Ja hoor: moordende Parijse politiesteker blijkt zich recentelijk tot de islam te hebben bekeerd

shutterstock_1465256465
Foto: Shutterstock.

Toch een zeldzaam ongelukkig PR-momentje voor het geloof dat wereldwijd bekendstaat als de religie van hemelse vrede: de steekgek die in Parijs gisteren vijf mensen doodstak, blijkt zich anderhalf jaar geleden tot de islam te hebben bekeerd. Nou ja, dat hoor je nu nooit!

Parijs is tegen wil en dank de Europese hoofdstad van de moord en terreur geworden. We herinneren ons zowel de aanslagen op Charlie Hebdo als de massale aanvallen van november 2015, en sinds ruim driekwart jaar vechten de Gele Hesjes en de Franse overheid er wekelijks hun verbitterde strijd uit.

Gisteren was het raak op het hoofdbureau van de Franse politie: een moordlustige 45-jarige IT’er stak vijf collega’s dood voordat hij zelf overhoop kon worden geknald. Maar er volgde een pikante onthulling: de dader blijkt namelijk recentelijk van geloof te zijn geswitched. En nu zijn we natuurlijk allemaal heel erg verbaasd om te horen dat hij tegenwoordig in een moskee ter kerke gaat.

Toch?

“Over het motief van de dader is nog niets bekend. De Franse nieuwszender BFMTV meldde dat de waarschijnlijke achtergrond van het misdrijf een intern conflict binnen de politie was. De man zou zich anderhalf jaar geleden hebben bekeerd tot de islam, maar het is niet duidelijk of dat iets met de aanval te maken heeft.”

Natuurlijk is lang niet iedere mentaal gestoorde steker een moslim. Of iedere moslim een potentiële moordenaar. Maar het is wel een trend: op een enkele rechts-extremist na voelen al die stekers en snijders een onweerstaanbare aantrekkingskracht tot de islam. Dat is al jaren zo. Hoe komt dat?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

37 reacties

 1.   

  Inderdaad de Westerse wereld, wordt met open ogen belazerd.

  Er bestaat geen vredelievende Islam.

  Stop met de EU in deze vorm.

  NEXIT.

 2.   

  Oud nieuws…DDS loopt een beetje achter denk ik!
  Wist ik gisteren-middag al.

  1.   

   Dat had iedereen gisteren al kunnen bedenken.

   De ingredienten, een mes, waarmee mensen worden doodgestoken, een dader die gelijk wordt doodgeschoten en het niet direct noemen van de persoon zijn afkomst en/of overtuiging.

 3.   

  “Natuurlijk is lang niet iedere mentaal gestoorde steker een moslim. Of iedere moslim een potentiële moordenaar.”

  Tim denkt wel na.

  1.   

   tarreltje bagetaliseert het wel weer even

   1.   

    Dat doen Nedermoslims.

  2.   

   Tim wel..jij niet viespeuk!!

  3.   

   Het zijn niet alle moslims, maar wel bijna altijd moslims, jaja we weten het, het is de schuld van Wilders die hier al 20 jaar voor waarschuwd en Baudet.

  4.   

   @Mezzadra

   Nou jij nog.

 4.   

  Een beetje tomaten ketchup doet een hoop voor de foto. Wel goed is in het artikel is dat Gele Hesjes in verband gebracht worden met strijd.

  1.   

   “Een beetje tomaten ketchup doet een hoop voor de foto.”

   De aandoenlijke leest liever niet wat er echt staat: “(…) een moordlustige 45-jarige IT’er stak vijf collega’s dood…”

  2.   

   Pauline Komkommer had liever de registratie van de moorden met eigen ogen gezien. Misschien was het wel een moslim in een geel hesje, denkt ze dan. Ja hoe verwarrend kun je zijn om tomatenketchup te zien als bloed. Eet toch maar liever geen patatje speciaal met deze komkommer. Weet maar nooit of het wel ketchup is wat naast de mayo ligt!

 5.   

  En wat hebben de gele hesjes nou met deze islamitische messteker te maken?

  1.   

   Weet ik ook niet. In het artikel stond:

   “Parijs is tegen wil en dank de Europese hoofdstad van de moord en terreur geworden. We herinneren ons zowel de aanslagen op Charlie Hebdo als de massale aanvallen van november 2015, en sinds ruim driekwart jaar vechten de Gele Hesjes en de Franse overheid er wekelijks hun verbitterde strijd uit.”

 6.   

  verrassend

 7.   

  gelukkig maar, dan kunnen we lekker doorzeiken over de Islam.

  1.   

   “doorzeiken over de Islam”

   Zolang de islam actueel is gaat dat vanzelf, dat is overal ter wereld hetzelfde. Waar islam verschijnt treedt de dood aan.

  2.   

   Over de islam kun je niet zeiken, omdat het een bittere waarheid is dat deze sekte des duivels is.

 8.   

