. DidiMadloba

  Wat Cohen wel had moeten doen volgens DDS blijft in nevelen verhuld.

  1. Bosche draak

   Meer daadkracht en handhaving en minder thee drinken en slapjanus gedrag vertonen.
   Dat had vast en zeker een hoop gescheeld…

   Maar dat was teveel gevraagd van die halfzachte, waarschijnlijk te druk met raamvogels te bezoeken…

   En nou probeert die natte tosti z’n straatje schoon te vegen?
   Dat die kapot valt die ranzige lijkenpikker….

 6. JFU

  Cohen…ook zo’n extreem linkse moslim knuffelaar.
  Met dit soort ‘leiders’ gaat elke stad ten gronde, zoals b.v Amsterdam. De politiek zit vol met dergelijke zieke figuren. Arm Nederland.

  1. Vlaswiek

   Jüb Çohën stond altijd klaar om de theezak te drenken, nooit te beroerd om de islam uit de wind te houden.

 7. FCKDopper

  Job Cohen’s achtergrond, uit een artikel in Het Parool16 september 2017
  “De overgrootvader van Job Cohen was niet alleen apotheker in Rotterdam, maar ook voorzitter van de Joodse Raad aldaar tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dit instituut was aanvankelijk door de nazi’s opgezet met hooggeplaatste Nederlandse Joden om de Joodse gemeenschap te leiden, maar hun taak werd steeds meer het aanwijzen van gezinnen ter deportatie.”
  Het zat in de familie, theedrinken met de vijand is er met de paplepel in gegoten.

  1. Vlaswiek

   Hear, hear! Het zit ‘m in de genen.

 8. Jumping

  Inderdaad de moorden werden gepleegd door M Bouyeri en V v d Graaf.

  Maar de aanjagers, de personen die het demoniseren hebben uitgevonden, die leven nog steeds een luizen leven, met allerlei inkomsten uit een wazige wereld.

  Dit Nederland is een keiverrot land geworden.

 9. Mezzadra

  ““Theo van Gogh was een van de criticasters van de burgemeester. Hij noemde Cohen een theedrinker, vond hem een slapjanus. “Ik was het daar totaal niet mee eens”, vertelt Cohen. “Maar ik was wel, vanaf het moment dat ik burgemeester was, van de boel bij elkaar houden. En ik vind dat nog steeds ontzettend belangrijk.””

  Theo van Gogh zag dit bepaald niet scherp. De bestuursstijl van Cohen was effectief en rechtsstatelijk en is ook de gouden standaard geworden in de huidige fatsoenlijke politiek. Ook Rutte hanteert die insteek en het succes van deze verbindende en depolariserende bestuursstijl is nogal imposant. We kunnen daar internationaal trots op zijn.

  1. just saying

   Die ‘fatsoenlijke politiek’ van jou heeft ons land totaal verandert, we zijn bezet door allerlei allochtoon gespuis veelal van islamitische aard, niet iets om internationaal trots op te zijn maar meer om jezelf dood te schamen voor politici die dit op hun geweten hebben.

  2. FCKDopper

   Job Cohen’s achtergrond, uit een artikel in Het Parool16 september 2017
   “De overgrootvader van Job Cohen was niet alleen apotheker in Rotterdam, maar ook voorzitter van de Joodse Raad aldaar tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dit instituut was aanvankelijk door de nazi’s opgezet met hooggeplaatste Nederlandse Joden om de Joodse gemeenschap te leiden, maar hun taak werd steeds meer het aanwijzen van gezinnen ter deportatie.”
   Het zat in de familie, theedrinken met de vijand is er met de paplepel in gegoten.

  3. FCKDopper

   Volgens Mezzadra kunnen we daar internationaal trots op zijn.
   Een bijzonder gevoel voor trots heeft u.

 10. Sergeant Monty

  “Vermoord vanwege zijn weerstand voor de radicale islam.”

  Radicale islam?
  Vanwaar deze nuance?

  Volgens sommigen bestaat er maar één islam.

  Of zie ik dat verkeerd?

  1. Mezzadra

   Ja, Monty, dat zie je verkeerd. De gedachte dat er maar één Islam is, die zou samenvallen met het orthodoxe islamisme, is een leugenachtige islamofobe fantasie.

