Bruut: agressieve ‘lichtgetinte’ en ‘donkere’ kansenparels beroven fietser in buurt van Utrecht

In dit ‘gave land’ gebeuren nog altijd de meest bizarre dingen. Zoals fietsers die tijdens een tochtje ineens beroofd worden door een bende criminele mafketels, gewoon in een onschuldige voorstad.

Voor een nietsvermoedende fietser werd afgelopen zaterdag het weekend eens goed verpest. Hij fietste langs in een skatebaan in Maarssen, in de buurt van Utrecht, toen drie jongeren hem benaderden, bedreigden en dwongen om z’n smartphone, duur oordopjes en portemonnee af te geven. Deed hij dat niet, dan kon hij een flink pak slaag tegemoet zien.

Van de daders ontbreekt nog ieder spoor, maar de politie vond het wel zo fijn om bijna een hele week te wachten voordat ze het signalement verspreidden van deze brute criminelen. De lafbekjes hadden zich goed verstopt onder capuchons en andere bedekkende kledingstukken. Maar toch heeft het slachtoffer het één en ander kunnen opmerken van de agressieve jatmozen:

“Van twee van de drie jongens is een signalement bekend. Een van hen heeft een licht getinte huidskleur, een stevig postuur en is tussen de 1.80 en 1.85 meter lang. Hij droeg een donkerblauw trainingspak, een beige Gucci-pet met geruit patroon en zijn zwarte haar hing in een staartje uit de achterkant van de pet.

De tweede dader had volgens de politie een donkere huidskleur, was ongeveer 1.75 meter lang en droeg een lange zwarte winterjas waarvan hij de capuchon over zijn hoofd had getrokken. Getuigen wordt opgeroepen zich te melden.”

Nou, hopelijk weten ze deze gewetenloze boeven snel in een koude en tochtige cel te gooien. En de volgende keer niet eerst zowat een week wachten totdat jullie met een signalement komen, hè hooggeëerde wouten? Dat deze mafketels bekend worden, is aan henzelf en hun eigen wangedrag te wijten. Hun privacy is lang niet zo belangrijk als het recht van het slachtoffer om zijn spullen terug te krijgen en zijn kwelgeesten achter slot en grendel te zien. Nietwaar?

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

63 reacties

 1. werikke

  kutvolk

  1. Mezzadra

   Klopt, blanke mensen plegen geen misdaden. Nooit gedaan ook.

  2. Marija

   Iemand vroeg in een ander topic, (ik weet niet meer welk) hoe het toch zover kon komen met ons land? U vind hier het antwoord:
   Google op
   Haateeteepeees, dubbele punt:
   //eunmask.wordpress.com

   Beetje moeilijk aangegeven, maar anders wordt het niet geplaatst.

   1. Marija

    Of: de EU ontmaskerd?

    1. Marija

     Ja deze moet u intypen:

     De EU ontmaskerd?

     Alle duistere afspraken in het verdrag van Straatsburg vindt u hier en geven antwoorden de vraag hoe het zover kon komen in ons landenwedstrijd Europa.

   2. Piet51

    @Marija
    Bespaar je de moeite van “Haateeteepeees, dubbele punt”.
    Alleen eunmask.wordpress.com is voldoende en wordt niet geblokkeerd. Alle internetadressen zonder wewewe en wat daarvoor zit zijn goed en niet geblokkeerd. Het leven is soms heel simpel, toch?

 2. Rechtsaf

  Er zijn vast videobeelden van

 3. Groeneveld

  Je verwacht het niet. Hoe is dat nu mogelijk in het bijna veiligste, gelukkigste en welvarendste land van de wereld?

  1. Willemm

   Criminaliteit is helaas mens eigen en altijd aanwezig, in wat voor tijd of op wat voor plaats dan ook.

   1. Bosche draak

    Al te meer reden om er vooral NIET een week mee te wachten, als het dan toch van alle tijden is of niet Willempje Wartaal?
    Nog meer af te zwakken nietsnut?

