FVD zet aanval in op “Orwelliaanse” D66-minister Ollongren: “Ze geeft gevolg aan haar totalitaire impulsen!”

Forum voor Democratie is woest over het nepnieuwsonderzoek dat D66-bewindsvrouw Kajsa Ollongren heeft laten uitvoeren: ze heeft haar welgezinde media als kwaliteitsnieuwsmedia geduid, en media zoals DDS weggezet als junk news. Daarmee gaat de minister veel te ver, aldus Thierry Baudet: “Alleen totalitaire dictaturen laten zich in schimmige rapporten en negatieve termen uit over onafhankelijke journalisten en voeren processen tegen oppositieleiders. FVD is bezorgd dat Ollongren verder gevolg geeft aan haar totalitaire impulsen.”

In een onderzoek naar de Europese Parlementsverkiezingen bleek dat De Dagelijkse Standaard goed was voor veel interactie over de verkiezingen, bijna net zoveel als het grootste nieuwsmedium van Nederland – De Telegraaf. Maar er zat een addertje onder het gras: de Telegraaf was ‘kwaliteit’, DDS was ‘junk news‘, alleen maar omdat wij ontegenzeggelijk rechts zijn.

Zo’n classificatie is echt beneden alle peil, zo schrijft Forum voor Democratie vandaag op hun website:

“D66-minister Kajsa Ollongren maakte het tot speerpunt van haar beleid: het bestrijden van ‘nepnieuws’. Ze steunde de oprichting van een Europees censuurbureau dat het vrije internet en de vrije pers aan banden moet leggen. Ze suggereerde dat onze verkiezingen waren beïnvloed door buitenlandse actoren (waarmee ze vermoedelijk niét doelde op het machtige imperium van George Soros!) en stelde dat politieke en maatschappelijke vernieuwingsbewegingen “desinformatie” zouden verspreiden. Ze liet een groot onderzoek uitvoeren om dat allemaal in kaart te brengen – uiteraard van belastinggeld. “

Verder:

“Het is tijd om in actie te komen. Met haar eerdere – volkomen ongegronde – beschuldigingen, en nu opnieuw met haar rapport waarin onafhankelijke, kritische media als “afval” worden weggezet, overschrijdt Kajsa Ollongren fundamentele grenzen. Het is niet aan de overheid om de betrouwbaarheid van nieuwsmedia te beoordelen. Het is geen taak van de staat om te bepalen wat wel en niet waar is. Het is onacceptabel om wilde verdachtmakingen op TV te verkondigen zonder een spoortje bewijs. Alleen totalitaire dictaturen laten zich in schimmige rapporten en negatieve termen uit over onafhankelijke journalisten en voeren processen tegen oppositieleiders. FVD is bezorgd dat Ollongren verder gevolg geeft aan haar totalitaire impulsen.”

En daarom stelt Thierry Baudet een hele batterij Kamervragen aan minister Ollongren:

“Vraag 1
Steunt u het onderverdelen van nieuwsmedia in de categorieën ‘vuilnis’ versus ‘mainstream’? Zo ja, waarom?

Vraag 3
Bent u net als FVD van mening dat de staat een gevaarlijk pad richting censuur bewandelt als het onderzoek laat doen waarin in dergelijke bewoordingen onderscheid tussen media wordt gemaakt?

Vraag 5
Vindt u het geven van een mening die tegen de mainstream indruist maar geheel binnen de kaders van de Nederlandse wet valt “verdacht”? Zo nee, bent u ook van mening dat het nooit meer mag voorkomen dat auteurs zich in een van overheidswege gefinancierd document in dergelijke termen uitlaten over Nederlanders die volledig binnen de kaders van de wet hun mening geven?

Vraag 6
In het rapport stellen de onderzoekers: “Generally, the junk news sites, of which hyperpartisan sites are the largest constituent, can be characterized as right-wing, anti-immigrant, anti-EU (…).” (Rogers & Niederer 2019, 59).2  Bent u het eens met deze stelling – dat ‘vuilnis’-nieuws zich met name ter rechterzijde van het politieke spectrum zou bevinden? Zo ja, hoe verklaart u dat? Zo nee, waarom niet?

