De ironie! Populair schietspel Call of Duty ligt onder vuur

Geen categorieokt 28 2019, 19:00
Ironischer dan dit ga je het echt niet meer krijgen. Het populaire schietspel Call of Duty ligt namelijk onder vuur. Dit weekend verscheen de nieuwste versie ervan, Call of Duty: Modern Warfare, in de winkels. Sommige feiten blijken echter niet te kloppen.
In de game wordt namelijk gesuggereerd dat 'Highway of Death' gebombardeerd is door de Russen. In werkelijkheid is dit niet waar. Dit gebied werd namelijk gebombardeerd door 'het Westen'. Onder leiding van Amerika, zo valt te lezen op NOS. Hierover is nu commotie ontstaan:

"Het nieuwe Modern Warfare liegt over een Amerikaanse oorlogsmisdaad en maakt het een Russische, omdat de strijdkrachten van de VS gezien moeten worden als de good guys", schrijft gamestreamer Chowderhead in een tweet die viraal ging. "Ik vind het walgelijk."

En ook voormalig gamejournalist Eline Muiters doet nog eens een duit in het zakje door te stellen dat dit spel er niet op uit is om een 'genuanceerd portret' van de oorlogsgeschiedenis te schetsen.

"Het spel is onderdeel van een populaire Amerikaanse franchise, zegt Eline Muijres, gameontwikkelaar en voormalig gamejournalist. "En het staat niet bepaald bekend vanwege zijn genuanceerde portret van de oorlogsgeschiedenis."

Hier zal ze ongetwijfeld gelijk in hebben, maar is dat dan de taak van dit spel? Moet dat de taak van zo'n spel worden? Games zoals dit zijn bedoeld om de kopers ervan te vermaken. Het is de taak van het onderwijs om de geschiedenis op een goede manier te onderwijzen. Als ze daar feiten gaan verdraaien, is het einde zoek.
Dat spellen in opspraak raken is echter niet nieuw. Eerder werd namelijk de naam van het spel 'Kolonisten van Catan' veranderd in 'Catan'. En zo begint de spelletjeskast zo langzamerhand aardig uit te puilen met spellen die niet zouden deugen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten