Hilarisch! Kamerlid Leijten (SP) ruikt geld in Brussel 'wanneer komen de miljarden naar Nederland!?'

Geen categorieokt 23 2019, 18:00
SP-Kamerlid Renske Leijten ruikt geld en heeft ondanks het reces een aantal Kamervragen ingediend om te vragen 'waar de miljarden vanuit Brussel' blijven. Het is zo dat men in de EU het geld MFK-fonds niet uitgeeft en de miljarden moeten terug naar Nederland. Echter is het de vraag wanneer het geld komt? De Kamervragen van Leijten zijn mede-ondertekend door dhr. Bisschop van de conservatieve partij SGP.
Momenteel heeft Brussel dus miljarden euro's in huis voor de uitvoer van subsidieprogramma's en -projecten in het kader van de begroting MFK. Volgens diverse berichten in de media zou een bedrag van wel 300 miljard euro op de rekening staan bij de EU, maar zijn er geen geschikte projecten te om het geld uit te geven. Dus vraagt SP-Kamerlid Leijten 'wanneer het geld terug kan vloeien naar Nederland' en of dit ook daadwerkelijk de bedoeling is.
Het mooie is, is dat Leijten tevens bepleit het MFK-fonds van de EU te verkleinen, zodat er niet nodeloos miljarden euro's op de rekening staan. Dat is geld dat beter kan worden besteed aan de lidstaten en dat ziet het SP-Kamerlid erg goed. Daarom pleit ze in haar Kamervragen impliciet voor het verkleinen van het budget van de Europese MFK:

"Als op vraag 4 bevestigend geantwoord wordt, bent u dan ook van mening dat dit onnodig rondpompen van geld is, en dus ingezet moet worden op een kleiner MFK?"

Mevrouw Leijten zal gezien de tekorten bij Jeugdzorg en het CBR wel een doel hebben met het geld. Dat de SGP haar steunt is overigens geheel logisch: de partij van Kees van der Staaij levert wel vaker rugdekking voor goede ideeën, of ze nu van rechts of links komen maakt hen niet zoveel uit.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten