Geert Wilders heeft genoeg van poel des verderfs Amsterdam: “Ontsla burgemeester Femke Halsema!”

Voor PVV-voorman Geert Wilders is de maat vol: al ruim anderhalf jaar lang moet Nederland langzaam toezien hoe Amsterdam steeds verder en verder afdrijft van de rest van Nederland. De kwaliteit van leven holt er achteruit, terwijl men steeds actiever het landelijke beleid negeert. Het Kamerlid ziet nog maar één oplossing: “Het kabinet moet ingrijpen en GroenLinks burgemeester Halsema ontslaan!”

Vanochtend berichtten we dat Amsterdam nóg gekker is dan we tot dusverre al aannamen. Het heeft ruim €8 miljoen vrijgemaakt voor faciliteiten voor illegalen. In een normaal land worden ze uitgezet, maar in Nederland worden ze gepamperd met feestjes, vlogcursussen en door de lokale overheid betaalde herhaalde asielverzoeken.

Met gekromde tenen kijkt PVV-fractievoorzitter naar de wijze waarop de hoofdstad zichzelf voor schut zet, en eist verandering. Sterker nog: de hoogste bestuurder van het Sodom en Gomorra van Nederland moet haar biezen pakken. En als ze dat niet doet, dan mag de regering daar best een handje bij helpen. Zeg Femke Halsema gewoon het ontslag aan, bepleit Geert Wilders:

“Waanzinnig. Miljoenen euro’s voor illegalen in Amsterdam. In plaats van ze vast- of uit te zetten krijgen ze bakken met geld voor feestjes, vlogcursussen en naailessen. Kabinet moet ingrijpen en GroenLinks burgemeester Halsema ontslaan! Snel Kamerdebat!”

Het is overigens niet de eerste keer dat Wilders oproept om burgemeester Halsema uit haar ambt te laten zetten. Hij deed dezelfde oproep elf maanden geleden ook al. Die was destijds aan dovemansoren gericht.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

73 reacties

 1. Kretoloog

  Halsema of Krikke, het lukt de vrouwen niet zo best om een grote stad te besturen. Geef ze voortaan maar weer een plattelandsgemeente in de provincie, daar kunnen ze niet zo veel brokken maken.

  1. Joop Klepzeikert

   @Kretoloog: Ook in plattelandsgemeenten wil men dat soort huismoekes niet als burgemeester. Ook daar willen ze mensen MET verstand en bestuurlijke kwaliteiten als burgemeester.
   Er moet eens gekeken worden naar wat iemand KAN. Niet naar wie of wat iemand is.
   Er lopen genoeg mensen MET verstand en bestuurlijke kwaliteiten in Nederland rond, die niet aan de bak komen, omdat ze niet extreem links genoeg zijn en niet uit de juiste families komen.

   1. Kretoloog

    Je hebt op zich gelijk, Joop.

    Gelukkig zijn ze op het platteland wat nuchterder. En zullen ze nooit van die zweefteven als Halsema en Krikke als burgemeester kiezen.

    1. jan1

     Dokkum ? oa

    2. Joop Klepzeikert

     @Kretoloog: Helaas wordt een burgemeester niet gekozen in Nederland, naar aangesteld.
     De laatste gemeente waar ik gewoond heb in Nederland was een overwegend VVD, PVV en lokale ondernemers partijen gemeente. Toch werd ook daar een PvdAllah debieltje als ‘burgemeester’ aangesteld. Die binnen een week vond dat er veel meer allochtuig gehuisvest moest gaan worden en er NOG meer voor de werkschuwe klaplopers gedaan moest gaan worden.
     Die mongool hebben we daar heel snel weggejaagd.

     1. Trude Herr

      “We” ? U zat lekker thuis te Netflixen vermoedelijk.

     2. DidiMadloba

      Toen wij in de derde stad van Zuid-Holland een burgemeester konden kiezen kwam bijna niemand opdagen.

      In het Nederlandse systeem moet de burgemeester boven de partijen staan. Als die gekozen wordt heeft hij/zij een eigen programma, wat kan botsen met de gemeenteraad en de wethouders.

      Natuurlijk zaagt Wilders aan de stoelpoten van Halsema, je kon niet anders verwachten. Over die 8 miljoen gaat de gemeenteraad. Maar Wilders houdt niet zo van democratie.

