Lichtgeraakte SJW-wappies: ‘De Universiteit Leiden houdt racisme in stand!’

Ja hoor, jongens. We hebben weer eens een racistisch bolwerk in dit land opgespoord. Nee, het is niet de zuipkeet waar neonazi’s hun WW-uitkering in gerstennat komen opzetten. Ook niet over hotels waar etentjes met Jared Taylor worden georganiseerd. Nee, het nieuwste keihard racistische bolwerk is de Universiteit Leiden. Een student en een docent van de onderwijsinstelling janken heel wat af over die nieuwste ontdekking in het NRC Handelsblad.

Tegenwoordig is alles maar racisme. Zwarte Piet? Kolonialisme. Jan Roos? Fascist. Thierry Baudet? Rassenhater. Pleisters? Zelfs die leggen een schrijnend gebrek aan diversiteit aan de dag. En nu is ook nog eens ontdekt wat de bron van alle ellende is: de Universiteit Leiden. Of zoals VARA-blog Joop.nl het ooit in een bijna satirisch artikel omschreef: ‘Leids radicaliseringsbolwerk.’

Grappig? Dat denk je ja. Maar dit soort radicale kooks zijn bloedserioes over al hun alarmistische aantijgingen. Zoals dus ook Sanne-Louise de Bruin en Bram Ieven van de Universiteit Leiden. In het NRC Handelsblad luiden ze de noodklok over de racistische walm die de ooit door Willem van Oranje geopende onderwijsinstelling zou verspreiden:

“Geruggesteund door wereldleiders van bedenkelijk allooi zijn racisme, antisemitisme, seksisme en islamofobie volop aanwezig in onze samenleving. Hoe graag we als universitaire gemeenschap ook willen geloven dat we daarbuiten staan, het is niet waar. We werken vaak, bedoeld of onbedoeld, mee aan het reproduceren van ongelijkheid. Dat zie je alleen al aan het gebrek aan vrouwelijke bestuurders en de afwezigheid van promovendi met een migratieachtergrond.

We houden racisme in stand door niet snel en adequaat te handelen wanneer een probleem opduikt. ‘We zijn al een poosje met de betrokken studenten in gesprek’ is niet genoeg.”

We kunnen dus wel degelijk van een Leids radicaliseringsbolwerk spreken. Maar het zijn echter niet de radicaal-rechtsen, maar de linkse social justice warriors die steeds een beetje gekker worden.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Mezzadra

  In het artikel wordt weliswaar verwezen naar een incidentje in de Universiteit van Leiden maar verder wordt slechts gewezen op de academische gemeenschap als geheel.

  Nergens wordt beweerd dat de Universiteit van Leiden een racistisch bolwerk is. De strekking van het artikel slaat nergens op.

  1. Vlaswiek

   De aandoenlijke kan het niet, hij wil het niet en hij doet het ook niet.

 2. Duckday

  Wat zou je ander hebben verwacht

 3. DidiMadloba

  De Leidse universiteit is ooit opgericht door Willem de Zwijger zelf.

  Nu zit daar nep-professor Cliteur, die dreigt te worden opgevolgd door Thierry Baudet.

  Rechts radicaliseren is ook radicaliseren.

  1. Mezzadra

   Ik denk inderdaad dat ze in Leiden stevig in hun maag zitten met de alt-right hoogleraar Cliteur.

   1. Vlaswiek

    De aandoenlijke en P̟edo.

   2. Joop Klepzeikert

    @Trol met meer aliassen dan IQ: Ga nou niet net doen of jij kunt denken. Dat kun jij niet.

 4. Agios

  Als het allemaal niet zo treurig waas, zou je je werkelijk bescheuren over de voortschrijdende onbenulligheid in dit minuscule modderland. Neem nu de zin “We werken vaak, bedoeld of onbedoeld, mee aan het reproduceren van ongelijkheid. Dat zie je alleen al aan het gebrek aan vrouwelijke bestuurders en de afwezigheid van promovendi met een migratieachtergrond.” Gebrek aan vrouwelijke bestuurders…Wellicht zijn ze er niet of bij sollicitatie te licht bevonden? “De afwezigheid van promovendi met een migratieachtergrond.” Dat vind ik nu echt een leuke. Waarschijnlijk zijn ze nog te kort in ‘welkom,welkom in mijn land’ en verkeren daardoor op basisschoolniveau, groep 4? Of, ze zijn al heel lang in ‘mijn land’, maar hadden geen zin in studeren. Ja, ik noem maar enkele feiten. Misschien is het te overdenken om elke migrant meteen maar een bul te geven, alleen als om de reden dat het om een migrant gaat?

