FVD: ‘Nederland heeft geen stikstofprobleem, overheid creeërt doelbewust probleem met onbetrouwbare metingen!’

Nog nauwelijks bekomen van de klimaatcrisis en de financiële aanslag die dat betekent op het vermogen van gewone, hardwerkende Nederlanders staat de volgende ‘crisis’ alweer klaar om huis te houden in de portemonnee van de doorsnee inwoner: de stikstofcrisis. Forum voor Democratie vindt het je reinste flauwekul en verzet zich ertegen met een duidelijke video: “De overheid baseert zich op onbetrouwbare metingen!”

De trukendoos van het RIVM,” is de naam van een video van ene Huib Schoonhoven. Nee, wij weten ook niet wie dat is. Maar wie we wel kennen is Thierry Baudet van Forum voor Democratie, en hij beveelt van harte de video aan over de wijze waarop het overheidsorgaan de mate van stikstof in de lucht. Er deugt namelijk het één en ander niet, aldus FVD:

“Nederland heeft geen stikstofprobleem. De overheid baseert zich op onbetrouwbare metingen, waardoor er doelbewust een probleem wordt gecreëerd. Bekijk de video en oordeel zelf! FVD wil dat het RIVM met antwoorden komt op deze serieuze kritiek!”

In de video doet Schoonhoven uitgebreid uit de doeken wat nu precies die ‘rekentools’ zijn waarvan de overheid zich bedient en waar onder anderen boeren zich zo kwaad over maakten bij hun bezoek aan Den Haag vorige week. Wie daadwerkelijk goed gaat meten en zich niet bedient van bedrieglijke statistiek, ziet dat er van stikstofconcentratie in de lucht “amper sprake is,” aldus beweert de video.

Voor Forum voor Democratie ligt de conclusie daarmee dus vast: de stikstofcrisis bestaat helemaal niet.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

42 reacties

 1. Joop Klepzeikert

  Het ‘stikstof probleem’ diende zich wel heel snel aan nadat steeds duidelijker werd dat de aarde en oceanen helemaal niet opwarmen en dat die zeespiegel ook niet stijgt.
  Net zoals de noordpool niet smelt, maar zich verplaatst.
  Ook die zogenaamde ‘metingen’ bleken geen van allen te kloppen, dus verzon men het ‘stikstof probleem’ maar weer om de leugens voor windmolens, zonnepanelen, warmtepompen en elektrische auto’s toch maar door te drammen. Die rommel van de elite moet immers wel verkocht en gefinancierd worden. Uiteraard door de hard werkende mensen.

  1. werikke

   zo denk ik er inderdaad ook over. vooral die zin van jou dat je zegt dat Die rommel van de elite moet immers wel verkocht en gefinancierd worden. Uiteraard door de hard werkende mensen. denk inderdaad dat wij als consumenten belastingbetaler voor de gek worden gehouden .

   1. Joop Klepzeikert

    @werikke: Het wordt steeds duidelijker dat we zwaar voor de gek gehouden worden. Met heel veel, zo niet alles.
    Een tijdje terug vinden ze ergens in China een paar fabrieken die nooit gestopt zijn met CFK’s produceren en ineens was het gat in de ozonlaag ook zogenaamd weer groter. Terwijl dat alle jaren dat die fabrieken ook produceerde, maar niemand dat scheen te weten, alsmaar kleiner werd. Ook een ernstig ongeloofwaardig verhaal dus.
    Er wordt steeds weer wat verzonnen om de mensen in de westerse wereld NOG meer geld uit de zakken te kloppen, zodat de elite NOG rijker kunnen worden. En dat allemaal met linkse leugens dat we het klimaat en al die ‘zielige mensjes’ in Aapfrika en Midden-Aarde moeten redden.

  2. Joost mag het weten

   Klopt als een bus. Grote investeringen in nepoplossingen voor niet bestaande/niet door ons veroorzaakte problemen die als doel hebben om de elite te verrijken ten koste van normale mensen. Jammer dat zo weinigen dit doorhebben.

 2. Jumping

  Inderdaad dit Nederland, is een keiverrot land geworden.

  De bevolking wordt belazerd door overheidsinstanties, oa door het RIVM, als deze video op waarheid berust, is de Nederlandse bevolking, gewoon door de Rutteclan belazerd.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  1. Nep

   Waarom blijf je dan hier?

 3. Jack Flash

  Verzin een probleem erbij wat het ander probleem ondersteunt of geloofwaardiger maakt is de remedie van links.

  zo voorspelbaar.

  1. Willemm

   Rechtspopulisten hoeven dit gelukkig niet te doen. Die kiezen gewoon een makkelijk slachtoffer als vluchtelingen om de schuld te geven van hun falen en klagen vervolgens alleen maar over dit specifieke onderwerp. Leaker gemakkelijk voor zowel de politici als de kiezers.

   1. Agios

    Het zijn die ‘slachtoffers’ van jou die vrachtauto’s jatten en allah-nog wat schreeuwen om mensen om zeep te helpen. Maar dat was je natuurlijjk alweer vergeten. Het is ook al gisteren gebeurd…Kortom: je raaskalt alsweer linksaf. Komen jij en gelijkgezinden in een helder moment nooit eens op het idee dat de rechtsen (‘populist’ , kun je wel weglaten omdat links veel populistischer is…) het wel eens heel goed kunnen zien?

   2. werikke

    en opeens komen die nepvluchtelingen weer terecht op een topic als dit. Totaal niets mee te maken maar een zeer gefrustreerd persoon die als linkspolulist te boek staat.

