Kijk dan! Magistrale Thierry Baudet debatteert DENK-troll Öztürk finaal aan gort: ‘Altijd maar die morele chantage!’

In een Kamerdebat gisteren heeft FVD-fractievoorzitter Thierry Baudet weinig over gehouden van de kleinzielige DENK-parlementariër Selçuk Öztürk, die niet veel verder kwam dan sneue verwijzingen naar de Holocaust.

Gisteren debatteerde de Tweede Kamer over de begroting voor het ministerie van Binnenlandse Zaken. Dat boeide de fractie van DENK natuurlijk helemaal niets. Zij zien dit soort debatten alleen als een soort aanleiding om hun eigen achterban op te hitsen, en autochtone Nederlanders te stigmatiseren. Met hoogdravende woorden over de holocaust en de jaren ’30 proberen ze met het morele vingertje te slaan, terwijl ze zelf natuurlijk ook allesbehalve fris zijn. Iets met schreeuwen in het huis van de democratie, het slopen van de persvrijheid en zelfs het aanzetten tot geweld.

De Tweede Kamer heeft lang genoeg naar die bizarre betogen geluisterd, dus Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet vond het eens tijd voor wat tegengas. Hij verscheen bij de interruptiemicrofoon om minuten lang de kwelgeest van DENK-adjudant Selçuk Öztürk te zijn, die zichzelf kennelijk heeft uitgeroepen tot het moreel-ethische geweten van het parlement. Baudet prikte genadeloos door die wanvertoning heen. FVD vat zijn optreden als volgt samen:

“DENK huilt altijd over de Nederlandse geschiedenis. Over de Armeense Genocide zwijgt DENK. Zijn wij een land dat zichzelf, zoals DENK en de gevestigde partijen willen, haat voor álles wat we hebben gedaan? Nee! FVD staat voor een zelfbewust Nederland!”

En eerlijk is eerlijk: Baudet heeft daar voor de volle 200% gelijk in. Kijk dus het filmpje, en geniet van Öztürks epische afgang. Dáháág, ophitsertje!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

145 reacties

 1. Blitzkrieg

  En toen was Öztürks uitgelult. Jammer joh, volgende.

  1. Henkdetenk

   @blitzkrieg ik zit te overwegen om hier van dds weg te gaan en niet meer te bezoeken.
   De tr@l is makkelijk dagelijks te verwijderen door de redactie, maar doet dit gewoon niet.
   Het is erg dom om dat niet te doen, zeker met het feit dat de reclame inkomsten teruglopen.
   Dds vraagt nu om donaties.
   Ik heb ze al medegedeeld 1 week geleden dat ik pas doneer als ze actief optreden tegen de huist#rrel en deze dagelijks verbannen.
   Feit is gewoon dat dds binnenkort achter een betaalmuur verdwijnt, maar de huistr@l en t#rrel vast en zeker nog aanwezig zal zijn met zijn 10tallen nicks.
   Hier gaat dds het echt niet op redden financieel, simpelweg veel mensen zijn niet bereid om te betalen en zullen andere blogs /sites vinden die wel gratis zijn en (nog) tr@lvrij.
   Soms vraag ik me ook af of de dds redactie zelf niet (deels) actief is met het getrol, want laten we eerlijk wezen het draait allemaal om de klicks…. nu… nog wel.
   Er zijn nog andere rechtse blogs en websites waar nog vrij gediscussieerd kan worden zonder een trollen leger de hele dag in je nek.
   Dds doet zich er goed aan om na te denken over de toekomst, zoals het nu loopt schieten ze zichzelf niet in de voet, maar ze schieten hun voeten eraf.
   Ik hou het hier nog even in de gaten als dds serieus hier in word ben ik bereid om te betalen en anders is het binnenkort adieu

   1. Blitzkrieg

    Henkdetenk : Kan het alleen maar met je eens zijn, waarom schrijf je dit als reactie op mij en niet in het algemeen?

    1. Henkdetenk

     In het algemeen dan komt de trol er direct op af en was gewoon bij normale echte reaguurders aan het peilen zoals jij.

     1. Henkdetenk

      Ik probeer hier dit ook in discussie te gooien en de redactie een beetje wakker te maken.
      De reclame inkomsten lopen enorm terug voor dds en zullen er andere bronnen aangeboord moeten worden om dds te laten voortbestaan.
      Doneren word sinds een korte tijd gevraagd, maar denk dat een betaalmuur nog een lastig ding is.

     2. Henkdetenk

      groene.nl/artikel/worstelend-ten-onder-aan-het-eigen-gelijk
      Hier de link naar het artikel zonder de wtjes ervoor over de financiële toekomst van dds tpo en geen stijl.

     3. Blitzkrieg

      Henkdetenk : Trollen kunnen best vervelend zijn, echter kan ik me er persoonlijk niet meer zo over opwinden. Een discussie kan bij mij hoog oplopen, en vind het mooi als het vuur bij iemand uit z’n ogen komt. Daarna, of tijdens samen een biertje pakken en realiseren dat het slechts een discussie was, kan een hoop relativeren. Discussie’s voeren doe ik altijd met passie. Het vuur van onze eventuele onenigheid zal een trol nooit krijgen, zelfs geen irritatie. Er reageren te veel mensen op trollerij, direct doe ik dit al bijna niet meer, indirect nog wel eens uit bijval. Ik ben altijd creatief met trol-commentaar, een mens moet ook een uitlaat klep hebben voor de mindere dingen van de dag. De discussie slaat wel vaak dood en dat is best jammer. Voor mij is onenigheid alleen maar goed, maar wel graag eerlijk en respect voor de ander. Zal je oproep herhalen, “don’t feed the trols”.

     4. Blitzkrieg

      Henkdetenk : Ik ben betalend lid van FvD, ook Jensen heeft een ruimhartige donatie mogen ontvangen, die voor herhaling vatbaar is overigens en ook DDS stond bij mij op het lijstje. Tot nog toe hebben de trollen me hiervan weerhouden, dus loopt DDS wat mij betreft zeer zeker inkomsten mis. Waar ik kan steun ik het rechtse geluid in onze samenleving, het is er veel te weinig. Toch zie ik dat de beweging wel aan het groeien is, mensen zijn het echt zat. Ik zelf noem dat het geluid van optimistisch rechts.

   2. Blitzkrieg

    Henkdetenk : Kan er echt van genieten als Baudet op deze manier in debat treedt. Hij heeft 100% gelijk, en wat mij betreft zelfs meer. “Jammer joh, volgende”, is zoals ik het voel namelijk, dag beste man je bent afgeserveerd. Ik ben een spontaan iemand, hoop dat dit nog niet verboden is.

   3. Piet51

    @Henkdetenk
    Je bent boos, hè? Steeds sterke argumenten te moeten lezen die je eigen mening weerspreken, valt niet mee, hè? Als ik jou was, zou ik gewoon weg blijven. Want bijdragen en artikelen zoals op DDS, trekken grote groepen linkse mensen aan. Die gedragen zich fatsoenlijk binnen ruime grenzen, voldoen niet aan de gangbare definitie van trollen en passen prima in het beleid van de redacties (bij DDS is dat “provoceren”). Kortom je komt er niet vanaf en dat is ook helemaal de bedoeling niet.

    1. Henkdetenk

     @mallepietje komt op voor zijn dagbesteding dds14/7/365.
     @mallepietje of je boterhammetje, wellicht het laatste je reageert als door een bij gestoken.

