FVD woedend na opstapeling ‘stikstof’-faillissementen: “Nederland is een ondernemersland, geen windmolenpark!”

Forum voor Democratie heeft vernietigend uitgehaald naar het kabinet dat geleid wordt door premier Rutte. Dankzij de traagheid waarmee de VVD-voorman en zijn ministerploeg reageert op de stikstofcrisis zijn talloze bedrijven in ons land piepend en krakend tot stilstand gekomen. Inkomsten zijn er niet, omdat de hele bouw is lamgelegd. Forum voor Democratie eist dat er onmiddellijk wordt ingegrepen om een massafaillissement te voorkomen.

fvd milieuregels

Op Twitter is Forum voor Democratie flink tekeergegaan tegen het kabinet van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie. De vier coalitiepartijen zijn momenteel op hun dooie gemakje aan het kijken hoe ze de stikstofcrisis te lijf moeten gaan, en lijken niet erg veel urgentie te tonen. De Telegraaf heeft inmiddels al de noodklok geluid:

“De afzet van heipalen is bijvoorbeeld al met 80 procent gedaald”, stelt de bedrijvenlobby. „Dat is het begin van het bouwproject. Aan het einde zitten de behangers. Iedereen daartussenin merkt het.”

Het crisisberaad hielp de bedrijvenlobby om in beeld te krijgen hoe breed de problemen zijn. „Dit leidt tot massale onvrede. Onder ondernemers, maar ook onder huizenkopers die wachten op hun nieuwe woningen”, stelt de woordvoerder. „Wij krijgen steeds alarmerender signalen uit onze achterban.” De ondernemers vrezen dat de crisis rond stikstof en PFAS de Nederlandse economie mogelijk in een recessie zal duwen.”

Thierry Baudet en zijn partij hebben dat bericht gelezen, en eisen dat de vakantievierende minister Schouten en haar afwezige baas Rutte eindelijk eens wat ballen tonen en zorgen dat de betonmolens weer kon draaien. Doen ze dat niet, dan kleeft straks het bloed van honderden failliete Nederlandse bedrijven aan hun handen. Dit is allemaal geen spelletje, natuurlijk: “Nederland is een ondernemersland, geen windmolenpark!” Zou de schreeuw van Baudet om de bouwketen te heropenen luid genoeg zijn om te horen in Mark Ruttes (ivoren) Torentje?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

82 reacties

 1. Jack Flash

  Baudet en Wilders kunnen roepen wat ze willen.Het kabinet luistert toch niet.
  Het volk moet de klus klaren.

  1. Blitzkrieg

   Jack Flash : Het is allemaal niet zo moeilijk, het enige dat nodig is zijn een tijd en een plaats. Ik wacht hier – net als vele – al heel erg lang op.

  2. Lefty

   Baudet en Wilders kunnen inderdaad roepen wat ze wat ze willen; gelukkig bestaat hun electoraat uit nog geen 15 % van “Het Volk”, meestal boze (op zichzelf) en xenofobe mensen die niet verder denken dat hun spreekwoordelijke neus lang is. Exploitanten van windmolenparken zijn trouwens ook ondernemers, en ondernemerschap vereist per definitie een agressieve verkooppolitiek, want anders overleef je niet. Maar dat terzijde.

   1. toetssteen

    @Lefty
    Ow, ik ben alzo een xenofoob…… Hahahaha, man, u oordeelt over mensen die u niet kent en meet zich vervolgens een oordeel aan.
    Slim! Not.

    1. Lefty

     @ toetsteen

     Vrijheid van meningsuiting zou ik het willen noemen. Iedereen mag voor mij stemmen op de politieke partij die hem of haar het meest van dienst is. Dan kom je bij de PVV en FvD 100% zeker van een koude kermis thuis: ze zijn volgens mij niet van deze wereld, ze zijn eerder irrationeel en van een andere planeet. Niet dat de rest zoveel veel beter is; de invloed van politieke partijen is mbt de wereldeconomie marginaal. De werkelijke macht staat ver boven de gevestigde politieke (democratische) partijen. Ga je gang. 😉

     1. Rechtsaf

      “Iedereen mag voor mij stemmen op de politieke partij die hem of haar het meest van dienst is.”

      En dan komt lefty met zijn mening

   2. Rechtsaf

    Lefty = de nieuwe mezzadra

    1. Lefty

     @Rechtsaf: Inhoudelijk heb je niks te melden, blijkbaar.

     1. Rechtsaf

      Onze linkser bashed Wilders en Baudetom vervolgens zijn mening te plempen, ik noem dat een minderheidsstandpuntinnemende reaguurder…

      “gelukkig bestaat hun electoraat uit nog geen 15 % van “Het Volk”, meestal boze (op zichzelf) en xenofobe mensen die niet verder denken dat hun spreekwoordelijke neus lang is”

      1,4 miljoen kiezers, die lefty aanduid met (even mijn vertaling) de grote boze blanke man, worden aan de kant geschoven, dit vind lefty blijkbaar prima

   3. Nep

    Goed gezegd!