   3. Siemien

    Nee Wiwemm het gaat erover dat er iets gecreëerd wordt dat niet bestaat, waar jij het over hebt is dagelijks tastbaar, islamisering is in volle gang namelijk, Nederlanders worden gediscrimineerd waar ze bijstaan, dit is realiteit en gebeurd nu….

 4. Anne Sophe Schillersdorf

  FvD is nu officieel het grootste lachertje dat op dit aardkloot ronddwarrelt

  1. werikke

   nou sluit u zelf niet uit.

  2. Nep

   Super gelijk heb je!

 5. Mezzadra

  Clowns.

  1. Seneca

   @mezzadra
   treffend zoals je jezelf en overige figuren zoals willemm, julian, beuk, anne sophe, svetje, eukok, watcher etc. beschrijft. als jullie defaitisme niet zo ernstig zou zijn, dan zou men er hartelijk om kunnen lachen. domoor om het woord l*lhannes niet te gebruiken.

  2. Mieremet

   Je keek ff in de spiegel Mezza?

 6. Jack Flash

  Nederland voldoet ruim aan de Eu norm.
  Dus achterliggende reden dat
  “stikstofprobleem”.

 7. Mieremet

  Ozon. Zure regen, Co2 Stikstof. Duidelijk gassen waar je niks van ziet en dus de burger van alles wijs kan maken. Met de dure gevolgen van dien, als FvD dit vol kan houden en er iets tegen kan en wil doen, stem ik FvD. Niet dat het uitmaakt, Rutte blijft toch wel regeren met zijn stembusfrauderende kliek. Maar gewoon om solidair te zijn tegen de klimaatverziekende klimaatfreaks.

 8. Siemien

  Maar dat weet ik allang, de ontkenners van gezond klimaat blijven maar drammen..

 9. Jack Flash

  Hele volkstammen weten dit allang.
  Dat maakt het zo bizar Siemien.

 10. Nep

  Wat een lamzak is die Baudet toch.
  Zaait zoveel onrust.
  FVD weg ermee hup naar de 0 zetels!

  1. Mezzadra

   Je neemt hem te serieus.

   Theo en Thierry zijn twee clowns die helemaal geen serieuze politiek op het oog hebben.

   Zie ze eens grappig fietsen op de foto.

   🙂

 11. Nep

  Baudet wil dat wij denken voor gek te zijn gehouden.
  Zo kan hij, denkt hij, winnen.
  Baudet het is duidelijk dat je geen snars verstand hebt van natuurkunde!

 12. ShaoKahn

  *zucht* here we go again. NATUURLIJK lullen die pipo’s in den Haag weer wat om ‘hun zin’ door te drijven. Kunnen wij weer gaan betalen voor die rommel, linksom of rechtsom wordt ons óf elektrische auto, zonnepanelen, windmolen, warmtepomp of economisch duurzame broodrooster door de strot geduwd óf je mag zwaar gaan dokken als je dat niet heb. Kost ons in elke geval hard verdiende centjes die die klaplopers zich weer in de zak steken via een gedeclareerd werkdiner tot in de late uurtjes.

  EFF You Rutte II-en-een-half

 13. JFU

  Er is geen stikstof probleem…..het probleem is het kabinet die geld binnen wilt harken, en de lobbyisten die de producenten vertegenwoordigen die geld ruiken. Alles doen ze om om hun doel te bereiken….zelfs kinderen worden gehersenspoeld en gaan de straat op.gesteund door de linkse media….puur fascisme.

 14. devel-hunt

  Je hoeft niet bijzonder slim te zijn om te beseffen dat de wereld een grote vuilnisvat is geworden, je hoeft niet slim te zijn om als je in dit land auto rijd of eerder structureel in de ene na de andere file beland dat daar qua milieu consequenties aan zitten, slim hoef je niet te zijn om te beseffen dat de miljoenen vliegtuigen per dag een zwaar spoor trekken op de ecologisch systemen, bijzonder slim hoef je niet te zijn dat het kappen van de regenwouden, de zware industrieën die wereldwijd gif uitstoten, de uitstoot van de massavernietiging van dieren, de bio industrie, oceanen vol met plastic , coraalrif wat verdwijnt, etc. invloed heeft. Dat zijn feiten. Daar kunnen die Pipo,s van het forum weinig tegen in brengen. Ze zoeken nu zeteltjes bij boeren en sceptischi. Sneu hoor.

 15. Mar155

  Duidelijke video. Onbegrijpelijk dat RIVM niet reageert op een rapport waarin de fouten aan het licht zijn gesteld. Dit is de grootste volksverlakkerij door een overheidsinstantie, waar ons belastinggeld naar toe gaat.

 16. Drollevanger

  Gebonden stikstof is een meststof voor planten, het maakt de grond vruchtbaar. Sommige planten, de vlinderbloemigen zoals klaver en lupine, maken rond hun wortels stikstof bolletjes.
  Moeten we nu volgens links de strijd aangaan met onze vruchtbare gronden?
  Onze ademlucht bestaat voor bijna 80% uit stikstof.

 17. Drollevanger

  Ik heb altijd gedacht dat onze regering vrij was van weloverwogen leugens. Ik dacht dat de vele leugens van Rutte en consorten ongelukjes waren, vergissingen.
  Dat had ik blijkbaar mis. De regering en hun gedogers brengen tegenwoordig weloverwogen leugens in omloop.
  Nu ben ik nog nieuwsgierig wat het doel van deze leugencampagne is.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.