Kick Out Zwarte Piet-haatzaaiers: ‘Elke intocht mét Zwarte Pieten is bewuste keuze voor pro-racisme demonstratie!’

Het pseudo-guerillaterroristische cultuursloopclubje Kick Out Zwarte Piet is weer eens lekker de boel aan het opfokken. Ditmaal door alle gemeentes die nog intochten hebben mét de traditionele Zwarte Piet allemaal voor ‘bewuste racisten’ uit te maken. Die sinterklaasintochten zijn niet eens meer kinderfeestjes, aldus de herrieschoppende KOZP’er Mitchell Esajas, maar actieve “pro-racisme demonstraties.”

Over enkele weken is het weer zo ver: de nationale intocht van Sinterklaas. Vroeger een heuglijk kinderfeestje, tegenwoordig een verziekte dag dankzij de plezierhaters en racebaiters van Kick Out Zwarte Piet aan de ene kant, en de openlijke racisten en white supremacists van Voorpost en Pegida aan de andere zijde. Eén van deze relorganisaties trapt alvast af. Het is Mitchell Esajas van KOZP die de moeite neemt om alle gemeenten die nog niet zijn overgestapt op de policor roetveegpieten uit te maken voor initatiefnemers van “pro-racisme demonstraties.”

Dat doet hij op Facebook in een wc-eendachtige “major shoutout” naar z’n eigen clubje Kick Out Zwarte Piet:

“Elke stad / dorp die in 2019 zwarte piet nog handhaaft doet dat op basis van een bewust keuze. Een intocht met zwarte pieten is niets minder dan een pro-racisme demonstratie in mijn ogen…‍♂️”

Verschrijft Esajas dat de dreigbrief naar ondernemers heus geen dreigbrief was, hoor! Echt niet! Alleen een vriendelijk verzoek om te buigen voor koning Jerry Afriyie, want anders zal hij z’n “ordetroepen” wel even langssturen.

Esajas heeft eerder onder het vergrootglas van de media gelegen, nadat De Telegraaf onthulde dat zijn activiteiten deels gefinancierd waren door de aan George Soros gelieerde Open Society Foundation. Ondanks dat dit feit ondersteund werd door bewijs, schreeuwde de KOZP-activist destijds toch dat het allemaal “rechtse stemmingmakerij” zou zijn.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

48 reacties

 1. Gerlos

  Dan zijn er miljoenen en miljoenen raciten in ons land klojo’s van Kick Out. Helaas voor jullie niksnutten is het percentage in ons EENS zo’n mooie Nederland meer dan 90 procent ik herhaal meer dan 90 procent voor het in stand houden van ZWARTE PIET
  . Klojo’s ga eindelijk eens iets nuttigs doen voor onze maatschappij en als je het hier niet aanstaat ROT JE MAAR OP want we zijn het gezeik van jullie kleine minderheid meer dan zat.

 2. Agios

  Het zeiken zit linksaffers in de haarvaten.

 3. Ben-NIET-Groen-L

  Meisje (15) aangerand, dader spoorloos.

  Een 15-jarig meisje is zondagmiddag door een nog onbekende man aangerand bij garageboxen aan de Hooft Hasselaarstraat in Purmerend. De tiener werd rond 14.00 uur belaagd en aangerand. Vervolgens ontstond er een worsteling, waarna de man mogelijk met de auto op de vlucht sloeg.

  Oké, tot zover…..opletten nu…Politie agent op de foto is zwart van huidskleur…dus dat is oké toch ?

  Gaan we verder:
  De dader is spoorloos en de politie is op zoek naar ooggetuigen. Het gaat om een jonge blanke man van ongeveer 20 jaar oud en rond de 1.80 m lang. Op het moment van het incident droeg de gezette man een lange winterjas en een pet.

  Hé wat ?! BLANK, IN DE 20, EN ROND DE 180LANG EN OOK NOG GEZET , DROEG EEN LANGE JAS EN PET ?

  NOU JA, Nog nooit heb ik zo’n duidelijk signalement mogen lezen, maar ja dit was dan ook een roomblanke crimineel.