 4. ikweetwatikwil

  Slachtoffers kunnen ook zelf direct bekend maken aan journalisten wie hen overvallen heeft. Hoef je niet op de politie te wachten. Slachtoffers verzwijgen zelf ook vaak de kleur. Het maakt mij niet uit wat de kleur is maar het schept wel duidelijkheid. Als ik zo de kranten lees over wat hier allemaal binnen komt , kun je ook meer van dit soort overvallen verwachten. Niet meer veilig over straat kunnen dat is erg. Waar gaan we naar toe.

 5. Jv

  Diefstal, molesteren, verkrachten, roofovervallen, aanslagen op mensen (auto en steek incidenten), bedreigen en moorden, etc, is nu orde van de dag.
  Nog nooit heb ik het laatste jaar zoveel ellende voorbij zien komen.
  Nog nooit is het zo onveilig geweest op straat, maar ook gewoon in je eigen huis en betreft het vooral ouderen.
  Tja, Rutte en consorten, zoals jullie zelf al zeggen; Nederland is een veilig, heerlijk en erg fijn land om te wonen waar het volk ook nog eens tot de gelukkigsten in de wereld behoord. Daarbij komt dat Rutte en consorten nu ook nog eens bezig zijn om ons land tot het gezondste, schoonste en minst stikstof uitstotende en diervriendelijke land ter wereld te maken waarbij kippen, varkens, koeien en industrie alleen nog in de geschiedenis boeken voorkomen, en dan te denken dat wij, dank zij hem, in een overvloed van voedsel en weelde leven.
  Waar klagen wij toch over? Wat hebben we toch een rijk, en weelderig leven.
  We moeten dus niet klagen, maar ontzettend blij zijn dat wij een regering hebben dat als een huis staat voor zijn volk.
  Hopelijk komt er ook een Rutte vier kabinet om de DEFINITIEVE ONDERGANG van ons land af te maken.
  Mijn zegen heeft hij alvast!

  1. Piet51

   @Jv
   “Nog nooit heb ik het laatste jaar zoveel ellende voorbij zien komen.
   Nog nooit is het zo onveilig geweest op straat, maar ook gewoon in je eigen huis en betreft het vooral ouderen.”
   Dan heb je jaren liggen slapen. Want niet zo heel lang geleden en daarvoor was het veel onveiliger, overal, op straat, thuis, tussen landen en volken. Kijk maar naar serieuze cijfers en je kunt niets anders concluderen, dan dat we veel veiliger leven.

   1. Groeneveld

    Daar hebben we het gisteren al over gehad, hardleerse Piet. Driekwart van de door een misdrijf gedupeerden doet GEEN aangifte. Logisch dat de cijfers fleurig ogen.

    1. Piet51

     Mensen die geen aangifte doen blijven grotendeels onbekend. Noem eens onderzoeken, waar die 75% wordt onderbouwd.

   2. Jv

    Kom maar op met je linkse CBS statistieken!
    Maar die zul je wel niet hebben want je fantaseert je in de ronte om je gelijk te halen!
    Je kunt drammen zoveel je wilt, maar het gelijk krijg je van mij niet omdat de waarheid door jou en je linkse schorriemorrie morrie extreem gemanipuleerd wordt!

 6. Piet51

  Je verbaast je er toch over, dat met zo’n signalement de daders niet al binnen een uurtje zijn opgepakt. Ik schat zo maar even, dat slechts plm. 10.000 jongeren hieraan voldoen. O.k. in en rond Maarssen wat minder, maar toch.

  1. Groeneveld

   Piet 51 blijft blij dat we dat gespuis binnen gehaald hebben. Hij maakt dan ook graag een grapje over het misdrijf om de lichtgetintiers uit de wind te houden. Hij heeft moslim vrienden! En Kosovaarse buren! Nou dan.