   De islam kent net zoveel verscheidenheid als het christendom, zowel qua orthodoxie als mate van secularisatie.

   1. claus

    M,
    “De islam kent net zoveel verscheidenheid als het christendom”
    Juist door die graduaties zullen moslims gelukkiger zijn en worden in het islamitisch land van origine,alwaar ze hun ideologie beter kunnen belijden in hun eigen vertrouwde omgeving!
    Het moet toch voor hen belastend zijn in een islam kritisch land te verblijven!
    Alhoewel,de uitkeringen en toeslagen in een land als Nederland, zijn ook niet te versmaden,dan toch maar liever een beetje islamofobie verdragen,in dat kut Nederland??!!!
    Yes,we blijven in Nederland!

    1. FCKDopper

     Dus met andere woorden, de oplossing is de geldkraan dichtdraaien.

 11. Duckday

  Pappen en nat houden en de andere kant op kijken.Het steeds maar ontkenning is bij de PVDA ingeslagen zolanf zij maar stemmetjes krijgen Het is een partij die met alle kanten mee waait En kom maar binnen beleid

 12. merlot

  “Van alle oplichters die ons de Vijfde Colonne van de geitenneukers proberen te verkopen als een verrijking van onze toch al zo geweldige multiculturele samenleving, is Cohen de meest doortrapte.”

  – Theo van Gogh

  1. Mezzadra

   Zeker in retrospectief zie je wat voor onzin Theo van Gogh verkocht.

   Het was een dolle clown die waan en werkelijkheid lastig kon onderscheiden, maar wel een goede filmmaker.

   1. Vlaswiek

    De aandoenlijke kan het niet, hij wil het niet en hij doet het ook niet. Het is en blijft een volkomen kansloze figuur.

  2. Original NL

   En merlot… op de voet gevolgd door mezzaadje de grootste viezerik op DDS.

   1. merlot

    Cohen was kampioen moslimknuffelen. Geen wonder dat de tar*rel een fan van hem is.

    1. just saying

     Inderdaad ja, een dusdanig kampioen dat hij zijn eigen joodse medemensen ervoor in de stront liet zakken, ik had tien keer liever Cohen in de van Baerlestraat zien liggen met een mes uit zijn borst stekend.

   2. Original NL

    De TAR*EL durft dit te beweren:….”die waan en werkelijkheid lastig kon onderscheiden.”
    De werkelijkheid is dat hij met een mes in zijn borst is afgeslacht door èèn van zijn ” waanvoorstellingen”.
    Je moet echt gewetenloos zijn om zoiets walgelijks te beweren.
    Er bevinden zich enorme landverraders en moslimlovers in nl, DDS geeft hen willens en wetens een podium om hun
    faecaliën over ons uit te laten sproeien.

    1. merlot

     De tar*rel probeert Theo van Gogh, een man die al 15 jaar dood is, vermoord door een haatbaard, weg te zetten als een idioot.

     Los van de respectloosheid die daaruit blijkt is het ook een leugen. Van Gogh was een tamelijk briljante kerel. Zeer veelzijdig, scherp en met een heerlijk gevoel voor humor.

     1. Original NL

      Quote merlot:….Van Gogh was een tamelijk briljante kerel….
      Iets wat bij trol mezzaadje totaal ontbreekt.( zowel
      “kerel” als “briljant.”)

  3. Beukman

   En niet te vergeten:

   Wat ruikt het hier naar caramel? Vandaag verbranden ze alleen de suikerzieke joden.

   Theo was op DDS amper opgevallen, had hij hier gepotst.

   1. Mezzadra

    Ik weet zeker dat vele reaguurders dit een kostelijke grap vinden.

    🙁

    1. Rechtsaf

     ja en mezzadratje is 1 van die reaguurders die deze grap kostelijk vindt

     1. Seneca

      @rechtsaf
      niet alleen mezza, ook beuk is niet vies van een dergelijke mop. in het nut zo verre verleden was zijn anti joodse instelling, meer prominent.

   2. Original NL

    Hè beukstumper moet je niet met mezzaadje en zijn moslim vriendjes mee om op Theo’s graf te dansen, wel netjes 10 passen achter je Führer aanlopen hoor!