Vraag 7
Wat vindt u ervan dat dit rapport bepaalde nieuwsmedia als vuilnis bestempelt, maar dat bewegingen en individuen in dit rapport tegelijkertijd in diskrediet worden gebracht als ze de objectiviteit van de gevestigde media in twijfel trekken, zoals uit de passage “Designating a news organization as fake (…) however, has a darker history, associated with authoritarian regimes or populist bombast diminishing the reputation of ‘elite media’” blijkt?3 Bent u ook van mening dat het bevragen van de objectiviteit van gevestigde media een “donkere geschiedenis” heeft? Zo ja, welke “donkere geschiedenis” dan? Zo nee, waarom niet?

Vraag 8
Hoe past uw eigen waarschuwen voor “fake news” in deze al dan niet “donkere” geschiedenis?”

Aan de minister nu de schone taak die binnen enkele weken te beantwoorden.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

95 reacties

 1. Mezzadra

  “ Forum voor Democratie is woest”

  Wilders maakt school, die is ook altijd WOEST!

  1. Vlaswiek

   Verbale digitale diarree, meer is het niet. Gewoon doorspoelen die zuigers.

   1. werikke

    schijtventje die eikel.

 2. Meriadoc Brandebok

  Veel van Foums opmerkingen hierover zijn onjuist, maar als we ons beperken tot het desbetreffende onderzoek is te zien dat het hier om een onafhankelijk onderzoek gaat. Het wilde gebral ten opzichte van Ollongren is dus volledig misplaatst.

  Citaat:
  “This research was commissioned by the Dutch Ministry of the Interior and Kingdom Relations (BZK). The authors are responsible for all findings and conclusions presented in the report. The content does not necessarily reflect the views of the Minister of the Interior and Kingdom Relations.

  Ik zie verder geen probleem met het laten uitvoeren van een onderzoek naar nepnieuws. Nepnieuws is een bekend fenomeen. Zelfs Trump is van mening dat er nepnieuws bestaat. De minister heeft tot taak de democratie te beschermen en dat doet zij voortreffelijk.

  1. Kretoloog

   Brandebok heeft er weer eens niets van begrepen. Het gast niet om het onderzoek naar nepnieuws an sich. Maar om het feit dat Ollongren een aantal haar kennelijk onwelgevallige media wegzet als junknews-bronnen. En DDS valt daar volgens haar ook onder.

   Het feit dat de huistrollen Mezzadra en Bokkelul weer als 1 trol achter Ollongren gaan staan, zegt genoeg. Definitief verbannen naar Joop, zou ik zeggen.

   1. Mieremet

    Kretoloog let op. Mezzadrammer is dezelfde als Brandebock, als Pauline kummer, als Willem, als Nep als Anne Schilleboer als Noem ze maar op, deze persoon heeft minstens 15 aliassen. Allemaal dezelfde taal sprekend, allemaal dezelfde trol, verwijder die en je zult zien, geen linkse opruiende onzin meer.

    1. Mezzadra

     Nee hoor, Mieremet, dat is paranoïde onzin. Ik krijg al maanden uitsluitend onder de naam Mezzadra op dit blog.

     Ik weet ook zeker dat Meriadoc, Kummer, Nep en Anne verschillende personen zijn.

     1. Stanly2000

      Ze zitten n.l. in het zelfde kantoortje!

     2. Vlaswiek

      In gesprek gaan met verbale diarree is zonde van je energie. De aandoenlijke vindt hier zeven dagen per week en veertien uur per dag manieren om zijn drek te spuien, vooral omdat er mensen zijn die met hem in gesprek gaan.

      De afgelopen 15 jaar en talloze bans hebben bewezen dat dit volstrekt kansloos is, de aandoenlijke gaat gebukt onder psychische en ongeneeslijke aandoeningen. Zonde om daar tijd aan te besteden, zelfs de doktoren hebben het opgegeven.

  2. Henk Albarda

   Meriadoc Brandebok, als u dergelijke onzinnige beweringen doet, stel ik voor dat u op dit forum 25 specifieke voorbeelden geeft van onjuiste opmerkingen van Forum voor Democratie. Zonder voorbeelden weten we tenminste dat u inziinige kretologie, dus nepnieuws verspreidt, goed geinstrueerd door truus ollongren……

  3. FCKDopper

   Beste heer Brandenbok,
   Bent u het dan eens met de conclusie van de minister, dat een site als de DDS gevaarlijk is voor de democratie?
   Of meent u dat de DDS, net als velen hier, een toegevoegde waarde heeft in het politieke debat?

   1. Mezzadra

    Ik kan iets gemist hebben, maar waar beweert de Minister dat DDS een gevaar is voor de democratie?