   1. Mezzadra

    Groeneveld gooit er maar eens een stropop tegenaan. Wat is het toch een kanjer in het debat!

    1. Groeneveld

     Mezzadra ontkent dat Piet51 een grapje maakt over een door lichtgetintiers gepleegd misdrijf, om de ernst van de zaak te bagatelliseren.

     Misschien dat Mezzadrama de reactie van Piet51 nog eens rustig over moet lezen. En nog eens. Tot hij begrijpt wat Piet51 zegt. En wat hij daarmee beoogt.

     Een serieuze deelnemer in het debat zal Mezza nooit worden.

     1. Rechtsaf

      precies Groeneveld je ramt de spijker op z’n kop…

   2. Blitzkrieg

    Groeneveld : Alleen in Maarssen al 10000 die aan deze beschrijving voldoen, ernstige zaak. Zouden ze eens een artikel over moeten maken bij de NOS als ze nog tijd overhouden na het benoemen van de problemen met het klimaat. Wat Pietje vergeet is dat het aantal mensen dat aan deze beschrijven voldoet in rap tempo toeneemt. Ben nog geen paar zinnen verder en nu al is het aantal personen dat aan deze beschrijving voldoet alleen in Maarssen al opgelopen tot 11000. Volgende keer kan piet het aantal beter quantificeren met een formule van de form “n = ax + b” of misschien zelfs “n = ax2 + bx + c”.

    1. Piet51

     @Blitzkrieg
     “Alleen in Maarssen al 10000”. Zo geef je wel heel duidelijk te kennen, mijn reactie niet goed gelezen te hebben. Een gedachtewisseling is dan onmogelijk.

     1. Blitzkrieg

      Piet51 : “10.000 jongeren hieraan voldoen. O.k. in en rond Maarssen wat minder, maar toch.”

      Je praat letterlijk over “10.000 duizen jongeren die hieraan voldoen, in en rond Maarssen wat minder”, hoe moet ik dat volgens jou interpreteren? Wat zijn de aantallen waar je het over hebt, je maakt me nieuwsgierig.

     2. Piet51

      @Blitzkrieg
      Ik begrijp echt niet wat ik hieraan moet uitleggen. Mijn IQ schijnt 51 te zijn, dus het kan daaraan liggen. Anderzijds begrijp ik het zelf heel goed, dus zou het voor al die hoogbegaafden hier geen probleem mogen zijn.

     3. Rechtsaf

      @Blitz pietje gaat graag in de nuance zaait een beetje verwarring en vervolgens weet hij het niet…

     4. Blitzkrieg

      Piet51 : Gebruik slechts de cijfers die jij me gegeven hebt, niks aan te begrijpen. IQ van 51 zou ruimschoots voldoende moeten zijn.

    2. Piet51

     @Blitzkrieg
     ” Wat Pietje vergeet is dat het aantal mensen dat aan deze beschrijven voldoet in rap tempo toeneemt.”
     Maar volgens het CBS is de werkelijkheid nu juist, dat het aantal verdachten met niet-westerse migratieachtergrond al jaren dalende is, procenten per jaar zelfs. Net als het aantal verdachten met andere achtergrond overigens. Zie bijvoorbeeld opendata.cbs.nl/#/CBS/nl/dataset/81947NED/table?ts=1571998519153

     Dat lijkt inderdaad een beetje op een curve n=ax+b. Een curve suggereren als n=ax2+bx+c, een paraboool dus, is nonsense, dat zul je zelf ook wel zien. Een hyperbool zou theoretisch kunnen, maar mijn gepercipieerde werkelijkheid lijkt daar in het geheel niet op. Die van jou misschien wel, maar dan heb ik echt met je te doen en zou ik een specialist zoeken.

