Genieten! Kees van der Staaij rekent KEIHARD af met DENK-schreeuwlelijk Selçuk Öztürk: ‘Irritante schildknaap!’

DENK-onderdeurtje Selçuk Öztürk kreeg gisteren eens goed met de deksel op de neus van SGP-fractievoorzitter Kees van der Staaij. Terwijl de Kamer debatteerde over de oorlog in Syrië, stond de Limburgse malloot als een scheldtokkie door de plenaire zaal te schreeuwen. Van der Staaij maakte hem daarop met de grond gelijk.

Tot in de late uurtjes debatteerde de Tweede Kamer gisteren door over de oorlog die Turkije in Noord-Syrië gestart is. Dat debat verliep op veel punten voorspelbaar: alle partijen verontwaardigd, behalve de ‘vijfde colonne’-beweging DENK. Zij brachten alleen maar talking points uit Ankara naar voren. Maar ook dat zijn we inmiddels wel gewend van de partij die het Midden-Oosten belangrijker vindt dan Nederland.

Wat wel nieuw is, is dat vrijwel het gehele debat de DENK-lemming Selçuk Öztürk als een kip zonder kop zijn mening door de plenaire zaal van de Tweede Kamer meende te moeten scanderen, alsof dit een soort derderangs Lagerhuis was. Daar was Özturk al voor op de vingers getikt door Kamervoorzitter Arib. Maar omdat Öztürk kennelijk hardleers is, kreeg hij ook nog eens op onnavolgbare wijze de wind van voren van het gewaardeerde SGP-Kamerlid Kees van der Staaij. Hij betitelde het gedrag van Öztürk als ‘irritant’ en merkte zeer snedig op dat DENK-voorman Tunahan Kuzu geen hulp nodig heeft van een schildknaapje uit de zaal.

Bam!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

45 reacties

 1. merlot

  Het Nederlandse filiaal van Erdogan…

  1. Anne Sophe Schillersdorf

   Kees vd Staaij? Daar ben ik het mee eens

  2. ZiggyStardust

   Er was in de Turkse media vandaag behoorlijk wat aandacht voor voor Kuzu omtrent het standpunt over de Koerden. Vreemd. En maar vol blijven houden dat hij geen lange arm van Erdogan is. Geen enkele andere Nederlandse politieke partij krijgt in de Turkse media aandacht wat betreft dit onderwerp, maar Kuzu haalt de headlines in de Turkse media,

 2. Rechtsaf

  Je kunt zeggen van Van der Staaij wat je vindt maar hij is altijd lekker scherp, net als Wilders overigens…

 3. DidiMadloba

  Bij de SGP zijn ze toch zo goed in staatsrecht? Van der Staaij moet begrijpen dat ook zijn irritante collega’s democratisch gelegitimeerd zijn door kiezers, en het hem dus niet past hen tot de orde te roepen. Dat de Kamervoorzitter dat doet is tot daar aan toe. Maar die hield zich hier blijkbaar afzijdig.

  1. Bart

   ga toch lekker buiten spelen, sneu ventje.

  2. Rechtsaf

   Aldus onze islamknuffelende denk sympathisant Mididildo die niet begrijpt dat het niet normaal is dat je schreeuwt in ons parlement, in Turkije moeten ze dat zelf weten maar hier doen we dat niet….

 4. Watcher

  ”malloot als een scheldtokkie”

  DDS heeft hier ter rechter zijde ruim voldoende van in voorraad.

  1. Tman

   watch:
   Je bent een voorstander en sympathisant van Denk?
   Je reageert namelijk onnatuurlijk,zijnde een Nederlander wat ik aanneem!

   1. Rechtsaf

    @Tman je slaat de spijker op z’n kop

   2. merlot

    “Je reageert namelijk onnatuurlijk,zijnde een Nederlander wat ik aanneem!”

    De man stemt SP. Die reageren wel vaker onnatuurlijk.

    1. Watcher

     Hah, maar de rechtse reaguurder heeft een monopolie op schelden en doosbedreigingen.

     1. Rechtsaf

      wathcer is gelijk uitgel*lt, heeft geen inhoud..

     2. Watcher

      @Rechtsaf moet nog wat groeien in de panelen….

     3. Rechtsaf

      wathcer bewijst mijn gelijk

     4. Tman

      watch:
      Dit is een écht kinderlijke reactie!
      Voorbeeld dialoog van kinderen groep2 basisonderwijs!

     5. ZiggyStardust

      Als je Thierry dood wil schieten riep dan paf. Zoiets?

     6. Mieremet

      En jij kan alleen maar knagen met al je alias jes. Zuigen en uitdagen, zieke linkse werkloze uitvreter dat je bent. Nep, Anne Schilleboer DiDi Madhouse, Mezzadrammer Watcher etc etc. Get a life.

  2. Jv

   Klopt, doet mij goed.

 5. ikweetwatikwil

  Die turken denken met schreeuwen alles te bereiken. We zijn niet onderde indruk van die schreeuwlelijk , terecht dat vd Staaij hem een schildknaap noemt.

