Gemeentelijke klimaatkwijlbakken in Rotterdam smeken of Greta Thunberg alsjeblieft ook bij hen langskomt

Van het fiere rechtse Rotterdam is nog maar weinig over sinds het partijkartel Leefbaar Rotterdam onceremonieel uit de coalitie smeet vorig jaar. Nu is de stad een links schoothondje zoals zovelen. Case in point? Men gaat bij hare klimaatmajesteit prinses Greta Thunberg smeken of zij ook alsjeblieft een bezoekje aan de havenstad wil afleggen. Vernederend.

Even op de knieën gaan bij een meisje van 16 en dan vragen of zij alsjeblieft, alsjeblieft ook jouw huisje niet stilletjes voorbij wil gaan. Pathetisch? Nogal, ja. Maar toch is dat het gedrag waar de gemeente Rotterdam (uiteraard aangevoerd door de klimaatpartners-in-crime PvdD en GroenLinks) zich toe verlaagd. Binnenkort is het enige echte klimaattieneridool Greta Thunberg namelijk in Den Haag. Rotterdam gaat daarom smeken of ze ook niet even tijd wil vrijmaken in haar agenda om ook even langs te rijden op de Coolsingel.

Beetje meelijwekkend:

“De 16-jarige Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg, die binnenkort een bezoek brengt aan Den Haag, zal door het stadsbestuur van Rotterdam worden uitgenodigd om ook een bezoek te brengen aan deze havenstad. Het voorstel kwam donderdagavond van haar bewonderaar Ruud van der Velden, die fractievoorzitter is van de Partij voor de Dieren en wist dat hij met dit idee hoge ogen zou gooien bij deze coalitie.”

Voor de geschiedschrijving: alleen de VVD, Leefbaar Rotterdam en de PVV stemden tegen deze interessantdoenerij met een Zweedse puber.

We kunnen trouwens aannemen dat Greta de uitnodiging afslaat, omdat ze het vermoedelijk te druk heeft. Dus daar staat de gemeente Rotterdam dan: beetje keihard te deugen, maar loopt dan wel een genant blauwtje. Lol.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

34 reacties

 1. Henkdetenk

  Als je een kind van 16 met asperger en andere psychotische aandoeningen , die misbruikt word door velen voor fake klimaatdoelen.
  Dan ben je als gemeente volledig de weg kwijt.
  Dit kind moet lekker rustig genieten in de Zweedse natuur met vriendjes en vriendinnetjes ‘n, niet het wereld toneel op om voor anderen een voorstelling af te draaien.

  1. Henk-Jansen

   Een autismespectrumstoornis weerhoud je er niet van om grote dingen in het leven te doen hoor. Men vermoedt bijvoorbeeld dat ook Mozart, Newton, Darwin, Einstein en Bill Gates het hadden. Dat het als tegenargument wordt gebruikt tegen haar is zeer verwerpelijk en getuigt van zeer weinig kennis over de stoornis.

   1. claus

    henk,
    Een 16 jarig geïndoctrineerd meisje als spreekbuis?
    Grote dingen doen?
    Dit gegeven zegt méér over de geestelijke toestand en labiliteit van haar vereerders,dan over dat meisje!

    1. FCKDopper

     Beste Claus, u slaat de spijker op zijn kop

   2. EnDanDit

    Daarentegen moet je er ook niet vanuit gaan dat een autismespectrumstoornis je opeens een briljant persoon maakt. Voor iedere Mozart, Newton, Darwin, Einstein en Bill Gates zijn er net zoveel autisten die net hun veters kunnen strikken.

    Ik snap het ergens wel; zo’n stoornis is niet niks en dus wordt er alles aan gedaan om er een positieve draai aan te geven. Maar onderaan de streep is het gewoon een handicap.

    1. Heinz

     Lekker aan het dollen, @Henk? Gelukkig dat er een DSS is.

   3. Bosche draak

    Onbedaarlijke kul, en de kritiek is niet alleen naar haar gericht maar vooral naar de geniepige gluiperds die haar als schild en handpop gebruiken.

    Die blaag en d’r slippendragers liegen de hele boel aan elkaar en de domme deugerds houden het nog in stand ook!

    En als iemand die ook leeft met autisten kan ik je zeggen.
    Ze hoeven niet voor of achtergestelt te worden want er is er geen een hetzelfde en “normaal” is nogal relatief de laatste tijd, ze hebben zeker geen behoefte aan zgn “bloedende hartjes” die hun wel zullen beschermen tegen de grote boze buitenwereld.

    En Bill Gates is nog niet dood, dus gaarne hem niet in verleden tijd te plaatsen okay Henkie?

 2. Agios

  How dare they?

