Champagne mag alvast koud! Terroristenschooltje Cornelius Haga verliest vandaag vermoedelijk hun overheidspoen

Naar alle waarschijnlijkheid gaat de geldpot voor het Cornelius Haga Lyceum vandaag op slot, zo bericht Het Parool. Minister Slob eiste een nieuwe bestuurder. Die is er nu, maar die is nog niet begonnen aan zijn werk. Hij is door dom toedoen van de islamitische onderwijsinstelling nog niet geïnstalleerd, omdat hij geen moslim is en dat niet mag van de eigen regels. Slob vindt het wel welletjes met de tijd die het al gekost heeft, en draait vermoedelijk vandaag de geldkraan dicht.

Dit moet toch fijn nieuws zijn voor Arnoud van Doorn: de salafistische volksvertegenwoordiger uit Den Haag is vrijwilliger bij het Cornelius Haga. Maar binnenkort kan hij weer al z’n tijd steken in het oplappen van de Hofstad, want de Amsterdamse school gaat vandaag vermoedelijk in de financiële penarie terechtgekoen. Minister Slob staat op het punt een decreet te tekenen waarmee het geld van dit brakke schooltje – dat banden onderhoudt met terroristen – niet zal worden uitgekeerd.

De reden daarvoor is dat ze de incompetente schoolleiding niet vervangen hebben vóór de afgesproken datum van 14 oktober. Gisteren dus. De nieuwe bestuurder is namelijk geen moslim, en dat mag niet van de apartheid faciliterende statuten van de school. Chaos, dus. Minister Slob lijkt echter – en gelukkig – onverbiddelijk:

“De nieuwe bestuurder had tot en met maandag de tijd om de taken over te nemen van de huidige bestuurder, Soner Atasoy. Volgens NRC en de Volkskrant gaat het om Marcel Heuver, die al vanaf de oprichting bij het Haga is betrokken als adviseur. Slob is akkoord met die voordracht, schrijven de kranten die een brief daarover hebben ingezien, mits Heuver zich laat bijstaan door externe onderwijskundigen.

Heuver kan nog niet aan zijn werk beginnen. Hij is geen belijdend moslim, terwijl de statuten van het Cornelius Haga – een islamitische middelbare school – dat wel voorschrijven. Het Haga wil de statuten wijzigen om de aanstelling van Heuver mogelijk te maken. Dat duurt naar verwachting enkele weken.”

Woordvoerders van de minister laten weten dat de voorwaarden ruimschoots op tijd bekend waren bij het Cornelius Mekka Haga. Als men nu nog uitstel nodig heeft, is dat omdat men zelf heeft zitten treuzelen. Dat mag, maar dat is dan voor eigen rekening. Niet op die van de – in overgrote meerderheid seculiere – Nederlandse samenleving. De mazzel!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Joop Klepzeikert

  Nog niet te hard juichen. Die slappe hap die zich ‘minister van onderwijs’ mag noemen gaat over een paar weken of zelfs maanden, als die haathut wel eindelijk de papieren op orde heeft, gewoon weer geld storten. Liefst wat extra, zodat ze nog meer narigheid kunnen veroorzaken.

  1. Original NL

   Zo is het precies..de regering legt de islamisering geen strobreed in de weg..heeft halalsema goed geregeld.

 2. Rechtsaf

  Weet je wat veel erger is, is dat deze school statuten heeft die regelrecht tegen onze grondwet ingaan.
  Bestuurders moeten volgens de statuten namelijk “belijdend moslim zijn en leven naar de regels van de Koran en de Soennah”.
  Als een christelijke school zegt wij wensen geen praktiserende homos*ksuelen aan te stellen staat heel Nederland op z’n kop.
  Duss het zal mij benieuwen wat er gaat gebeuren…ik heb een vermoeden..islamisering is in alle hevigheid losgebarsten..

  1. Pauline Kummer

   Quatsch! Hoofd ener reformatorische school dient eveneens belijdend Christen te zijn. Daar neemt men geen genoegen met een cultuur Christen als Baudet!

   1. Henkdetenk

    @paulientje waar heeft u bewijs van uw bewering?

   2. Mieremet

    Mezzadrama Pauline Nep Willem, Anna. Heb jij nog wel tijd om te poepen? Je hebt overal een mening over, schuift dat nog wat? Altijd het tegenovergestelde zeggen, dat moet toch vermoeiend zijn.

 3. Ab Infinitum

  Gaat gewoon door waar geëindigd is. Slechts een kort oponthoud of de wet op bijzonder onderwijs moet geschrapt worden. Wel of niet door is niet van levensbelang voor mij.

 4. musicmaniac

  Zou er toch nog iemand, behalve Wilders en Baudet niet liggen te slapen in het kabinet? Kan het bijna niet geloven. Wel een klap in het gezicht voor figuren als Mezzadraadje en A.S.S.hole met tientallen nick-namen!

 5. Jumping

  Ik geloof er geen donder van, dit pikt Links niet en de Moslims, gooien dit gewoon voor een D66 rechter.
  En die D66 rechter gaat gewoon vertellen, dat de poen, WEL naar deze Moslims moet.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland betreft de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Rutte heeft mijn bedrijfspensioen, aan Brussel geschonken, ca 1600 Miljard Euro.

  1. Pauline Kummer

   De rechter beoordeelt of het bestaan van die school strijdig is met de wet bijzonder onderwijs.

   1. Angelus pacis

    Wat dacht je van het afschaffen van bijzonder onderwijs? Wat een flauwekul. We leven niet meer in de tijd van Thorbecke.

 6. Angelus pacis

  Lijkt me een zaak voor het discriminatie meldpunt. De nieuw bestuurder mag niet aan het werk omdat hij geen moslim is. In het omgekeerde geval schreeuwt elke moslim dat hij/zij gediscrimineerd wordt. Deze moeten we niet vergeten……

 7. Rechtsaf

  weer 2 extra dagen erbij…

 8. Duckday

  Dat slap gelul van Slob die man moet gewoon opstappen DE huidige regering is gewoon een slap zooitje ja nee Treed eens goed op De regering is de baas en niet die halfbakken school Je past je aan of ander sluiten en afbreken die hap Het is zeker de islamisering maakt gewoon de dienst uit en de slappe hap van deze regering volgt hun orders gewoon op
  Stem gewoon PVV of FvD slechter dan nu kan niet dus laten zei er wat aan doen

 9. C.A.Barstow

  Heel goed dat de geldkraan naar dit soort terroristenbroeinesten dichtgedraaid wordt.
  laten ze ieder ding aangrijpen om die terroristenbolwerken te sluiten.
  Kan het rijk van het geld dat dan vrijkomt een stel forse hijskranen met sloopkogel inhuren.
  Gelijk afrekenen met dat islamitisch zooitje geitenne*kers.

  Stem FvD/PVV.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.