 6. Joop Klepzeikert

  Zo. Dat kunnen die Erdogek apen weer eens goed in hun zak steken. Zal vast wel weer een haatcampagne tegen Kees vd Staaij op gaan volgen. Dat allochtuig van Denk KAN niets anders dan haten, schreeuwen en op de man spelen. Zijn net zo debiel als de linkse trollen hier op DDS.

  1. Mart

   Welke klooioos hebben opvreters en z,g vluchtelingen nederlandse paspoorten gegeven?

 7. Veteraan

  Kuzu spreekt voor Turkse aso’s zoals Erdogan en veel andere hier in Nederland.
  Een Turk met een normale opvoeding, normen en waarden zal het nooit met dit soort mensen eens zijn en vinden de Nederlanders zwakkelingen dat die niets doen tegen de genocide plegende en corrupte halve sultan Erdogan.
  Stuur die Kuzu gewoon het land eens uit met zijn Turkse paspoort a.u.b..

  1. Original NL

   Kuzu is een turk, blijft een turk, denkt als een turk, gelooft als een turk.
   In Armenië hebben ze “de turk” goed leren kennen…slechts weinigen hebben deze
   ” kennismaking” overleeft.
   Het had niet veel gescheeld of onze debiele eu politici hadden dit paard van troje enige jaren geleden al binnengehaald…
   Zie je het voor je..40 miljoen van die lieverds vrij rondscheuren in europa op zoek naar de kip met de meeste gouden eieren
   ( scandinavie en nederland) en dan hun ziekelijke verafgoding van erdogan..een nachtmerrie!

 8. Michael M

  Heeft allemaal geen enkele zin. Opdoeken die partij wel !

 9. Heras

  Iemand stelde terecht de vraag: WAAR BLIJFT DE VEROORDELING VAN DE VN, OVER DE OORLOG VAN TURKIJE TEGEN DE KOERDEN.
  Goed vraag: waarom horen wij niets van de VN.

  1. Rechtsaf

   Dat weten we allemaal toch, Turkije heeft in tegenstelling tot Nederland een enorme grote bek, dus die zullen wel uitkijken…

  2. Joost mag het weten

   De VN veroordeeld alle landen die een zogenaamde “oorlog van agressie” voeren en zal de actie van Turkije ongetwijfeld veroordelen. Niet zozeer omdat ze de Koerden ,aanvallen, maar omdat ze Syrië binnenvallen…
   Turkije valt overigens niet specifiek “de Koerden” aan, maar de PKK/YPG/SDF. Omdat het gebied voornamelijk door Koerden wordt bewoond loopt de bevolking natuurlijk wel een heel groot risico.

   1. Rechtsaf

    Maar heeft Joost al iets gehoord dan?

  3. Franklin Ake

   Die zijn druk bezig om te kijken of Israël misschien geen rare dingen doet. Met oogkleppen op zien ze niet zoveel.

 10. Joost mag het weten

  De PKK, YPG en SDF zijn een en dezelfde terroristische organisatie. Dat ze in Syrië hebben samengewerkt met de Amerikanen veranderd daar niets aan. Ik snap Erdogan wel want Amerika heeft de SDF van wapens voorzien dus ze zijn een stuk gevaarlijker geworden.
  Om hun hachje te redden hebben ze zich nu overgegeven aan Assad.
  Erdogan zal nog even stoer doen, maar een oorlog tegen Syrië, Rusland en Iran zal hij willen vermijden dus gaat er binnenkort onderhandeld worden.
  Het gebied dat Amerika heeft verlaten is al gedeeltelijk in handen van Assad. Wat Assad met al die IS gevangenen gaat doen is de vraag maar in het verleden zette hij ze op de bus en vertrokken ze naar gebied dat nog in handen van IS was. Nu IS helemaal geen land meer controleert wordt dat wel lastig.

 11. Franklin Ake

  Kees for president!

 12. cuoretx

  Hey Tim wat heeft “Limburgse” malloot hier mee te maken hiermee dat slleLimburgers malloten zijn ??? maarja als voor de leescijfers hé nou goedkoop journalistiek papparrazo werk. En waar jij woont lopen zeker geen malloten rond

 13. Arafat

  Kuzu had wel gelijk in het debat en was ijzersterk!!!!!! Eerlijk is Eerlijk! Moest hij ook niet kleur bekennen! maar als hij dat andere kamerleden vraagt dan staat half NL op zijn kop! De PKK slaat al 40 jaar toe in Turkije en als in Frankrijk maar 1 aamslag wordt gepleegd dan gaan in NL alle alarmbellen weken af!! Daarbij komt nog dat de koerdische YPG en de PKK terroristische organisaties zijn. Dus NL is alleen voor de terreur bewegingen als het NL uitkomt!!!!!! VUILE Hypocrieten die Nederlanders!!!!!!

 14. rujoleki

  Sgp houdt ook van de islam.Meer meer meer.

 15. michelleke

  Haha, nota bene een Kees van der Staaij die Oztürk er van beticht een ‘irritante schandknaap’ te zijn.
  Oh nee, na herluisteren blijkt het slechts ‘irritante schildknaap’ te zijn….

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.