 3. jan1

  Misschien zijn nu de bouwgroepen aan de beurt? blokker Rotjeknor?

  1. jan1

   Blokkeer

 4. tonna

  In de natuur heeft elke kudde of roedel een leider nodig,dat is áltijd het sterkste mannelijk dier!
  De mens is feitelijk óók een kuddedier,maar een groot (links)deel is blijkbaar zover gedegenereerd dat ze bereid zijn een kind van 16 jaar als leider te zien!

 5. Jumping

  Na het Cordon sanitaire, wat in Rotterdam over LEEFBAAR ROTTERDAM 21% van de kiezers, de GROOTSTE PARTIJ IN ROTTER DAM werdt uitgesproken, is Rotterdam van het padje geraakt.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  1. Watcher

   Ach Jumping Lugar de grote jankerT.

   Stel de PVDA was de grootste partij, maar neemt geen deel aan de coalitie.
   @Jumping staat te juichen.

   @Jumping Lugar de grootste huiler op DDS.

   1. Henkdetenk

    @watcher de huistr@l heeft niet als eerste gereageerd op dit artikel.
    Hij is boos dat hij niet bovenaan prijkt en gaat nu jumping dan maar lastig vallen.
    Dat @watcher zielig is, dat is hier al ruim 10 jaar bij iedereen bekend.

 6. Vanduinen

  Prima zaak! Onze grote componisten en geleerden waren op jeugdige leeftijd ook al goed bezig. Talent komt je niet aanwaaien, dat heb je al in je. Einstein had dat ook, hij kreeg het niet mee van de avondschool.

  1. Henkdetenk

   @vanduinen zit alweer vroeg aan de spacecake, ga eerst lekker je roes uitslapen voordat je hier Reaguurt.

 7. Joop Klepzeikert

  Zo’n debiele klimaatkoter met Asperger en nog veel meer geestelijke handicaps uitnodigen laat duidelijk zien hoe gruwelijk totaaldebiel dat linkse spul is.
  Dat kind beweert CO2 te kunnen ruiken. Zegt genoeg toch? Of moet ik dat nog uitleggen?
  Aan wie ik dat uit moet leggen is niets meer te redden. Die kan beter een spuitje bij de dierenarts gaan halen.

  1. Ab Infinitum

   @Joop, U heeft niets met mensen met een handicap? Uw reactie is ‘normaal’

   1. Original NL

    @ Ad absurdum ….Er is een verschil tussen het accepteren van mensen met een geestelijk handicap…en meegaan in hun psychose!

   2. Joop Klepzeikert

    @Trol met meer aliassen dan IQ: Ik heb niets tegen mensen met een handicap, maar wel tegen linkse mongolen die dat soort serieus nemen en misbruiken voor hun linkse agenda.
    Geestelijk gehandicapten zijn niet de aangewezen personen om de mensheid te vertellen hoe die moeten leven.

 8. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Illuminatie-trol !

  1. Original NL

   ..Greta befiehl wir folgen Dir…..
   Het credo van “verstandig links”.
   Wat een sukkels kruipen er toch rond in dit land.

 9. Agios

  De foto van het kind is weinig flatteus. How dare you!

  1. Rosasolis

   @Agios. Vele internet sites vinden het leuk om slechte foto’s van hun niet-gewaardeerde
   mensen in de nieuws te publiceren. Voor maandenlang heeft een extreem-rechts Amerikaanse site, Front-Page Magazine, een belachelijke foto van A. Merkel gepubliceerd, boven ieder van hun artikelen tegen haar. In deze foto zie je Merkel helemaal ingepakt in een zwarte Burka! Alleen is haar bekende gezicht herkenbaar…
   en dat was natuurlijk hun bedoeling.

 10. Rosasolis

  Misschien als Greta naar Rotterdam komt, wordt het gemeente bestuur wakker geschud
  dat het afschuwelijk lucht vervuiling niet langer zo kan doorgaan. Vorige jaar ging ik naar een verjaardag’s feest van een vriendin in Rotterdam, die ik in jaren niet had gezien.
  Helaas kon ik niet zo lang blijven, omdat de lucht zo vervuild was. Blij was ik dat ik had mijn astma inhaler niet vergeten meer te nemen. Maar naar een aantal keer te moeten inhaleren, was het duidelijk dat ik helaas niet voor urenlang kon blijven. Mijn vriendin vertelde dat veel Rotterdammers, jong en oud, last van astma hebben.
  Waarom zo’n een vreselijke foto van die Greta? Waarom niet een gewone foto van
  een tiener meisje?

 11. RvdBe

  Denk dat het Rotterdamse gemeentebestuur er bepaalde fantasieën bij heeft om zich te laten vernederen door een minderjarig zwakzinnig kind, je kan voor minder de bak indraaien.