    2. Blitzkrieg

     Piet51 : “Je bent boos, hè?”, fantastisch inhoudelijke bijdrage. Draagt ook zo bij aan een eerlijke discussie op basis van wederzijds respect. Ik heb echt een andere definitie van fatsoenlijk en dit betekent niet zozeer alleen grof in de mond zijn. Wat mij betreft kan je beter je “fatsoen houden”, en wat beter nadenken. Je hebt toch zo’n hoog IQ?!, gebruik dat dan ook.

    3. Rechtsaf

     piet gooit er even een dedain tegen aan waar je van moet kotsen

   4. Zwetsnek

    Jankert

   5. EU kok

    Quote : @blitzkrieg ik zit te overwegen om hier van dds weg te gaan en niet meer te bezoeken.
    .
    Met een of al uw inlogs Lugar( en andere inlogs)?
    Zou wel een hele verbetering zijn, maar wie snuffelt er dan aan de kontjes der reageerders?

 2. Agios

  Inhoudelijk reageren op ozturk heeft geen zin. De man is gek.

  1. FCKDopper

   Beste Agios, de man is alles behalve gek. Hij bespeeld zijn achterban zeer efficiënt. De man is ronduit gevaarlijk. Hij geeft aan dat het land niet van Baudet en zijn achterban is, doch van de Turkse bevolking in Nederland. Het ergste is, dat hij er mee weg komt en de kamervoorzitter hem de ruimte geeft voor zijn Turks fascistische agenda

  2. FCKDopper

   Selçuk Öztürk klaagt steen en been over Nederland en over het gebrek aan kansen van Turken in Nederland. Vervolgens lepelt hij een heel lijstje op met de posities die hij als Turk reeds in Nederland heeft mogen bekleden. Hij heeft alle kansen gekregen in Nederland die je jezelf maar voor mogelijk kunt houden. Hij spreekt over de Nederlandse grondwet waaraan hij zijn rechten ontleent om daarmee zijn achterste af te vegen en de grondwet te misbruiken voor zijn fascistische agenda. Zijn Heimat Turkije, ziet hij als schoolvoorbeeld waaraan Nederland zich zou moeten spiegelen. Het liefst zou hij de rode loper uitrollen voor zijn grote roerganger en aanvoerder Erdogan

 3. Henkdetenk

  Tja gewoon een domme islamitische aap that’s all..
  Zelfs zijn achterban wil niet meer zo massaal op denk stemmen.

 4. EU kok

  Hoe zou het met Erik van Muiswinkel zijn ?
  Of met Jerry Afriyie

  1. Kretoloog

   Eenzaam hier, nietwaar EU-kok, zonder de andere trollen. Ga maar weer gauw terug naar de keuken.

  2. Maurits Dekker

   “Hoe zou het met Erik van Muiswinkel zijn ?
   Of met Jerry Afriyie”

   Ik hoop dat het hun slecht vergaat.

 5. Jetske

  Nu vind ik die Turk een walchelijk mannetje, maar Baudet is geen haar beter. Hij verwijt
  Öztürk dat hij het steeds over het verleden heeft, dat hij daar eens mee moet ophouden.
  Wat doet hij zelf dan in de filmpjes die hij met allerlei fouten uitzend? Dat gaat alleen maar over het verleden!!!

  1. werikke

   ozturk zit al jaren in nederland maar dat maakt hem nog geen Nederlander . vind zowiezo dat die turken uit de kamer moeten . Die zitten er alleen in om Erdogan en zijn 40 rovers te verdedigen. De samenleving tegen elkaar uit te spelen. van mij mogen ze oprotten.

  2. Bosche draak

   Die oets van Denk mag de schoenen van Baudet nog niet eens poetsen.
   Komop Jetske dit is geen vergelijking!

   Die Denk-debiel zit te hakken op ons verlegen zoals vele voorgaande deug-kneuzen.
   Dan is Baudet een verademing die weer eens wat positiviteit brengt, er is niks mis mee om wat trots te tonen met wat ons kleine kikkerlandje allemaal voor elkaar heeft gebokst.

  3. Blitzkrieg

   Jetske : Welke filmpjes? Wat doet Baudet precies? En wat is het frame? Zeer interessante discussie, ben namelijk niet van mening dat Baudet iets fout doet. Schuldig door associate, bedoel je dat. Hoor graag je argumenten, vind dit een uitermate leuke discussie om te voeren.

 6. Vraagtekentje

  IQ van een garnaal, ik bedoel een échte Turk.

  1. Henkdetenk

   @vraagteken precies baudet formuleert de vraag 3x anders in de hoop op een ander duidelijk antwoord, maar nee de Turk valt 3x keer in herhaling met de jodenslachtoffer kaart(misbruikt de joden slachtofferkaart als islamiet, het is de wereld op zijn kop snapt dat hij ontmaskert is en word boos.)

  2. Maurits Dekker

   Wilt u de garnalen niet beledigen s.v.p. Hun IQ is significant hoger dan dat van de Turken.

 7. Vraagtekentje

  IQ van een garnaal, ik bedoel van een échte Turk.

 8. Jantje

  Niet te vergeten alle andere genocides gepleegd door moslims.
  De lijst is lang.
  Het begon met het persoonlijk uitroeien van een joodse stam in Arabië door Mohammed hemzelf.
  En het eindigde tot nu toe met het uitmoorden van Christenen, Jezidi’s en Koerden in Syrië.
  Ze hebben het dus van geen vreemde.
  En het gaat maar door en het Westen kijkt maar toe en doet niets, behalve het faciliteren.

 9. Cycle25

  90% van de moslims zijn bang….GELUL, over stemmingmakerij gesproken. Ik kom wekelijks in Den Haag voor werkzaamheden, alle moslims die ik spreek zijn maar voor één ding bang en dat is de doorgeslagen betuttelende overheid. Ze zijn meer bevreesd voor het aankomende rookverbod, dan voor uitspraken uit de PVV/FVD hoek.

  Ottomaan Ozturk is helemaal niet bezig met Nederland, maar met Turkije.

  Hij probeert de linkse bruinhemd tactiek, alleen slaat alle plankjes mis.

  Links = een soort variant van Bush anno 2001

  You are either with us or against us…

  Alles wat links geen gelijk geeft = de vijand.

  1. Blitzkrieg

   Cycle25 : Je hebt helemaal gelijk, ook ik ken die bange moslims niet. Ik ken er zelfs waarmee ik vrijelijk over Erdogan of de oorlog Syrië kan discussieren. Je snapt zeker wel dat een sterker tegenovergestelde mening dan bijna niet mogelijk is. Het grootste probleem zijn onze politici, zij polariseren onze samenleving.

   1. Cycle25

    Klopt, en media doet daar nog een schepje bovenop.

 10. Anne Sophe Schillersdorf

  Baudet is het niet eens waard om de schoenen van DENK man Kuzu te poetsen 🙂

  1. werikke

   mag deze troll verwijderd worden.

  2. Tman

   sopje:
   En jij mag mij pijpen, enkel als je daarna mijn schoenen met je tong reinigt!

   1. Mezzadra

    @Tman

    script

    1. Henkdetenk

     @huistr@l ga zo door met je script word iedereen blij..
     @huistrol discussieert binnenkort alleen nog met @beuktrol @meriadocbrandewijntrol @julian @heinz @paulientje met haar kumkummer etc.. Zijn eigen verzonnen trollennicks die precies op dezelfde stijl en dezelfde dedaine arrogante en doel heeft om reaguurders goedkoop weg te zetten in conclaaf…

    2. Tman

     mossad:
     Wat bedoel je met “script”?