 2. Mezzadra

  Gisteren was het FvD ‘woest’ en vandaag ‘woedend’.

  Wie heeft daar last van?

  1. werikke

   zak

   1. Blitzkrieg

    werikke : Lekker laten lullen, hij heet niet voor niks de aandoenlijke.

    1. Original NL

     Maar Werikke heeft natuurlijk wel gelijk Blitz!!!

     1. Blitzkrieg

      Original NL : Dat dan natuurlijk weer wel.

  2. Groeneveld

   Dat er massaal bedrijven op de rand van een faillissement staan door de lakse en trage houding van Rutte & Co, deert Mezzadra niet.

   Dat het FvD van dit ontbreken van regie en sturing een punt maakt en daar terecht boos over is, deert Mezzadra niet.

   Dat Rutte wederom geen ballen toont, zich verschuilt tussen de coulissen en nog geen moment oplossingsgericht gedacht of gehandeld heeft, deert Mezzadra niet.

   Het interesseert Mezzadra allemaal geen moer. Maar dat het FvD kwaad is, DAT is pas belangrijk!

   1. DidiMadloba

    Allemaal links gezeur. De klimaatcrisis helpt innovatieve bedrijven om oplossingen te verkopen, en dat vinden de aandeelhouders fijn. Zulke bedrijven dragen veel meer bij aan de economie dan boeren die het hoofd alleen boven water houden dank zij enorme EU subsidies (eer dan de helft van de hele EU begroting). Die zijn bedacht omdat ze de landbouw ook in het rijke (west) Europa een kans wilden geven, ook al is die verliesgevend. Afschaffen dus. Ieder faillissement is winst. Maar de oerconservatieve Baudet lijkt geen millimeter vooruit.

    Geld verdienen is niet vies. Als je zo links bent moet je naar JOOP.NL

  3. AS210854

   Mezzadra, mensen zoals jij, met een plank voor hun kop, NIET.

  4. Lefty

   Ik niet. Mensen als Baudet en Wilders zijn knettergek, maar ik gun ze hun zetel in de tweede kamer. Ze komen niet ver, en dit DDS forum is daar het levende bewijs van. Wat een stelletje wereldvreemde, bijna fascistoïde posters. Geen greintje gevoel voor relativering, zelfs geen humor. Alleen maar boze mensen, maar op wie?? Voer voor psychologen. 🙂

   1. Ron

    Oops

 3. Response

  De ruttekabinetten hebben lak aan burgers en luisteren alleen naar hun eigen gelijk. Dat is telkenmale gebleken. Ze blinken uit in het uitmelken van de NL-burgers ten faveure van het klimaat, immigratie en EU.
  Een vierde termijn voor deze uitmelkers brengt de financiële bodem in zicht van de bv-NL. Stop deze waanzin.

  1. Mezzadra

   Voor het stoppen van deze ‘waanzin’ hebben we in Nederland een handige procedure, Response, namelijk verkiezingen.

   De kans is echter groot dat een meerderheid van de Nederlanders de Rutte-kabinetten helemaal geen waanzin vindt en je dus behoort tot een minderheid, beste Response. Als democraat zul je dus vast wel accepteren dat ook de volgende regering onder leiding van Mark Rutte staat.

   1. Limburgse Separatist

    Klaver zal het iig. niet worden. En dat is een zegen.

   2. Vlaswiek

    De aandoenlijke, het zal nooit iets worden want zijn psychische aandoening is ongeneeslijk.

  2. Lefty

   Moet je vooral op Wilders of Baudet stemmen. Heb je hun partijprogramma al eens gelezen?

   _Mensen met een uitkering keihard aanpakken, en uiteindelijk een werkkamp, al doet Wilders dat niet vermoeden. Baudet weet ik niet.

   _Terug naar de gulden, die is dan nog maar 0,44 Euro waard. Lekker voor je pensioen of vakantie in Amerika.

   _Grenzen dicht..mag ik eruit als ik op vakantie wil? Eerst 2 weken in de file staan, of geldt hier alleen eenrichtingsverkeer?

   _Geen buitenlanders meer naar binnen? OK, dan ook alle Nederlanders in het buitenland terug, of meten we met 2 maten?? 😉 Hebben we logistiek een veel groter probleem. Nog nooit van internationale betrekkingen gehoord.

   Zo zou ik er nog 10 kunnen opnoemen.

   Slaapt U allen verder. MvG, Lefty.

