Hoera, Capelle aan den IJssel houdt stand! Alleen échte zwarte pieten dit jaar, geen neppe roetveeglummels

Dikke vette pech voor Kick Out Zwarte Piet. De Amsterdamse hetze om zwarte piet door de gehaktmolen te halen heeft totaal geen impact op de gemeente Capelle aan den IJssel. Dit jaar kondigt de gemeente zelfs een verbanning aan voor de politiek-correcte roetveegpieten tijdens de jaarlijkse intocht van Sinterklaas. “Omdat Zwarte Piet gewoon Zwarte Piet moet zijn. Wij willen het zo. Het college wil het zo en de burgemeester wil het zo. Wij zijn heel traditioneel,” aldus de organisator in Capelle.

De linkse tirannie van de van bovenaf opgelegde roetveegpiet grijpt in Nederland steeds meer om zich heen. Zelfs het uiterst landelijke Zeeland is aangedaan; Vlissingen en Middelburg doen hun best om een wit (racisme!11!) voetje te halen bij de grootstedelijke Kulturkammer en voeren dit jaar Zwarte Piet af.

Maar gelukkig zijn lang niet alle gemeenten zulke makke schapen die zich zo makkelijk een onschuldige oud-Hollandse traditie laten afpakken door een stel oproerkraaiers uit het Westen. Neem bijvoorbeeld Capelle aan den IJssel, onder de rook van Rotterdam. In de havenstad heeft de VVD/GroenLinks-klimaatkongsi het inmiddels voor het zeggen en dat hebben de inwoners aldaar geweten ook.

Desalniettemin blijven ze in Capelle gewoon nog denken met hun gezonde verstand, en zien zij geen reden om een niet-racistische traditie af te schaffen vanwege wat huilebalken uit de grote stad. Roetveegpieten komen er bij de intocht dit jaar dus niet in. Wel heel veel Zwarte Pieten. Hoera:

“Tijdens de intocht van Sinterklaas in Capelle aan den IJssel huppelen 52 Zwarte Pieten rond. Daarvan hebben vijftien muziekpieten de naam ‘Zwarte Roetjes’. De gemeente gaat niet mee in de lijn van Rotterdam waar alleen nog maar roetveegpieten ten tonele verschijnen.

Sterker nog, in Capelle zal geen enkele roetveegpiet bij de intocht op zaterdag 16 november aanwezig zijn. Op de vraag waarom hiervoor gekozen is, is het antwoord van organisator Leo Snijders duidelijk: ,,Omdat Zwarte Piet gewoon Zwarte Piet moet zijn. Wij willen het zo. Het college wil het zo en de burgemeester wil het zo. Wij zijn heel traditioneel.’’

Dus kijk, bestuurders van Nederland, zo kan het dus ook. In plaats van iedere keer laf mee te buigen, kan je ook eens een keer ruggegraat tonen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. Joop Klepzeikert

  Ook hieruit blijkt weer dat het verstand alleen in de grote steden verdwenen is.
  Dat is ook niet vreemd. Daar zit 90% van het allochtuig gevestigd en zijn normale mensen massaal gevlucht, waardoor er bijna alleen nog socialistische en islamitische terroristen wonen.

  1. Jumping

   Inderdaad Kleppie.

   Het grote aantal gelukszoekers, speelt zeker mee.
   Maar doordat de club van Opa Bernhard, via het Ruttekartel, in de grotere steden een Cordonsanitair heeft uitgevaardigd, voor partijen die anders denken dan Links, zit daar ook een giga probleem.
   Denk maar aan Den Haag (de Mos)
   Rotterdam (Leefbaar).

   Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

   1. Joop Klepzeikert

    @Jumping: Was het maar alleen Rutler en zijn ultra linkse kliek die Nederland zowel financieel als cultureel naar de kloten helpt. Die narigheid is al veel langer gaande.
    Pim Fortuyn schreef er al ruim 17-20 jaar geleden al verschillende boeken over.
    Sindsdien is er NIETS veranderd in de politiek, media en bij justitie.

    De socialistische narigheid begon in 1917, escaleerde in de jaren 20-40, hield zich daarna even koest, maar werd al vrij snel weer steeds gevaarlijker, agressiever en bedreigender in Nederland.

    1. Watcher

     Aandoenlijk, @Joop in gesprek met zichzelf.

 2. Watcher

  Aldus onze christen terrorist.
  Zie hem glunderen.

  1. Jv

   Watcher…..Jaloers?

  2. Rechtsaf

   Hiermee impliceert wathcer gelijk dat het zelf uitgel*lt is..

 3. Dropje

  Oh nou mooi hoor
  Ik kon er al niet van slapen

  1. Kretoloog

   Drop is ook zwart.
   Nog een geruststelling.

 4. Jack Flash

  “Zwarte roetjes”.
  Leuke benaming voor negers.

  1. toetssteen

   @Jack Flash
   Ooit een neger gezien die zo zwart is als roet? Wel bruin in alle variaties van licht naar heel donker, maar gitzwart nog nooit.

 5. ZiggyStardust

  Ik las net op Geen Stijl dat in Den Haag ondernemers en bedrijven die lid en sponsor zijn van ‘vrienden van Sinterklaas’ waaronder o.a. de Rabobank, via een door KOZP verzonden mail bedreigd worden om zich terug te trekken als sponsor. Wie er nog niet over uit was of KOZP misschien een terroristische organisatie is, hier het bewijs. Het is gewoon tuig dat terrorisme niet verafschuwt.

  1. Watcher

   Ziggy doet een DDtje. 🙂

   1. Scheve Tinus

    Wanneer doe jij eens vertrekken?

    Er zit hier niemand op je te wachten en het interesseert niemand iets wat je te melden hebt.

    Je woont in Friesland toch? Zeker zo’n geïmporteerde Hollander waar iedereen hier de schurft aan heeft. Weten alles beter en lullen de hele dag bullshit.

  2. Original NL

   En Ziggi..wat denkt kotz hiertegen te gaan ondernemen…een rekening openen bij een andere bank ???
   De ondernemers in Den Islamabad vrezen een teruglopen van de omzet van 0.00000007 %…ongeveer dezelfde significante verlaging als van de opwarming van de aarde door de maatregelen der linkse klimaathysterici!!
   #KODDJA ( Kick Out Die Domme Jerry Apie)

 6. Jv

  Top!
  Ik kom de intocht van Sint en ZWARTE piet bij jullie vieren Capelle.
  Heerlijk, leuk en ouderwets Sint en ZWARTE Piet verwelkomen, kan niet wachten!

 7. Rechtsaf

  Ja het draagvlak wordt alleen maar groter

 8. Mezzadra

  Ik verwacht dat veel ouders in Capelle hun kindertjes binnen zullen houden.

  De kinderen zijn weer de dupe.

  1. just saying

   Hoezo, ga jij naar Capelle?

   1. Original NL

    @ Just…lol!!

 9. Heras

  Als alle ouders dit jaar naar Capella gaan, waardoor de omzet in andere steden zal dalen; bedenken meer stadsbesturen zich in de toekomst misschien. Het gaat bij dat soort lui alleen maar om geld en aanzien.

  Overigens, petje af voor het bestuur in Capelle.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.