    1. merlot

     De tar*rel schreef inzake het dode IS-zwijn Al Baghdadi: “de waardigheid die [men] moet betrachten in het spreken over de doden. Dat is een vorm van beschaving”

     De tar*rel schreef vandaag over de dode Van Gogh: “Het was een dolle clown die waan en werkelijkheid lastig kon onderscheiden.”

     Kan het nog hypocrieter?

     1. Vlaswiek

      @Merlot: Zonde van je tijd, Beukjochie bevestigt dat.

    2. Beukman

     Van Gogh is gecremeerd, schat.

   3. Vlaswiek

    Beukjochie heeft zijn digitale scheetje weer gelaten.

   4. Bosche draak

    Het posten van potsen is jouw wel toevertrouwd sukkel

  4. DidiMadloba

   Het is een hardnekkig misverstand dat de vrijheid van meningsuiting een vrijbrief geeft om te provoceren, en te proberen zo grof mogelijk te zijn.

   1. Groeneveld

    De vrijheid van meningsuiting geeft ook ruimte om te provoceren en soms is het nodig om grof te zijn. De VVM houdt niet zo van beperkingen die deugtrollen als Didi opleggen onder het mom van ‘beschaving’. De vrijheid kan alleen absoluut zijn. En soms moet alles gezegd worden.

 13. DidiMadloba

  Natuurlijk krijgt Cohen van DDS een pak slaag, gaap.

  Dat Theo van Gogh is vermoord hoeft echter niet per se het falen van het beleid van Cohen aan te tonen. Mogelijk waren er meer nare incidenten geweest als Cohen “de boel niet bij elkaar had gehouden”.

  1. Vlaswiek

   Gaaaap.

   Zo kent de islam nog een paar voordelen, jij mag er drie noemen. O wacht…

   1. Beukman

    De vorige keer (zo’n 50 bans geleden) dat ik op jouw verzoek een paar voordelen van de islam noemde, was je opeens verdwenen.
    Eén gek kan meer vragen dan tien wijzen kunnen antwoorden.

    1. Vlaswiek

     Logisch, ik ga niet met vuilnis in gesprek. Beukjochie moet natuurlijk niet denken dat ik ook maar een seconde besteed aan een NSB’r als hij die samen met de aandoenlijke de boel hier besodemieterd.

    2. Vit

     @Beukman

     Ach noem ze nog een keer want dat heb ik gemist, mea culpa.

     1. Beukman

      Omdat jij het bent, @Vit. Ik geef er drie.

      1. De islam geeft veel moslims spirituele diepte in hun leven.
      2. De islam inspireert veel moslims om goed te doen voor anderen.
      3. De islam helpt veel moslims om discipline te kweken en geduld te betrachten.

      Van mij hoef je trouwens geen moslim te worden hoor, al dacht ik niet dat Thierry dat een groot probleem zou vinden.

     2. Vit

      Ik zal je er vanavond antwoord op geven want ik heb het nu druk druk druk.

     3. Vlaswiek

      Het vriendje van de p̧edo heeft zijn digitale scheetje weer gelaten in een poging de wanstaltige gevolgen van de islam (overal) ter wereld te verdoezelen.

     4. just saying

      Helemaal zelf verzonnen die flauwekul Beukman? Wat een armoe toch bij die moslimfluisteraars….

     5. Beukman

      Is goed @Vit. Geef het even tijd om te bezinken.

     6. Beukman

      Jij verzint jouw flauwe kul en ik verzin de mijne, beste @Just. Stel je voor dat het omgekeerd was.

     7. Vlaswiek

      Beukjochie, vriendje van de aandoenlijke, hij noemt het fantaseren over seks met kleine kinderen aandoenlijk, heeft zijn digitale plasje weer gedaan.

     8. Groeneveld

      Beuk, jij benoemt drie voordelen van de islam voor de moslim zelf. Generieke voordelen trouwens die voor iedere religie opgaan, zelfs voor New Age zweefkeserij.

      Maar iets zegt me dat dat niet met de vraag bedoeld werd. Ik veronderstel dat wel bedoeld werd: welke voordelen biedt de islam voor de Nederlandse maatschappij en samenleving?

      Als je zo goed wilt zijn…… we wachten op antwoord.