  Op zich al een wonder dat er wordt toegegeven dat deze gestoorde idioot zich kort gelden heeft aangesloten bij de religie van haat en moord.

 9.   

  Tja, het verhaal verandert van minuut tot minuut, van krant tot krant.

  “Gisteren trok Mickaël Harpon, een 45-jarige IT’er, omstreeks 13 uur naar het politiekantoor in Parijs. Daar stak hij drie politieagenten en een bediende neer met een mes waarna hij zelf werd doodgeschoten. De nacht ervoor zou hij stemmen hebben gehoord, vertelt zijn vrouw, die hem bruut wakker maakten.”

  “Mickaël en zijn vrouw trouwden in 2014 en waren beiden slechthorend. Die slechthorendheid zou volgens Franse media eveneens meegespeeld kunnen hebben. De IT’er zou enigszins gefrustreerd op het werk hebben rondgelopen.

  Hij had enkele maanden geleden gevraagd om een gebarentolk zodat hij kon overschakelen naar de functie van netwerkontwikkelaar. Maar die tolk kwam er nooit.”

 10.   

  Dat wordt nog eens een grote hetze tegen alles wat moslim is vrees ik!

  1.   

   Die hetze is al sedert Sint Pim gaande. Gelukkig begint hij een beetje sleets te worden.

   1.   

    Het wordt door hen zelf in stand gehouden, dat dan wel weer.

   2.   

    Tuurlijk..komt door Pim dat er in parijs agenten aan het mes worden geregen!!!
    Jij bent idd nog dommer dan een tarrel vieze p*do!!!

 11.   

  Het woord steeds moeilijker voor de politie. Blijkbaar kan je je eigen collega’s niet meer helemaal vertrouwen. Wie vroeger een goed, vertrouwde collega was, is nu plotseling tot de islam bekeerd. En als dit gebeurt hoe weet je dat hij of zij niet een potentiele gevaar kan zijn…want agenten worden opgeleid om, als onderdeel van hun studie, wapens te gebruiken als het moet. Het probleem is: in onze westerse samenleving kunnen wij niet burgers werk of studie weigeren wegens hun religie. Wat er wel kan gebeuren is 2 keer per jaar een verplichte psychologisch onderzoek voor ieder agent laten uitvoeren.

  1.   

   @Rosasolis

   Helemaal met jou eens!

  2.   

   Islamitisch moet dan inhouden psychisch niet in orde en dus niet geschikt.

 12.   

  Dit nieuws is al 1 dag oud
  Het wordt hier pas interessant gevonden als de dader een moslim schijnt te zijn
  De strekking van dit verhaal is dat je collega’s doodsteken prima is zolang de dader maar geen moslim is

  1.   

   @Dropje

   Dat het virus ‘islam’ ook hier rondwaart is nogal actueel.

 13.   

  Met een keramisch mes nog wel, dus zo gestoord was hij niet.

 14.   

  Helaas willen Europese leiders er nog steeds niet aan, dat er één centraal probleem is dat zich vrij makkelijk laat oplossen

 15.   

  Onderzoek heeft uitgewezen dat het geen daad van terrorisme was, maar de man hoorde stemmen (nadat hij bekeerd was tot de islam).
  Nou weer een hele opluchting voor links dat dit “incident” ook weer weggepoetst is.

 16.   

  Zo zie je maar hoe vredelievend de Islam is…!

 17.   

  Recentelijk tot de islam bekeerd?

  ‘Le caractère prémédité de l’auteur des faits semble être retenu par les enquêteurs, ainsi que sa radicalisation. Il aurait adhéré à une “vision radicale de l’islam”, a dit le procureur. Il était converti à l’islam depuis une dizaine d’années. Il y aurait eu “des contacts entre [lui] et certains individus de la mouvance salafiste”, a-t-il ajouté. Les premières investigations ont relevé son “approbation de certaines exactions commises au nom« de l’islam, “son souhait de ne plus avoir certains contacts avec des femmes”, “sa justification” des attentats de Charlie Hebdo en 2015, “son changement d’habitude vestimentaire depuis quelques mois”, a déclaré le procureur antiterroriste.’

  Le Figaro

  De aap komt nu wel uit de djellaba in Frankrijk. Dader aanslag Parijs was al 12 jaar moslim, keurde Charlie Hebdo aanslagen in 2015 goed, had contacten met islamisten, wilde vrouwen niet groeten, veranderde van kleding en uiterlijk de laatste maanden.

  Deporteren dat ongedierte!

  1.   

   En dan hebben ze het erover dat hij niet was geradicaliseerd als hij in 2015 de aanslagen op Charlie Hebdo vergoelijkte?

 18.   

  Dat is al jaren. Hoe komt dat?

  Hoe dat komt? Omdat de Islam van de schil tot in de kern een kwaadaardige doctrine is. Een rotte boom kan en zal enkel rotte vruchten afwerpen.

 19.   

  Heeft iemand z’n kop wel eens gezien? Die ziet er niet echt autochtoon Frans uit.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!