Filmpje – te genant voor woorden: VVD-Kamerleden als knurftige muppets op het Malieveld

Ik beloof je: erger dan dit heb je politici zichzelf nog nooit voor joker zien zetten. Dit zijn twee VVD-Kamerleden die lekker tegen hun eigen beleid komen meedemonstreren met de bouwsector op het Malieveld vandaag. Ondertussen nemen ze ook nog eens het meest tenenkrommende filmpje allertijden op.

Je hebt Bassie en Adriaan, Peppie en Kokkie, Samson en Gert, Kuifje en kapitein Haddock, Ash Ketchum en Team Rocket en natuurlijk Ernst en Bobbie. Allemaal komische duo’s die volgens hetzelfde principe werken: één ‘domme’ die de bal op de stip legt, en één ‘slimme’ die vervolgens scoort – het liefst ook nog komisch.

Nou, bij de VVD doen ze tegenwoordig mee aan die traditie van olijke duo’s. Zij hebben Daniel Koerhuis (die kale) en Remco Dijkstra (die bijna kale). Als een soort standup comedy-groepje stonden zij vandaag op het Malieveld tussen de bouwers, een beetje te doen alsof ze heel erg meevoelen met de bouwsector die hard wordt getroffen door dit kabinet (terwijl zij datzelfde kabinet onvoorwaardelijk steun en in het zadel houden).

Dat is natuurlijk al een schertsvertoning, maar als je die Beavis en Butthead-koppen vervolgens ook nog hoort praten dan weet je was echt dat je hier te maken hebt met politieke satire van de bovenste plank. Arjen Lubach, LuckyTV, Koefnoen… allemaal kunnen ze hier niet aan tippen. Aan dat gezwatel en dat ingespeelde geknik en geschud en geja en genee.

Met één cruciaal verschil: dit is dus niet als grapje bedoeld. Dit is serieus. Dit zijn echt twee Nederlandse VVD-volksvertegenwoordigers. Of we dus massaal moeten lachen of huilen om dit filmpje, laat ik daarom aan uw eigen beoordeling.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

51 reacties

 1. Pjotter

  En toch trapt een groot deel er weer in bij de volgende verkiezingen, wat valt hier te lachen.

 2. Mezzadra

  Die hele bouwdemonstratie is te gênant voor woorden.

  1. werikke

   altijd tegen de heersende mening in reageren. van mij mogen ze jou in beton storten .

   1. Mezzadra

    Werikke, volgens mij kom je hier slechts om te trollen.

    Laatste waarschuwing voor script.

    1. werikke

     ik trol niet ik meen het ook nog. Querelant en eng mannetje ben je toch.

     1. Mezzadra

      script.

     2. Vanduinen

      *Querulant* u stijgt op de ranglijst foute spellers !

     3. Groeneveld

      Just saying, ik zei het al eerder: de beste strategie is dat iedereen Mezzadra permanent tar#rel noemt en uitscheldt, zodat iedereen ook achter zijn ‘script’ verdwijnt. Dan zijn we eindelijk echt van die hufter af.

     4. Mezzadra

      Just saying zie ik inderdaad niet, Groeneveld, maar jouw humoristische en gedegen inhoudelijke bijdragen zou ik voor geen goud willen missen.

     5. FCKDopper

      Beste Werike
      Let op! onze grote kindervriend met zijn vele nick’s kondigt als Mezzadra aan u in een script te verwerken, om u vervolgens met het alias Vanduinen te wijzen op een spelfout. En dan nog wil hij als een volwassene serieus genomen worden in het debat. De oplossing is denk ik dat we gewoon allemaal achter zijn script komen. Dat is betrekkelijk eenvoudig door hem te wijzen op zijn P..d..f..l.. neigigingen en zij haat jegen het j…dse volk

     6. Mycase

      Potverdomme heb jij mazzel je hebt geen last meer van die strontvlek

     7. Mycase

      Zijn vrouw heeft hem ook achter een script gedaan en doet nu liever een grote neger, zijn dochters hebben hem al jaren achter een script, de reden zal met zijn liefde voor kinderen te maken hebben . Denk dat zijn dochters die liefde … meer dan zat waren . dus nu zit dit stukje verdriet op zolder en kijkt af en toe uit het kleine zolder raampje op zoek naar ….. tja wat eigenlijk . Hopelijk de dood dat is beter voor hem, heeft dat stukje zure zult ook eindelijk rust. EN WIJ DAN OOK DAT IS NOG BELANGRIJKER . hahahaahahahahaahhaahah

     8. Henkdetenk

      @mycase ik kan me niet voorstellen dat ook maar iemand enige affectie kan tonen voor deze mislukking van genen.

    2. Henkdetenk

     @mezzadra de aandoenlijke, de steunpilaar van p@dofielen vereniging Martijn zet mij aub ook op uw script.

   2. Original NL

    Werike…niet tegen..maar hoogstens over de țarrel lullen!
    Het leeft op reakties..dus niet op reageren.

    1. Blitzkrieg

     Original NL : Ze had wel gelijk.

    2. werikke

     zo’n gruwelijke hekel aan dit enge mannetje. Ik probeer niet te reageren maar hij is gewoon bloedzuiger. ik ga proberen niet meer te reageren . dank

     1. Original NL

      Ik weet het Werikke …Succes !!