     9. merlot

      “1. De islam geeft veel moslims spirituele diepte in hun leven.
      2. De islam inspireert veel moslims om goed te doen voor anderen.
      3. De islam helpt veel moslims om discipline te kweken en geduld te betrachten.”

      Dit geldt voor elke godsdienst, ook voor godsdiensten die al lang niet meer bestaan. Het is illusoir. Kanttekening bij 2: anderen = andere moslims.

      Het benoemen van dit soort “voordelen” is derhalve het intrappen van een open deur en moet altijd worden afgezet tegen de nadelen en zwarte kanten. En die zijn vele malen groter. Ook dat geldt voor alle godsdiensten, maar vooral voor de islam.

      Geen enkele religie heeft zoveel ellende over zowel z’n eigen volgelingen als over anderen uitgestort. En dat gaat nooit stoppen.

     10. Beukman

      De maatschappij bestaat uit mensen, @Groeneveld. Het is evident dat de maatschappij wel vaart bij mensen die goed doen, al dan niet hiertoe geïnspireerd door de islam.

     11. Beukman

      Er wordt niet naar de nadelen van de islam gevraagd maar naar de voordelen, @merlot.
      Jij denkt net als mijn vriend Groeneveld dat je de vraag gewoon even kan veranderen als het antwoord niet bevalt. Sorry, maar die vlieger gaat niet op.

     12. Groeneveld

      Beukman, dit antwoord is jou onwaardig. Je weet gewoon geen expliciete voordelen op te noemen van de islam voor de Nederlandse samenleving. Kan ook niet, want die zijn er niet.

      Zwak hoor.

     13. Beukman

      Je bent ziende blind, @Groeneveld.
      De voordelen heb ik genoemd. Als je wil, kan ik ook voordelen noemen van het christendom, van brood, van voetbal en zelfs van de bio-industrie. Ik kan ook overal nadelen van bedenken, maar dat kan je zelf ook wel dacht ik.

      Het valt me op dat jij en Merlot haastig de vraag veranderen als het antwoord jullie niet uitkomt, en dat de parasiet, die de vraag hier stelde en die ik al twee keer eerder voor hem had beantwoord, nu als een klein kind dreint dat ik vuilnis ben en hij mijn antwoord niet wil horen. Zwak hoor.

     14. merlot

      “Er wordt niet naar de nadelen van de islam gevraagd maar naar de voordelen, @merlot.
      Jij denkt net als mijn vriend Groeneveld dat je de vraag gewoon even kan veranderen als het antwoord niet bevalt. Sorry, maar die vlieger gaat niet op.”

      Ik probeer de discussie te verbreden en te verdiepen door naast de (schaarse) voordelen de aandacht te vestigen op de (talrijke) nadelen maar daar heb jij dus geen interesse in.

      Dat is geen wonder want je stelt je hier vooral op als islam-apologeet. Als het je te moeilijk wordt stap je op je brommer en ben je weg.

     15. Mezzadra

      “Geen enkele religie heeft zoveel ellende over zowel z’n eigen volgelingen als over anderen uitgestort. En dat gaat nooit stoppen.”

      De religie die de meeste ellende heeft veroorzaakt is op afstand het christendom (sorry Jezus) maar merlot heeft zich in het hoofd gehaald dat de islam het grote probleem is.

      Godsdiensten geven problemen als ze zich aan de politiek verbinden. Het maakt voor de politici geen fuck uit wat de geloofsinhoud van die godsdienst is.

      Dit is elementaire kost die merlot steeds weer opnieuw moet worden uitgelegd.

      Lees eens een boek, beste kerel, bijvoorbeeld het boek van je landgenoot Bouvrie ‘Waarom de wereld niet naar de knoppen gaat’. Lees daarin met name het hoofdstuk over de Islam, het kan je verstofte geest lucht geven.

     16. Vlaswiek

      De aandoenlijke, hij hoopt dat ISIS blijft bestaan, heeft zijn digitale boertje weer gelaten.

     17. Beukman

      Wat de nadelen van de islam zijn, dat weten we onderhand wel, @merlot. Er gaat geen dag voorbij of die komen op DDS ter sprake.
      Typisch dat jij vlucht in die nadelen, op het moment dat iemand voor de verandering eens vraagt naar de voordelen.
      Zwak hoor.