     1. Rechtsaf

      Wat hij bedoeld met script is dat als je daar achter zit jij niet meer zichtbaar bent voor hem, maar hij leest alles hoor

     2. Vlaswiek

      Het script werkt niet meer, DDS heeft daar maatregelen tegen genomen.

    3. Top

     En Zes plankjes voor Blablabla, Blaaskaak, #Viezerik!

    4. Vlaswiek

     De aandoenlijke, hij spuugt zeven dagen per week zijn verbale digitale diarree uit over deze nieuwssite.

  3. Bosche draak

   Bedenk je eigen teks luiwammes!

  4. Maurits Dekker

   DENK man Kuzu mag niet eens schoenen dragen van zijn profeet.
   En u bent het niet waard de schoenen van Baudet te mogen poetsen. Onbenul!

 11. Mezzadra

  Baudet spreekt in het debat in termen van ‘ons’ en ‘jullie’, en dat is precies het probleem. Die polariserende manier, waarin hij allochtonen neerzet als minderwaardig en niet-Nederlands, is zeer kwalijk.

  1. h4d3z

   Maar wel de waarheid.
   Het is een minderwaardig volk en absoluut niks Nederlands aan.

   Nederland voor de Nederlanders

   1. Blitzkrieg

    h4d3z : Baudet praat over “ons”, dit is hier zeer zeker correct. Hij refereert hier aan de jaren ’30, en dat ging inderdaad over “ons” en niet over “hun”, ze waren er toen namelijk nog niet. Het is dus echt “onze” zaak en niet de “hunne”. Let echter op, Baudet gebruikt weliswaar het woord “ons”, zeer zeker niet “hun”, dat doet namelijk alleen de Hr. Öztürk.

 12. pejoar

  Baudet moet feller zijn.
  Waarom zegt hij niet:
  Meneer Ozturk,U hebt het over de grondwet van dit land en over de rechtsstaat in dit land.En over hoe goed het is in dit land.
  U ,het slaafje van Erdogan.U die met 1 been in Turkije woont.
  Waarom toont U geen ballen en scheurt dat turkse paspoort hier en nu door midden, zodat U wat geloofwaardiger overkomt.
  Maar dat durft U niet.Hypocriet gelul is het enige wat uit Uw mond komt.

  1. Mezzadra

   “U ,het slaafje van Erdogan.U die met 1 been in Turkije woont.”

   Dit is precies de manier waarop de integratie wordt gesaboteerd door stupide rechts volk.

   1. Tman

    mossad:
    Integratie wordt inderdaad enorm gefrusteerd en gesaboteerd,vooral door het veelvuldig toestaan van bouwvergunningen voor het bouwen van moskeeën inclusief de rustverstorende geluidsvervuiling mbt gebedsoproepen en het in standhouden van islamitische scholen!

   2. pejoar

    Integratie?
    Wat bedoel je?
    Alle moslims trouwen met moslims.De helft spreekt nauwelijks onze taal.
    Enquêtes wijzen uit dat ze zich ten eerst moslim voelen ,ten tweede Turk of Marokkaan en pas ten derde Nederlander.

    1. Mezzadra

     Op welke enquêtes doelt u precies?

     ht*ps://www.volkskrant.nl/columns-opinie/integratie-marokkanen-in-nederland-is-een-doorslaand-succes~b0608738/

     1. Tman

      mossad:
      Jij houdt van open deuren intrappen!
      Turken en Marrokanen conformeren zich aan het land van roots,dat is géén idee,maar een feit!
      Iedereen is hiervan op de hoogte,behalve onze linkse dwarsdildo mossad!

   3. Rechtsaf

    mezzadratje verdedigd hier de Turken, Marokkanen en natuurlijk de islam, want zo’n type “Nederlander” is hij, waar iedereen weet dat Turken en Marokkanen hart hebben voor het land van hun voorouders..

   4. Angelus pacis

    ‘Stupide rechts volk’……Met deze uitspraak impliceert u dat alles en iedereen die de linkse doctrine aanhangt oké is. Hiermee geeft u ook aan dat als het linkse gedachtegoed leidend is alles wel goed komt. De realiteit laat zien dat dit zeker niet het geval is. Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei klinkt toch lekker links………….

 13. Vit

  Thierry moordgozer en mijn held, maar nu moet ik weer gaan hoor Dáháág.

 14. werikke

  NIET reageren op die Mezzadra troll of EU kok en volkomen negeren .

 15. Ben-NIET-Groen-L

  Eerst even alle reacties aan de kant…..
  Ik snap überhaupt niet dat die smerige Turk en Denk nog steeds in onze regering zit.
  En dat die halve zachte voorzitter van de niet harder optreed, snap ik ook niet.
  En dat steeds maar typische dreigende ISIS wijsvingertje van die Turk moet Arib gelijk verbieden.
  Duidelijk is nu wel gebleken dat Denk niets met met Nederland heeft….helemaal niets!

  1. EU kok

   Ben niet slim denkt hardop:
   Ik snap überhaupt niet dat die smerige Turk en Denk nog steeds in onze regering zit.
   .
   Niet verder vertellen, maar ze zitten ook niet in de regering.

   1. Rechtsaf

    bijdehandje EU dickje is zo’n typisch voorbeeld van een Nederlander die je graag het land uit zou willen trappen…

    1. EU kok

     Te laat!

  2. Mezzadra

   “ Ik snap überhaupt niet dat die smerige Turk en Denk nog steeds in onze regering zit.”

   Ze zitten ook niet in de Regering, beste man.

   Verdiep je er eens in, een wereld gaat voor je open.

   1. Angelus pacis

    Ze zijn ‘volksvertegenwoordigers’. Dat is al erg genoeg. Als het aan hun ligt staat alleen hun ‘wereld’ voor u open. Mocht je een vrouw hebben dat kan je onder hun bewind bij C&A een paar leuke boerka’s kopen voor haar. In de aanbieding. Houd er ook rekening mee dat ze wel een paar stappen achter u aan loopt. Haar rijbewijs kan ze inleveren. Hoe gaat u dit aan uw vrouw vertellen. Ze staat waarschijnlijk te trappelen om……En dan pas merkt u; ‘er gaat een wereld voor mij open’.

 16. Bunky01

  De toon waarop de DENK afgevaardigde meent te moeten praten en de opwinding bij het tegengas wat hij op zijn bijdrage ontvangt geeft aan van welke afkomst hij is. Zeer snel op de teentjes getrapt en altijd recht-hebbend. Nooit zul je deze mensen kunnen betrappen op enig gevoel van verplichting. Altijd in de slachtofferrol. Altijd de discriminatiekaart trekken. Walgelijke denkbeelden.

 17. Pescador

  trap die stomme turken toch het land uit.

  1. Mezzadra

   Het zijn geen Turken maar Nederlanders en, gelet op je stupide oprisping, waarschijnlijk betere Nederlanders dan jij.

   1. Tman

    mossad:
    correctie:
    “Het zijn geen Turken maar Nederlanders” = Turken en Marrokanen met Nederlands paspoort,maar met de politieke overeenstemming van het vaderland waar hun roots liggen!

    1. claus

     tman,
     Als je onweerlegbare feiten neerplempt krijg je van mossad géén respons!
     Dat is een standaard non-reactie van die lul!

   2. Rechtsaf

    mezzadartje meent te denken dat deze mensen Nederlanders zijn waar iedereen natuurlijk weet dat zij in hun hart Turken zijn….