    1. Vlaswiek

     De aandoenlijke kan het niet, hij wil het niet en hij doet het ook niet. Het is en blijft een volkomen kansloze figuur.

 3. Bolkestein

  Voor zo’n tiranne als Kotsja Orwellonkreng moet een Neurenberg 2.0 tribunaal worden opgericht. Dit sujet is niet alleen verknipt, maar ook nog gevaarlijk.

  1. Mezzadra

   Je maakt met deze hysterische bijdrage ook bepaald geen frisse indruk, Bolkestein. Ik wens je toe dat je straalbezopen bent, anders moeten we vrezen dat je dit met je volle verstand schreef.

   1. Kim Verlouw

    Nee, p*donazi, jullie moeten allemaal voor het tribunaal wegens landverraad.

  2. Nep

   Zie je alweer stemmingsmakerij. Heeft niets met links/rechts te maken.
   Alleen met serieuze journalistiek maar blijkbaar is dat te hoog gegrepen voor sommige mensen en deze blijven maar hangen in hysterisch gekrijs!

 4. Vanduinen

  Vragen van Baudet kom je niet meer te boven. Hoe verzin je ze.

 5. EU kok

  Bij DDS moet je om de haverklap F5 gebruiken.
  En elke keer registreren als interaktie.
  Over nepnieuws gesproken.

 6. Florissa

  Ze zou het bij Erdogan prima doen,die laat ook alles opsluiten wat hem niet zint .

  1. Rechtsaf

   nee want het is pot, daar heeft de islam echt een broertje dood aan…

 7. Rechtsaf

  Meneer Ollogren heeft ab-so-luut niet net als, mezzadra, nep, watcher, het beste voor met Nederland/mensen..

  1. claus

   rechtsaf,
   mezzadra en watcher behoren tot de categorie mannen die een snikkel onwaardig zijn.
   Meelopertjes, mannetjes zonder kloten en lef!

   1. Jumping

    @claus.

    Sterke tekst voor op een tegeltje.

    Gr.

   2. Rechtsaf

    Ze vallen wel op kleine snikkeltjes..

    1. Bosche draak

     Ruigpootjes met micro piems

 8. Heinrich

  “FVD is bezorgd dat Ollongren verder gevolg geeft aan haar totalitaire impulsen.”
  Het zijn waarschijnlijk niet eens de impulsen van Ollongren herself,maar verordonneerde richtlijnen door dictatoriale EU!
  Voor wie het vergeten is,Nederland is zijn souvereiniteit grotendeels kwijt,verkwanseld aan Brussel!
  Rutte3 en dus Ollongren, zijn slechts de instrumenten om onwelgevallige media/ nieuws te bestrijden,te neutraliseren!
  Het FvD is de enige partij,die de vinger op de gevoelige plek legt!

 9. Jetske

  Oud nieuws, dit is allang aangekaart door Martin Bosma. Baudetje, mosterd na de maaltijd zoals gewoonlijk.

 10. Meriadoc Brandebok

  Uit de Kamerbrief (cursief zelf toegevoegd):

  “”(…) terwijl discussies in Nederland ook aanhaken op Engelstalige berichten. Daarbij merk ik op dat kwalificaties en onderscheidingen in het onderzoek voor rekening van de onderzoekers komen. Het past de overheid niet daarover een positie in te nemen. De aanbevelingen die de onderzoekers doen over de aanpak van desinformatie zijn betrokken bij de maatregelen van het kabinet die in de bijlage van deze brief is weergegeven.”

  Het gaat dus weer nergens over.

  1. Rechtsaf

   Dit stukje zegt niets?, gisteren nog een item over de overheid die een soort vaagtaal gebruikt om met heel veel woorden niets te zeggen.

   “De aanbevelingen die de onderzoekers doen over de aanpak van desinformatie zijn betrokken bij de maatregelen van het kabinet die in de bijlage van deze brief is weergegeven.”

   Dit is een sterk staaltje “wij van wc-eend adviseren wc-eend..

   1. Blitzkrieg

    Rechtsaf : Euro facisme, zo simpel is dat.

    1. Meriadoc Brandebok

     @Blitzkrieg

     Er is niets fascistisch aan. De verdachtmakingen tegenover Ollongren zijn misplaatst. Maar Forum weet dat de achterban, die verder natuurlijk geen moeite neemt om de relevante documenten te raadplegen, er toch in zal trappen.

     Geloof niets van wat die partij zegt. Ze belazeren je waar je bijstaat.