 4. ZiggyStardust

  Iedereen die niet reageert op de polariserende waanbeelden van deze Esajas is een racist. Ieder dorp of stad die demonstraties van kozp toestaat, maakt zich schuldig aan het verdelen en polariseren van de samenleving in zwart/wit denken. Geen plaats voor haat in deze samenleving. Zwarte Piet is een traditie, black face is een Amerikaanse racistische karikatuur die niets met zwarte piet te maken heeft. Kick out kick out zwarte piet. Opdonderen met jullie polarisatie en identiteitspolitiek.

 5. Neko-

  Als ik liever zwarte pieten zie, dan de stroopwafel/roetveeg/regenboog/clownspieten vanuit de traditie waar ik als kind mee ben opgegroeid, en wetend dat ik mensen de maat neem op hun daden en doen, en niet op hun huidskleur…

  Dan ben ik maar een racist in de ogen van KOZP. Ik weet (en met mij mijn omgeving) zelf namelijk wel beter.

  Het feit dat KOZP de zwarte piet blijkbaar wil weren van de intochten, en die wil vervangen met een niet-zwarte ‘piet’ klinkt mij juist meer als racisme in de oren. Zwarte Pieten zijn immers niet welkom op de intochten. Dus op basis van hun ‘huidskleur’ is KOZP blijkbaar van plan hen te weigeren bij een intocht aanwezig te zijn. En dat klinkt dan wel weer verdacht veel als racisme.

  Als ik dan een ‘racist’ genoemd moet worden, omdat ik zwarte piet met zijn zwarte kleur _niet_ uitsluit, en omdat KOZP blijkbaar een andere definitie heeft van racisme dan de meerderheid van Nederland die zwarte piet gewoon zwart wil houden (en daar durf ik best een referendum aan te wagen om de bevolking echt uit te vragen, als de regering dat democratische hulpmiddel niet al vakkundig verbannen zou hebben), dan wil ik me binnen de definitie van KOZP best een racist laten noemen.

  1. Mezzadra

   Je bent kennelijk wat laat ingestapt in de Zwarte Piet-discussie, Neko.

   De reden waarom Zwarte Piet niet meer kan, en zoveel mensen een ongemakkelijk gevoel geeft dat hij zeker zal verdwijnen, is dat veel donkere mensen in Nederland het als een krenkend en racistisch symbool ervaren. De meeste mensen beginnen te snappen dat het een kleine moeite is daar een beetje rekening mee te houden.

   1. toetssteen

    @m
    Zwarte mensen bestaan niet! Zomin als witte.

    1. Mezzadra

     Mensenrassen bestaan inderdaad niet, Toetssteen. Is dit wat je probeert uit te drukken?

     1. Vlaswiek

      De aandoenlijke vindt hier zeven dagen per week en veertien uur per dag manieren om zijn drek te spuien, vooral omdat er mensen zijn die met hem in gesprek gaan.

      De afgelopen 15 jaar en talloze bans hebben bewezen dat dit volstrekt kansloos is, de aandoenlijke gaat gebukt onder psychische en ongeneeslijke aandoeningen. Zonde om daar tijd aan te besteden, zelfs de doktoren hebben het opgegeven.

   2. Stopperspil

    @Mezz. Neko mag dan wat laat aan de discussie deelnemen, hij heeft wel gelijk. Dat er mensen zijn die een ongemakkelijk gevoel hebben over Zwarte Piet zegt mij niets. Zolang op z’n minst 90 procent van de Nederlanders geen enkel probleem heeft met Zwarte Piet halen die protesten van de tegenstanders weinig uit. Het probleem is dat de media van begin af aan de kant hebben gekozen van dat groepje onruststokers van KOZP. Zich links noemende politici zijn daardoor bang voor racist te worden uitgemaakt en geven die lui in plaatsen waar zij het voor het zeggen hebben hun zin. Belachelijk.

    1. Mezzadra

     “Dat er mensen zijn die een ongemakkelijk gevoel hebben over Zwarte Piet zegt mij niets.”

     De vraag rijst dan waarom Zwarte Piet in hoog tempo verdwijnt. Hij is toch niet verboden?

