Lachertje! Half jaartje cel wegens trainen voor terreuraanslag

Een jaar cel, waarvan de helft voorwaardelijk, wegens het trainen voor een terreuraanslag. Dat zal de twee ‘Brabantse’ broers een lesje leren. Wat een daadkrachtig optreden van het Nederlandse rechtssysteem!

Souliman (31) en Khalid A. (27) zaten in jihadistische chatgroepen, zijn IS-aanhangers, hadden handleidingen voor het maken van bommen én hadden connecties met een opgepakte terrorist. Het enige probleem? Concrete plannen hadden ze nog niet en dus was er ook nog geen materiaal ingekocht.

In het artikel wordt duidelijk dat de AIVD en het Openbaar Ministerie informatie met elkaar deelden over de twee broers. Met andere woorden: ze verschenen op de radar. Maar waar verder geen verontwaardiging over wordt geuit (of überhaupt informatie over wordt gegeven) is het feit dat zij voor slechts een half jaar de cel in gaan.

Het lijkt mij toch echt véél beter als ze strakker in de gaten zouden worden gehouden zodat ze wél concrete plannen hadden ontwikkeld en dicht bij het in elkaar knutselen van een bom waren geweest. Dan was de celstraf namelijk vele malen hoger geweest en heeft de celstraf ook daadwerkelijk zin. Wat er nu dreigt te gebeuren is dat beide broers alleen maar bozer worden op de maatschappij en zodra ze vrij zijn zo snel mogelijk uit beeld proberen te verdwijnen. Het is dan maar een kwestie van tijd voor ze ergens opduiken en heel veel schade zouden kunnen aanrichten. Flink gestuntel van het Nederlandse rechtssysteem dus!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. Bolkestein

  Een rechterlijke vrijbrief om ermee weg te kunnen komen. Waarvan akte.

 2. Jumping

  Links maakt Nederland kapot.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Sluit de grenzen en alle criminele gelukszoekers, direct het land uit.

  Stop met de EU in deze vorm.

  NEXIT.

 3. hans-e-pans

  Binnenkort zullen deze trainingen misschien wel hier gehouden worden, als dat al niet gebeurd. Met gratis spaarzegels.

 4. Control

  Die worden natuurlijk ook ingetrokken na een foei-foei gesprekje want ja de Brabantse broers zijn zo zielig..

 5. Jack Flash

  Ja,echte Brabanders aan die namen te zien.Tjonge jonge wat een land is dit.

 6. Joop Klepzeikert

  Waren het blanke Nederlanders die trainde voor een aanslag op moslimtuig hadden ze minstens levenslang gekregen. De Nederlandse D66 imbecielen die zich ‘rechter’ mogen noemen vormen een steeds groter gevaar voor de samenleving.
  In een normaal land worden dat soort linkse imbecielen die zich voor ‘rechter’ uitgeven met een rotgang uit hun ambt ontzet en in een gevangenis opgesloten, wegens landverraad en het land in gevaar brengen.

  1. DidiMadloba

   Klepzeikert, je doet je naam eer aan.
   Rechters moeten kun vonnissen en arresten tot in detail motiveren. Hebben ze geen goede argumenten voor hun beslissing, dan staat de weg naar hoger beroep en cassatie open. En als er dan ook een “D66” officier van justitie zit die het niet nodig vindt om in beroep te gaan, en daar geen goede argumenten voor heeft? Dan kan de Minister de Officier van Justitie een aanwijzing geven, zoals we weten sinds het laatste Wilders-proces. Anders dan veel mensen dachten mag dat namelijk, want het staat in de wet.

   Het het nazi-wetboek van strafrecht stond dat “voorts alles strafbaar is wat tegen het nationaal-socialistische gedachtegoed indruist.” Daarom staat sinds 1950 in het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (in art. 7) dat geen straf mag worden gegeven zonder wet. De burger moet namelijk precies kunnen weten wat hij niet mag doen. Als dat niet het geval is liggen – jawel – politieke processen op de loer.

   1. Joop Klepzeikert

    @Trol Didi: ik ben opgehouden met lezen bij “Rechters moeten kun vonnissen en arresten tot in detail motiveren”.
    Daarmee toon je aan dat je totaaldebiel en onwetend bent.
    Zulke onzin niet tegen een bedrijfsjurist gaan vertellen. Dombo.

 7. DidiMadloba

  DDS geeft de voorkeur aan het keiharde Sharia-strafrecht.
  In de westerse wereld straffen we mensen die iets misdaan hebben. Geen Gedankenpolizei: je mag denken wat je wilt.
  Toen een jaar of twintig geleden voorbereiding van zware misdrijven strafbaar werd gesteld waren er al twijfels. En toen ging het nog niet zo over terrorisme. Hoe bewijst je dat iemand stellig van plan was iets heel ergs te doen?

  Als we de rechtsstaat proberen te redden door de rechtsstaat even opzij te zetten zijn we averechts bezig.

  1. Joshuak

   Dikkie onzin natuurlijk maar dat boeit je niet.

   En terroristisch steun geven zoals ze al meerdere keren hebben gedaan is voor mij genoeg om ze de rest van hun leven op te sluiten..

   Het probleem is dat de straffen in Nederland gewoon idioot laag zijn.. En ligt de focus op de verkeerde dingen.. Alles op reïntegratie van criminelen en terroristen. Dat is het doel van Nederlands justitie..

   Terwijl dat juist na nationale veiligheid en rechtvaardigheid gevoel onder de slachtoffers hoort te komen onder een goed functionerende systeem.

   1. Pauline Kummer

    In Chili ging of gaat dat anders neem ik aan. U hebt nog even de tijd om van de democratie te genieten.

 8. Veteraan

  Schandalig.
  De komende decennia gaat dit miljoenen kosten aan in de gaten houden van dit tuig en uiteindelijk ontploffen ze toch een keer onverwacht.
  In de tussentijd houden ze zich bezig met het bestelen en misbruiken van autochtonen omdat dit door hun islam wordt aangemoedigd.
  Waarom geen doodstraf mensen, er lopen al zoveel van die terroristen rond hier.
  Ik wil de trekker wel overhalen hoor.

 9. Jack Flash

  Des te meer reden om de wet voor dit soort verdachten met “migratieachtergrondgedachten”
  te wijzigen en desbetreffende straffen
  “aan te passen” (sharia)

 10. jan1

  Dit en andere zaken?
  Nu ook dat van Israël?
  De rechtbank doet wel haar best om het respect te behouden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.