     1. Rechtsaf

      “De verdachtmakingen tegenover Ollongren zijn misplaatst”

      Nee hoor die zijn terecht, sterker nog, er wordt met dubbele agenda’s gewerkt in Den-Haag..

     2. Blitzkrieg

      Meriadoc Brandebok : De bevolking wordt vakkundig de mond gesnoerd, alles voor de nieuwe “natie”. Dit is de meest pure vorm van facisme, de vergelijking met de 2e wereldoorlog is werkelijk stuitend.

     3. Groeneveld

      “Geloof niets van wat die partij zegt. Ze belazeren je waar je bijstaat.”

      Meriadoc heeft het hier duidelijk over de VVD.

     4. Blitzkrieg

      Meriadoc Brandebok : Alle ingredienten zijn aanwezig
      Indoctrinatie
      Een nieuw ras
      Belofte van vrede
      Staatspropaganda
      Controle over de woorden die we spreken

      En zelfs een staatsvijand is aanwezig, dit keer de eigen autochtone bevolking die de eigen natie wil behouden zoals hij is, en het wij-zij denken niet dusdanig omarmt tot het punt dat het ok is dat regenboog nichten onze kinderen op zes jarig leeftijd voorlezen.

     5. Blitzkrieg

      Meriadoc Brandebok : Ik was een van de belangrijkste punten nog vergeten, namelijk angst.

     6. Meriadoc Brandebok

      @Blitzkrieg

      Dit kan ik toch niet serieus nemen? Is de politie al binnengevallen bij DDS om de redactieleden in de boeien te slaan? Is er sprake van het keihard neerslaan van de boerenprotesten? Denk je dat dit rapportje zo doorslaggevend is dat het kabinet een fascistische dictatuur kan installeren?

     7. Blitzkrieg

      Meriadoc Brandebok : Bloed serieus!!!

     8. Blitzkrieg

      Meriadoc Brandebok : Je grote “fout” is dat je kijkt naar één rapport. Eerst het referendum afschaffen, dan een rapport, dan nog een rapport, dan een beetje weg met ons, en dan nog een beetje weg met ons, de geschiedenis wat inclusiever maken, de IPCC die aan geschiedvervalsing doet, wat immigranten naar binnen, en nog wat immigranten, paar terroristen, nog een beetje soevereiniteit, en nog een beetje, always haalt het venus symbooltje weg, homo wordt lbtq’er. moet ik echt nog even doorgaan… en nog meer immigranten, een stikstof crisis…

     9. Groeneveld

      Meriadoc, de politie zal zeker niet met geweld bij DDS binnenvallen, ze kijken wel uit. Het gaat veel subtieler. Eerst krijgt DDS waarschuwingen om de toon, stijl en onderwerpen te veranderen en zich te houden aan de door Binnenlandse Zaken voorgeschreven richtlijnen.

      Als dat niet helpt wordt de site simpel op zwart gezet.

     10. Meriadoc Brandebok

      @Blitzkrieg

      De zaken die je noemt (immigratie, geschiedsvervalsing, homo etc) zijn ongerelateerd. De kernvraag was: is het huidige beleid van Ollongren zo ingericht dat er sprake is van fascisme.

      Wat zijn de feiten? Feit is dat Ollongren een rapport heeft laten opstellen, waarvan de uitkomst niet eens vaststond. Feit is dat zij heeft laten weten dat het niet aan de overheid is om de in het rapport genoemde kwalificaties (junk-nieuws) te onderschrijven. Feit is dat zij lijnen uitzet voor de bestrijding van nepnieuws.

      Voor de afschaffing van het referendum was een meerderheid nodig in de Kamer. Ook dit is dus op de democratische wijze geschiedt.

      De conclusie is dat er van fascisme geen sprake is.

     11. Meriadoc Brandebok

      @Groeneveld

      Welke richtlijnen zijn dat dan? Mij zijn ze niet bekend.

     12. Groeneveld

      De hardnekkigheid waarmee Maria Brandebok minister Ollongren verdedigt en uit de wind houdt is zo opvallend en zwaar aangezet, dat zelfs een blinde kan zien dat we met een betaalde overheidstrol te maken hebben.

      Iets minder overacting zou de zaak beslist goed doen, Brandebok.

     13. Meriadoc Brandebok

      @Groeneveld

      De hardnekkigheid waarmee je de beweringen van Forum verdedigt, doet mij anders vermoeden dat je je hebt bekeerd tot het Baudetisme.