   3. Neko-

    Nee, ik ben niet laat ingestapt… alleen erger ik me wel aan de kleine minderheid die met een grote mond, en grote woorden als ‘racisme’ geforceerd probeert om de Nederlandse cultuur geweld aan te doen.

    Op de Antillen en in Suriname (waar de bevolking overwegend standaard getint is) word er zelfs nu nog met Zwarte Piet niet zo problematisch omgegaan als hier in Nederland.

    10 jaar geleden deed ook niemand moeilijk over Zwarte Piet… die was zwart, en kinderen en volwassenen accepteerden dat. En ook gekleurde medelanders hadden er geen problemen mee.

    En toen kwam er een klein groepje dat de racisme kaart besloot te trekken op een traditie, omdat zij zich gekrenkt voelen (hoewel zij zelf nog nooit het racisme hebben ervaren wat in de geschiedenis gespeeld heeft!). Ze kennen het woord, maar de daad van racisme is ze compleet vreemd.

    Nederland is als land erg tolerant. Tradities kunnen veranderen over tijd, maar door het nu zo te forceren (en die traditie als het ware direct te veranderen) zet je mensen tegen elkaar op.

    Het trekken van de racisme kaart is hierin weinig meer als inspelen op de angst van mensen om als ‘racist’ neergezet te worden. Iemand een racist noemen terwijl die persoon juist erg tolerant is, resulteert in iemand die die titel probeert te ontlopen. En inspelen op angst om dingen gedaan te krijgen komt qua definitie erg dicht bij terrorisme.

    Als de ‘meeste’ mensen volgens jou snappen dat Zwarte Piet niet meer kan, dan zie ik graag de cijfers van het onderzoek dat die stellingname beaamt. Of nog beter: de resultaten van een referendum erover. Ik ben er namelijk van overtuigd dat het tegendeel waar is, en dat de ‘minderheid’ vind dat Zwarte Piet niet meer kan.

    Daar zijn we het dus blijkbaar over oneens. Dus nogmaals… dan ben ik maar een ‘racist’.

    1. Mezzadra

     “de kleine minderheid die met een grote mond, en grote woorden als ‘racisme’ geforceerd probeert om de Nederlandse cultuur geweld aan te doen.”

     Het is kennelijk geen kleine minderheid meer: in de meeste steden, nationale televisie en scholen is Zwarte Piet al verdwenen.
     Het is geen gedwongen proces: scholen, gemeenten en bestuurders van allerlei soorten organisaties (Politie, Brandweer) komen vrijwillig tot de conclusie dat we willen voorkomen dat mensen er aanstoot aan nemen.
     De regering bemoeit zich er niet mee, er geen wetgeving en er is geen dwang: het is een volstrekt natuurlijk verlopende cultuurverandering. Dat in dat proces er groepen zijn die er voor of tegen zijn hoort erbij, maar dat is achterhoedegedoe.

     Ik maak vaak de vergelijking met het palingtrekken, een Amsterdamse traditie die op enig moment niet meer kon. Er kwamen rellen toen de gemeente dit onsmakelijke gebruik verbood maar het verdween vooral omdat iedereen met een beetje fatsoen wel snapte dat het gebruik niet meer was vol te houden.

     1. Neko-

      Geen kleine minderheid meer?

      De bestuurders in de meeste steden, de NOS en de meeste scholen zijn bang om als racist te worden neergezet… dus zelfs als ze het er niet mee eens zijn, geven ze (uit angst voor het woord) maar toe, alles om maar niet als racist te worden neergezet, of in ieder geval de vinger naar anderen te kunnen wijzen.

      Het proces heeft dankzij de angst voor dat woord ‘racisme’ wel degelijk een dwingende vorm… alleen durven op de bestuurlijke niveaus slechts weinigen er tegen in te gaan… meegaan in de stoom is immers makkelijker, en dan liggen anderen (en niet jij) onder dat vergrootglas.

      De regering trekt geen partij (als bestuurders zich er compleet buiten kunnen houden, dan kunnen ze in ieder geval geen racist genoemd worden), en geen wetgeving is logisch. Het is een volksfeest waar wettelijk niets voor nodig is.