     18. Beukman

      Lees eens een boek, beste kerel, bijvoorbeeld het boek van je landgenoot Bouvrie ‘Waarom de wereld niet naar de knoppen gaat’. Lees daarin met name het hoofdstuk over de Islam, het kan je verstofte geest lucht geven.

      Bedankt voor de leestip, @Mezz. Klinkt als een boek dat de overheid gratis zou moeten uitdelen aan DDS-reageerders.

     19. merlot

      “1. De islam geeft veel moslims spirituele diepte in hun leven.
      2. De islam inspireert veel moslims om goed te doen voor anderen.
      3. De islam helpt veel moslims om discipline te kweken en geduld te betrachten.”

      Gezien het feit dat Beukman in z’n schuttersputje blijft zitten en weigert de kosten-baten analyse te maken, wat hij wel zou doen als het de aanschaf van om het even welk artikel zou betreffen, zal ik eens nader ingaan op de drie genoemde voordelen.

      ad 1: Spiritualiteit. Dit wordt door linkse zweeftypes a priori als iets positiefs beschouwd maar dat is het uiteraard lang niet altijd. Radicale moslimfundamentalisten zijn ook spiritueel. Mohammed B is spiritueel, IS is spiritueel, Al Quaida is spiritueel. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Dit “voordeel” komt dus te vervallen.

      ad 2: Goed doen. Zoals ik al zei is dat vrijwel uitsluitend op mede-moslims gericht. Daar heeft de samenleving dus niets aan. Valt ook af.

      ad 3: Discipline en geduld. Mogelijk doelt Beukman hiermee op het naleven van de vele regeltjes in het circus van halal en haram. Tja, als die discipline wordt ingegeven door onderdanigheid aan een imaginaire godheid en angst om in de hel te belanden dan kan ik dat niet als een voordeel zien maar enkel en alleen als een mentale gevangenis. Hier kan dus ook een streep doorheen.

      Nul punten voor Beukman.

     20. Groeneveld

      Beukman, je noemt alleen voordelen voor de moslims zelf, niet voor de samenleving als geheel.

      Goed, als je vindt dat ik de vraag van een ander tussentijds veranderd heb, stel ik hem opnieuw en nu vanuit mijzelf: noem eens de expliciete voordelen van de islam voor de Nederlandse samenleving als geheel. Dat mag zijn op cultureel gebied, op het gebied van wetenschap, kunsten, literatuur, economie, name it.

     21. Beukman

      Het kost je nogal moeite om toe te geven dat de islam behalve nadelen ook voordelen heeft he, @merlot?

      Ik weet niet of jij de laatste tijd wel eens met moslims te maken hebt. Ik wel. En ik kan je verzekeren een aantal daarvan er spiritualiteit aan ontleent, goed doet en niet jegens moslims alleen, terwijl het anderen helpt om dankzij matiging, zelfbeheersing en het afzien van alcohol helpt om bijvoorbeeld een studie met succes te voltooien of bij Ajax op het hoogste niveau te voetballen.

      Zoals ik dus al eerder stelde: jazeker, ook de islam heeft voordelen. Ik stel vast dat jij in je haat zo verblind bent dat er bij jou geen enkele ruimte meer is voor nuance.

     22. Beukman

      @Groeneveld
      Met alle respect, maar wat moet ik met zo’n vraag? Je zou ook kunnen vragen wat pak hem beet meditatie voor voordelen heeft voor de Nederlandse maatschappij. Die voordelen zullen er ongetwijfeld zijn, maar hoe wil je die meten?

      Een tante van mij is een van de oudste vrouwen van Nederland. Ze is haar hele leven RK geweest, en haar geloof heeft haar geïnspireerd tot het doen van goede daden: altijd stond ze voor mensen klaar, zelfs nog op stokoude leeftijd. En met een blijmoedigheid…. Zonder enige twijfel heeft de Nederlandse samenleving hiervan geprofiteerd.

      Ik ken nog een paar andere katholieken die dit ook hebben of hadden. Ga je me vragen wat de voordelen van het katholicisme voor de Nederlandse samenleving zijn, of weet je het antwoord inmiddels?