     14. Blitzkrieg

      Meriadoc Brandebok : Je bent gehaaid, maar zo gemakkelijk kom je niet weg. Zoals altijd draai je de zaken om, waardoor er een verkeerd beeld ontstaat. Je stelt dat “immigratie, geschiedsvervalsing en homo’s” niet gerelateerd zijn maar dit komt alleen door de keuze van het onderwerp, namelijk “het nepnieuwsonderzoek”. Het onderwerp waar ik het over hebt is de “federalisatie van Europa” en in die zin is het wel degelijk direct aan elkaar gerelateerd. Je hebt geen enkel argument, er is een hele duidelijke agenda. Je moet waarachtig stom zijn om dit nu nog niet te zien. Je verdediging is heel simpel, “Blitkrieg, hier kijken, naar de kant die ik je laat zien”. Je zegt weliswaar dat “immigratie, geschiedsvervalsing en homo’s” niet gerelateerd zijn, je zegt echter niks over “een mogelijk onwaarheid”, dit is zeer ernstig. Het is heel duidelijk waar Ollongren/D66 mee bezig is, “afschaffen van het referendum”, het “in de grondwet vastleggen van Europa” en nu “een rapport over nepnieuws”. Laat ik heel duidelijk zijn over het feit dat het niet aan de staat is te bepalen wat nepnieuws is. “Extreem rechts” wordt expliciet genoemd en geen woord over “extreem links”, de maatschappij waar we in leven.

     15. Groeneveld

      Dan is je vermoeden helaas onjuist, Meriadoc. Ik heb niets met Baudet en vind hem een zwakke en pedante politicus.

     16. Groeneveld

      Uitstekend verwoord Blitzkrieg. Zo is het!

     17. Meriadoc Brandebok

      Blitzkrieg schreef: “Het is heel duidelijk waar Ollongren/D66 mee bezig is, “afschaffen van het referendum”, het “in de grondwet vastleggen van Europa” en nu “een rapport over nepnieuws””

      Het is mij niet duidelijk waar je op doelt. De afschaffing van het referendum lag vastgesteld in het regeerakkoord, voordat Ollongren aan de macht kwam, het in de grondwet vastleggen van een EU-lidmaatschap lag vervat in een motie van de Tweede Kamer, en de bestrijding van nepnieuws is aanwezig, omdat er nu eenmaal sprake is van nepnieuws.

      Als je meent dat Ollongren een dubbele agenda heeft zul je echt met iets beters moeten komen

      “Laat ik heel duidelijk zijn over het feit dat het niet aan de staat is te bepalen wat nepnieuws is.”

      Het is aan de staat om het land te beschermen tegen desinformatie uit het buitenland en tegen eventuele inmenging in de democratische verkiezingen.

     18. Blitzkrieg

      Meriadoc Brandebok :
      NOS is the Dutch CNN | Biased News in Holland
      h**ps://www.youtube.com/watch?v=Ht-4NOtlO6A

      Doe me een plezier, bekijk de hele video. Hierna ga ik graag elke discussie met je aan.

     19. Meriadoc Brandebok

      @Groeneveld

      Jouw vermoeden is eveneens onjuist. Ik heb niets met D66 of Ollongren. Het is echter bizar om haar, in de woorden van Forum, “totalitaire impulsen” toe te dichten.

     20. Meriadoc Brandebok

      @Blitzkrieg

      Ik vrees dat ik geen belangstelling voor het filmpje heb. Het is wat mij betreft glashelder dat Forum weer eens door de feiten heen liep als een arbeider die de laatste tram wil halen. Jammer.

     21. Blitzkrieg

      Meriadoc Brandebok : Vervelend hé als de NOS, DE spuiklep van fakenews blijkt te zijn. Interesse in het filmpje hadden je een inzicht kunnen geven waarom ik bepaalde overtuigingen heb en zo ageer tegen de NOS. Op basis hiervan hadden we een interessante discussie kunnen voeren over nepnieuws en de rol van de staat hierin, helaas.

     22. Blitzkrieg

      Meriadoc Brandebok : Waarschijnlijk nog een link die je niet wilt lezen
      h**ps://eunmask.wordpress.com/2012/02/27/de-eu-ontmaskerd/

     23. Meriadoc Brandebok

      @Blitzkrieg

      Tja, in rechtspopulistische kringen beweert men dat de NOS een propaganda-arm van de overheid is. Maar als dat zo is slaagt de minister er duidelijk niet in die propaganda-arm onder controle te houden. Ben je soms de onthullingen rondom de Teevendeal, rondom het WODC-onderzoek, rondom het leveren van goederen aan rebellen, vergeten? Allemaal NOS/Nieuwsuur.