 5. van Urk

  Als deze begintekst van Hendrik Tollens op de manier geinterpreteerd wordt zoals het geschreven staat dan ben je een slechte student of docent. De achterliggende betekenis van deze tekst heeft niets met racisme te maken. Deze lied is geschreven als reactie op de Franse bezetting waarmee gedoeld wordt op iedereen (dus ook Nederlandse allochtonen) die zich als echte Nederlander gedraagt en niet met de vijand heult.

 6. Joop Klepzeikert

  Joh, hoe zou dat nou komen dat er ‘een gebrek’ aan vrouwelijke bestuurders en de afwezigheid van promovendi met een migratieachtergrond op een universiteit is?
  Vooral die met een migratieachtergrond, met gemiddeld een IQ wat 20-60 punten lager ligt dan bij ontwikkelde mensen, is zeer verbazingwekkend dat die in de minderheid zijn onder promovendi… Koekoek.
  Ik vraag me werkelijk af hoe dat linkse spul, met een gemiddeld IQ wat lager is dan dat van Somaliërs, tegenwoordig op een universiteit terecht kan komen. Hoeveel moet daarvoor betaald worden? Buiten het normale collegegeld om.

  1. Original NL

   Quote….Hoeveel moet daarvoor betaald worden? Buiten het normale collegegeld om…..
   Ze betalen door hun ziel aan links te verkopen…T-shirtje antifa en een potlood zijn genoeg.

  2. van Urk

   Zoals wat er in het Amsterdam museum rondloopt. Ze noemen zich curator maar lopen gewoon iedere dag te mierenneuken op schilderijen of andere museumstukken op zoek wat mogelijk “fout” kan zijn of wat er “ontbreekt” in onze geschiedenis.

   1. Joop Klepzeikert

    @van Urk: Ja, die museum wappies. Heel apart volk. Laat ze een ‘schilderij’ van de Ikea zien en ze komen met de grootste fantasie verhalen, alsof het heel bijzonder is.

    1. Mezzadra

     Joop kent het kunstwereldje, dat merk je direct.

     🙂

     1. Vlaswiek

      De aandoenlijke, hij koestert warme gevoelens voor kleine kinderen, heeft zijn digitale scheetje weer gelaten.

 7. Rud56

  “beetje gekker” Tim?
  Volkomen gestoord is beter op zijn plaats!

 8. Michael M

  Het gaat altíjd maar over islamofobie, racisme, antisemitisme, seksisme. Altijd maar iets verzinnen en een zondebok vinden uit pure verveling. Andersom zijn er ook moslims welke homo’s, ongelovigen en andersdenkenden verafschuwen en vinden dat er voor hen geen plek is. Dat kunt u fijn terugvinden in de leuke studieboeken van salafistische moslimscholen en daar hoor je geen enkele linkse ziel over. Dan zijn ze ineens Stekenblind en Oordoof. Waar blijf je dan Linksies?? Moeten ze niets van hebben. Weet U wat het probleem is? Een aantal van die linkse steuntrekkertjes, wereldverbeteraars dat alléén maar 1 kant kunnen opkijken. Het zijn veelal personen dat al te graag een emmer zout zou meenemen onderweg en op alles wat ze tegenkomen graag een korrel zout willen strooien. Puur uit verveling en zelfmedelij. Zelfs een oranje shirt is rasistisch. Waarschijnlijk hebben een paar linkse stakkers een virusje opgelopen dat zeer besmettelijk is. Een virus waarbij altijd maar 1 groep de schuld krijgt en de andere partij wel fouten maakt maar daar willen ze niets van weten. Ze leven en lopen 180 graden ondersteboven op hun schedelpannetje en haten zichzelf. Hebben een hekel aan alles wat met Nederland te maken heeft. Haten gevulde koeken tot de Volendamse molens. Zien zelfs het liefst de Nederlandse taal verdwijnen. Laat die zeurpieten een paar jaar in Iran wonen. Dan komen ze er vanzelf wel achter dat het met de mensenrechten in Europa beter gesteld is als daar. Waar gaan we heen met onze toekomst en een paar van die linkse doorgedraaide zoekende zoekende gekkies!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.