      Die cultuurverandering waar jij nu over spreekt is alles behalve natuurlijk. Als Zwarte Piet zonder die racisme kaart over 20 of 40 jaar verdwenen is, dan is de traditie gradueel veranderd, en is er weinig op aan te merken. Maar nu probeert een groep schreeuwers binnen 10 jaar (nu al) die traditie geforceerd te veranderen.

      Zoals gezegd… ik durf een landelijk referendum voor of tegen Zwarte Piet best aan. Ik ben er vrij zeker van dat in ieder geval buiten de randstad de mening over Zwarte Piet er een is van ‘in stand houden’. Het is daarmee geen achterhoede gevecht… het is een poging een stukje Nederlandse traditie te behouden, in plaats van deze op te offeren voor de tolerantie die telkens weer van de Nederlander geeist word.

     2. Mariposa78

      Xjn Ivuufo doe je nou alweer aan geschied vervalsing wat de Palingoproer aan gaat.
      Je presenteert je eigen ziekelijke mening weer als of het om een feit gaat.
      Je kennis hoe je Novacula Occami moet hanteren heb je blijkbaar nog steeds niet onder de knie.

     3. Blitzkrieg

      Neko- en anderen : Dit is de staatstelevisie van Mezzadra.

      NOS is the Dutch CNN | Biased news in Holland
      h**ps://youtu.be/Ht-4NOtlO6A

     4. Rechtsaf

      Randstedelijke nedermoslim mezzadra denkt echt dat heel Nederland zo denkt..

   4. Rechtsaf

    Racisten als mezzadratje maken het een racistisch symbool, gasten als mezzadra zijn racistisch tot op het bod, vanmiddag zei ik iets dat vele echt denken als mezzadra hier zijn achterlijkheid plempt..

    1. Rechtsaf

     Wel even filmen natuurlijk…

  2. Julian

   IK….Oh ik… ik ik ….Hoe oud is ik? Wat vinden jou kinderen eigenlijk?

  3. Shadow1100

   PAS OP! Dit jaar mogelijk al een felle tegenreactie van BLAUW…..!

   youtube.com/watch?v=yLJAsLn3W08

 6. Rechtsaf

  Elke intocht met zwarte piet is een normale intocht de rest is racistisch en dit weet elk normaal gezond denkend mens natuurlijk…

 7. Bes Tolen

  dat heb je als je als overheid maar illegalen het land laat binnen komen en die verblijfsvergunning geeft. Weg met zo’n overheid. Weg met de verrotte kerken, 86%, de grootste lobbyclub in Nederland kapot te maken, is voor illegalen en afgewezen asielzoekers.

 8. Heras

  ‘Nederland is tolerant’, zegt iemand.

  Nee, we hebben geen regering. Als er per gemeente gewoon een goed besluit genomen zou worden dan was dit niet geëscaleerd.
  Demonstreren tegen zwarte piet???prima, maar niet in november en december.
  En bedreigingen uiten naar ondernemers ??? weekje vastzitten.

  1. Rechtsaf

   Klopt, de tegenwoordige Nederlander is een wegkijker, conflict ontwijker, communicatieprutsers, Nederland is quasi tolerant…

 9. Heras

  En stop die geldelijke ondersteuning van dit soort rotte appels eens.

 10. Shadow1100

  In Zweden is de cultuur verrijkt met de komst van een rapper uit Nigeria met de naam Jesse Ekene Nweke Conable.

  Deze rapper heeft nu een video gemaakt waarin hij oproept blanke mensen dood te schieten of ze te gebruiken als slaven.

  “Wij zwarten zullen nummer één worden en de witten over nemen”, aldus Conable. “Zoals de blanken ons als slaven gebruikten, zo zullen wij hen als slaven nemen en hen nog slechter behandelen”.

  “Wij pakken hun bitches en zullen hun geld pakken. Om helemaal eerlijk te zijn, wij zijn het beste ras ooit. Wij zijn de Afrikaanse strijders, ze staan bij lange na niet op ons niveau. Dit is pas het begin van Black Power”.”