      Het werkelijke probleem is het nepnieuws van buitenlandse actoren; ik noem u Rusland en China.

     24. Meriadoc Brandebok

      Uit het artikel:

      “Mijn vraag aan jullie is:” Laten wij ons als een kudde schapen volgzaam en zonder enig protest naar de slachtbank voeren?” ”

      Hysterisch gewauwel.

     25. Blitzkrieg

      Meriadoc Brandebok : Lijkt me logisch dat programma’s als het Journaal en Nieuwsuur het nieuws behandelen. In de gevallen waar jij het over hebt kunnen ze geen nieuws maken, maar het wel kleuren. Indien zij dit nieuws niet presenteren komt het ergens anders vandaan en is het niet meer te controleren.

      Dat hysterische gewauwel verklaart alleen wel alles wat er om ons heen gebeurd.

    2. Blitzkrieg

     Meriadoc Brandebok : Totale controle, zelfs de ISIS terrorist heeft een plaats in het geheel. In tegenstelling tot klimaat verandering hoeven hier niet bang voor te zijn, “yeah right”. Ziek, ziek, ziek… de ideologie is heel erg ziek. Polarisatie is doel, we moeten elkaar de hersens in slaan, repressie!!!

  2. Kretoloog

   Het gaat nergens over, volgens Brandebok. O nee? Waarom schrijft Ollongren dan een brief van maar liefst 10 kantjes over nepnieuws aan de Tweede Kamer? Maar ik begrijp nu van ambtenaar Mariadoc dat het 10 pagina’s lulkoek is.

   Was dat maar zo. Want er is ook een bijlage. De brief en bijlage zijn 1. En in die bijlage worden een aantal rechtsgeorienteerde media waaronder DDS, weldegelijk weg gezet als junknewsbron.

   1. Meriadoc Brandebok

    @Kretoloog

    De minister schrijft de brief om de kamer te informeren over haar beleid ten opzichte van nepnieuws. Het aantal kantjes is daarbij niet van belang.

    Van de drie bijlagen spreekt het onafhankelijke rapport over junk-nieuws en Ollongren geeft aan dat de kwalificaties in het onderzoek voor rekening van de onderzoekers komen.

    Ik ben geen ambtenaar en dit gaat nergens over.

    1. Blitzkrieg

     Meriadoc Brandebok : Leg eens uit waarom er expliciet verwezen wordt naar “extreem rechtse content” en niet naar “extreem linkse content”. Gisteren op tv “de staat van het klimaat”, extreem linkse content, en het NOS journaal natuurlijk.

     NOS is the Dutch CNN | Biased News in Holland
     h**ps://www.youtube.com/watch?v=Ht-4NOtlO6A

  3. Stanly2000

   Guus, welke onderscheidingen bedoelt u?

 11. Willem Bever

  Ja Freule vertegenwoordigd wel heel veel waar George voor waarschuwde.

  1. Sans Rancune

   Dit lijkt ook weer nergens op. Taalmisbruik is erger dan trollen. Vertegenwoordigd met een d? Sinds wanneer?

   1. Bosche draak

    Waarom janken over de vorm terwijl het toch echt over de inhoud gaat ouwe taalneuqer?

    Of is het dan toch een gevalletje van “geen argumenten over hebben” ?

 12. J.Rademaker

  Deze minister heeft een perfect instrument gevonden om onder het mom van democratie alle andere meningen en feiten de mond te snoeren en te ontkennen.
  De droom van D66 komt zo uit.

  1. Blitzkrieg

   J.Rademaker : Dit zou nog wel eens vervelend kunnen terugkaatsen op D66. Ze hebben al een paar missers op hun naam staan die breed door de media zijn uitgemeten zoals het “gender neutrale kinderspeelgoed”

 13. Buzz68

  De grootste verspreider van nep nieuws is de regering zelf.
  Die gasten neemt niemand meer serieus.

  1. Mezzadra

   Dat lijkt me onjuist, Buzz. De regeringspartijen doen het nogal goed in de peilingen.

   1. Vlaswiek

    In gesprek gaan met verbale diarree is zonde van je energie. De aandoenlijke vindt hier zeven dagen per week en veertien uur per dag manieren om zijn drek te spuien, vooral omdat er mensen zijn die met hem in gesprek gaan.