   3. Angelus pacis

    Het hebben van een Nederlands paspoort maakt je niet automatisch Nederlander. Een vergissing die u steeds maakt. Dat zij betere Nederlanders zijn is natuurlijk een aanname dat niet onderbouwd is. Uw opmerking impliceert dat ik de mogelijkheid heb om een betere Turk te zijn dan deze niet Nederlanders. Beetje raar………

    1. Mezzadra

     Het betreft inderdaad een subjectief en juridisch niet relevant oordeel, Angelus.
     Ik persoonlijk meen dat mensen die de Grondwet en de rechtsstaat niet onderschrijven discutabele Nederlanders zijn. Dat kan dit DENK-Kamerlid niet worden verweten, hij verwijst er zelf letterlijk naar.

     1. Angelus pacis

      Dat Denk kamerlid naar de grondwet verwijst wil helemaal niet zeggen dat hij de grondwet onderschrijft en accepteert. Er is geen enkele aanwijzing in zijn doen en laten die onderbouwd dat hij dit doet. Wel zeggen maar niet doen. Mooi weer spelen voor de bühne, maar zoooooo ongeloofwaardig.
      Politiek 24 als zijn theater……..

  2. Ron

   Waarom alleen de Turken?

 18. Nep

  Baudet wil de geschiedenis eens overdoen. Niks 30 jarigen. We gaan verder terug met verkeerde aannames.
  En nog het liefst in Latijn.

  Ite purgant enim semel ab illo rei publicae re vera.

  1. Bosche draak

   Vade retro satanas Nepperd…

 19. Angelus pacis

  Hij zei het echt…..Ik kon mijn oren niet geloven; een Joods, christelijk, humanistisch en islamitische cultuur. Hij zei ’t echt. Er is niets van de islam dat wij willen hebben. De islam is als een parasiet dat van zijn gastheer profiteert maar waar van de host alleen maar last heeft.
  Schande deze man,,,,,,,,,

  1. Piet51

   @Angelus pacis
   Heb je enig idee waar onze wetenschappen vandaag zouden staan zonder de ontdekkingen in de islamitische wereld?

   Moslims hebben sterk bijgedragen aan de ontwikkeling van verschillende wetenschapsgebieden zoals geografie, natuurkunde, scheikunde, wiskunde, geneeskunde, farmacologie, architectuur, talen en astronomie. Algebra (komt van het Arabische al-Djabr) en de Arabische cijfers (voor ons decimale stelsel) werden door moslimgeleerden in de wereld geïntroduceerd. De hoekmeter (astrolabium), het oude astronomische meetinstrument, kwadrant, en andere navigatie-instrumenten en mappen werden ontwikkeld door moslimgeleerden. Ze speelden een belangrijke rol in de ontwikkeling van de wereld, met name in Europa’s tijdperk van ontdekkingen.

   Dat wij vandaag nergens zouden zijn zonder moslimgeleerden gaat me te ver, maar dat die geleerden een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan onze beschaving wordt door geen enkele wetenschapper betwist.
   En of je het leuk vindt of niet, de invloed van de islam is er dus van vrij recente datum, namelijk na plm. 600 n. Chr. Dat maakt de opmerking van Öztürk zo gek nog niet.

   1. Bosche draak

    Dat waren de Perzen en die hadden absoluut niks met Islam te maken.

    Dat je wil zwelgen in onjuistheden is een ding maar Islam pronkt wel vaker met andermans veren.
    Een tijd terug hebben ze een voorstelling “1001 ontdekkingen” moeten opdoeken daar hij bolstond van plagiaat en leugens….

   2. Groeneveld

    De laatste honderd jaar stelt het niet zoveel meer voor Piet51. De Arabisch/Islamitische wereld telt rond 1,2 miljard moslims. Dat is zo’n 20 procent van de totale wereldbevolking. Maar in de laatste honderd jaar ontvingen slechts ACHT Arabieren de Nobelprijs.

    Echter twintig procent van alle Nobelprijzen ging tot nu toe naar Joden (rond de 15 miljoen wereldwijd). Sinds de uitreiking van de Nobelprijzen begon (in 1901) hebben hebben ruim 150 joodse mensen de prijs ontvangen. Kijk, dat zet zoden aan de dijk.

    Je lofzangen op de moslimbijdragen op de verschillende wetenschapgebieden is trouwens sterk overdreven, gekleurd en onwaar. Zoals we van je gewend zijn.

    1. Piet51

     Ik had het ook niet over de laatste honderd jaar. Ik had het over islamtische ontdekkingen die hebben bijgedragen aan de beschaving van vandaag. Dat was een antwoord op de bewering van Angelus pactus “er niets van de islam is dat wij willen hebben.” Dat zal kloppen voor een groot deel van de deelnemers hier, maar zij kunnen niet meer voorkomen, dat we al heel veel van de islam hebben. En dat kunnen we ook niet meer terugdraaien.

     1. Rechtsaf

      “Ik had het over islamtische ontdekkingen die hebben bijgedragen aan de beschaving van vandaag”

      Ook pietje is een Nedermoslim die de islam graag in het zonnetje zet.

     2. Groeneveld

      Piet, je gaat niet in op de opmerking van Bossche Draak “Een tijd terug hebben ze een voorstelling “1001 ontdekkingen” moeten opdoeken daar hij bol stond van plagiaat en leugens….”. Wat Bossche zegt is juist. In diverse media hebben daar uitgebreide artikelen over gestaan: de helft van de zogenaamde en geclaimde wetenschappelijk ontwikkelingen door moslims betrof pure leugens en bedrog. Maar dat heeft jou blijkbaar niet bereikt, want jouw idolate ophemelen is ongeschonden.

      Dat ik de Joden en moslims (1,5 miljard tegen 15 miljoen) met elkaar nobelprijsgewijs vergelijk lijkt me nogal duidelijk: het toont aan dat de Arabische inteeltmeute NIETS van enig belang voortbrengt. Toen niet (zie eerste alinea), de laatste honderd jaar niet en nu niet. Ze kunnen zelf nog geen papieren vliegtuigje vouwen. In vrijwel alle islamitische landen is sprake van stilstand en achteruitgang, van oorlog, mensenrechtenschendingen, onderdrukking en uitbuiting.

      Waarom verdedig jij die troep eigenlijk?

    2. Piet51

     @Groeneveld
     En waarom je nu plotseling weer de joden noemt is mij een raadsel. Bedoel je met joden de aanhangers van het joodse geloof, bedoel je Israëliërs of bedoel je mensen die joodse ouders hebben.
     Bij christenen doen we dat toch ook niet steeds. Zouden we dat wel doen, dat is een groot deel van de weldoeners en geleerden christelijk, maar helaas ook een groot deel van het tuig dat op aarde rondloopt. Ik zou daarmee oppassen.

    3. Piet51

     @Groeneveld
     Dan moet het eindelijk hier maar eens gezegd worden. Die Arabieren zijn dom, presteren niets en zijn het niet waard om welk recht dan ook te mogen claimen. Dat vind jij toch en veel anderen hier? Het tegendeel is waar!

     Vertel me maar eens wie het in de wereld op zo grote schaal voor het zeggen heeft? Naar wiens pijpen danst Trump zo graag en wie houdt hij tegen beter weten in voortdurend de hand boven het hoofd? Wie hebben half Londen opgekocht? Wie kan de wereldeconomie maken en breken? Wie bepaalt wat er in het Midden-Oosten wel of niet gebeurt? Wie kan moorden wat hem belieft, omdat toch niemand er iets aan durft te doen of zelfs van te zeggen? etc., etc. De Amerikanen? Fout. De Russen, ook fout? De Israëliërs of joden, helemaal fout. Allemaal niets in de melk te brokkelen. Wie hebben met een knappe strategie al vanaf de eerste oliecrisis, ergens in de tweede helft van de vorige eeuw, de wereld laten zien waar de eigenlijke macht ligt? Dat hoef ik dus niet meer uit te leggen.

