Kijk: DENK’er Farid Azarkan neemt bijbaantje in snackbar met naam die middelvinger naar Nederland is

Opnieuw laat DENK een gelegenheid om heel Nederland te schofferen niet onbenut. Ditmaal door een filmpje te maken in een snackbar die luistert naar de naam ‘Double Dutch‘. Onschuldig? Zeker niet: het is een beledigende term die is uitgevonden om aan te geven hoe ongelooflijk dom de Nederlanders al dan niet zouden zijn.

Kennelijk begint het werk in de Tweede Kamer te vervelen en zoeken de heren DENK’ers afleiding. Tunahan Kuzu gaat bijbeunen als taxichauffeur, en Farid Azarkan neemt een baantje in een snackbar. En alles wordt – zoals het DENK betaamt – uiteraard tot kunstig geknipte video’s vermalen. In de hoop de volgende keer wél de kiesdrempel te halen.

Maar zelfs met die nieuwe filmpjes kan DENK het weer niet laten om ons land onderuit te schoffelen. Zo is in de video van Kuzu als taximan te zien dat hij zijn gast uitgebreid laat vertellen over de zogenaamde verschrikkingen van het racistische Nederland. En Farid Azarkan? Die werkt bij een frituurtent genaamd Double Dutch. En dat is een uiterst beledigende naam, getuige de herkomst van die term. Aldus phrases.org:

“The Anglo-Dutch wars of the 17th and 18th centuries were acrimonious even by the usual standards of war. Following the conflicts the English came to hold the Dutch in very low regard and as a consequence there are numerous English phrases which portray them in an unflattering light, often as skinflints or drunkards. The common strand in all of these disparaging ‘Dutch’ expressions is that anything Dutch is the opposite of what it ought to be. Added to that list is ‘double Dutch’.”

Het gezaghebbende woordenboek Merriam Webster houdt de betekenis van double Dutch opunintelligible language,” alsof we een soort brabbelende apen zijn.

In het geval van iedere andere politicus zou je zeggen: ach, vast een hiaat in hun kennis over de oorlogsgeschiedenis van Engeland en Nederland. Maar met DENK weet je het tenminste zeker: dit is bewust uitgekozen om de autochtone bevolking van dit land zo hard mogelijk tegen de schenen te trappen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Mar

  Even op Google kijken

  Grand café Double Dutch in Barendrecht
  Snackbar Double Dutch in Amsterdam
  Deze is het grappigst: school Double Dutch in Haarlem (Nederlands voor hogeropgeleiden), ook inburgeringscursus te volgen.

 2. ikweetwatikwil

  Als iemand met zijn volle verstand zoiets doet kun je er iets van DENKEN, maar denk weet niet beter. Komen uit Noord Afrika. Tja.

 3. Bosche draak

  Denk niet dat die idioten dat zelf ook in de gaten hadden, staan nou niet echt bekent om hun slimheid wel?

 4. Jack Flash

  Ach, “Dutch Threath” was ook wel een leuke naam geweest.

 5. C.A.Barstow

  Al zou ik voor de rest van mijn leven gratis in die snackbar mogen eten
  ik zou eerder het onkruid tussen de stoeptegels vandaan eten.

  Farid Azarkan, ook zo’n verachtelijke islamiet.

  Stem FvD/PVV

  1. Sharktyricon

   Serieus!? Als bij1 iets aanhaalt wat 2 eeuwen geleden gebeurt is valt DDS erover en spreken ze schande en nu je zelf iets kunt aangrijpen wat denk zou doen is het ook een schande!? Wat een bagger, de pot verwijt de ketel dat ie zwart (wat een woordkeuze he) ziet

 6. ZiggyStardust

  Dominos pizza had vroeger ook de pizza genaamd double dutch die hier in Nederland verkocht werd. Gaan we ons nu net zo gekwetst voelen als kozp of zo? Doe ff normaal. We zijn geen sjw’ers. Het lijkt mij toch dat wij hier boven staan. Je beledigd voelen is nog steeds een keuze.

 7. Siemien

  Dubbel paspoort…

 8. debontereus

  @ziggy
  Precies wat je zegt .
  Aangezien links zich nogal snel beledigd of sterker gekwetst voelt moet het godganse land het dan ontgelden.
  Zo ineens is de wereld te klein en iedereen moet de linkse gedachtengang volgen of je nou wil of niet .dit is precies waar het land aan kapot gaat . Alles moet onder het linkse vergrootglas .

 9. Heras

  Nou, dit zal wel na een maand voorbij zijn. In een snackbar moet je hard werken en krijg je niet betaald voor ‘het kakelen’.
  Kijken hoe lang kwik en kwek het volhouden.

 10. DidiMadloba

  “Double Dutch” staat gewoon voor “onzin”.
  De Engelsen hebben wel meer denigrerende uitdrukkingen waar het woord “Dutch” in voorkomt. Zoals “Dutch courage”: alcoholische drank en mensen “moed” geeft. Hier https://www.improveyourbusinessenglish.nl/uitdrukkingen-over-the-dutch/ vind je nog veel meer uitdrukkingen.

  Achtergrond dat de Britten vaak vernederd zijn door slimme Hollanders die met hun kleine landje toch maar een enorm koloniaal imperium opbouwden. Het zal ook wel een rol spelen dat de Hollandse taal op Britten overkomt als “throat disease” (keelziekte). Zoals de Belgenmoppen van weleer voortkomen uit het feit dat het Vlaams in onze oren zo dom klinkt.

  1. Trude Herr

   Duits komt vaak als schreeuwerig over. Toch in de muziek gooit het hoge ogen. Helene Fischer is een voorbeeld. Vergeet ook Nena niet. Nederlands talige muziek klinkt de buitenlander als alien onbegrijpelijke klanken keur.

   1. Seneca

    @trude herr
    ook jouw reacties klinken als alien onzin.

    1. Mieremet

     Trude Herr, alias Mezzadramner. Alias nog veel meer trollen

 11. Joop Klepzeikert

  Ieder normaal land had dat DENK tuig al lang het land uit geflikkerd. Alleen in Nederland mogen en kunnen dat soort terroristen volledig ongestraft hun gang blijven gaan.

  1. Pauline Kummer

   Democratie @Dik. De kiezer kiest zijn vertegenwoordier. Of dat nu Denk is of FvD daar moet u het meedoen. Er zomaar “uitflickeren” gaat niet.

   1. Joop Klepzeikert

    @Pailine Kmer: Mijn naam is niet Dik, maar Joop. Dom wezen.
    In een democratie mogen alleen mensen die iets bijdragen stemmen. Socialisten en andere terroristische parasieten dus niet.

 12. musicmaniac

  Double Dutch betekent ook touwtje springen met twee touwen. Ook discriminerend, mits het een bruin en een wit touw is. LOL!

 13. Gerlos

  Addergebroet zijn die malloten van DENK.

 14. Jynx

  Klootzak!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.