    De afgelopen 15 jaar en talloze bans hebben bewezen dat dit volstrekt kansloos is, de aandoenlijke gaat gebukt onder psychische en ongeneeslijke aandoeningen. Zonde om daar tijd aan te besteden, zelfs de doktoren hebben het opgegeven.

  2. Blitzkrieg

   Buzz68 : Helemaal gelijk, Nederland is er helemaal klaar mee. De media kan het nog wat laten lijken, het is voornamelijk opgeklopte lucht.

   Laat je niet gek maken, vaar je eigen koers. Optimistisch rechts, heeft Trump ook mee gewonnen. Ze zijn doodsbang voor ons, herinner dat.

   NOS the Dutch CNN | Biased News in Holland
   h**ps://youtu.be/Ht-4NOtlO6A

 14. Duckday

  minister Ollongren (D66) is een gevaar voor de vrijheid van Nederland

  Stem PVV of FvD

  1. Hermann

   Ben ik niet met u eens. Minister Ollongren is een zeer capabele dame, een eminente politicus. Het zelfde zie ik ook in de ministers Carola Schouten en Kaag.

   1. Vlaswiek

    Blabla en blabla

    1. Sans Rancune

     Bent u zelf weer op uzelf aan het reageren? U zit er weer bovenop. Heel verdacht allemaal @Vlaswiek.

 15. DidiMadloba

  We weten toch allemaal dat DDS vooral een site is om heerlijk op te mopperen, ongehinderd door saaie feiten?

  1. Stanly2000

   Ja, Fritsje u bent er het typische voorbeeld van.

 16. StanleyC

  Ach ja, die linksen zijn nu eenmaal vrijheids haters. Kijk maar naar Stalin, Hitler, Mussolini, Mao en Pol Pot. Het waren allemaal linksen. Eigenlijk is links een soort doodscult.

 17. Julian

  Ziet DDS zich als nieuws site? Zoja. Zijn de nieuwsfeiten op betrouwbaarheid gecheckt of weet men dat de bron zich van journalistieke principes bedient. Daarnaast hoeft pulpnieuws nog geen nep nieuws te zijn. De meeste artikelen zijn hier uit zijn verband gerukte nieuwsfeiten overgoten met een saus dramatisme. Dat FvD zich opwindt over DDS snap ik wel. Het is immers een FvD propaganda site. Of juist een ANTI D’66 waarbij elke muizenkeutel van D’66 opgeblazen wordt tot grote proporties.
  Iets was er wel in gaat bij het gros van de reageerders

  1. Original NL

   Gaaaap next!

 18. Gerlos

  Dit geleuter krijg je met een afgestudeerde IKEA minister.

 19. George Knight

  Het is cynisme ten top. Forum voor Democratie dat zich overvloedig en herhaaldelijk bedient van nepnieuws beschuldigt een minister ervan … zich te bedienen van nepnieuws.

  Het spreekwoord zegt dat de aanval de beste verdediging is, maar in het geval van Forum voor Democratie gaat dat niet op omdat het verschil tussen de eigen claim en de werkelijkheid te groot is. Forum gedraagt zich potsierlijk en heeft moeite een feitelijke basis te vinden die de eigen kritiek geloofwaardigheid geeft. Forum voor Democratie voert opnieuw de klucht van de miskenning op. Feitelijk de uiting van een negatief zelfbeeld. Want Forum probeert niet eens meer anderen te bereiken en een belangwekkend politiek onderwerp echt te agenderen. De partij praat liever in zichzelf.

  Dat begint al in de verklaring van deze politieke partij met de allang weerlegde complottheorie die suggereert dat George Soros met zijn ‘machtige imperium’ onze verkiezingen beïnvloedt. Hiermee zet Forum voor Democratie gelijk al twijfels bij de eigen bedoelingen.

  Dat is jammer omdat het over een belangrijk onderwerp gaat, namelijk het verschijnsel nepnieuws, de bestrijding ervan en de reactie daarop van de overheid. Maar in de handen van Forum verliest dit onderwerp elk gewicht, zodat de partij het tegenovergestelde bereikt van wat het nastreeft. Namelijk de legitimatie van de overheid. Want Forum maakt door overdrijvingen en onwaarheden dit onderwerp onschadelijk.