     En nu komt een deel van die wereld met slappe verhalen over het ontbreken van enig nut, het missen van intelligentie, kennis, wetenschap. Het is zo verschrikkelijk laag bij de grond, want men is alleen maar uit op hun macht en geld.
     Verdiep je eens in die beschaving en zie wat die mensen werkelijk drijft. Onbekend maakt onbemind, maar zou bekend ook bemind maken. Ik ben ervan overtuigd. Ik wil in dit verband daarom ook het boek van Rutger Bregman aanraden, “De meeste mensen deugen”. Vaker gedaan, naar ik aanneem zonder veel succes, maar ik blijf volhouden.

   3. Rechtsaf

    pietje gaat graag in de nietszeggende nuances.
    De islam is een totalitaire satanische ideologie

   4. Vit

    Piet51

    “Moslims hebben sterk bijgedragen aan de ontwikkeling van verschillende wetenschapsgebieden zoals geografie, natuurkunde, scheikunde, wiskunde, geneeskunde, farmacologie, architectuur, talen en astronomie. Algebra (komt van het Arabische al-Djabr) en de Arabische cijfers (voor ons decimale stelsel) werden door moslimgeleerden in de wereld geïntroduceerd. De hoekmeter (astrolabium), het oude astronomische meetinstrument, kwadrant, en andere navigatie-instrumenten en mappen werden ontwikkeld door moslimgeleerden. Ze speelden een belangrijke rol in de ontwikkeling van de wereld, met name in Europa’s tijdperk van ontdekkingen.”

    Dat klopt maar dat was voordat zij werden gek geprikt door islamitische vlooien, tegenwoordig kunnen ze nog geen fiets in elkaar zetten, de oliewinning wordt ook door buitenlandse bedrijven gedaan.

   5. Angelus pacis

    Ik geloof je gelijk meneer Piet 51. U heeft dit goed gegoogeld. Maar na 600n.ch was de koek wel op en zijn ze blijven hangen in de Salafistische middel eeuwen.Tegenover deze ontwikkelingsgebieden staan zeer veel negatieve ontwikkelingen veroorzaakt door de islam waar we echt niet op zitten te wachten. Die ontwikkelingen spelen wel vandaag de dag.
    Het is jammer dat de islam met zo’n voorsprong in ontwikkeling is verworden tot wat het nu is. Ik word er niet blij van…….

    1. Mezzadra

     Het is juist dat de islamitische cultuur na een periode van bloei tot verval is gekomen.
     Uit het feit echter dat dIe periode van hoogstaande culturele wetenschappelijke ontwikkeling mogelijk was is de stelling gefalsifieerd dat islam en wetenschappelijke en culturele bloei onmogelijk zou maken.

     Godsdiensten bepalen wetenschap en cultuur niet. Ze kunnen die hoogstens tijdelijk remmen, zoals Galileo je kan vertellen.

     1. Vlaswiek

      Bestaat ISIS nog? Dat is voor Geert wel te hopen.
      ~Aandoenlijke~

   6. Mezzadra

    @Piet51,

    De bijdragen vanuit de islamitische cultuur (de vraag is in hoeverre de Islam daarin betekenisvol was) die je noemt zijn inderdaad belangrijk maar je vergeet het feit dat de moslims de Griekse geschriften van Archimedes tot Aristoteles vertaalden en aan de vergetelheid ontrukten. Zonder die bijdrage van de moslims hadden we Plato en Aristoteles waarschijnlijk nauwelijks gekend en zeker had die niet kunnen doorwerken in de middeleeuwse scholastiek die onze cultuur in sterke mate vormde.

    1. Vlaswiek

     De aandoenlijke, hij spuugt zeven dagen per week zijn verbale digitale diarree uit over deze nieuwssite. Het is de geur van rottende lijken!

    2. Rechtsaf

     ja mezzadra is een echte islamverheerlijker die smult echt van deze dingen.

     “Zonder die bijdrage van de moslims hadden we Plato en Aristoteles waarschijnlijk nauwelijks gekend”

     Pffffrrrrsssfffrrrrtttttt

     1. Vlaswiek

      De aandoenlijke is een Nederp̧edomoslim.

    3. Piet51

     @Mezzadra
     Natuurlijk is er heel veel af te dingen op de prestaties van de moslims, overdrijven ze (net als wijzelf overigens doen met onze Gouden Eeuw en ontdekkingsreizigers) en zouden wij ons ook wel ontwikkeld hebben zonder hun bijdrage. Want net zoals de Noorpoolroute ook zonder de Nederlanders wel ontdekt zou zijn, Kaap de Goede Hoop alleen maar anders geheten zou hebben, zou ook dan onze beschaving hoog ontwikkeld zijn. Maar de moslimwereld bestond gewoon uit heel intelligente mensen, die hun talenten wisten te gebruiken. Dat vertalen van oude geschriften is essentieel geweest, al zou een ander volk dat ook gedaan kunnen hebben, als de moslims hen niet voor waren geweest.

     Daar gaat het m.i. niet om. De moslim waren tot veel in staat, niet minder dan wij zelf, wel eerder overigens. Als men dat nu eens zou erkennen, zouden we heel klein stukje verder zijn in erkenning en acceptatie. Maar veel mensen hier erkennen de waarde van anderen niet, niet van jou, niet van mij en al helemaal niet van moslims. Maar erkennen begint bij kennen en zelfs dat is men helemaal niet van plan. Gelukkig is dat groepje onwilligen uiterst klein en zal dat in Nederland allemaal niet zo veel uitmaken. Er zijn ontwikkelingen al een tijdje op stoom die niet meer te keren zijn. Het conservatieve cluppie dat zich hier roert komt daar vanzelf achter en dan kunnen ze niet meer meedoen. Dat vind ik jammer en onnodig.

  2. Mezzadra

   Dit werd, beste Angelus, door wijlen minister Vogelaar ook terecht opgemerkt: als een miljoen Nederlanders moslim is volgt daar feitelijk uit dat onze cultuur ook islamitische kenmerken heeft.
   Dat Joods-christelijke is overigens ook een begrip dat betekenis verliest. Het aantal christenen in dit land loopt rap terug en weinig Joden praktiseren nog de Joodse religie.

   1. Rechtsaf

    mezzadra is een Nedermoslim een echte islamverheerlijker en ped* rechtvaardiger

   2. Vlaswiek

    De aandoenlijke, hij hoopt dat ISIS blijft bestaan, heeft zijn digitale boertje weer gelaten.

   3. just saying

    Vogelaar was knettergek, het was heel verstandig van haar om een einde aan haar leven te maken.

   4. Angelus pacis

    Als een miljoen Nederlanders het nazisme aanhangt volgt daar feitelijk uit dat onze cultuur ook fascistische kenmerken heeft. Dat vindt niemand oké……..De nazi’s hebben bijgedragen aan technologische ontwikkelingen waar we vandaag de dag nog profijt hebben. Horen we niemand over…….

    1. Rechtsaf

     straalmotoren, snelwegen, volkswagen, de EU, (Hitler zou zich om hebben gedraaid in zijn graf met wat er nu gaande is)

 20. Timber

  Baudet heeft gelijk. Laat Ozturk eerst maar toegeven dat de Armeense genocide heeft plaats gevonden.