  En niemand onderneemt enige actie!
  Meneer Wilders vroeg alleen:”Willen jullie meer of minder…?

  1. Ron

   Dat mogen duidelijk zijn.

   Ik begrijp alleen niet dat de linkse rakkers zo fatsoenlijk proberen voor te doen, en dat volk aan de andere kant beschermen.

   Het scheld, maakt rommel, werkt niet, provoceren bij het leven.
   Allemaal zaken die linkse rakker zo deugend afwijzen maar anderzijds verdedigen.

 11. jvkc.stema

  Hoewel ik zelf niet verrukt ben door al het tumult tegen de zwarte piet moet ik wel opmerken dat in Nederland het biologisch racisme de grondslag is van waaruit etnische burgers met een zwarte lichaamsovertrek worden bejegend. De vraag is of deze bejegening middels afschaffing van de zwarte piet kan worden teruggedrongen. Het resultaat wordt even futiel als bij de afschaffing van het woord allochtoon voor ethische minderheden. Welke allochtoon wordt door deze afschaffing voor vol aangezien?
  Ik kan me voorstellen dat de protesterenden graag ook ergens op tegen willen zijn maar ik zou de energie gewoon investeren in iets nuttigers. Ik denk hierbij aan een publieke omroep voor allochtonen via welk medium het beslist mogelijk zal zijn om publieke aandacht te vragen voor bepaalde oneffenheden in de samenleving . In plaats van de verdwijning van zwarte piet zou ik via de publieke omroep meer aandacht laten focussen op het arbeidsmarktbeleid van Nederland en het onderwijs waarbij een bepaald type onderwijs op een opvangcentrum voor allochtonen lijkt. Tot slot het beteugelen van de etnische polarisatie in de samenleving doordat Nederland bepaalde etnische burgers beter faciliteert dan etnische groepen die overwegend uit zwarten bestaan.

  1. Mezzadra

   De verdwijning van Zwarte Piet impliceert de publieke erkenning van de krenking van allochtonen die het als een racistisch symbool beschouwen.
   De betekenis van deze culturele verandering terzake de houding ten opzichte van minderheden is fundamenteel voor de humanistische rechtsstaat. De afschaffing van Zwarte Piet is van veel bredere strekking dan de vormgeving van een kinderfeest.

   Het is verheugend dat deze verandering, een sprongetje in de beschaving, plaatsvindt.

   1. Vlaswiek

    In gesprek gaan met verbale diarree is zonde van je energie. De aandoenlijke vindt hier zeven dagen per week en veertien uur per dag manieren om zijn drek te spuien, vooral omdat er mensen zijn die met hem in gesprek gaan.

 12. Sando

  Er loopt een neger op de zebra oeps ik zag hem niet liep zekerop het zwarte stuk . Te laat!!

 13. Veteraan

  Als ik ze tegenkom met hun ziekmakende protesten grijp ik in.
  Nou geloof ik zelf niet meer in Sinterklaas maar een zwarte Piet voelt vertrouwd aan en dus hou ik het zelf in stand.
  En KOZP vind dit misschien wel fijn omdat ze dan kunnen zeuren omdat ze klappen krijgen maar met mij zijn er vele NLers die het spuugzat zijn met die lafbekken die alleen maar zeuren en niet werken.

 14. Henk Albarda

  Nog maar eens herhalen. Meer dan 65 % van Nederland wil beslist ZWARTE Piet. Meer dan 85 % van Nederland heeft geen behoefte aan ‘veranderingen’ van ZWARTE Piet. Tot grote schrik van de NOS blijkt ruim 85 % van de kinderen in Nederland ZWARTE PIET te willen EN het ridicuul te vinden dat dat als racisme wordt aangemerkt.
  KOZP zijn de stilzwijgende opinie van de Nederlander een stel racistische idioten die UITgezet moeten worden. KOZP zou wel eens lid kunnen zijn van Boko Haram…….

  1. Vlaswiek

   “KOZP”

   Koester Onze Zwarte Piet

   🙂

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.