      Krikke ligt een slag anders, want bij haar gaat het niet om politieke keuzes doch om zwak bestuurlijk optreden. Daarom moest Aleid Wolfsen in Utrecht ook het veld ruimen. Dat wilde de gemeenteraad. De Amsterdamse gemeenteraad heeft geen problemen met Halsema.

      Enfin, Wilders wordt van ons belastinggeld betaald om landelijke politici te controleren. Gemeentebestuur is “different cook”, om met Louis van Gaal te spreken.

  2. EmC2

   Gemeente Geldermalsen (Miranda de Vries pvda) zeker vergeten! Kleine revolutie geweest. Moest opstappen en kan gewoon weer als burgermeester verder in ETTEN-LEUR

 2. Joop Klepzeikert

  Ook deze keer zal zijn oproep wel weer aan dovemansoren gericht zijn, ondanks dat de overgrote meerderheid van isLamsterdam die teef ook weg wil hebben. Ja, zelfs die linkse leipelingen willen dat wijf weg hebben.
  Een burgemeester behoort iemand MET verstand en bestuurlijke kwaliteiten te zijn. Dat heeft Fatima Halalsema geen van beide, net als de rest van dat ultra extreem linkse zooitje ongeregeld wat zich het stadsbestuur van isLamsterdam mag noemen.

  1. Watcher

   Joop ziet haar liever stofzuigen bij Thuishulp.

   Oh ja bij huize @Joop K. is tokkie taal heel gewoon.

   1. Bosche draak

    Ook nog wat over de inhoud te melden lamlul?
    De hoofsstad is een grote bende en een nieuwe burgervader/ burgermoeder zou al een hele verbetering zijn.

    1. Julian

     Als je denkt dat Halsema de schuld is van de ‘grote bende’ in de hoofDDDDstad dan heb je nog echt nog veel minder verstand als dat de 0,0 verstand die ik al vermoedde… Maar ja we weten allemaal hoe Bosschenaren in elkaar zitten.. Eerste kwekken en dan nog steeds niet denken….Je komt ook nog eens uit de meest criminele provincie van het land.. ‘slands nationale chemolab…
     Allemaal de schuld van links… want ja als rechts aan de macht was geweest was dit niet gebeurd.. Nou ja als rechts ooit eens aan de macht komt dan is het binnen een paar maanden ruzie en verval… (ohoh Den Haag, LPF) nog voordat ze er achter komen dat je elke euro maar 1x uit kan geven. En niet 10x zoals ze altijd beloven. Dan moet je keuzes maken… Ben benieuwd…

     1. kweetniet

      zo zo , wat een links driftkopje. Het linkse driftkopje weet ook nog wie en wat de vorige burgemeesters en Wethouders waren van Amsterdam ? Weet het linkse driftkopje ook wie de ontwerpers zijn van de 24-7 opvang van de ongedocumenteerde uit geprocedeerde gelukszoekers. Het linkse adder gebroed groot wassink en valsema zijn de ontwerpers van het rond strooien met belastinggeld.

      en strooien met belastinggeld kan je rustig overlaten aan linkse vandalen zolang het maar niet door zwarte piet gebeurd

     2. Joop Klepzeikert

      @Julian: Houdt AUB op over verstand van mensen. Jij hebt helemaal geen verstand. Parasitaire amoebe.

    2. Joop Klepzeikert

     @Bosche draak: Zwakzinnig linkse trollen gaan nooit op de inhoud in. Dat kunnen ze niet. Zijn ze te debiel voor. Kunnen alleen maar trollen.
     Dat zijn de figuren die vroeger de kroeg al uit gebeukt werden voor ze een biertje konden bestellen.

   2. Joop Klepzeikert

    @Trol Watcher: Ga je spuitje aan je GGZ begeleider vragen. Je hersencelletje is weer op hol geslagen. Randmongool.

  2. FCKDopper

   Beste heer Klepzeikert, mag ik u erop wijzen de de bevolking van Amsterdam en masse links gestemd heeft en er van de 45 raadsleden, ruim 30 van linkse signatuur zijn (Denk niet meegerekend). Is het dan niet zo dat deze stad terecht een Burgemeester als Halasema heeft gekregen. Vindt u ook niet dat de stad deze vreselijk burgemeester verdient?

