Ja hoor daar zijn ze weer! Onze vrienden van Extinction Rebellion lopen lekker te snuiven op de Zuidas!

De dappere en stinkende meute van Extinction Rebellion heeft zich ‘vastgelijmd’ bij het kwade, patriarchiale ABN Amro. Van het mooie historische centrum van Amsterdam gisteren, naar gezellig in de Snuifas vandaag. Ze hebben het er maar druk mee, gelukkig kunnen ze genoeg verlofdagen opnemen bij het UWV om al deze demonstratiedagen mogelijk te maken!

Als ware verzetsstrijders laten ze zien dat de banken hartstikke fout zijn. ABN investeert namelijk in de verkeerde energievormen; 86% van de investeringen in de energiesector gaan naar fossiele brandstoffen en daar zijn onze antifascistische strijdkrachten niet blij mee. Vandaar dat zij hun levens riskeren om de toegang tot het gebouw te blokkeren. Zo kunnen baliemedewerkers en ander personeel – die niks met het investeringsbeleid van de ABN te maken hebben – niet naar binnen en bevechten ze het ‘kwaad’!

De ME was al sinds vanochtend aanwezig toen de rebellen zich groepeerden in het Vondelpark. De ME doet er alles aan om het zicht te beperken zodat er niet te veel publiek komt kijken, uiteraard werkt dit niet. Mensen blijven logischerwijs toch even staan als er enkele ME busjes staan rondom hun werkplek.

De sfeer zit er goed in bij de actiegroep, zij zullen dit soort acties – en acties zoals gisteren – veel vaker uitvoeren. De nood is hoog volgens de organisatie.

We zullen vandaag nieuwe acties voeren die gericht zijn op het bedrijfsleven. Met de acties vragen we bedrijven hun verantwoordelijkheid te nemen om klimaatopwarming tegen te gaan. Maar vooral roepen we de overheid op om op te komen voor de belangen van haar burgers in plaats van voor die van het bedrijfsleven.”

We zullen zien hoe veel meer acties er de komende tijd gaan volgen van deze groep. Er zitten namelijk genoeg zeloten en beroepsdemonstranten in zulke bewegingen, dus genoeg animo om nog een tijdje wat leuke en catchy klimaatliederen te blijven zingen. Bella Ciao!

 

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. Joop Klepzeikert

  Lekker rellen en achterlijk doen op kosten van de werkende mensen. Hoe lang pikken werkende mensen dit gezeik nog? Hoe lang laten ze de roverheid dit soort soepsidieclubjes nog financieren? Hoe lang blijft men nog op partijen stemmen die dit soort idioten bergen graties geld geven?

  1. ZiggyStardust

   Joop, inmiddels zijn de boeren in Frankrijk en Polen ook in opstand gekomen in navolging van Nederland. Google maar eens op ‘boerenprotest Frankrijk’ en ‘actions ja + fnsea’. In België en Duitsland zijn de boeren ook van plan om te gaan protesteren. Dit kan nog wel eens groot gaan worden. Eindelijk verzet tegen die belachelijke maatregelen.

   1. Joop Klepzeikert

    @ZiggyStardust: Laten we hopen dat die protesten over heel EU massaal gaan worden en alle andere hard werkende mensen daar eindelijk mee mee gaan doen. De extreem socialistische rottigheid heeft al veel te lang geduurd in Europa.

 2. forestfriend

  Oproep aan alle lijm fabrikanten in de EU. Wie van jullie is bereid enkele tonnen lijm te doneren, zodat de rest ook vast gelijmd is. Vergeet vooral niet de monden dicht te lijmen.
  Zijn we van het zeik af.

 3. tailgunner

  Vastgelijmd? Nou, lekker laten zitten dacht ik zo? Het wordt vanzelf slecht weer/koud.
  …stick around!..

 4. Mezzadra

  “86% van de investeringen in de energiesector gaan naar fossiele brandstoffen en daar zijn onze antifascistische strijdkrachten niet blij mee.”

  Wie is daar wel blij mee?

 5. Lampje

  Het allerergste was dat gisteravond bij Pouw alleen maar lieden zaten die dit prima vonden. Een kritisch geluid kon er niet af, bah walgelijke vertoning. Geeft dus aan hoe de NPO verslag doet.

 6. tailgunner

  Extinction Rebellion: Eén jaar geleden bestonden ze nog niet en nu 200 afdelingen in 20 landen. Rara (pun intended) hoe kan dat? Wie financiert en organiseert dat? Vult u zelf maar in…

  1. Mieremet

   Laat dat anti maar weg dwaallicht

 7. Jack Flash

  Lampje.Als je daar bij Pauw iets
  negatiefs over zegt kom je daar nooit meer te zitten.
  Als je meelult en het promoot krijg
  je er geld voor als BNN ‘er.
  Van belastinggeld uiteraard.

 8. van Urk

  ”Ik ben wetenschapper, bioloog maar ben niet zo goed in getallen..ik weet niet hoeveel procent stikstof in de lucht zit” was een reactie van een van de demonstranten tijdens een gesprekje met een verslaggever. Je gaat wel erg af als je demonstreert met klimaatterroristen en niet eens weet hoeveel stikstof er in de lucht zit.

  1. ZiggyStardust

   Dat soort zaken zijn idd algemene kennis. Vanaf Havo en hoger zeker. Hoe je wetenschapper kunt worden zonder deze algemene kennis te beheersen vind in dan ook bedenkelijk.

  2. Mezzadra

   Het exacte percentage stikstof is net zo relevant als het exacte percentage koolzuurgas. De essentie is dat er van beide teveel is met grote gevolgen.

   1. ZiggyStardust

    Als je het over een teveel hebt, dan lijken mij de exacte cijfers JUIST relevant!

   2. Bosche draak

    En hoe kan je weten dat er een teveel is als je de exacte cijfers niet weet?

   3. Siemien

    mezzadraatje trapt even een open deurtje in, alleen liegt mezzadraatje als hij zegt dat er teveel is…

   4. musicmaniac

    Koolzuurgas? Dus geen frisdranken met prik meer drinken!

 9. JFU

  Tijd voor een revolutie in heel Europa tegen al die fascistische ‘leiders’.

  1. Isengrijn

   JFU:

   “…Tijd voor een revolutie in heel Europa tegen al die fascistische ‘leiders’…”

   JFU is duidelijk een linkse rakker! Deze uitspraak doet me denken aan Felix Woudenberg!

   “Toen niet, nu niet, nooit meer fascisme!!1!”

   🙂

   1. Siemien

    Definieer fascisme even isengrijn…

    1. Isengrijn

     Geen probleem Siemien!

     “…Het fascisme (Italiaans: fascismo) is een extreme vorm van autoritair nationalisme en is antidemocratisch, anticommunistisch, antiliberaal, antiparlementair en anti-intellectueel. Het is een politiek stelsel dat onder meer werd ingesteld in Italië van 1922 tot 1943…”

     Fascisme is zo gek nog niet… 😉

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.