     1. Blitzkrieg

      Piet51 : De staatsmedia heeft een dusdanig niveau bereikt dat ik je link niet eens heb geopent. Stop je kop in het zand zo je wilt, maar feit is dat er door de regering nog steeds allerlei genante cijfers onder het tapijt worden geveegd. Vroeger keek ik veel NPO, moet niks meer hebben van die gore staatsmeuk. Neem nu dit bericht, er is “zowat een week” gewacht totdat er een signalement afgegeven is. Ra ra hoe zouden die dalingen toch veroorzaakt worden. Hint, het probleem met het klimaat komt ongeveer uit dezelfde koker.

    3. Marija

     @blizkrieg.
     Ik ben bang dat door al die import, de boodschap die Wilders al jarenlang op tafel legt, steeds minder gehoord wordt.
     Moslims hebben er geen belang bij.
     Niet stemmende Nederlanders moeten zich eens achter de oren gaan krabben en de eerstvolgende keer eens gaan stemmen op PVV.
     DOe mee en houdt Holland Hollands.

     1. Blitzkrieg

      Marija : Dat is inderdaad een van de bedoelingen, maar optimistisch rechts is in opkomst. De media geeft zo’n negatief beeld, en als je dit dag-in-dag-uit ziet is het makkelijk dat te geloven. Nederland, beter nog, Europa komt in beweging, we willen dit niet meer. De klimaatgekte begint scheuren te vertonen, en alles blijkt één grote fars. Immigratie kan niet langer verkocht worden, het heeft te extreme vormen aangenomen. Mannelijke transgenders winnen vrouwelijke sportevenementen, mannen met een tena lady tussen de billen. De gekte heeft grenzen en is al op zijn terug keer, al lijkt dit door de media slechts anders.

      WE ZIJN AAN HET WINNEN! – DE JENSEN SHOW #38
      h**ps://www.youtube.com/watch?v=Ht-4NOtlO6A

      Mijn naam voor de Jensen Show is “Het schaduw journaal”

      Wat Jensen hier doet is zo ontiegelijk belangrijk, de positiviteit en het optimisme. Optimisme is het enigste wat werkelijk nodig is om het tij te keren, het begin van de revolutie. Europa verkeert in totale chaos, daar kan de media helemaal niks aan doen. Optimisme Marija kan je afstralen op andere mensen, het is waardoor de verkiezingen uiteindelijk gewonnen zullen worden. Kijk naar de verkiezing van Trump, optimistisch rechts in optima forma. Ze zijn bang van en jaloers op ons. De extreme middelen die ze hebben ingezet zoals angst, indoctrinatie, immigratie, fakenews het blijkt allemaal niet genoeg te zijn. De eerste kamer verkiezingen zijn gewonnen door de FvD, die potentie – en meer – hangt nog steeds in de lucht.

      Optimistische groet van deze conservatieve rechts populist.

     2. Blitzkrieg

      Marija : Het klimaatschandaal en immigratie hebben beide astronomische proporties aangenomen. Heb je enig idee hoe groot de knal zal zijn als de bom eindelijk klapt? Zie hier, nog een hele goede reden om optimistisch te zijn.

   3. Piet51

    @Groeneveld
    Ook goedemorgen. We gaan er weer met frisse moed tegenaan, niet?
    Je hebt de clou van mijn cynisme, want dat was het natuurlijk, volledig gemist. Wat ik wilde zeggen, zou ik kunnen herhalen in normaal, droog Nederlands. Dat wil de overheid tenslotte nu ook, Jip-en-Janneke-taal. Daar wordt het minder leesbaar en leuk van. Ik las eerder ergens dat DDS zich onderscheidt door gebrek aan humor. Is dit daar nu het bewijs van?

    1. Groeneveld

     Natuurlijk heb ik de clou van je cynisme niet gemist, malle jongen. Het lag er duimendik bovenop. De humor van links is nu eenmaal tamelijk obvious en kinderlijk. Beukman heeft daar ook zo’n last van.