   1. Mezzadra

    Er zijn hier heel mensen die op PVV en FvD stemmen maar weinigen hebben de partijprogramma’s van die populistische schertspartijen gelezen, laat staan begrepen.

    1. Vlaswiek

     De aandoenlijke, hij spuugt zeven dagen per week zijn verbale digitale diarree uit over deze nieuwssite. Het is de geur van rottende lijken!

   2. Vlaswiek

    Ja, dag Lefty.

    1. Blitzkrieg

     Vlaswiek : Die Lefty is een grappig persoon.

     1. Vlaswiek

      Dat dan weer wel natuurlijk.

 4. waakzaam

  Wat nou als we allemaal collectief de Stikstof en PFAS uitspraken aan onze laars lappen en solidair alle handhaving de deur uit schoppen?

  1. Blitzkrieg

   waakzaam : Dan zou dat helpen en een goed precedent zetten.

 5. werikke

  misschien dat die mensen volgende keer wel op de juiste partijen stemmen. En dan ook met stemcomputer ik geloof n.m de uitslag ook al niet. kan niets bewijzen maar geloof de tellingen niet meer.

  1. DidiMadloba

   Jaja!
   Na de ophef over nepnieuws gaan we nu controleren of de mensen op de juiste partijen stemmen.

  2. Abn

   tja, briefjes kan je natellen als je het niet gelooft. Wat er uit een rekenmachine komt rollen is veel lastiger te controleren.

   Beetje raar dat je liever gelooft wat een door jouw niet bekende heeft geprogrammeerd dan meerdere onbekenden handmatig hebben geteld. De kans op grote, doelgerichte afwijking is in geval computer groter.

 6. Jumping

  Inderdaad dit Nederland is een keiverrot land geworden.

  Het zit volledig in de greep van de club achter gesloten deuren.

  Na het Cordon sanitaire is er hellemaal geen kijk meer op een democratische aanpak van de giga problemen in dit keiverotte Nederland.

  Rutte is het slechtste wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  RUTTUP EN NEXIT.

  1. Julian

   Hoi Jumping. Het moet jou toch aanspreken dat we 2021 weer democratisch beslissen wat het volgende parlement wordt. En daarmee al een voorschot op de volgende regering Rutte IV. En dat allemaal keidemocratisch… Fijn!

  2. DidiMadloba

   En die verrotting komt door de veel te hoge concentraties stikstof, met name ammoniak, maar ook NO2, dat salpeterzuur vormt.

 7. fusilier

  Wel eventjes alle stemmetjes eerlijk tellen als het eenmaal zover is. Want daar heb ik soms toch vraagtekens bij?

 8. Gerlos

  Kom op kabinet schijt aan het gedoe van de stikstof soap en laat Nederland met spoed gaan bouwen en zorg ervoor dat alles weer zijn normale gang kan gaan voordat de Nederlandse bevolking in totale opstand komt.

 9. Abn

  Nou hoe gezond is een bedrijfstak als het na 2 a 3 jaar hoogconjunctuur, na een maandje de faillisementen om de oren vliegen.

  Zie het als een stevige winter in de oostvaardersplassen, de zwakkere broeders maken plaats voor de gezonden.

 10. DidiMadloba

  Het Forum voor Demagogie wil een vuil, rijk Nederland waar he binnenkort met een mondkapje de straat op moet. Tranende ogen: je moet wat over hebben voor je welvaart. Vinden ze vast.

  Het is een politieke keuze maar geen vanzelfsprekendheid.

 11. Heras

  Zoals gewoonlijk wordt er door Den haag niet doordacht gereageerd.
  Constateren dat er (misschien) een stikstofprobleem is, is een ding, maar ga niet impulsief alles stilleggen zodat er kleine bedrijven failliet gaan.
  Dit is het slechtst presterende kabinet ooit. Nog anderhalf jaar…

 12. Drollevanger

  Ik raad de Boeren aan om een brief aan Poetin te schijven en te vragen om een stuk van Siberie. Daar is het s,zomers 45 graden en staat het gras aan de Amoer en de Oesoerie een meter hoog.
  Hier is het met deze regering en bevolking een verloren zaak voor de werkende mens, Dit is strijd tussen de stad en het platteland.
  Maar ik zou met een aantal samen gaan en ook wat figuren meenemen uit de kaasmakerij. Kaas kun je vervoeren en elders verkopen.
  Sticht een dorp.

 13. Rechtsaf

  Ja ze zijn druk bezig om mijn land naar de klote te helpen, de vraag is waarom?

  1. Lefty

   Jouw land? Geef het goede voorbeeld, de wereld is van iedereen. Grenzen zitten tussen je oren als je begrijpt wat ik bedoel: Laten we het over de inhoud hebben in plaats van te schelden, zoals de meeste boze mensen hier, en in de rest van de wereld.