 21. Flip Flipt

  Osturkie Osturkie ,6jaar hier 5 jaar daar 7 jaar dit en nog geen normale nederlandse zin kunnen uitspreken……..Foei

  1. Piet51

   @Flip Flipt
   Ik heb niet zoveel met Öztürk, maar op slecht Nederlands heb ik hem nog nooit kunnen betrappen. Of je moet zijn licht Limburgse accent bedoelen, maar daar zijn er meer van in de Tweede Kamer. Hij is dan ook al vanaf zijn derde in Nederland.

   1. Top

    Dan moet je toch echt eens naar de audicien, voor een versterkertje in je oren. En ga gelijk even langs een goede psychiater, het is echt tijd voor je. #Onrendabele.

    1. Piet51

     @Top
     Maar geef dan eens voorbeelden uit zijn presentatie. Ik heb ze echt niet gehoord.

  2. Mezzadra

   @Flip Flipt,

   De komma plaats je voor de spatie en Nederlands is met een hoofdletter.

   Ik denk niet dat Özturk dergelijke taalfouten zou maken.

   1. Rechtsaf

    We zullen Taal nazi mezzadra’s voutjes even op een rijtje zetten

    – lkasterlijk (hulpverleners-hebben-ook-het-seksbeest-uitgehangen-in-syrie-de-vn-was-van-alles-op-de-hoogte)
    – meer aandacht voor leidt tot (lekker-puh-staatsomroep-pvv-leider-wilders-zegt-radio-onzin-debat-bij-de-nos-af)
    – onerzoek (geert-wilders-maakt-links-nederland-gek-draagt-russisch-nederlandse-vriendschapsspeld)
    – Laten we hopen dat de keizer (i.p.v. kiezer) (geert-wilders-maakt-links-nederland-gek-draagt-russisch-nederlandse-vriendschapsspeld)
    – dona=teur (er-is-wel-degelijk-nederlands-belastinggeld-gegaan-naar-seksfeesten-oxfam)
    – blijhken (geert-wilders-maakt-links-nederland-gek-draagt-russisch-nederlandse-vriendschapsspeld)
    – heenkijkt (baudet-krijgt-nul-op-rekest-om-gaat-ollongren-niet-vervolgen-voor-smaad-en-laster)
    – ondermeer (baudet-krijgt-nul-op-rekest-om-gaat-ollongren-niet-vervolgen-voor-smaad-en-laster)
    – Mar (wilders-vecht-terug-tegen-nepnieuws-dat-nabestaanden-mh17-boos-op-hem-zijn-vanwege-zijn-reis-naar-rusland)
    – voellering (baudet-het-links-rechts-denken-is-achterhaald-gaat-nu-om-identiteit-soevereiniteit-en-directe-democratie-vs-bestuurlijke-elites)
    – achterstandgroepen (baudet-het-links-rechts-denken-is-achterhaald-gaat-nu-om-identiteit-soevereiniteit-en-directe-democratie-vs-bestuurlijke-elites)
    – Waarachijnlijk (salon-socialist-twan-huys-verlaat-de-npo-om-bijna-een-miljoen-te-verdienen-bij-rtl)
    – noet (salon-socialist-twan-huys-verlaat-de-npo-om-bijna-een-miljoen-te-verdienen-bij-rtl)
    – likt (i.p.v. lijkt) (yernaz-ramautarsing-fvd-wordt-neergehaald-door-de-volkskrant-en-de-telegraaf-om-een-puberale-groepsapp)
    – een een (dubbel) (pechtold-ambieert-een-baan-als-cabaretier-nee-joh-d66-is-juist-hartstikke-voor-referenda)
    – Hetgenuanceerde (pechtold-ambieert-een-baan-als-cabaretier-nee-joh-d66-is-juist-hartstikke-voor-referenda)
    – beweerdt (pechtold-ambieert-een-baan-als-cabaretier-nee-joh-d66-is-juist-hartstikke-voor-referenda)
    – beel (d66-wethouder-pakt-hooivork-erbij-ik-ben-enorm-teleurgesteld-in-de-partij-over-de-wijze-waarop-het-referendum-om-zeep-is-geholpen)
    – coor (walgelijke-pechtold-is-een-trieste-leugenaar-d66-keerde-zich-vorig-jaar-al-tegen-het-bindend-referendum)
    – maleise (/stem-denk-bij-gemeenteraadsverkiezingen-aldus-stemadvies-van-salafistische-haatprediker-uit-utrecht)
    – meerdere kern : (video-wierd-duk-grijpt-pechtold-bij-de-lurven-d66-zegt-dingen-over-fvd-die-grenzen-aan-opruiing)
    – polieke : (baudet-weigert-in-debat-te-gaan-met-pechtold-probeert-sluipmoord-te-plegen-op-fvd-we-zijn-klaar-met-beschuldigingen-racisme)
    – tamnelijk onnozele anier : (euthanasiestijging-van-8-procent-in-2017-elk-jaar-meer-aanvragen-door-gewenning-een-zorgelijke-trend)
    – doe (had doet moeten zijn) : (laffe-sylvana-simons-wil-niet-in-debat-met-annabel-nanninga-beschuldigt-de-fvd-vrouw-van-hebben-fascistoide-ideologie)
    – elkje(vvd-wil-bijstandstrekkers-aanpakken-aan-het-werk-of-leren-anders-geen-uitkering)
    – worst i.p.v. wordt (europese-unie-vraagt-trump-om-vrijwaring-van-tariefsverhogingen-op-staal-en-aluminium)
    – De discussie die hier gevoerd worden (video-ook-binnen-allochtone-groepen-in-de-samenleving-woedt-een-discussie-over-het-multiculturalisme)
    – terk (jesse-klaver-vindt-samenwerking-met-islamistische-koekwausen-van-nida-helemaal-top-een-goed-idee)
    – beseffen zich (marxistisch-groenlinks-komt-met-wet-om-ing-graaiers-aan-te-pakken)
    – onzer i.p.v. onze (sid-lukkassen-door-de-emotionele-migratiediscussie-worden-er-geen-rationele-besluiten-genomen)
    – te triest voor worden (het-echte-nieuws-uit-amsterdam-is-de-totale-teloorgang-van-d66)
    – op ter strijken. (gefaalde-sp-leider-emile-roemer-krijgt-van-partijkartel-burgermeesterschap-heerlen-cadeau)
    – als welke (filmpje-pechtold-vindt-pechtold-een-onverantwoordelijke-kloothommel)
    – trancedente (gewoon-in-nederland-echtpaar-dat-ex-moslims-over-het-christendom-leert-dagelijks-met-de-dood-bedreigd)
    – terzake (gewoon-in-nederland-echtpaar-dat-ex-moslims-over-het-christendom-leert-dagelijks-met-de-dood-bedreigd)
    – alledrie (gewoon-in-nederland-echtpaar-dat-ex-moslims-over-het-christendom-leert-dagelijks-met-de-dood-bedreigd)
    – christen-democratie (gewoon-in-nederland-echtpaar-dat-ex-moslims-over-het-christendom-leert-dagelijks-met-de-dood-bedreigd)
    – grafisch i.p.v. gratis (filmpje-sympathieke-actie-wilders-richt-stichting-op-om-arme-mensen-te-helpen-met-ziektekosten-van-huisdieren)
    – Vrijheidheid (de-pvv-is-weer-helemaal-zichzelf-zendt-video-met-keiharde-islamkritiek-van-drie-minuten-uit-op-publieke-omroep)
    – popging (slotpeiling-sleepwetreferendum-53-gaat-morgen-voor-de-wet-stemmen/)
    – Lagten (belachelijk-leefbaar-rotterdam-is-tegen-ondernemerschap-allochtonen-er-moet-een-stop-komen-op-niet-westerse-winkels)
    – dillettant (europese-unie-china-rusland-en-vs-breek-alsjeblieft-de-wereldorde-niet-op)
    – Dat blijkt mee gevallen (trump-reageert-op-helsinki-ontmoeting-met-poetin)
    – Colege (signalement-van-man-die-rotterdamse-jonge-vrouw-verkrachtte-bekend-donker-getint)
    – strijd met weten Grondwet. (wilders-grijpt-man-bij-de-lurven-die-wil-dat-alle-moslims-ter-wereld-de-pvv-leider-ophangen-zeker-niet-idioot)
    – Ik denk dat Minister zich een hoedje schrikt (dappere-advocaat-dagvaardt-de-minister-wegens-fietsterreur-in-amsterdam-ik-sla-ze-met-een-end-hout)
    – schrijft je (ghanese-vader-stopt-gember-in-anus-en-vagina-van-zn-dochter-100-uur-taakstraf-want-zielig)
    – De exhtgenoot (geen-onderzoek-naar-verkrachting-ontvoering-en-bedreigingen-richting-willie-dille)
    – onkerkelijk (progressieve-hervormingsdrift-van-tunesische-president-stuit-op-verzet-van-vrouwen)
    – weinig zin keer heeft. (wilders-steunt-volmondig-oproep-van-marokkaanse-koning-aan-marokkaanse-nederlanders-om-terug-te-keren-doen)
    – dividentaffaire (fvd-en-pvv-op-winst-in-peiling-de-hond-rutte-maakt-coalitiepartners-d66-en-cda-kapot)
    – demonstratievriheid. (peter-r-de-vries-cartoonwedstrijd-wilders-valt-buiten-vrijheid-van-meningsuiting-is-haatzaaien-en-provoceren)
    – Daarna gaan wel eens een keer kijken (steven-bannon-komt-met-europese-populistenvereniging-the-movement-lega-nord-heeft-zich-al-aangesloten)
    – gelobale (erik-van-muiswinkel-ik-emigreer-naar-uruguay-als-thierry-populairdere-voornaam-wordt-dan-mohammed)
    – ideen (israelische-gemeenschappen-he-le-maal-klaar-met-geweld-blokkeren-kerem-shalom)