   1. Joop Klepzeikert

    @GCKDopper: Als een stad links stemt wil dat nog niet zeggen dat ze ook een incompetente amoebe als ‘burgemeester’ moeten krijgen. Zelfs de linkse partijen hebben best mensen met meer capaciteiten dan de amoebe Halalsema.

  3. Fortiori

   “teef” ? “wijf” met zulk taalgebruik valt u al direct af als candidaat burgemeester. Met de naam Klepzeikert wordt het er niet beter op!

   1. kweetniet

    tja dat die teef als wijf aangesproken wordt is niet zo verwonderlijk met haar gedrag.

    1. Julian

     Is dat zo? Wat rechtvaardigt de benaming teef dan? Of wijf?

 3. Jack Flash

  Het verwijt “tokkietaal” behelst niets inhoudelijks.Joop Klepzeikerd heeft gewoon gelijk.Halsema kan niet handhaven en helpt de stad naar de mallemiezen.

 4. jan1

  Denk niet dat Halsema opgewassen is tegen Wassink?
  Wassink er uit? en denk dat iedereen iets meer lucht krijgt in die raad?
  Maar denk dat de raad doodsbang is voor deze man.

 5. Jumping

  Inderdaad dit Nederland is een keiverrot land geworden.

  Vrouwen worden op posities geplaatst, waar zij de kunde voor missen.

  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland, stort Nederland in een poel van ellende.

  Stop deze Rutte kliek, met hun afbraak politiek.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  NEXIT.

 6. Mezzadra

  Wilders heeft enorm veel politieke invloed dus Halsema kan haar biezen wel gaan pakken.

  🙂

  1. Dik

   blablabla & blabla blablabla & blabla

  2. kweetniet

   valsema was bij haar aanstelling al discutabel maar ondanks een petitie en veel tegenstand heeft mevrouw na haar wachtgeld periode weer een keurig heren baantje ontvangen van haar linkse maten.

   verachtelijk links

 7. Cootje

  Als je alleen een HAVO diploma hebt en een paar niet afgemaakte studies, als je als ruggengraat hebt lid te zijn van de PvdA en GroenLinks , als je je mond vol heb van zwarte scholen maar je eigen kinderen er van af haalt . Snap ik niet dat je met zo opleiding een stad als Amsterdam kan besturen terwijl zo opleiding goed is voor vakkenvullen bij een supermarkt . Maar als je verweven bent in de landelijke politiek weet je zo veel wat schadelijk is voor een ander dat het old boys netwerk wel voor je zorgt, niet op kwaliteit maar op chanteer baarheid dat kan alleen in een bananen republiek maar dat zijn wij ook onderwereld en bovenwereld het verschil van EEN milimeter

  1. Mezzadra

   Cootje heeft natuurlijk makkelijk praten met een voltooide academische opleiding.

   1. Vit

    @Mezzadra

    Over opleiding gesproken, hoe staat het eigenlijk met die van jou? Zelf heb ik in het verre verleden avond Mavo gedaan tijdens de MTS en later HTS voordat je erom vraagt.

   2. Cootje

    Gewoon lagere school wel met een netto inkomen van 75000€ maar ik solliciteer ook niet als piloot

    1. Mezzadra

     Knap hoor, Cootje.

     1. Dik

      blablabla & blabla

     2. Blitzkrieg

      Mezzadra : Inderdaad knap, gewoon nuchtere Nederlander. Boerenverstand, hard werken, kan Nederland trots op zijn. Wat heb jij zoal gepresteerd wat de moeite waard is?

 8. Mycase

  Is de redactie van DDS nog eens van plan om de denigrerende Mezzadra hier te verwijderen of niet en dan voor altijd graag .

  1. FCKDopper

   Beste Mycase, dat zal de DDS nooit of te nimmer doen

  2. kweetniet

   wie het verwijder gedrag van dds kan toelichten op een begrijpelijk manier is welkom. De linkse trollen kunnen dus beter zwijgen want er staat BEGRIJPELIJK

  3. Buzz68

   Mezza geneert altijd wel voldoende reacties.
   Zowel Mezza -alsook de redactie zijn gek op aandacht en reactie.
   Zal dus wel niet gebeuren. ;(

   1. RobVerhoeven

    Buzz, dat vraag ik me af, ik ben wel geregistreerd, lees soms de artikelen maar scrol zelden door naar de reactie’s, ik wordt namelijk kotsziek van dat gehakketak en gezeik van trollen als Mezzadra!
    Ik snap ook niet niet waarom dit soort zuigende eikels niet gebanned worden!