     Mijn bezwaar is dat je een ernstig onderwerp -lichtgetintiers plegen overval op fietser- met een geintje en cynisme afdoet. Dat lijkt verdomd veel om bescherming, downplayen, name it.

     Ik durf te wedden dat als het blanken waren geweest die een lichtgetinte medelander hadden overvallen, je daar grote schande van had gesproken en erop gewezen dat ‘crimineel rechts racisme’ nu toch wel erg sterk in opkomst was.

     Zie je een beetje je eigen, eenzijdige benadering van dit soort zaken?

     1. Bosche draak

      Dat gaat piemelig pietje echt niet bekennen.
      Dan moeten z’n mede mispuntjes namelijk niks meer van hem weten…

     2. Piet51

      @Groeneveld en Bosche draak
      “Ik durf te wedden dat als het blanken waren geweest die een lichtgetinte medelander hadden overvallen, je daar grote schande van had gesproken en erop gewezen dat ‘crimineel rechts racisme’ nu toch wel erg sterk in opkomst was.”

      Natuurlijk had ik daar grote schande van gesproken, maar dat is niet het onderwerp hier. Ik wijs alleen op het uiterst summiere signalement, dat de politie terecht nog niet breed verspreid heeft en de felheid waarmee men hier de migranten erbij haalt. Jullie weten nog helemaal niets en toch zijn de schuldigen al aangewezen.

      Bovendien, als een blanke een gekleurde in elkaar slaat, ligt de conclusie van ‘crimineel rechts racisme’ toch wel heel erg voor de hand?
      Voor de duidelijkheid en om gescheld te voorkomen: dit was wederom een plaagstootje. Jullie zien het, ik begin het te loeren en kan al een beetje meedoen.

     3. Beukman

      @Groen veldt:
      Ik durf te wedden dat als het blanken waren geweest die een lichtgetinte medelander hadden overvallen

      Slechte vergelijking. Wat is immers de huidskleur van het slachtoffer? Dat staat er niet bij.
      Feit is dat getinte mensen zelf vaker het slachtoffer van een misdrijf worden dan blanken. De beroofde knaap zou dus zomaar zelf een tinter zijn geweest. En dan krijg je dit, ik parafraseer:

      Ik durf te wedden dat als het blanken waren geweest die een blanken hadden overvallen

      Ach weet je, hoe Piet dan gereageerd zou hebben, is slechts een academische kwestie. In dat geval had het bericht immers DDS helemaal niet gehaald.

     4. Piet51

      @Beukman
      “Ach weet je, hoe Piet dan gereageerd zou hebben, is slechts een academische kwestie. In dat geval had het bericht immers DDS helemaal niet gehaald.”
      Dat ik daar zelf niet op kom, op zo’n reactie. Klasse!

     5. Rechtsaf

      Weet je al die ratten die hier nu niet voor het slachtoffer opkomen, zijn de zogenaamde Nederlanders die hun bek vol hebben van een rechtsstaat!
      Ik spuug ze recht in hun muil, dat is namelijk het minst erge…

     6. Beukman

      Als je ratten toch in hun bekkies gaat spugen, @Rechtsaf, kan je ze net zo goed ook even tongen.

 7. Sergeant Monty

  Maar waarom hierop DDS ook een week gewacht om deze laffe beroving te melden.

  Het daderprofiel zou dan ook meteen bekend zijn geweest.
  Gemiste kans.

  1. ikweetwatikwil

   En de volgende keer niet eerst zowat een week wachten totdat jullie met een signalement komen, hè hooggeëerde wouten?

   Beterlezen Monty

 8. Heinrich

  Op mijn 12e moest ik van mijn vader een sport gaan beoefenen,ik mocht kiezen,maar zijn advies was de boksschool.
  Zijn advies heb ik opgevolgd,daarna ook nog karate bruine band,ik ben mijn vader wijlen nog steeds erg dankbaar!
  Je eigenwaarde en zelfvertrouwen krijgt een flinke boost,vooral bij noodgedwongen praktisch gebruik van je vaardigheden.
  Tegenwoordig is zo’n aansporing door de ouders aanbevelingswaardig,gezien de verpaupering en het verdwijnen verlies normen en waarden.
  De autochtone jeugd moet een soort van combat training krijgen,erg handig!