  Forum voor Democratie maakt het er nog potsierlijker op door een techbedrijf als Facebook direct te associëren met ‘met linkse, EU- en immigratiegezinde regeringen’. Dat soort regeringen bestaat uitsluitend in de fantasie van Forum. Wat de partij zegt is klinkklare onzin. Facebook is een beursgenoteerd bedrijf dat het vooral om het behalen van winst gaat en tot nu toe zeer terughoudend is opgetreden in het bestrijden van nepnieuws. Recent heeft directeur Mark Zuckerberg gezegd dat Facebook niet op zal treden tegen politieke advertenties die aantoonbare onwaarheden bevatten. Daarop heeft hij van vele kanten kritiek gekregen.

  Zo hobbelt de verklaring van Forum voor Democratie van onwaarheid langs aanname naar leugen. Met zo’n op voorhand lekgeschoten verklaring van Forum voor Democratie die elk gewicht mist heeft minister Ollongren geen verdediging nodig. Dat is jammer, want zij heeft heel wat uit te leggen. Want haar beleid inzake nepnieuws lijkt zoekend en onzeker.

  Het valt Forum voor Democratie te verwijten dat het van een principieel en belangrijk onderwerp als nepnieuws en de rol van de overheid daarin een parodie maakt en het zo onschadelijk maakt. Terwijl de kwestie juist een serieus debat verlangt.

  Zoals vaker blijft Forum voor Democratie hangen in eigen jargon, complotdenken en het bedienen van de eigen doelgroep en is niet in staat om boven zichzelf uit te stijgen en dit onderwerp voor velen interessant te maken. Forum voor Democratie gaat vanuit electoraal denken voor de eigen profilering ten koste van een zinvol debat. De partij toont als geen ander de eigen overbodigheid aan. Electoraal zal Forum voor Democratie vermoedelijk succesvol zijn in het behalen van meer dan twee zetels bij komende landelijke verkiezingen, maar tegelijk snijdt het de weg naar andere partijen af door deze opstelling van dagdromerij, complotdenken en in zichzelf gekeerdheid.

  1. Groeneveld

   De zelfbenoemde columnist Sjors Knegt loopt weer eens leeg. Lucht het op Sjors?

  2. Mezzadra

   Sterk en overtuigend betoog, George.

   Mijn complimenten.

  3. Baron von Munchhausen

   George Knight:
   Artikel gepikt uit programma D66?
   M.a.w. kletskoek.

  4. Blitzkrieg

   George Knight : Nepnieuws, misschien kan je het overhandigen aan Ollongren.

   NOS is the Dutch CNN | Biased News in Holland
   h**ps://www.youtube.com/watch?v=Ht-4NOtlO6A

 20. Lay down your souls to the gods rock and roll

  “Ollongren wil “Europa”in de grondwet vast leggen” ???? het zoveelste bewijs dat ze hersens heeft als Nederlandse kaas. Zwitserse kaas gaat hierin niet op omdat Zwitserland zo slim is om nooit toe te treden tot die kapitale Europese zuip poppenkast. Zo worden EU sceptici de mond gesnoerd: er is maar 1 mening en dat is de mening van dictator Ollongren, madame Ollongren is niet gediend van kritische noten. Ondanks alle kapitale kolderieke capriolen in Brussel ZULLEN WE!!!! en MOETEN WE!!!!! allemaal de alcoholistiche EU omarmen en moeten we alles wat daar allemaal in de achterkamertjes gebeurt maar normaal vinden. Ondanks dat de EU ouderwets en volledig achterhaald is. Tevens ook het zoveelste bewijs dat eng nekken partij D’66 TOTAAL NIKS!!!!!! met Nederland heeft. Ze kunnen net zo goed gaan verhuizen waar de partij massaal op klaar komt : het Europees parlement in Brussel.

 21. Michael M

  Velen zien daarom ook partij 66 Ollongren aftreden. Wij meeste inwoners zijn partij Rutte 3 ook spuugzat. Kotsmisselijke partij met zen kartelvriendjes.

 22. Michael M

  Partij 66, welteverstaan. De ( D) moeten ze maar weer eens terugverdienen.

 23. Rechtsaf

  Ollogren is en marionet net als leugenclown Rutte.

  En dit is het bewijs..

  Dit moet iedereen echt even kijken, het zijn Ruttes eigen bewoordingen en die liegen er dus niet om..

  h**ps://www.dagelijksestandaard.nl/2019/11/robert-jensen-droevig-om-falende-premier-mark-rutte-hij-is-geen-leider-maar-een-uitvoerder/

  Vanaf minuut 7.20

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.