    1. Piet51

     @Rechtsaf
     Ben je wel helemaal lekker? Hoeveel tijd heeft dit lijstje je gekost, ook als je het voortdurend hebt bijgehouden en denk je dat ook maar iemand met gezonde interesses dit gaat lezen? Heb je echt niets zinnigers te doen?

     Maar veel erger is, dat je het signaal van Mezzadra niet hebt begrepen en op dat onbegrip nu je onzinnige reactie plaatst. Het lijkt mij, dat Mezzadra de bijdrage van “Flip Flipt” die vooral bestond uit een niet-onderbouwd oordeel over de kwaliteit van het Nederlands van Öztürk, vergelijkt met het perfecte Nederlands van Öztürk.

     1. Rechtsaf

      Oh maar ik vind jouw mening helemaal niet belangrijk, veel erger vind ik, is dat pietje een ped*fiel faciliteert

    2. hansishier

     +100 hahahaha, geniaal!!!

 22. Michael

  Wat een onzinnige bijdrage van Baudet, met zijn “ons land” en “ons beschuldigen”. Wat wil hij nou zeggen? Hij legt Ozturk woorden in de mond die hij helemaal niet heedt gezegd. Hij wil volgens mij alleen maar Ozturk in een hokje duwen met flauwe vragen en debattechniekjes. Die Ozturk is trouwens ook een waardeloze debater. Wat een algeheel waardeloos niveau in het parlement.

  1. Maurits Dekker

   U zult het ook vast met mij eens zijn dat ons parlement veel beter af is zonder die fascistoïde Turken.

   1. Vlaswiek

    De islam in Nederland dient geëlimineerd te worden, het is een staatsgevaarlijke ideologie.

 23. Flip Flipt

  Mezzadra, Als deze gasten zo nederlands zijn waarom zijn ze er dan voor dat je wel over de moskee mag demonstreren maar niet in de buurt ervan terwijl ze dat wel goed vinden tijdens het sinterklaasfeest? voorkeur voor hun eigen geloof dus waar totaal niets Nederlands aan is.

 24. Heras

  Denk blijft een walgelijke partij.
  De meeste mensen vinden het jammer dat de democratie in nederland, zo misbruikt wordt door deze partij.
  Ze doen niets anders dan nederlanders framen.
  Ga terug naar turkije ‘denk’.

  1. Rechtsaf

   ++++++

 25. Heras

  En ik ben blij met Baudet. Hij heeft volkomen gelijk door te zeggen dat het ‘ons land’ is.
  Veel nederlanders willen geen islam, het hoort hier niet.
  Juist door de islam te introduceren, is het land verworden tot een gewelddadige staat.

  1. Rechtsaf

   Wat je ook hoorde was dat usturk de islam claimde als onderdeel van Nederland

 26. Michael M

  Het probleem van Öztürk en Kuzu is: Zij voelen zich 100% turk en geen procentje Nederlander. Ze verdedigen alles. Ook keuren ze 100% alles goed wat Erdogan uitvoert in Turkije. Kortom, kijk maar eens goed op YouTube naar debatten van DENK van de afgelopen jaren en daarin valt het je meteen op dat alles slecht is in Nederland en dat iedereen discrimineert. Ze geven eigenlijk al aan totaal géén enkele binding met Nederland te hebben en te willen. Wel 8500 euro per maand opstrijken aan salaris en vervolgens volkeren tegen elkaar opzetten. Wat een vreselijke rampzalige zielen zijn dat !!!

 27. Michael M

  Mezzadra is onze Noppen. Had een betere gebruikersnaam verzonnen. Ga nooit in op zijn berichten. Vergeet die Noppen. Hij denkt de wereldverbeteraar te zijn en snapt geen enkele thema. !!!!

  1. Vlaswiek

   In gesprek gaan met verbale diarree is inderdaad zonde van je energie. De aandoenlijke vindt hier zeven dagen per week en veertien uur per dag manieren om zijn drek te spuien, vooral omdat er mensen zijn die met hem in gesprek gaan.

   De afgelopen 15 jaar en talloze bans hebben bewezen dat dit volstrekt kansloos is, de aandoenlijke gaat gebukt onder psychische en ongeneeslijke aandoeningen. Zonde om daar tijd aan te besteden, zelfs de doktoren hebben het opgegeven.

 28. fusilier

  Turken de betere Nederlanders ? Loop maar eens een dagje mee in een willekeurige gevangenis,daar stikt het van de Turken.

 29. merlot

  Niets van wat deze muppet zegt heeft hij zelf bedacht, want hij is te stom om te poepen. Alles komt uit de koker van links (zeker die absurde vergelijking met de jaren 30) en daar maken dit soort nep-nederlanders graag gebruik van.

 30. Eertienator

  @mezzadra Baudet spreekt in het debat in termen van ‘ons’ en ‘jullie’, en dat is precies het probleem. Die polariserende manier, waarin hij allochtonen neerzet als minderwaardig en niet-Nederlands, is zeer kwalijk.

  Ozturk en zijn collega’s van denk doen precies hetzelfde over ons Nederlanders is voor mij een geval van wie de bal kaatst

  1. just saying

   Allochtonen zijn toch ook minderwaardig en niet Nederlands, wat is er mis met gewoon de waarheid aan te kaarten?