      Begrijp ik trouwens dat je erkent dat de islam inderdaad (ook) voordelen heeft?

     23. Beukman

      Wat is jouw voordeel voor het vrije westen eigenlijk als ik vragen mag, @scatoloog?

     24. Vit

      @Beukman

      “1. De islam geeft veel moslims spirituele diepte in hun leven.”

      Die diepte bestaat uit wat de koran verkondigd en dat is een hoop vuiligheid die voor elke stroming geldt onder andere dat elke ongelovige dood moet, jij en ik dus wat niet echt een voordeel is.

      “2. De islam inspireert veel moslims om goed te doen voor anderen.”

      Alleen geloofsgenoten want zij mogen geen vrienden worden met ongelovigen, ook niet echt een voordeel dus.

      “3. De islam helpt veel moslims om discipline te kweken en geduld te betrachten.”

      Nou ontzettend.
      Doet me er aan herinneren dat ik bij mijn laatste werkgever een moslim had toegestaan in mijn kantoor te bidden nadat hij uit het washok was gespoeld door een defecte afwasmachine, omdat hij de verkeerde kant op zat te bidden had ik zo’n Mekka kompas voor hem besteld en meneer was zwaar beledigd, hij heeft later wel zijn excuus aangeboden dat dan weer wel.

      Een voordeel? Ik kan me er niets bij voorstellen.

      Btw, als je alle bladzijden waar moord en doodslag wordt bevolen uit de koran scheurt hou je een boekje over ter dikte van de Donald Duck en dan zijn de kaften vrij dik.

      Spirituele diepte hoor.

     25. Beukman

      @Vit
      Ook jij schiet in je anti-islamreflex. Natuurlijk reageren een heleboel moslims ook minder prettig op hun geloof, maar dat was de vraag niet. Jij komt met een moslim aanzetten die geen discipline hadin een poging om te bewijzen dat andere moslims ook geen discipline hebben. Sterk!
      En dat moslims geen vrienden mogen worden met niet-moslims: man, onder welke steen leef jij?

     26. Vit

      @Beukman

      “En dat moslims geen vrienden mogen worden met niet-moslims: man, onder welke steen leef jij”

      Dat staat expliciet zo in de koran.

     27. Vit

      Maar goed zo gaat ie wel weer voor vandaag, prettige avond verder.

     28. Vlaswiek

      “Maar goed zo gaat ie wel weer voor vandaag…”

      Niet alleen voor vandaag hoor Vit, maar dat wist jij ook wel.

     29. Rechtsaf

      “Natuurlijk reageren een heleboel moslims ook minder prettig op hun geloof”

      Het probleem? dat een kleine islamminderheid een grote bek heeft, beukman zou de islam eens goed moeten bestuderen..

     30. merlot

      “Het kost je nogal moeite om toe te geven dat de islam behalve nadelen ook voordelen heeft he, @merlot?”

      Ik constateer het omgekeerde. Je klampt je vast aan een vraag die je is gesteld maar de bredere discussie ga je uit de weg.

      “Ik stel vast dat jij in je haat zo verblind bent dat er bij jou geen enkele ruimte meer is voor nuance.”

      Je stelt maar vast wat je wilt. Ik stel vast dat de islam al eeuwenlang voor een gigantische hoeveelheid ellende heeft gezorgd, niet in de laatste plaats onder moslims zelf. Verder stel ik vast dat ex-moslims, zoals Hafid Bouazza, de islam sterk onderbouwd aanklagen maar nooit door linkse moslimknuffelaars zoals jij van repliek worden gediend. Liever geloof je de kutsmoesjes van z’n “vrome” zus en die mafklapper van een Breedveld.

      JIJ bent de nuance kwijt. Die roze bril zit zo sterk aan je harses vastgekleefd dat je alle contact met de werkelijkheid hebt verloren.

     31. Rechtsaf

      Noem 1 voorbeeld dat de islam goed is..

     32. Beukman

      @Vit beweert:

      Dat staat expliciet zo in de koran.

      Woehaaa!
      Stoute moslims die zich niet aan de koran houden!
      Stond er trouwens niet ook in dat je per kameel naar Mekka moet?