    1. toetssteen

     @Rob Verhoeven
     Tegen beter weten in probeer ik het toch nog zo af en toe.

     1. RobVerhoeven

      Ja, weet ik Toetssteen, ik ken je virtueel al wat langer, geduldig, redelijk en altijd to the point!

   2. Pauline Kummer

    Kennis nemen van andermans standpunt is toch niet verkeerd? Anders leef je in een cocon!

 9. Cootje

  Op de wallen wordt je genaaid voor 50/100€ bij de bakfietsen generatie voor miljoenen. Deze vrouw heeft de uitstraling niet voor 50/100€ of het licht moet uit zijn kan zich in het donker uitstekend bewegen.

  1. Mezzadra

   “Op de wallen wordt je genaaid voor 50/100€ bij de bakfietsen generatie voor miljoenen. “

   🙂

   1. Dik

    De aandoenlijke zuigt hier al heel wat jaren.

    En merlot is al 15 jaar WOEDEND op mij.
    ~Aandoenlijke~

 10. Julian

  Geert wie? Oh een hoop vibrerende lucht en dan niks……

 11. Trude Herr

  Als je Geert Wilders uit zijn ambt wi zetten hoe los je dat op? Een verzoek tot opstappen is ook aan dovemansoren gericht. Hij kan wel zoveel bepleiten…

 12. StanleyC

  Ieder volk krijgt de regering die ze verdienen. Zolang retard .Nederland massaal VVD blijft stemmen blijft deze idioterie voortduren.

 13. Meriadoc Brandebok

  Geert Wilders wenst een burgemeester te ontslaan, omdat het beleid van de Raad hem niet aanstaat.

  Vroeg of laat komt de anti-democraat in Geert altijd weer naar boven.

  1. Mezzadra

   Misschien is het slechts een advies van Geert aan de Commissaris van de Koning.

   1. Meriadoc Brandebok

    @Mezzrada

    Ik geloof dat hij het tegen het kabinet had.

  2. Kretoloog

   Als de Raad een besluit neemt dat strijdig is met het landelijke beleid, is het de plicht van de burgemeester om dat besluit voor vernietiging voor te dragen. Dat doet Halsema niet. En daarom is zij ongeschikt voor het ambt.

   Mafklapper Brandebok zit er weer eens helemaal naast met zijn ‘anti-democraat’.

 14. Jack Flash

  Antidemocraten zitten in de EU.

 15. Duckday

  DE politiek is knettergek zij smijten met ons belasting geld.
  Wanneer worden we eens wakker en gaan hier eens tegen in
  Nu is het nog vriendjes helpen vriendjes aan dik betaalde banen
  Dit kabinet is zo lek als het maar kan
  Hoogmoed waanzin en belust op macht

  Stem vrij en blij PVV of FvD er bij

 16. ReneR

  Halsema, vast heel lief, maar totaal ongeschikt als burgemeester. Konkelend probeert ze zich leugen na leugen staande te houden. Ze bakt er helemaal niks van als het on besturen gaat en reageert alleen vanuit emotie. TOTAAL ongeschikt als burgemeester. Ontslag op staande voet. Misschien dat onze hoofdstad dan nog hersteld van het idiote beleid van deze hersenloze emotie drol.

  1. Julian

   leugen na leugen???? daar wil ik wel eens voorbeelden van zien…

   1. Riesmog

    Alles wat niet als dom-rechts kan worden uitgelegd is per definitie een leugen hier.

    Daarom zijn Trump, Johnson, Orban, Poetin, Baudet, Wilders ook zo gewelding, ze spreken altijd de waarheid.

 17. Rosasolis

  Ieder burgemeester zou door de burgers gekozen moeten worden. De oude wet zou moeten veranderd worden. Maar waar woont Wilders? Nog steeds in een geheim woning? Als hij in Amsterdam woont, dan heeft hij aller recht om te klagen, net als andere burgers uit deze stad. Maar niet als hij in een andere plaats woont.

  1. Heinz

   @Rosasolis, als burger mag je ook niet klagen over Stroe of Gramsbergen als je er niet woont.
   Logisch toch? Dus Amsterdam = voor de Amsterdammers.