   1. Piet51

    @just saying
    “Allochtonen zijn toch ook minderwaardig”. Ik neem aan, dat je met de term allochtonen ook echt de allochtonen in de volle breedte bedoelt? Dus ook Amerikanen, Belgen, Britten, Duitsers, Israëliërs, Italianen, Spanjaarden, Japanners, Chinezen. Alle niet-Nederlanders dus eigenlijk. Klopt dat?

    1. Rechtsaf

     Uiteraard begrijpt pietje wel de strekking maar doet pietje net alsof hij achterlijk is..

  2. Rechtsaf

   @eikeltenator dat doen allochtonen zelf, Baudet spreekt over ons en usturk plaatst zichzelf buiten deze discussie door te stellen dat het niet over hem zou gaan

 31. Maurits Dekker

  De dag dat de DENK-Turken het zo bont maken dat ze, met geweld, uit de 2e-kamer moeten worden verwijderd is niet ver meer.
  Op die dag zal ik mij een dubbele oranjebitter inschenken en de Nederlandse vlag uitsteken.

  Erdoğan ise bir savaş suçlusu.

  1. Piet51

   @Maurits Dekker
   Zo zie ik het veel vaker. Men scheldt en tiert in de richting van andersdenkenden, onder meer op DDS, men dreigt en bedreigt. Maar als het er op aan komt, blijft het bij een borreltje en de vlag uit. Anderen mogen het opknappen. Ben je niet bang, dat het zo helemaal niets wordt met extreem-rechts?

   1. Rechtsaf

    Je zou Turken, Marokkanen moslims eens moeten horen over Nederland of de KOZP debielen over andersdenkende, sterker nog, je zou mezzadra, EU dickje, beukhol, wathcer eens moeten horen over andersdenkenden, dit zijn de bekrompen denkende

 32. Response

  Keer op keer blijkt weer dat de dracula’s van DENK niet in NL thuishoren. Achterbakse ordinaire hypocriete mannetjes die niets met NL hebben. Zonde van het belastinggeld.

 33. tailgunner

  Aangezien ik de redactie niet op een andere manier kan bereiken: Beste Teunis Dokter, beste Tim Engelbart. Met veel plezier lees ik jullie stukken en de reacties. Het is mooi dat je hier ook je mening kan neerzetten en eventueel met gelijk- of ongelijk gestemden kunt discussiëren. Dit wordt door velen gewaardeerd denk ik zo.

  Echter, het trollen festijn loopt hier nogal uit de klauwen. Ik kan ze simpel herkennen aan hun oubollige manier van schrijven. Het ligt er namelijk érg dik op dat ze lopen te trollen. Je bent blind als je dat niet herkend. Ik kan ze daarom ook negeren. Gaan ze vanzelf weg.

  Helaas erger ik me nog veel meer aan figuren die donders goed weten dat ze met een trol te maken hebben en gewoon de boel lopen te verstieren door op elke trol te reageren met onnozele opmerkingen of gescheld. Dat gaat dan over en weer. Blijkbaar krijgen ze daar misschien wel een erectie van of denken ze dat het goed is voor hun verwrongen zelfbeeld, maar ik kan er niet om lachen.

  Ik heb het lang aangezien en geprobeerd om over dit soort gescheld en idiote opmerkingen heen te lezen, maar het gescroll is soms geen doen meer. Dit geeft een enorme vervuiling hier. Ik kijk het nog wel even aan maar als u er geen enkele moeite voor doet om dit soort figuren een ban te geven of desnoods een mod aan te stellen dan heb ik het wel gezien hier.

 34. Michael M

  Mezzadra, Noppen stond beter als Nickname. U verbetert echt iedereen. Blijft veel tijd over zonder een baan.

  1. Vlaswiek

   Iedere reactie op de aandoenlijke zorgt ervoor dat hij kan blijven bestaan en kan blijven doorgaan met het ondermijnen en frustreren van deze nieuwssite. Negeren en etaleren van de aandoenlijke en zijn supporters is de enige aanpak en oplossing om dit gedrag te doorbreken.

 35. wietordok

  In Limburg,

  de naam van de provincie sinds onze onahankelijkheid is
  uitgewist uit de Nederlandse geschiedenis boeken na oorlogen,
  onderdrukking en belasting door onze ras echte mede Nederlanders de Hollanders,

  kreeg ik echter de bijnaam “de Hollander”.

  Dat kwam omdat wij thuis A.B.N. spraken en niet het lokale dialect.
  Buiten’s huis sprak ik dus Nederlands.

  In militaire dienst kreeg ik de bijnaam “Limbo”, omdat ik met een zachte G sprak.

  Mijn zoon spreekt géén Nederlands en spreekt de taal van zijn geboorteland.
  Ik hoor géén verschil met een andere ras echte burger van dat land.

  Als ik nu naar deze turk luister, is het al te duidelijk dat deze turk , misschien danwel in
  Nederland geboren, géén ras echte Nederlander is.

  Hij spreekt als een turk Nederlands. Met een turken accent.

  Waarschijnlijk is Nederlands zijn tweede taal en turks zijn dagelijkse en voertaal.

  Dat is mij al eerder opgevallen bij in Nederland geboren turken.

  1. Rechtsaf

   Limburg noemt men ook wel Limbabwe 🙂

   1. wietordok

    @rechtsaf

    Deze heb ik al lang niet meer gehoord.
    Det werkte duidelijk op mijn lachspieren.

    Na terugkeer uit de oorlog (negentiger jaren, vorige eeuw).
    werd ik uit huis gezet, (een huurachterstand van enkele maanden)

    Ik zwerfde ik door Drente en kreeg een lift van een niet Nederlander.

    In gesprek, vroeg naar zijn herkomst, of herkomst van zijn ouders, en hij antwoorde, ik ben een turk.
    Ik keek hem nog eens goed aan, en antwoorde, U heeft niet een kop als een turk.

    Toen antwoorde hij, ik ben eigelijk een Kurd. Ken je de Kurden?

    Ik antwoorde vaag ja, en refereerde naar mijn vage kennis. Een uit elkaar verdreven volk, zonder land.
    Ik vond ook dat Kurden recht op eigen grondgebied hadden als volk en ras.

    Ik ben mijn jeugd doorgebracht binnen een turken enclave in Nederland.
    Ik ken de opa’s en omas, hun ouders bij mij in de klas, mijn leeftijds genoten.

    Ik heb ze zien liegen, de eerste leugens.

 36. Kristalix

  Tis ook geen partij natuurlijk, Turk tegen Nederlander debatteren. Het intellect van Turk is van het niveau schapenneuker en rubberlaarzen tegen iemand die nog opleiding heeft genoten.

  Turken ontkennen genocide. Dat is alleen omdat ze geen flauw idee of benul hebben wat het woord aan betekenis heeft. Genocide ging overigens verder in Syrie. De Koerden weten daar alles van.

  Erdogan zelf is gaan haar beter. De blik in zijn ogen geeft weer dattie nog schapen stront aan zijn pikkie heeft. 2e kamer Turk die denkt in debat te gaan is het werkelijke verlengstuk hiervan.

 37. Sharktyricon

  Wat een vertoning is dit debat, over en weer worden ouwe koeien uit de sloot getrokken en ongefundeerde opmerkingen geplaatst. De 1 beschuldigd de ander van waar hij zichzelf schuldig aan maakt, klassiek geval van pot verwijt de ketel. Het zal hier voor de clicks natuurlijk een goede zet zijn, maar als dit debat 1 ding aantoont is dat beide debaters een zware onvoldoende verdienen.

 38. rujoleki

  Beste Nederlanders bent u al lid geworden van ON?
  Wel doen hoor voor een rechts geluid.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.