     33. merlot

      Voor het geval Beukman het gemist mocht hebben nogmaals de briljante persiflage van Hans Teeuwen:

      ht*ps://www.youtube.com/watch?v=u6CiSGOmWlk

      Mocht je het niet snappen, Beukman, het type dat hier gepersifleerd wordt ben JIJ.

     34. Mezzadra

      “ Stoute moslims die zich niet aan de koran houden!”

      Die bestaan niet en die paar die het toch wagen lopen accuut levensgevaar vanwege de sharia.
      Er bestaat immers maar één Islam en dat is de orthodoxe islam.

      🙂

     35. Vlaswiek

      @Merlot: Ik sla Teeuwen altijd over, maar deze is briljant en vrij van vloeken!

     36. Mezzadra

      “Mocht je het niet snappen, Beukman, het type dat hier gepersifleerd wordt ben JIJ.”

      Ik zie dat merlot de bal al weer geheel uit het oog heeft verloren. Dat is gebruikelijk als hij inhoudelijk uitgepraat is. In dat geval gaat hij op de man.

     37. Vlaswiek

      De aandoenlijke, hij spuugt zeven dagen per week zijn verbale digitale diarree uit over deze nieuwssite. Het is de geur van rottende lijken!

     38. Beukman

      @Mezza
      Nóg een voordeel van de islam is dat het mensen van de straat houdt, en hen zelfs stof voor discussie geeft.
      Dat is evident voor iedere potser op DDS. Een beetje dankbaarheid voor de islam zou dus niet overdreven zijn.

     39. Mezzadra

      Ik kan nog een voordeel van de Islam, Beukman: de grote dichter en filosoof Mohamed Jalal ad-Din Balkhi Rumi.
      Prachtige teksten:

      Dit mens-zijn is een soort herberg.
      Elke ochtend een nieuw bezoek.

      Een vreugde, een depressie, een benauwdheid,
      een flits van inzicht komt als een onverwachte gast.

      Verwelkom ze; ontvang ze allemaal gastvrij
      Zelfs als er een menigte verdriet binnenstormt

      die met geweld je hele huisraad kort en klein slaat.
      Behandel dan toch elke gast met eerbied.

      Misschien komt hij de boel ontruimen
      om plaats te maken voor extase…

      De donkere gedachte, schaamte, het venijn,
      ontmoet ze bij de voordeur met een brede
      grijns en vraag ze om erbij te komen zitten.

      Wees blij met iedereen die langskomt
      de hemel heeft ze stuk voor stuk gestuurd
      om jou als raadgever te dienen.

     40. Vlaswiek

      Beukjochie, vriendje van de aandoenlijke, hij noemt het fantaseren over seks met kleine kinderen aandoenlijk, degene die hoopt dat ISIS blijft bestaan, heeft zijn digitale plasje weer gedaan.

     41. Vlaswiek

      In gesprek gaan met verbale diarree is zonde van je energie. De aandoenlijke vindt hier zeven dagen per week en veertien uur per dag manieren om zijn drek te spuien, vooral omdat er mensen zijn die met hem in gesprek gaan.

      De afgelopen 15 jaar en talloze bans hebben bewezen dat dit volstrekt kansloos is, de aandoenlijke gaat gebukt onder psychische en ongeneeslijke aandoeningen. Zonde om daar tijd aan te besteden, zelfs de doktoren hebben het opgegeven.

     42. Beukman

      Hoe hadden we Rumi kunnen vergeten als voordeel van de islam, @Mezza? Het verbaast me iedere keer weer hoe modern zijn gedichten zijn, of hoe tijdloos, en hoe ze na 800 jaar nog tot ons kunnen spreken, van de oude Perzische cultuur naar de moderne westerse.

     43. Beukman

      Wat is jouw voordeel voor het vrije westen als ik vragen mag, @scatoloog?

     44. merlot

      Omdat je de rozebrillenmensen nooit vaak genoeg in de spiegel kan laten kijken nog maar even een schitterende persiflage:

      https://www.youtube.com/watch?v=GVqIScvd0g0

      Beukje en Mezzje ten voeten uit…

     45. Vit

      @Beukman

      “@Vit beweert:

      Dat staat expliciet zo in de koran.