 18. Riesmog

  Ook Wilders heeft recht op een mening, ook al meent hij er niets van.
  Genant hoe hij ineens voor de boeren opkwam, daar was nooit iets van te merken, maar
  de camera’s draaien en de sympathie gaat naar de boeren uit, dus scoren!

  Maar net zo irrelevant de mening van Geert is, kan ik ook wel om het aftreden van Geert vragen. Toen de luchtbel van FvD helemaal volliep, riep ook iedere PVV’er om zijn aftreden of koos voor Thierry.

  Het lijkt me een signaal om eens af te treden, maar Geert heeft de beste plaklijm voor het pluche uitgevonden.

  1. kweetniet

   je lult uit je nek. Voor Geert is geen plek in het linkse old boys netwerk.

 19. Bunky01

  En als de stad Amsterdam failliet gaat door deze idioterie dan wordt de rekening wel weer bij u bij mij neergelegd in welke vorm dan ook. Overigens is het onbegrijpelijk dat gemeenten die willens en wetens de wet overtreden (of niet handhaven) niet openlijk een flinke tik op de vingers krijgen van de commissaris van de koning. Een “staat” in een staat is nooit te gedogen.

  1. Mezzadra

   Welke wet wordt in Amsterdam volgens Bunky niet gehandhaafd met als gevolg dat de stad failliet gaat?

  2. Kretoloog

   Bunky, de rekening van Amsterdam ligt nu al bij ons allemaal. De jaarlijkse uitgaven van A’dam bedragen 5 miljard. Eigen inkomsten zijn slechts 2 miljard. Zodat er ieder jaar 3 miljard moet worden bijgepast. Dat is belastinggeld van het rijk, waar jij en ik en iedere werkende Nederlander aan heeft moeten mee betalen.

  3. DidiMadloba

   @Kretoloog: we hebben in Nederland nu eenmaal het systeem dat gemeenten overwegend uit de algemene middelen worden bekostigd.
   Het gaat dus niet om “tekorten” maar om bewust beleid.

 20. Kristalix

  Long overdue.

  Dat Halalsema weg moet is al heel lang duidelijk.

 21. Veteraan

  Femke wie ?

 22. debontereus

  @veteraan
  Femke Halsema. U weet wel , die mevrouw die burgermoeder uit mag hangen in Amsterdam. Ofwel dat luie linkse addergebroed die onze hoofdstad weggeeft aan de krakers moslims en linkse rakkertjes.
  Het wijf dat net zoveel doet als de gemiddelde uitkeringstrekker zoals een mezzadra trude herr watcher of het paard van de schillenboer.
  Niks dus maar intussen iedereen dr maat neemt .
  Die dus

 23. Bolkestein

  Het Rijk dient gewoon de afdrachten aan de gemeente Amsterdam stop te zetten als deze gemeente aan dit soort waanzin geld blijft uitgeven.

 24. Michael M

  Femke Halsema. Hoe het in godsnaam mogelijk is dat zulke slecht functionerende mensen de mooiste banen krijgen.

  1. Vlaswiek

   – Islam,
   – Linksfascisme,
   – Staatsbelangen,
   – 27 oktober 2010.

 25. Michael M

  Er zijn zat goed functionerende mensen te vinden, maar nee, vriendjespolitiek dus we zetten er een ongeschikte muts Halalsema op die post !

 26. DidiMadloba

  Ook Wilders heeft recht op zijn eigen mening maar dit is pure wartaal. Dat Wilders geen geld wil uitgeven aan de opvang van illegalen is duidelijk, maar de “kwaliteit van leven”? Stijgen fe huizenprijzen in Amsterdam zo sterk omdat het daar zo akelig wonen is? Bezwijkt Amsterdam zowat onder de toeristen omdat het zo’n rotstad is?

  Waar bemoeit Wilders zich trouwens mee? Als de EU zich in zijn ogen te veel met Nederland bemoeit is Wilders woest – maar dan moet Wilders zich ook niet met Amsterdam bemoeien.

  Ach, het is ook zo doorzichtig: Femke Halsema moet en zal worden afgebrand. Alleen is zij van veel steviger allooi dan Pauline Krikke, dus dat zal Geert niet meezitten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.