 9. Jumping

  Prachtig toch, het beste voorbeeld van de stelling, dat Nederland een keiverrot land is geworden.

  Links en Rutte de twee grote problemen in Nederland.

  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland, stort Nederland in een poel van ellende.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  NEXIT.

 10. Bunky01

  Gezien de snelheid waarmee de signalementen zijn verspreid is het aannemelijk dat opsporing en berechting geen hoge prioriteit zal hebben. En als ze in het meest gunstigste geval voor de rechter komen dan weten we de uitkomst al. Het wordt hoog tijd dat er een burgerwacht komt die deze rotzakken in de kladden grijpt en zelf echte rechtspraak gaat uitoefenen. Onze (r)overheid vraagt daar luidkeels inmiddels luidkeels om. De normale burger is dit soort zaken nu wel eens een keer spuug- en spuugzat.
  Getint of niet getint; straffen zodanig dit als echte straf door de daders wordt gevoeld.

 11. Hermann

  Een beroving is altijd bruut en agressief. Kleur doet er dan niet meer toe. Of het door clowns is of heren strak in het pak, de pijn is hetzelfde.

 12. lIN-T

  Zijn altijd allochtonen die dat soort dingen doen.
  Nederland open je ogen en gooi dat kutvolk eruit.

 13. Heras

  Ze voelen zich onschendbaar.
  Het ontbreekt in nederland aan een goed leidinggevend kabinet.
  De jongen die overvallen werd zal altijd over zijn schouder blijven kijken.
  En de overvallers moeten alleen een “foeigesprekje” ondergaan.
  Einde verhaal.

 14. Joop van Leeuwarden

  Een licht getinte man, nu maar hopen dat het niet iemand is die net onder de zonnebank heeft gelegen want dan zijn al die racistische opmerkingen een beetje voorbarig. Maar goed, de redactie heeft zijn zin. Tientallen reacties en de prijs voor reclame is weer wat hoger. Triest hoe mensen zich laten naaien door een fake news site.

  1. Bosche draak

   Gelukkig dat Jostie van Leeuwarden ons arme dwalende zielen wel even zal helpen.

   Oh nee wacht, de bijdehante frikandel uithangen is al uitdaging genoeg voor deze geinponem…

  2. Blitzkrieg

   Joop van Leeuwarden : Sinds altijd alles de schuld is geworden van “de blanke man” ben ik zeer geïnteresseerd in de etniciteit van de crimineel. Voor mij geen selectieve verontwaardiging of cognitieve dissonantie. Ik wil gewoon de feiten en rauwe statistieken, er zijn andere krachten in Nederland die hier geen prijs op stellen zoals de overheid. Laat maar zien wat er aan de hand is.

  3. Ron

   En die andere dan?
   Die heeft dan volgens jou een ongeluk gehad in de tanningsalon?

 15. Michael M

  Laten we hopen dat dit soort crimineeltjes eens de verkeerde pakken, eentje dat het zo snel is als Bruce Lee of Chucky Chan en deze crimineeltjes een paar keiharde karate jitsjou uitdeelt dat ze het geen tweede keer meer doen !!!

 16. Jynx

  Ik lees zojuist dat onze Jesse Klaver op bezoek is in zo’n negerland om nog meer van dat gajes hierheen te haken?
  Wat heeft die klootzak daar anders te zoeken?

 17. tailgunner

  “Het klopt dat het vooral Marokkanen zijn. Deze jongens hebben een etnisch monopolie op dit soort overlast gekregen.”

  -Diederik Samson 2011-

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.