  1. Rosasolis

   @RvdBe. De gemeentebestuur van Rotterdam moet een keer luisteren naar hun duizenden burgers met ademhalings problemen, wegens zeer zware lucht vervuiling. Kinderen hebben ook de recht om op te komen voor een betere leven. En ook heeft iedereen, van alle leeftijden recht om bezorgt te zijn voor de toekomst van onze planeet.
   De luchtvervuiling en ernstige smog in vele grote steden van de wereld, kan niet langer doorgaan. De grote LUCHTVERVUILING is het probleem, niet een jonge tiener. Als zij er niet was, dan zouden andere mensen van alle leeftijden opkomen voor het feit dat er nu
   grote problemen met onze milieu zijn.

 12. Pescador

  Dat toont de intelegentie van deze badgasten ze hebben een idioot van 16 nodig om op de goede koers te varen 🙂

 13. Mezzadra

  Of topic, een onderwerp waar het nieuws bol van staat maar op DDS wordt verzwegen:

  ht*ps://www.nu.nl/buitenland/6004980/zeker-zeventig-burgerdoden-bij-nederlandse-luchtaanval-in-irak-in-2015.html

  1. just saying

   Het waren maar moslims hoor.

 14. Vrijedenkert

  De gemeente Rotterdam is een van de meest geïndustrialiseerde en bedrijvigste gemeenten van Nederland en Europa met een zeehaven, veel scheepvaart en heel veel zware industrie dus heel veel vervuiling en een grote uitstoot aan luchtvervuiling en allerlei andere ongewenste zaken, daar is iedereen het wel over eens…
  Dat er iets moet gebeuren en dat veel zaken verbeterd moeten worden staat vast.

  Dat de gemeente Rotterdam denkt dit te kunnen oplossen door een 16 jarig spijbelend en drammend klimaatwicht uit te nodigen laat zien hoe ook deze gemeente volledig van het padje is!

  Klimaatwicht Thunberg bied geen oplossing voor het probleem en weet zelf ook geen oplossingen, klimaatwicht Thunberg zal alleen maar meer jeugdigen en jongeren opnaaien om te gaan spijbelen en staken dus schoolprestaties omlaag en meer uitvallers onder de jeugd terwijl de jeugd juist gemotiveerd moet worden om te gaan kiezen voor wetenschappelijke en technische richtingen om de problemen van morgen te kunnen oplossen! Drammen en spijbelen zal hier niets aan bijdragen.

  De gemeente Rotterdam zou beter gezamelijk met de grote bedrijven en instellingen zoals Erasmus Universiteit Rotterdam en Technische Universiteit Delft om tafel kunnen gaan zitten en kijken hoe en met welke maatregelen men het energieverbruik, de vervuiling en uitstoot in de gemeente Rotterdam fors omlaag kan brengen en bedrijvigheid enm werkgelegenheid kan behouden.

  Wetenschap, techniek en innovatie zijn de oplossing en niet een spijbelend, drammend en geindoctrineerd klimaatwicht zoals Thunberg.

 15. Heras

  Svp, bezoek uit eigen zak betalen, en niet parasiteren op andere belastingbetalers…

 16. Michael M

  Mij is geleerd dat waar overal te voor staat niet goed is. Ook zo met teveel links beleid. Dat gaat op den duur ook helemaal fout. Dat er iets moet gebeuren voor het klimaat daar wil ik graag een steentje aan bijdragen maar we moeten niet doordraaien. Neem nu Wiebes dat volslagen de weg kwijt is. Hij wil biomassa voortzetten terwijl niemand weet wat het doet met de luchtkwaliteit. Tevens is biomassa afkomstig van oerbossen dat juist helpt de CO2 af te breken als je de bomen laat staan. Ze geven ons zuurstof, koelen de aarde en gaat overstromingen tegen en zorgen voor regen. Nee, we gaan duizend miljard euro uitgeven om nog niet eens 1 graden ermee te laten afkoelen terwijl landen als China met de bouw van 1100 kolencentrales de planeet met 12 graden opwarmt. Het helpt ook dat Amerika uit het verdrag van Parijs is gestapt en dat Bolsonaro de complete amazone weghakt en in één stroomversnelling elke dag wereldwijd een bosgebied te grote van Nederland verdwijnt op onze aarde. Kortom, de mensheid is verdoemd te mislukken en straks met 15 miljard inwoners zal de vernietiging in één snel tempo gaan. Links en Rechts maken ze fouten, maar ze missen eendracht samenwerking. Zo ook met teveel links beleid dat alleen met zichzelf bezig zijn en niet kijken of kunnen nadenken dat de wereld 1 vuist moet maken om de planeet nog te redden wat er te redden valt met de toenemende klimaatsverandering.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.