      Woehaaa!
      Stoute moslims die zich niet aan de koran houden!
      Stond er trouwens niet ook in dat je per kameel naar Mekka moet?”

      Tamelijk domme opmerking, vind je zelf ook niet?

      Dat moslims zich aan de koran moeten houden wordt dagelijks gepropageerd in moskeeën, bij die hier om de hoek is het behoorlijk druk.

    3. Beukman

     Mijn vriend de @scatoloog is aanmatigend jegens de islam, maar kan niet vertellen wat zijn eigen nut eigenlijk is voor de maatschappij.

     Zet die pc of dat tablet eens uit en ga een paar gedichten van Rumi lezen, @Scatoloog. Misschien vind je daarin het antwoord op deze vraag.

     1. Mezzadra

      “Mijn vriend de @scatoloog”

      🙂

  2. Beukman

   @Didi
   Inderdaad.

   1. Vlaswiek

    Beukjochie, vriendje van de aandoenlijke, hij noemt het fantaseren over seks met kleine kinderen aandoenlijk, heeft zijn digitale plasje weer gedaan.

  3. Seneca

   @didi
   daar heb je gelijk in. niet alleen Cohen maar ook Beatrix speelde een heel vieze rol. ook zij wist niet hoe snel zij thee in de moskee moest gaan drinken…

 14. Gerlos

  Job Cohen wat een geleuter de INTREGATIE IS TOTAAL MISLUKT en helaas het zal niet verbeteren maar alleen maar erger worden voor ons ongelovige.

  1. Mezzadra

   ht*ps://www.volkskrant.nl/columns-opinie/integratie-marokkanen-in-nederland-is-een-doorslaand-succes~b0608738/

   Hoor je het eens van een ander.

   1. just saying

    ‘Ondanks waardeloos integratiebeleid en vooroordelen presteren Marokkanen in Nederland steeds beter, schrijven Rob Jetten en Jan Paternotte, de fractievoorzitter en woordvoerder integratie voor D66.’

    Proest…………

 15. Riesmog

  Wat is het toch eenvoudig om dom rechts op haar wenken te bedienen.

  Jammer dat Job Cohen een beetje uit beeld is, want zijn naam staat nog steeds garant voor record-scores aan rechtse frustratie.

  Tip: begin nog eens over het kwartje van Kok!

 16. C.A.Barstow

  Typisch smerig links toch?
  Eerst alles naar de kl*te helpen daarna wegkijken, net doen of er niets aan de hand is.
  ” mijn naam is haas ik weet van niks” is smerig links dan ook op het lijf geschreven.

  Stem FvD/PVV.

 17. merlot

  Dames en heren!

  Tot u spreekt…dominee Beukman:

  ht*ps://www.youtube.com/watch?v=FjsxbTQ3Qug

  1. Mezzadra

   Hans Teeuwen is een aan lager wal geraakte artiest. Vroeger was hij nog wel leuk maar inmiddels toont vooral gebrek aan talent en relevantie in de marge van het internet. De schuld voor zijn afgang ligt uiteraard bij links. Een soort Rob Jensen. Hij wekt medelijden op.

   Merlot wedt op het verliezende paard. Ook dat is een beetje zielig.

   1. Rechtsaf

    mezzadartje heeft nog geen 2% van het talent dat Hansie Teeuwen heeft..

   2. Vlaswiek

    De aandoenlijke, hij hoopt dat ISIS blijft bestaan, heeft zijn digitale boertje weer gelaten.

   3. merlot

    Het is begrijpelijk dat verwijfde types als Mezzakutje en Beukenholletje liever niet geconfronteerd worden met de keiharde persiflages van Hans Teeuwen, die in enkele minuten een typetje neer kan zetten waar zij sprekend op lijken.

    Hans kan als geen ander de stuitende hypocrisie van de linksmens op humoristische wijze zichtbaar maken en aan de kaak stellen.

    Dat is een hard gelag voor de trolletjes.

 18. Michael M

  Job Cohen en de boel bij elkaar houden. Nou Job, die boel van jou wordt met de dag groter en als het aan links ligt adopteren ze de complete wereld naar hier, zodat de democratie om zeep geholpen kan worden en onze democratische burgers echt gevaar lopen. Hoever moeten we doorgaan met onze eigen vernietiging.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.