   1. Rechtsaf

    Yep mijn Nederland met Nederlandse normen en waarden die door globalisten als Lefty graag overboord worden gegooid.
    Lefty’s huis staat voor iedereen open, de mijne niet.
    De VOC mentaliteit moet terug…

    1. Lefty

     Ik gooi niks overboord, volgens mij lijd je aan een politieke angststoornis i.e. xenofobie. Normen en waarden? Stem op het CDA en zing het Wilhelmus. Bovendien draait de VOC mentaliteit op volle toeren. Wat wil je nog meer? Je leest de DDS of de telegraaf neem ik aan?. Ik veeg er mijn reet aan af, maar wel leuk om hier af en toe wat te schrijven. Prettig weekend nog. 🙂

     1. Ron

      Ik zeg het net hier beneden.
      Zie je Mezza het valt op.

     2. Rechtsaf

      “Ik gooi niks overboord”

      Oh jawel hoor, je bent een globalist en daar heb je alles voor over..

      “volgens mij lijd je aan een politieke angststoornis i.e. xenofobie.”

      Angsten zijn mij niet bekend, het valt wel op dat jij moeite hebt met mensen die een sterke ruggengraat hebben en die jouw volledig in je hemdje zetten, over angst gesproken…

   2. Ron

    Nee hoor grenzen zijn echt.
    De grootste fout uitvinding is scheepvaart en vervoer an sich die heeft de natuurlijke grenzen beslecht.

    1. Lefty

     @Ron

     Mee eens, scheepvaart is de grootste foute uitvinding. Kijk maar naar de Titanic, de Bismark en The Hood. Ze zijn allemaal gezonken, helaas.

     1. Ron

      Ben blij dat je het met me eens bent.
      Ben je het dus met me eens dat de dobbernegers hier dus niet horen.
      Rubberboot valt ook onder die categorie namelijk.

     2. Ron

      Ow P. S.
      Bespaar je de moeite om steeds van account te wisselen Mezza.

     3. Mezzadra

      Ik gebruik maar één account, Ron.

      Sterkte met je paranoia.

     4. Ron

      Tuurlijk.
      Gewoon vol houden dan geloof je het zelf.

     5. Rechtsaf

      @Ron je slaat de spijker op z’n kop hoor

     6. Mezzadra

      Ron, ik zie dat je hier slechts komt om te trollen.

      Script.

     7. Vlaswiek

      Digitale diarree, meer komt er bij de aandoenlijke niet uit. Het stik!

     8. Rechtsaf

      @Ron mezzadratje leest alles hoor achter zijn scriptje…

     9. Vlaswiek

      “scriptje…”

      Scriptjes werken niet meer op DDS.

     10. Rechtsaf

      Ik krijg bij mezzadra altijd het volgende pfffrsssffrrrrtttttt

     11. Ron

      Ow Mezza wat maak je me gelukkig dat ik die eer krijg.
      Het is makkelijker gewoon weg te blijven want iedereen achter een script zetten die jou vast l@lt dan zie je toch niets meer hier

    2. Ron

     Die vent pis je nog niet uit als hij in de fik staat

 14. Rechtsaf

  Baudet heeft natuurlijk gelijk, vraag het maar aan diegene die over de kop gaan, oh ja nu hebben ze weer wat nieuws “PFAS” baggeraars hebben daar last, dit werk legt namelijk namelijk stil…

 15. Rechtsaf

  “Ook baggeraars en hoveniers in actie: ‘PFAS-norm kwam uit de lucht vallen”

 16. Mar155

  We hebben een heeeel verkeerde coalitie in de regering. Hoewel….regering , dat is een groot woord. In plaats van problemen oplossen, komen er steeds nieuwe problemen bij. En die blijveb maar opstapelen ! Rutte — zo links geworden als als de meest linke en linkse partij – moet z.s.m. opkrassen.en het volk moet eens wakker worden om GEEN partij als VVD, D66 en CU te gsan stemmen !

 17. van Urk

  Er zijn figuren hier op deze site die iets willen pleiten over de verandering van Zwarte Piet terwijl die zelf waarschijnlijk nog nooit een Sinterklaas feest of optocht hebben georganiseerd. Zolang er geen verbod is op het zwart schminken van Piet zijn organisatoren gewoon nog vrij voor welke Piet zij kiezen. Gemeentes horen daar ook niet mee gaan te bemoeien. Hun enige taak is alleen dat de Sinterklaas optocht vlekkeloos en spoedig verloopt.

  1. Wesley Benbow

   De heer van Urk heeft gelijk, ik heb nog nooit een Sinterklaasoptocht georganiseerd maar ik wens toch geen Zwarte Pieten te zien of mijn kinderen daaraan bloot te stellen.

   Mag dat ook?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.