    3. Henkdetenk

     @originalnik zit te overwegen om hier van dds weg te gaan en niet meer te bezoeken.
     De tr@l is makkelijk dagelijks te verwijderen door de redactie, maar doet dit gewoon niet.
     Het is erg dom om dat niet te doen, zeker met het feit dat de reclame inkomsten teruglopen.
     Dds vraagt nu om donaties.
     Ik heb ze al medegedeeld 1 week geleden dat ik pas doneer als ze actief optreden tegen de huist#rrel en deze dagelijks verbannen.
     Feit is gewoon dat dds binnenkort achter een betaalmuur verdwijnt, maar de huistr@l en t#rrel vast en zeker nog aanwezig zal zijn met zijn 10tallen nicks.
     Hier gaat dds het echt niet op redden financieel, simpelweg veel mensen zijn niet bereid om te betalen en zullen andere blogs /sites vinden die wel gratis zijn en (nog) tr@lvrij.
     Soms vraag ik me ook af of de dds redactie zelf niet (deels) actief is met het getrol, want laten we eerlijk wezen het draait allemaal om de klicks…. nu… nog wel.
     Er zijn nog andere rechtse blogs en websites waar nog vrij gediscussieerd kan worden zonder een trollen leger de hele dag in je nek.
     Dds doet zich er goed aan om na te denken over de toekomst, zoals het nu loopt schieten ze zichzelf niet in de voet, maar ze schieten hun voeten eraf.
     Ik hou het hier nog even in de gaten als dds serieus hier in word ben ik bereid om te betalen en anders is het binnenkort adieu.

   3. Mycase

    hoe meer jij reageert op die trollen hoe harder zij blijven terug komen beter negeren daar hebben ze een bloedhekel aan

    1. Henkdetenk

     @mycase ik ben hier van het eerste uur, maar deze trol blijft toch wel of je nou wel of niet reageert.
     De enige die er wat aan kan doen is de redactie en die faalt doet het niet weigert vergeet ziet niet dat er een nare trol is met veel nicks…. Vul het zelf maar in.

     1. Mycase

      Dat klopt ik laat dit blog ook dood gaan er zijn betere sites die beter moderen sorry dit blog is dood

  2. Sabreur

   Ik stel voor dat je deze woorden herhaalt bij de aannemer als je iets wilt verbouwen, of aan het woningbedrijf als je een starterswoning voor je kind wilt hebben.

   1. Original NL

    Ik stel voor ….
    Sabeur dat je de ţarrel in zijn eigen sop laat gaarkoken.

 3. Kretoloog

  En dit hebben we allemaal te danken aan het duo Diederik & Ed. En daar is niks komisch aan. Diederik (ook kaal) vormt tegenwoordig een duo met Frans (idem). Die zijn evenmin om te lachen.

 4. RvdBe

  Groen links, d66 ed komen er tenminste nog voor uit dat ze de economie om zeep willen helpen, vvd doet zoals gewoonlijk hun kunstje om de rechtervleugel binnen trachten te houden.

  1. Kretoloog

   Niet helemaal juist wat je zegt, RvdBe. GroenLinks en D66 willen de agrarische sector om zeep helpen. Niet de bouw, die hebben ze hard nodig om al die honderdduizenden migranten die onze kant op komen, te huisvesten. En daar is die landbouwgrond juist voor nodig. En de VVD? Die zwalkt weer achter de linkse partijen aan.

   1. Original NL

    En het cda…zwijgt..zoals gewoonlijk.

   2. FCKDopper

    Beste Kretoloog, Groenlinks en D66 hebben geen nieuwe woningen nodig. De gelukszoekers uit de zandbak en donker Afrika plaatsen ze net zo lief in geconfisqueerde huizen van roomblanke kaaskoppen

 5. dijkbende

  Leeft Rutte nog, die laffe verrader van het bedrijfsleven aan groenlinkse verzinsels? Onze VVD-premier en belangenbehartiger?

 6. Duckday

  Stem PVV of FvD
  NL exit
  Wat heeft de EU ons nu voor voordeel welvaart werkgelegenheid voor de NORMALE man vrouw gebracht in NEDERLAND wat zijn we er op vooruit gegaan

 7. Agios

  De Knabbel en Babbel van de lege nietszeggende politiek.

 8. Mycase

  Geloof dat DDS meent dat ze hier de baas nog zijn hahahaahahahhahaa
  Je blijft hier lachen Ene mezzadrame voelt zich hier heer en meester het wordt steeds leuker maar ben toch weg er zijn betere sites . hier kijk ik af en toe nog efkes.

 9. Tman

  Misselijk makende poging tot volksverlakking,de domme linkse kiezers duwen in een VVD sympathiserende groepsgedachte!

 10. Pescador

  nou volgende keer dan maar weer op rutte en zijn kutclubje stemmen

 11. slayer

  haha de knuppeltjes demonstreren tegen hun eigen beleid ,maar ja zo kennen we de vvd ,die zijn toch ook voor lagere belastingen en een kleinere overheid ? de belastingdruk is nog nooit zo hoog geweest en de overheid nog nooit zo groot .en dat na 9 jaar rutte de aards leugenaar .

 12. EmC2

  Hoog niveau… Of was dit voor jeugdjournaal?

 13. rujoleki

  Als de boeren en de bouwvakkers niet op de PVV of het FvD stemmen dan raken ze alles kwijt. Momenteel is de islam en de asielparasieten geweldig
  Althans dat vindt de regering
  De PVV zet ze uit!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.