Lievv! PVV'er Dion Graus gaat zijn vriendin Marianne Thieme erg missen: 'We brachten links en rechts bij elkaar!'

Geen categorieokt 10 2019, 15:00
Ze is nog geen week weg uit de Tweede Kamer, maar Marianne Thieme laat een grote leegte achter in het parlement. Zo ook in het hart van één van haar politieke bondgenoten: PVV'er Dion Graus. Aan DDS vertelt hij wat hij zo waardeerde aan de PvdD-partijleider, en waarom hij haar zo gaat missen.
Bijna elk kamerlid heeft inmiddels al gereageerd op het vertrek van Tweede Kamerlid Marianne Thieme. Dion Graus (PVV), de grootste dierenvriend van Den Haag, hadden we nog niet gehoord.
"Marianne en ik zijn samen beëdigd in november 2006 als lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal. Zij als dierenactivist, ik als dierenambassadeur," aldus Graus.
Volgens de PVV-politicus is er een groot verschil tussen een activist en een ambassadeur. Graus: ¨It´s all in the name. Op het gebied van dierenwelzijn brachten we ´links´ en ´rechts´ bij elkaar. Samen strijden voor de dieren, ongeacht onze politieke kleur.¨
Graus is dan ook van mening dat Thieme en hij een voorbeeld zijn voor vele fracties die partijpolitiek bedrijven over de rug van weerloze dieren. ¨Ik zal haar missen in de Haagse kaasstolp, maar nu zij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, ben ik niet meer de enige Dierenridder. Dat laatste schept een band voor het leven!¨
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten